Last news in Fakti

27 Септември, 2019 12:00 1 370 2

Испански охранители шпионирали Асандж

  • джулиан асандж-
  • шпиони-
  • охранители

Той е бил шпиониран в посолството на Еквадор

Испански охранители шпионирали Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Испанска охранителна компания е шпионирала Джулиан Асандж, докато той се намираше в евкадорското посолство в Лондон, съобщи El Pais.

Смята се, че са били придобити записи от срещи на Асандж с неговите адвокати. Те са били направени от компанията Undercover Global S. L.

Нейният шеф е предал записите на ЦРУ. В момента се води разследване срещу собственикът на компанията Давид Моралес.

Лично основателят на Wikileaks е подал жалба срещу компанията. Той я обвинява в нарушение на личния живот и пране на пари.

Асандж прекара седем години в еквадорското посолство в Лондон. Той се укриваше там след обвинения в сексуални престъпления. Имаше опасения, че той може да бъде изпратен в САЩ, където го издирват за разпространяване на секретна информация.

Убежището на Аандж беше отменено по-рано през тази година. Сега той е задържан от британската полиция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    11 3 Отговор
    ЦРУ... - Каква циганска воня на тоталитаризъм се носи пт американския клозет.
  • 2 ема

    1 0 Отговор
    Някога си мислех в ЦРУ работят изключително умни,способни хора с висок IQ престижна професия и място - да работиш там е гордост . А сега къкво мисля след фактите; работи като престъпна организация ; отвличане на хора, изтезаване, преследване и убийства подготовка, финансиране и организиране на теораристи и групи . Ако направите дълбоко проучване ще видите световни известните " теораристи" са възпитаници на ЦРУ.
Новини по държави: