Last news in Fakti

26 Септември, 2019 13:00 5 370 24

Хърватия избира нови изтребители

  • хърватия-
  • изтребители-
  • избира

Страната вече има договор за F-16

Хърватия избира нови изтребители - 1
Снимка: Shutterstock

Хърватия е получила 13 оферти за закупуването на нови изтребители, съобщи РИА Новости.

Страната иска да закупи 12 нови самолета за своята армия. Хърватското правителство вече се е свързало с 26 потенциални кандидати.

Пет от предложенията включват нови изтребители, а осем вече употребявани. Предстои да бъдат избрани предпочитаните предложения, след което кандидатите да изпратят своите оферти.

В момента Хърватия притежава ескадрила от остарели изтребители МиГ-21. Само част от тях са в експлоатация.

Вече има сключен договор с Израел за доставка на употребявани F-16. Сред кандидатите за нови доставки са Израел, Италия, Франция, САЩ, Швеция, Норвегия и Дания.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    38 13 Отговор
    И НИЕ вече имахме договор за F-16 но за какво беше този театър за избор и оферти ??? :\

    Коментиран от #3

  • 2 Сигурен

    42 22 Отговор
    Със сигурност няма да си купят изтребители, който са още на чертеж и едва ли ще ги вземат на 4-ри пъти по-скъпа цена, за да си купят политическо спокойствие и да не им пращат доклади за корупцията, както направи Бойко.
  • 3 EL fatmak

    27 39 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    ПРАВ СИ,НАИСТИНА ИМАМЕ ОТКРИТ ДОГОВОР,ЗА РАЗЛИКА ОТ ФАТМАКА,КОЙТО СЪС СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НАБЪРЗО СКЛЮЧИ СЪМНИТЕЛЕН ДОГОВОР НА ТЪМНО,Е СОРИ ИЗГОРЯ КОМИСИОНА .!!

    Коментиран от #11, #15, #20

  • 4 Покана за изпълнение

    20 18 Отговор
    Уважаеми господин Боко тиквата съгласно договор за кредит с международният валутен фонд за покупка на новите 8 изтребителя f-16 block 70 платени предварително чрез облигационен заем в размер на 2,209 милиарда лева вие сте задължени да погасявате кредит в посочените срокове вашият кредит в просрочие от 26 септември възлиза на 12 милиона лева в случай на неизпълнение на задълженията ви уведомяваме че банката има право да направи кредита предсрочно и изцяло изискуем всичко това е в ущърб на вашия кредитен рейтинг като наличието на негативна кредитна история в централния кредитен регистър към БНБ кредитната история отразява вашата надеждност стабилност и финансова репутация като до нея имат достъп всички банкови и финансови институции регистрирани на територията на България в момента имаме неплатена първа вноска по кредита общо 240 вноска за период от двадесет години.

    Коментиран от #5, #7, #9

  • 5 Нещо се бъркаш

    16 29 Отговор

    До коментар #4 от "Покана за изпълнение":

    Ще изплащаме на фатмака самолетите,нали той рева за тях,като самолети не като марка,защото Бойко изобщо не искаше да дава пара за самолети.!
  • 6 гост

    26 32 Отговор
    Що не виждам оферти от Русия.!?!?!?ХАХАХАХ МАй никой не им иска бутафорните самолети освен някои африкански комунистически режими, но там пък настъпват Китайците.Скоро руснаците ще си правят хвърчилата само за тях.

    Коментиран от #19

  • 7 ха ха

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "Покана за изпълнение":

    Още дълго ще му ядеш тиквата.
  • 8 Хитър Петър

    22 3 Отговор
    Всички страни от НАТО в източна Европа и балканите ще са въоръжени с Ф-16. В последствие и с Ф-35. Това е решено отдавна и се касае за общата сигурност. Полша, Румъния, Словакия България, Гърция и Хърватия. Хърватия, за да минат по-тънко избраха Ф-16 втора ръка от Израел, но американците блокира ха сделката. Сега ще изберат Ф-16 блок 70 и всичко ще е точно. Старите оператори на Ф-16, Гърция и Полша сключиха договори за Ф- 35 и за модернизация на Ф-16 блок 52 до блок 70.

    Коментиран от #12, #24

  • 9 Рашка с чашка

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "Покана за изпълнение":

    Тези два милиарда не са кой знае какво, като гледам за какви глупости се харчат повече. Например за тези, от един етнос, които изливат омразата си към България тук, се дават по над милиард годишно за интеграция и помощи.
  • 10 Хрониките на соросоидите

    18 11 Отговор
    Малее, пак ще трябва да лъжем и мажем що на хърватите им продават Ф16 на четири пъти по-ниски цени от колкото на нас.
  • 11 Опа тролчо

    18 15 Отговор

    До коментар #3 от "EL fatmak":

    Ама от тъпи тролски лъжи. Служенбото правителство довърши процедурата, започната от пресишния парламент и кабеинет на тиквоний 2. Но правителството на тиквоний 3 по усмотрение на тиквата, не подписа договор, пренебрегна всичко свършено до тогава и на своя глава избра Ф16 в противоречие с изискванията към договора, гласувани в предишния парламент от същия тиквоний.
  • 12 Опа тролчо

    12 11 Отговор

    До коментар #8 от "Хитър Петър":

    Нямам против, но: ако тиквоний или ти ще решавате самостоятелно какъв да е самолета, плащайте си го вие от вашия джоб. Същото важи и за цената: ако ще договаряте многократно по-висока в сравнение на арабите и тайван, плащайте си го вие. Освен това, като гледам с какъв темп се въоръжаваме, докато дойде тоя още несъществуващ Ф16 и супер модерната му електроника вече ще е остаряла. Хората ще ползват вече антигравитацонни сили за да летят, а вие сороспиите ще бълнувате за Ф16. А Ф35 за 20 години работа на кравевъдите, още не са го направили без дефекти, така че забрави за него, ще последва съдбата на Ф22.

    Коментиран от #13, #21

  • 13 Опа каскет

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "Опа тролчо":

    Като не ти изнася... знаеш къде да идеш.

    Коментиран от #17

  • 14 Кой ще ги напада хорватите?

    4 4 Отговор
    За какво им са тези самолети?
  • 15 Бачо Киро

    21 7 Отговор

    До коментар #3 от "EL fatmak":

    Дрън дрън, процедурата беше на Боко 2. Боко 3 нагло и в стойка Г избра оферта, която не отговаря на 4 от 7те критерия. Отделно лъга сума време как парите били заделени, а после подкара заемите... Олигофрените, като теб, си дрънкат...
  • 16 Бате

    11 7 Отговор
    Цената, цената ме интересува, да видим дали има по големи глупаци от нашите продажни политици бате???????
  • 17 Опа боклук

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Опа каскет":

    По-скоро аз ще те пратя някъде. Припомни си 44 и по-тихичко.
  • 18 Емигрант

    3 6 Отговор
    По добре да доставят някакви самолети,независимо от цената,отколкото да откраднат парите !
  • 19 Ами като си

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    тъпа невежа,как да ти асимилира мозъка,че избора е предварително решен в полза на краварските боклуци Фи 16,които ги свалят дори самолети от 3 -то поколение,като МиГ 21 с руски ракети. И на нас избора ни бе натарапен принудително,а не наш. Палячо много си ефтин в приказките и в мозъка,а то май въобще нямаш такъв,а само два ганглия за ядене и с..не.
  • 20 Договора бе по

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "EL fatmak":

    времето на Плювнята още. Като си с деменция не плющи простотий.
  • 21 Хитър Петър

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Опа тролчо":

    Вие или сте наивни, или се правите на наивни! Да не би да си мислиш че Бойко ги решава тези неща, за Словакия и Хърватия, пак ли той решава? И да не би да си въобразяваш че ако БСП беше на власт щяха да купят руски самолет, или Грипен? Колкото Орешарски защити Южен поток, нали? Решено е от главното командване на НАТО и на който не му изнася, не купува свои самолети, а плаща за еърполисинг на съседите. На Гърция или Румъния , които ще използват за целта пак Ф-16.
  • 22 Жоро

    8 10 Отговор
    А на мурзилките пак няма кой да купи Су-35-Ташак,и Су-57-Макет мухахаха мухахаха
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 azзззз

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хитър Петър":

    Модернизация на 40 годишните трошки ще се прави в Индия. Циганите са най-добри в това. Вече няма да трябват ракети за да свалиш Ф-16, той ще си пада и сам.
Новини по държави: