Last news in Fakti

29 Септември, 2019 15:29 1 296 3

Кървави избори в размирен Афганистан

  • афганистан-
  • ашраф гани-
  • талибани

По предварителни данни във вота за президент са участвали повече от 2 милиона души

Кървави избори в размирен Афганистан - 1

По неофициални данни на вчерашните президентски избори в Афганистан са гласували малко над два милиона души, съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на източник от централната избирателна комисия, пожелал да остане анонимен.

Регистрираните гласоподаватели са били 9,67 милиона. Това значи, че в изборите е участвал само всеки пети.

Предварителни резултати се очакват не по-рано от 17 октомври, а окончателни - най-рано на 7 ноември. Ако никой от кандидатите не получи повече от половината гласове, ще има втори тур. Преди изборите се смяташе, че битката ще е между настоящия президент Ашраф Гани и шефа на изпълнителната власт Абдула Абдула.

Изборите преминаха в обстановка на постоянни заплахи за сигурността от страна на радикални групировки. Движението на талибаните беше заявило, че има намерение да осуети изборите и призова афганистанците да гласуват.

По последни данни при нападения вчера са загинали 32 души, а 113 са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    6 1 Отговор
    Нали уж демокрацията е перфектната форма на власт?

    Коментиран от #2

  • 2 Виждам виждам

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Комунизъм демокрация все си е ад.

    Коментиран от #3

  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Виждам виждам":

    Ех тя нали и всяка комунистическа държава слага пред името си "демократична". Най-добрият пример за демократична държава беше Веймарската република, където избраха демократично един мустакат човек който обичаше германският народ, а после знаете какво направи. Извод: Демокрацията е върха и никога не се е проваляла.
Новини по държави: