Last news in Fakti

27 Септември, 2019 12:20 1 639 3

Златна мина се срути в Чад

  • чад-
  • мина-
  • срути-
  • златна-
  • жертви

Десетки жертви при инцидента

Златна мина се срути в Чад - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Около 30 души са загинали при срив в нелегална златна мина в Чад близо до либийската граница, съобщават Би Би Си и БГНЕС.

И други жертви все още могат да бъдат открити в отломките, заяви министърът на отбраната Махамат Абали Сала. Мината се намира в района на Тибести, където откриването на злато преди близо десетилетие доведе до скок на незаконния добив. Тази индустрия привлече судански бежанци, които искат да спечелят достатъчно пари, за да стигнат до Европа.

Срутването е предизвикано от свлачище, въпреки че аварии са често срещани в незаконните мини поради липса на надзор и опасни практики при рудодобива. Новините за жертвите се разпространяват бавно заради отдалечеността на района и настоящото извънредно положение в провинцията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкенщайн...!

    6 0 Отговор
    Мините по целия свят са опасни, но всички хора как мислят единствено за едно, въпреки опасността...! Работят като,, добитък,, за да отидат в мечтаната страна...!
  • 2 Borislav Popov

    0 4 Отговор
    На троло-каскетите, тук не му пука, че 30 човека са загинали в Чад ! Ако беше се случило нещо подобно в САЩ или в Русия, филите и фобите щяха да наблъскат най малко 50-60 коментара тук. Точно когато се печатат подобни новини от Африка или от Южна Америка, си проличава, че тук е пъъълно с тролеи, които чакат тук, само за новини свързани с тези 2 страни, за да "блеснат" с дежурните си "бисери", че тоз бил такъв, а онзи онакъв, а като няма повод за пбюене и тролеи няма. Иначе, всичките тук се правят на мноооого загрижени за съдбата на човечеството и особенно за палестинчеата, дет ги били обиждали еврейчеата, или пък за иранчеата и сирийчеата, дет ги били обиждали американчеата и русначеата.
  • 3 4567890

    1 1 Отговор
    ТЯ ДАН СА СТОПАНИСВА ОТ ДЪНДИТО? ЩО НЕ КАЗВАТ?АКО Е ТЪЙ ДА ЧАКАМЕ И НАШТЕ ДА СА СУРНАТ0