Last news in Fakti

20 Септември, 2019 08:12 3 199 79

Европарламентът прие резолюция, осъждаща сталинизма

  • еп-
  • резолюция-
  • нацизъм-
  • сталинизъм-
  • ссср

Важно е да се помни трагичното минало на Европа

Европарламентът прие резолюция, осъждаща сталинизма - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският парламент прие с огромно мнозинство резолюция, осъждаща сталинизма, хитлеризма и другите тоталитарни режими. Повод за нея е 80-годишнината от началото на Втората световна война. Сред авторите на документа са българските евродепутати от ЕНП Александър Йорданов и Андрей Ковачев.

В резолюцията се казва, че е важно да се помни трагичното минало на Европа, за да бъде защитено нейното бъдеще. Европарламентът настоява държавите-членки да насърчават, особено сред младото поколение, образованието по общата ни европейска история, като включват в програмите на всички училища причиненото от тоталитарните режими. Депутатите предлагат 25 май да се чества като Международен ден на героите на борбата срещу тоталитаризма.

Освен това те изразяват загриженост заради усилията на сегашната власт в Русия да оневини съветския режим за извършените от него престъпления. ЕП определя това като "опасен компонент на информационната война, водена срещу демократична Европа". Евродепутатите осъждат изкривяването на историческите факти и използването на символиката и реториката на тоталитарната пропаганда. Те посочват, че използването на тоталитарните символи, дори за търговски цели, е забранено в редица европейски държави.

По предложение на евродепутата от СДС Александър Йорданов е включен параграф, в който се подчертава, че продължаващото съществуване в някои страни-членки на паметници и паметни плочи, прославящи съветската армия, която в тези страни е била окупатор, създава условия за изкривяване на истината за Втората световна война, предаде News.bg.

Наред с това ЕП призовава да се забранят неофашистките и неонацистки групи, а също страните от общността да се противопоставят на речта на омразата и насилието в публичните пространства и онлайн. Резолюцията е приета с 535 гласа "за", 66 "против" и 52 въздържали се.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    32 38 Отговор
    Що така ги слагат на равно, а нас ни учиха че чичко Сталин и другаря с каскета Ленин били прекрасни хора.
  • 2 Анти милиционер

    62 29 Отговор
    Режимът на Сорос осъжда режима на Сталин.... Как не ви е срам?
  • 3 НАТОфоб

    52 31 Отговор
    Долу САЩ и НАТО! Да живее Сталин!

    Коментиран от #52

  • 4 Що не осъдихте сталинизма

    33 12 Отговор
    42 година😂😂😂 или 45 година

    Коментиран от #7, #12

  • 5 СссереМ

    24 47 Отговор
    Адмирации за решението,това е престъпен режим,трябва обаче да се оневини нацизма защото Хитлер се бореше за благото на този свят и по точно да го отърве от пиявиците и кърлежите като цигани,евреи и славяни,трябва във всеки град да има паметници на Хитлер и ген.Луков .
  • 6 Комуниста

    48 25 Отговор
    Фашисткия наследник Сашко Йорданов! Много ги е страх от Социализма крадливи те капиталисти ще насърчават фалшивата пропаганда. Да пишат в учебника по История за убийствата на децата от Ястребино!

    Коментиран от #18, #26, #39, #43

  • 7 Русороб

    21 24 Отговор

    До коментар #4 от "Що не осъдихте сталинизма":

    Запада го осъди веднага след ВСВ, сложиха една завеса и от едната страна живееха прекрасно колхозниците с каскети, а от другата прогнил капитализъм, разврат и свободия ;)
  • 8 Фриман

    25 20 Отговор
    Кучета гърбави, забравиха ли за Хитлер? Ще ви го споминаваме още дълго време! Не е вашата работа да мислите за Сталин, това си е вътръшна работа на Русия, защото Сталин не нападаше никой. Това, че узурпира властта е вярно и никой не го искаше - също вярно, обаче стана така както стана! Трябваше отначало да го гръмнат и това е, но европа няма право да осъжда някой режим изобщо, защото оттук тръгна монстъра на войната!
  • 9 Холис

    28 12 Отговор
    Геьовете налагат цензора на истината!
  • 10 Чъки

    33 12 Отговор
    По големи окупатори от америте няма в Европа!
  • 11 Монгола

    25 7 Отговор
    Направо да реабилитират фашизма ако искат от ЕС! Дали няма да им дойде нанагорно с тая цензура? Нова история ако искат да напишат!
  • 12 Русороб

    15 22 Отговор

    До коментар #4 от "Що не осъдихте сталинизма":

    Почнаха каскетите да омирисват коментарите, вашата мама шумкарска. Партизанин стана нарицателно на амеба с каскет ;)
  • 13 mediator37

    15 17 Отговор
    Винаги сталинизмът е бил грижливо пазен. Ако тръгна с фланелка със свастика или с лика на Хитлер веднага ще ме опандизят, но ако на фланелката има сърп и чук или петолъчка, или муцуната на Сталин, никой нищо няма да ми направи.

    Коментиран от #20, #31

  • 14 Зейн Грей

    18 9 Отговор
    Сметне те си в ЕП какви са щом тая ГНУС АЛ. ЙО ИМА НЯКАКВА ДУМА ТАМ!

    Коментиран от #15

  • 15 Русороб

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "Зейн Грей":

    Накриви каскета зейн Грей и се изтропа.
  • 16 Какви престъпления срещу Европа

    16 3 Отговор
    Случилото се след ВСВ е договорка между Сталин, Чърчил и Рузвелт. Колкото е виновен Сталин за разделянето, толкова и другите. Иначе за безумните чиски в СССР си е сам виновен.
  • 17 Фридман

    15 6 Отговор
    Да ви кажа ли една истина на този ЕС не му остава повече от 10 а може и по малко е сега UK като излезе ще повлече крак. Италия и Гърция също искат Унгария също няма да откаже. В ЕС ще си останат Германия и Франция и подлогите от Източна Европа.

    Коментиран от #44

  • 18 СссереМ

    10 21 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Ястребино е комунистическа пропаганда,там са били ликвидирани само терористи взривяващи жп линии и обирджии на мандри.
  • 19 Активист на БСП

    20 6 Отговор
    А кога ще бъде приета резолюция за избиването на 114 000 000 индианци на територията на днешните САЩ ? Това е най-големият геноцид в човешката история .

    Коментиран от #23

  • 20 Не се притеснявай!

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "mediator37":

    Никой няма да те барне, защото никой вече не се занимава с боклуци, носи квото ти душа сака!
  • 21 ДЕМОНкрация!

    15 7 Отговор
    Сталин е ангел сравнение с Меркел, Юнкер и прочието сган!!! Сталин може да е убил 10 милиона руснаци през цялото си управление, но Меркел, Юнкер и останалите изверги от отбора на ДЕМОНкрацията убиват по 10 милиона всяка година от своето управление!!!

    Коментиран от #24

  • 22 Професора

    9 6 Отговор
    ПЕС настига по електорат оная шайка на Сорос наречена ЕНП и страхът вече усеща! Много ги е страх от Марксизма.
  • 23 Не съм сигурен

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Активист на БСП":

    ама като комоактивист, бая трябва да си надул цифрата!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Шопо

    17 5 Отговор
    Щом човек като Дебелия Сашо попадна в Европарламента ,смятайте колко е деградирала Европа. Син на детеубиеца от Ястребино ще е морален съдник на сталинизма ! Самият той е доносник на Държавна сигурност.
  • 26 Боклука ал. йорданов

    18 4 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Не знам дали е фашистки наследник, ама знам че е учел в Москва и си е член на БКП. Т.е. гнида, възползваща се когато може от каквото може. Кеф ти комунист, кеф ти демократ, по настоящем се докопа да захлеби малко в ЕП като за пред пенсия. А колко години си кюташе като посланник в Македония и нищо не свърши. И сега същите такива „демократи”, бивши членове на БКП, лаят срещу комунистите че оставили Македония. А те какво направиха?

    Коментиран от #32

  • 27 Тодоров

    17 5 Отговор
    Има си хас Александър Йорданов да не е сред авторите на подобна декларация. ГЕРБ си вкараха таралеж в гащите с този "наследник" на фашист, разстрелял децата от Ястребино. Пълен позор за България.
  • 28 Бесен Язовец

    10 6 Отговор
    Точно колониалистите ще обявяват Сталин за сатрап? Колко са жертвите в колониите и колко са след 1944г?ако изобщо може да се квалифицират индивидите след 1944г като жертви!

    Коментиран от #33

  • 29 Дедо Риц

    13 8 Отговор
    Нали разбирате, че на братушките въобще не им пука какво приема умиращия Европарламент.Те са си самодостатъчни с природните ресурси,които притежават и знаят,че тези които осъждат Сталин ,ще купуват нефт,газ, дървесина и диаманти от неговата държава...

    Коментиран от #37

  • 30 За какви ни вземат

    12 4 Отговор
    Да, бе, той точно Сталин я започна ВСВ. И не беше един от основните участвали в унищожението на хитлеризма. Много са жалки.
  • 31 I'll BE BACK

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "mediator37":

    Мен пък много ме кефи колажа „Сталинатор”!
  • 32 Комуниста

    10 6 Отговор

    До коментар #26 от "Боклука ал. йорданов":

    Проблем на БКП!!! Стефан Савов и много други наследници на фашисти се изучиха та след 1989г да се правят на репресиран! На онази плоча пред НДК седят имена на откровени рицидивисти лежали в Белене и Ловеч и по късно ги изкараха дисиденти!
  • 33 Мани жертвите

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен Язовец":

    Погледни развитието в колониите на западните кръвопийци и в страните от източния блок когато го имаше. Няма място за сравнение.
  • 34 Русороб

    9 10 Отговор
    Светлият комунизъм нещо сдаде багажа, вашата мама шумкарска, паметник на Гешев трябва да направим, жалко че не му стигна времето да ви изтрепе до крак руститутки шумкарски.
  • 35 Бесен Язовец

    9 1 Отговор
    ОНАЯ ПОДЛОГА ИВО МИН БИВШЕ ДС НА КОЙТО МУ ИЗЛЕЗЕ ДОРИ ДОСИЕТО ЧЕ Е БИЛ БКП И ДС НАСТОЯЩО ЕВРОАТЛАНТИЧЕ!
  • 36 new

    4 3 Отговор
    ..и всички тоталитарни режими, преполагам включва и есгашните, например Ердоган, Путин може би, Алайтолах Хомейни, режимът на Суадидска Арабиа и почти всички крайни мюсулмснски режими; дори наред с фашиските партии и групировки вярвам един ден де са забранят и религии като исляма и юдеизма (няма по-кървава свещенни книги от на тези религии).
  • 37 Рашка с чашка

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Дедо Риц":

    Как от неговата държава? Нима Грузия има всички ресурси които си изброил?
  • 38 Опа тролче

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Русороб":

    Разбрах, че и дядо ти така викал преди 80 г. „Смърт на комунистите”, обаче нещо рязко млъкнал. Ще споделиш ли защо ;)?

    Коментиран от #40

  • 39 Лудницата

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Само не ми казвай, че грузинеца е бил социалист или комунист, по-голем фашист и от Мусолини
  • 40 Русороб

    2 5 Отговор

    До коментар #38 от "Опа тролче":

    Не е млъкнал дядо ми, а като шумкарите са минавали покрай него са свеждали глава и са козирували.

    Коментиран от #46

  • 41 А Французите кога

    8 1 Отговор
    Кой и кога ще осъди френския геноцид в Алжир, Руанда, Конго, Заир и кой знае още къде? Там колко милиона са избити? Гледах един репортаж за Руанда - франсетата са рязали крайниците на робите, ако не ди изпълнят дневната норма. Имаше снимка на един мъж, на който от жена му му върнали замо едното ходило. И това се случва преди век, а днес тези ни учат на демокрация. А за ролята на Франция във войната в Руанда 90-те?
  • 42 Бесен Язовец

    4 3 Отговор
    ЛЕГАЛИЗИРА ХИБРИДНАТА ВОЙНА С ТАЗИ РЕЗОЛЮЦИЯ, А ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВАТ!
  • 43 123

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Абе, тикво проста, ако търсиш истински социализъм, търси го в страни като Норвегия или Швейцария, не в СССР-то, там управлениено приличаше повече на феодализъм или даже робство.
  • 44 Обаче

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Фридман":

    Като секнат милиардите евросубсидии, на боко инфраструктурата няма да изкара и 5 години, понеже не е качествена, и ще цъфне как срещу 50 милиарда субсидии и 25 милиарда дълг имаме само дупки и вноски към ЕС. Тогава не съм сигурен че и ние ще останем.

    Коментиран от #47

  • 45 Българан Европейски

    3 7 Отговор
    Справедлива оценка за престъпния СССР. Следва новите кметове да премахнат всички паметници на съветската окупация в България. Русоробията е гнусно престъпление.
  • 46 Опа тролчо

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Русороб":

    А що ревеш за жертвите на народния съд?

    Коментиран от #48

  • 47 Монгола

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Обаче":

    Лаура Кьовеши вече офи. ГЛАВЕН ПРОКУРО ИМА ВРЕМЕ!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Джентълменът русофил

    8 4 Отговор
    Какво става хора? Каква е таз паника по всичко що е с руски, че дори и със съветски произход. Ще взема да си погледна тостера да не би да е "made in USSR", току виж европарламента и "арабия" Сашко вземат та драснат една резолюция против изпичането на европейски демократичен хляб в съветски тоталитарен тостер. Защо е цялата тази демонизация на съветски и партизански паметници и символи не разбирам. Вече имам чувството, че ако мина покрай такъв монумент и статуите на войниците ще оживеят барабар със шмайзерите им. Сашко от страх сигурно ги заобикаля през три пресечки.

    Коментиран от #77

  • 50 Джентълменът русофил

    12 5 Отговор
    Цял свят е благодарен на Русия, че освободи Европа от фашистката чума - ние НЕ. Ето в Англия онзи ден си шофирам и пред мен автомобил с английска регистрация и огромен стикер на задното стъкло "Спасибо деду за победу - 9 Мая". Англичаните се радват, снимат, а нас ни гони параноя на тема "освобождението на България от фашизма". А закон осъждащ фашисткото минало на България по времето на управлението на Александър Цанков и Богдан Филов, кога?

    Коментиран от #53, #54, #55

  • 51 Иде им времето на паметниците

    4 9 Отговор
    На окупаторите...до няколко години ще започне премахването им
  • 52 Димитър

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "НАТОфоб":

    Ей руско зомби 535 Евро депутати са гласували резолюция осъждаща комунизма неговите престъпления и символите. В България трябва да бъдат премахнати всички комунистически символи, както и имената свързани с тях. А паметниците на съветската армия окупира България трябва да бъдат премахнати. Кое не е ясно. Комунистическите режими са убили над 160 милиона човека. Най гадните и опасни режими измислени от човешкото същество, начело със сифилистика и убиец Ленин.
  • 53 И аз

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "Джентълменът русофил":

    Благодарен съм на руснаците, Жуков е истински предводител, но не мога да кажа същото за грузинския примат....
  • 54 Русороб

    3 7 Отговор

    До коментар #50 от "Джентълменът русофил":

    Вероятно Англия не е била под съветска окупация, а и това с надписа на колата е някой монгол спасил се от болшевишкия комунистически рай. Моча си заминава скоро, две шашки тротил заслужава и са му достатъчни.
  • 55 Димитър

    9 8 Отговор

    До коментар #50 от "Джентълменът русофил":

    Първо в България никога не е имало фашисти и фашизъм. Такъв е имало в болните мозъци на комунистите и тяхната идеология преписана от руската. Тази фразеология се използваше за заблуда на обикновените хора и за да измислят понятието активен борец против фашизма и капитализма. Една голяма привилегия даваща им много предимство и икономически бонуси. Плюс факта, че окупацията бе извършена когато България бе обявила своя неутралитет. А по късно назначените комунисти и техните руски колеги избиха най безпощадно интелигенцията ни и въведоха концлагерите. Концлагера Белене, ножарево, Ловеч и тн. Четете, но не глупостите които са писали другарите в история на бкп.

    Коментиран от #72

  • 56 Явор

    11 3 Отговор
    В Аляска има паметник на съветските и американските летци.тшТам се вее руското и американското знаме.Да пратим Сашето да иде да го бутне. В Гърция има мозайка на Александър Македонски. Да изкъртим мозайката защото сме против робовладелския строй и имперските амбиции на Македонски.Да бутнем римския стадион в Пловдив по същите причини. Да вкараме в затвора всички които са яли криви краставици,а Евро съюза ги беше забранил.
  • 57 Антиджендар

    13 2 Отговор
    А кога ще осъдят соросоджендаризма ?
  • 58 Сталин

    4 7 Отговор
    Русоробите ще духат на Альошата шмайзера
  • 59 соросоид дебил

    14 4 Отговор
    Благодарение на изроди, като Александър Йорданов в България бяха ликвидирани 1.5 милиона българи и 2 милиона прогонени от страната!
  • 60 Каръл Маркс

    12 1 Отговор
    Първо комунизмът като идея не е лош.Няма империалисти и някой да те приземи с чатал на врата.Всички са равни .всеки се облагодетенства от пристижа и стандарта на живот.Друго е някой да злоупотреби с властта като Сталин.Второто е че фашизмът не отстъпва на режима на Сталин. Някой има ли идея днес в какъв режим живеем.Шефовете те обиждат.Работиш като вол за прехрана следят те с камери само дето чип нямаш на врата.И чаак в неделя се радваш на Чистият въздух,Разбира се ако има такъв
  • 61 Кой68

    10 1 Отговор
    Тази същата Еврокомисия ще насърчи ли казването на цялата истина за поделянето на Европа след края на ВСВ между СССР-АНГЛИЯ-САЩ.Как и защо са ни харизали на Сталин,а сега същите лицемери се правят на защитници и осъждат нещо създадено със тяхна помощ.Отвратителното е че пак със Западна подкрепа сегашното статукво/бивши комунисти/властва...
  • 62 kade e komunizma be

    6 2 Отговор
    аре да връщате комунизма.. капиталистичаски прасета
  • 63 Borislav Popov

    2 6 Отговор
    Сталин е рептил !
  • 64 редник

    5 0 Отговор
    До там я докараха ! А хората защо го искат ?
  • 65 мунчо

    8 3 Отговор
    Как няма да осъдят Сталин фашистите, като се има предвид, че тресна вратата на англосаксонската измет, хамерикото долар да бъде приет за световна валута.
  • 66 Рубладжийче

    4 7 Отговор
    Само комунисти русофили от България са грасували против. 535 евродепутати покрепиха резолюцията на пленарна сесия в Страсбург. „Против“ гласуваха 66, а 52-ма се въздържаха.

    Само шестима депутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите (СиД) са гласували против, става видно от протокола. Трима от тях са от БСП. Това са председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, Цветелина Пенкова и Петър Витанов.

    Съпартиецът им Иво Христов се е въздържал. А Елена Йончева изобщо не е участвала в гласуването.

    11 български депутати от Европейската народна партия (ЕНП), либералната група „Обнови Европа“ (ОЕ) и Европейски консерватори и реформисти (ЕКР) са гласували „за“. Ева Майдел от ЕНП не е участвала във вота.

    От останалите трима европейски социалисти, които не са подкрепили резолюцията, двама са от Гърция, а един е от Германия.
  • 67 ай де бе

    11 2 Отговор
    А, Европарламентът кога ще приеме резолюция, осъждаща САЩ за най-агресивната страна в света, с най-много военни конфликти в кратката си история.

    Коментиран от #69

  • 68 Наблюдател

    3 6 Отговор
    И в България има доста същества с повредени от сталинизмаи неосталинизма мозъци. Май е дошло време да ги затворим в един комунистически резерват, с паметниците на съветката армия и Альоша и другите съветски атрибути и да организираме екскурзии.
  • 69 Наблюдтел

    2 4 Отговор

    До коментар #67 от "ай де бе":

    Ами каже на Станишев или на някой друг червен рептил да внесе такова предложение за гласуване. Да видим дали му стиска.
  • 70 Димитър

    4 1 Отговор
    Извинявам се за моите по-горни коментари. Бях дрогиран когато ги писах. Сега ме отпусна вече. Да живеее СССР!
  • 71 Самозабравили се

    4 0 Отговор
    "демократи" Не е работа на ЕП да осъжда или не политически лица и събития на държави, които не са членове на ЕС. Очакваме отношение по режима на Александър Македонски.
  • 72 Абе боклук

    5 2 Отговор

    До коментар #55 от "Димитър":

    Да обявиш неутралитет за няколко дена не е като да си бил неутрален през годините на войната. Лагерите са създадени от предишната власт, просто ролите се размениха след 9-ти. Окупация не е имало. Тука няма и не е имало руски войски и бази както има в Германи и до ден днешен. Има-няма, 2000 хил са убити от народния съд, другото са соросоидни лъжи, и в тези убити влизат военнопрестъпници от окупираните по нареждане на Германия територии: https://www.fakti.bg/mnenia/403622-gruba-falshifikacia-na-balgarskata-istoria
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ВДВ

    3 0 Отговор
    Пука му на Сталин, а кога ще осъдят Сорос?
  • 75 ghost

    2 1 Отговор
    АКО ГО НЯМАШЕ СТАЛИН СЕГА НЯМАШЕ ДА ГО ИМА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!!!
  • 76 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ЗАЩО СЕ ПОДМИНАВА "ГЕНЕРАЛИСИМУС "ФРАНКО И ИТАЛИАНОСЪТ ??? ПЪРВИЯТ Е СВЪРЗАН С КРАЛЯТ НА ИСПАПАНИЯ !!! ЗАЩО "КРАЛЕТЕ" ДА СА ПО-РАЗЛИЧНИ !?!? ЗАЩО КОТОЛИЧЕСКИЯТ "ПАПА" ДА Е ПО-РАЗЛИЧЕН !?!?!?
  • 77 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Джентълменът русофил":

    Как, какво става. ЕС, чрез платените си, предателски мекерета прави това, което им каже задокеанският брат, а той не е доволен, че Русия се измъкна от влиянието му. Не е доволен, че Русия пречи, че Китай не слуша, и най-общо казано, че световното влияние на рептилите, въпреки наливаните трилиони намалява. Страх ги е рептилчетата да не се стигне дотам, медиите да станат свободни, архивите достъпни и истината да изплува. Затова се връщат десетилетия назад, втълпяват страхове в невежите и им създават врагове. А Сашко е противняче и предателче, с немалко грехове към България. В голямата си част такива като него са били "жертвите" на Народният Съд. Вижте обаче, как се отплаща "демокрацията" към народните предатели. После що имало носталгия към "комунизма". Ами щото е прекалено нагла "демокрацията", а обикновеният човек все още не е нито изпростял толкова, нито ослепял.
  • 78 чалма тв

    0 0 Отговор
    А да пуснеш милиони мюслита-талибани в Европа не ли диктатура на Шмеркелита, кога ще осъдите това безумие.
  • 79 магарето

    1 0 Отговор
    Защо след като Сталин е бил толква лош за Русия и другите, сега неговите паметници са винаги с букети от пресни цветя, чисти и поддържани от хората, не управниците? И защо паметниците на хубавия Елцин, са винаги оплюти и никой не ги чисти?