Last news in Fakti

6 Септември, 2019 12:30 1 857 6

Колумбия: Няма да нападаме Венецуела

  • иван дуке-
  • венецуела-
  • колумбия-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо-
  • фарк

Богота признава опозиционния лидер Хуан Гуайдо за временен президент в Каракас

Колумбия: Няма да нападаме Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Богота е готова да се защити срещу заплахи, идващи от Каракас, съобщи колумбийският външен министър. Междувременно и президентът Иван Дуке отхвърли идеята за военна намеса във Венецуела.

"Колумбия не атакува никого. Ние сме страна, която винаги е уважавала суверенитета на другите държави. Но трябва да казваме нещата, каквито са: Николас Мадуро защитава колумбийски терористи на своя територия. По-добре да не се хвали с ракети по границата. Вместо да харчи пари за тях, да защити венецуелския народ и да му даде храна."

Това беше отговорът на колумбийския президент на отправените обвинения от страна на Мадуро, че Богота се кани да предизвика военен конфликт с Венецуела. Тогава той повиши бойната готовност на въоръжените сили по границата с Колумбия, "заради заплахата от агресия ".

Бивши партизански водачи на колумбийската бунтовническа група ФАРК обявиха миналата седмица, че отхвърлят споразумението за мир, сключено през 2016-а, и възобновяват въоръжената борба.

Колумбийският президент предприе настъпление срещу ФАРК и обвини венецуелския си колега социалист, че подкрепя и дава убежище на бунтовници от групировката. Каракас отхвърли обвиненията.

Богота, заедно с около 50 други държави, сред които САЩ и европейски страни, признават опозиционния лидер Хуан Гуайдо за временен президент в Каракас.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    7 8 Отговор
    Мачкай Мадуро
  • 2 Хах

    3 2 Отговор
    Представям си ги тия на кокаин как се тепат и двата отбора
  • 3 Ба, ще нападате

    5 2 Отговор
    Нали там има два самолета руски и два кораба китайски войници. САЩ подвиха опашкатаи зарязаха Гуидо, че вие ли ще се правите на мъже.
  • 4 ПЕНКО

    5 2 Отговор
    ДУКЕ Е ТОЧНО КОПИЕ НА ЦИПРАС И ЗАЕВ -И Е ПРОИЗВЕДЕН В ЦРУ !!! ПРОИЗВЕЖДА ЛИ КОЛУМБИЯ КОКАИН ЗА САЩ И ЕС ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ДУКЕ ??? СИГУРНО И МАКЕДОНИЯ ЗАЯВЯВА ,ЧЕ НЯМА ДА НАПАДНЕ СЪРБИЯ !?!?!?
  • 5 Гост

    4 2 Отговор
    Айде сега и колумбийците ще се правят на важни да ни заливат с техното си мислене кой кой е във Венецуела. Ние пък знаем кои са те-поредната американска марионетка.
  • 6 Колумбия

    4 0 Отговор
    не е държава, а наркокартел, доставчик на дрога за говедата.