Last news in Fakti

8 Септември, 2019 15:20 1 800 16

Сърбия блокира Косово за Интерпол

  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • косово

Ивица Дачич готов да подаде оставка, ако страната бъде приета

Сърбия блокира Косово за Интерпол - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Интерпол най-вероятно няма да приеме Косово на своята сесия през октомври. Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от B92.

Той напомни, че вече 15 държави са оттеглили подкрепата си за независимостта на страната. Според него ще има нови оттегляния и така страните, които подкрепят членството на страната в организацията ще станат по-малко от 96.

„Това е много важно за позиционирането на страната. Те не биха настоявали толкова много за спиране на оттеглянето на признанието, ако това нямаше ефект“, заяви Дачич.

Той заяви, че ако Косово бъде прието в Интерпол, ще подаде оставка като министър. В момента Сърбия и Косово преговарят за статута на страната, което ще им даде възможност за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    20 4 Отговор
    СЪРБИЯ ЩЕ НАДМИНЕ В ПЪТИ БЪЛГАРИЯ.ЗАЩО ?-ЗАЩОТО СА НАРОД.ЗАЩО ГЪРЦИЯ ВЕЧЕ ПРЕБОРИ КРИЗАТА.ЗАЩОТО СА НАРОД.ЗАЩО В ФРАНЦИЯ ИМА БУНТОВЕ.ЗАЩОТО СА НАРОД.НИКОЙ НАРОД ОСВЕН БЪЛГАРСКИЯТ НЕ Е ТОЛКОВА ТЪРПЕЛИВ И ИЗДРЪЖЛИВ.SURVIVOR-BULGARIA the People.

    Коментиран от #6

  • 2 Borislav Popov

    2 20 Отговор
    Как ще ни надминат сърбите, като спрът косоварите за интерпол ли бе, каскетче ??

    Коментиран от #3, #5, #7, #13

  • 3 Петър

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Какъв каскет те гони?
  • 4 onq s konq

    4 14 Отговор
    Сърбия Е НЕВЪЗМОЖНО да надмине България,докато е "под ръка" с Русия и НЕ ВЛЕЗЕ В ЕС.Русия обаче няма НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА Я ПУСНЕ,дори напротив- вкарва я в Евразийския пазар,което пък ИЗКЛЮЧВА приемането на Сърбия в ЕС.Така че МИСЛИ,ПРЕДИ ДА ПИШЕШ!
  • 5 Петър

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Те ни надминават и сега,за отрицателно време си построиха разрушените от САЩ мостове над Дунав.
  • 6 Иван

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар📝":

    Това може да го каже човек, който не е бил в Сърбия и не е виждал сърбин. По какво ще ни надмине? Раждаемост по-зле от нашата, емиграция-по-зле от нашата. А като влязат в ЕС да не говорим. "Огромните" инвестиции са в инфраструктура чрез заеми от Китай, извършвани от Китай...само дълга остава в Сърбия. Освен Косово ще загубят и Войводина. Големи експерти се навъдиха по форумите. България от фалирала преди 20г.държава е в пъти над Сърбия в момента въпреки ЕС. За Гърция няма какво да казвам...нали знаеш че тези стотици милиарди дългове които взеха да се стабилизират ще трябва да се връщат...
  • 7 Бай Шиле

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Днес Бориславо има доста работа за теб в новините! Закъсняваш в някои коментари, ! За ММО - Международната Морска Организация! Като гледам, днеш ще захлебиш няколко долара!

    Коментиран от #8

  • 8 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Шиле":

    Гледай си там копейките, а доларите не ги баряй, нали уж русупитеците, все го чакате долара да се срине, така, че не се притеснявай няма да забогатея много...)
  • 9 Нико лай

    4 1 Отговор
    Ти какъв си бе бори Славчо. Центове и долари ли ти плащат бе подлого
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чорбар

    6 1 Отговор
    България е наи бедна в ЕС благодарение на гроб.А сърбите винаги са били преди нас.Американците само грабят и ебат заблудени евроатлантици.
  • 12 Няма

    6 2 Отговор
    държава Косово! Това е анклав на Ислямска държава в Европа, който трябва да бъде унищожен.
  • 13 Сърбия

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    не може да ни изпревари, защото вече го е направила. Ние сме най-бедната територия в Европа.
  • 14 Conti

    1 0 Отговор
    Сърбия до като целува задниците на руската плява ще си е в канала.Тиняци тотално са.На Калотина сръбския митничар ми вика дай да ти седна в мерцедеса да усетя Европа че тука сме в канала.
  • 15 Жабара

    1 0 Отговор
    Па то Сърбите са слуги на педерусия.
  • 16 България мрази БСП!

    1 0 Отговор
    Дойде ли БСП на власт и ние ставаме слуги на педерусите
Новини по държави: