Last news in Fakti

14 Септември, 2019 18:18 3 085 8

Тръмп: Да, ликвидирахме сина на Осама

  • осама бин ладен-
  • хамза бин ладен

САЩ с удар срещу „Ал Кайда“

Тръмп: Да, ликвидирахме сина на Осама - 1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че синът на Осама бин Ладен - Хамза, е бил убит, съобщи „Ройтерс“.

За смъртта на Хамза, любимия син на Бин Ладен, представян за негов наследник начело на терористичната организация „Ал Кайда“, бе съобщено в края на юли от американски медии.

"Високопоставеният ръководител на Ал Каида и син на Осама бин Ладен - Хамза бин Ладен, е бил убит при контратерористична операция на САЩ в граничен регион между Афганистан и Пакистан", се казва в комюнике на президента Тръмп.

Хамза бин Ладен беше петнадесетото от двадесетината деца на Осама бин Ладен. Той беше най-малкото дете от брака на Осама с третата му съпруга. През март му беше отнето саудитското поданство. Смятан за любимия син на Осама, той беше в американския списък на хора, обвинени в терористични дейности. През февруари Вашингтон предложи награда от 1 милион долара за информация за намирането на Хамза. Според американски медии САЩ са допринесли за операцията, целяща ликвидирането на Хамза бин Ладен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    14 1 Отговор
    Защо искате да убиете Обама бин Ладен?
  • 2 Boxer 3.0

    6 2 Отговор
    Факт: от разпространените кадри за нападението на Пентагона, самолет не се вижда. Само бяла реактивна следа... National Geographic :Свидетелите (военни), казват, че са газили в керосин. Може ли при този пожар, самолетното гориво да не се запали?
  • 3 ми 7

    3 3 Отговор
    е па щом требе ще го утепаме
  • 4 Шопо

    12 1 Отговор
    И правилно са го утрепали (ако е истина). Че ако си беше отворил устата, можеше да стане много весело!
  • 5 Хамза

    1 0 Отговор
    Всички знаем, че Осама и Обама мачкат чаршафите.
  • 6 Яшко

    1 0 Отговор
    Кой син и от коя жена че той доста има
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 луд

    0 0 Отговор
    Някое джудже, на дядо Мраз убили?