Last news in Fakti

20 Септември, 2019 15:20 2 391 10

Хора на Тръмп в афера с Украйна

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • украйна

Руди Джулиани призна за разговори

Хора на Тръмп в афера с Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Адвокатът на Доналд Тръмп призна, че е настоявал Украйна да започне разследване срещу бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, съобщи Политико.

Преди дни разузнавач подаде сигнал, че президентът Тръмп е дал обещание по време на телефонен разговор с лидер на друга държава. След това „Вашингтон пост“ излезе със статия, според която той се е опитвал да укаже натиск върху Украйна.

„Разбира се, че исках да започнат разследване. Открих невероятна история, според която Байдън е платил на бившия украински президент за уволнението на прокурор, който разследва негов близък. Това е поразителен скандал с големи измерения. Той е бил прикриван в период от 5 или 6 месеца“, заяви Руди Джулиани, който е адвокат на президента.

Смята се, че след като Тръмп е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски, Джулиани е имал среща с един от съветниците на Зеленски, която е била уредена от американския посланик Кърт Волкър.

Демократите в Конгреса вече поискаха разследване срещу Тръмп и Джулиани по обвинения за натиск върху Украйна за намирането на компромати срещу Байдън, който е основен кандидат за президентската кандидатура на демократите.

Самият Тръмп продължително забавяше част от финансовата подкрепа на САЩ за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Behemoth

    21 1 Отговор
    Чи къф скандал е това ...у нас това е жедневие и начин на живот!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    24 2 Отговор
    Американската сатанинска демокрация иска да контролира транэитния гаэ преэ Покрайна
  • 5 АЙЙ ТИХИЧКО

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "само ЦСКА":

    КРАВАР
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Опа тролчо

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Много интелигентни събеседници имаш на околовръсното! Я кажи осигуровки внасяъ ли си троловете? Приходите декларирате ли си ги? Че една пловдивска жрица я дири НАП-а, да не те подгонят и теб!
  • 8 Семейство

    11 0 Отговор
    Байдън са фактическия собственик на газопреносната мрежа на територията на Усрайна. Затова е реването на говедата срещу изграждането на нови газопроводи. Говедарите искат да направят Европа заложник чрез кранчето в Усрайна, но не им се получи.
  • 9 Odb

    5 0 Отговор
    А какво мисли Borislav Popov за това?Боре къде си????
  • 10 Д'мин

    6 0 Отговор
    Според банковите данни в САЩ, фирмата на Хънтър Rosemont Seneca Partners е получавала редовни трансфери от Burisma – обикновено по над 166 хил. долара месечно – между пролетта на 2014-а и есента на 2015 г. В този период вицепрезидентът Байдън бе назначен за основен представител на САЩ в отношенията между Вашингтон и Киев. Хънтър Байдън е син на Джо Байдън. Burisma е украинска газова ковпания притежаваща над 47 % от газопреносната мрежа на Украйна.