Last news in Fakti

29 Септември, 2019 20:39 2 275 2

Тръмп отвръща на удара! Хилари Клинтън отново е под прицел

  • хилари клинтън-
  • демократическа партия

Държавният департамент поднови разследването за имейлите на бившата първа дама на САЩ

Тръмп отвръща на удара! Хилари Клинтън отново е под прицел - 1

Републиканската администрация на Доналд Тръмп в САЩ поднови трудното разследването за имейлите на Хилари Клинтън, помрачило кампанията на кандидатката на демократите в изборите за президент от 2016 година, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес.

Клинтън бе обвинена тогава, че е използвала за електронната си поща частен сървър, докато е била държавен секретар (2009-2013 г.), вместо защитената правителствена машина, през която е трябвало да минава цялата ѝ кореспонденция.

Дни преди изборите ФБР реши да не преследва съпругата на бившия президент Бил Клинтън, при все че според тогавашния директор на Бюрото Джеймс Коми тя е допуснала "изключителна небрежност".
Републиканецът Тръмп използва в кампанията си случая, като обвини демократката в непочтеност.
Хилари заяви, че това разследване е било сред основните причини за поражението ѝ в изборите.

Според "Вашингтон пост", който цитира служители, пожелали анонимност, разследването е започнало в началото на 2018 г., после постепенно е губело обороти, а през август 2019 г. е било подновено.
Разследващите от Държавния департамент са разпитали 130 настоящи и бивши служители на министерството по повод някогашни имейли, обявени за секретни със задна дата, и стигнали накрая до пощенската кутия на Хилари Клинтън.

Подновяването на разследването "няма нищо общо с това кой е в Белия дом", заяви служител от Държавния департамент. "Въпросът опира само до необходимото време, за да се прегледат милиони имейли - към три години и половина", добави той.

Бивш служител от американската администрация обаче заяви, че за републиканците това е начин "да поддържат жив проблема с имейлите на Клинтън" с наближаване на президентските избори през 2020 г. и на фона на сегашната заплаха от импийчмънт на президента Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен човек

    32 0 Отговор
    Когато чичо Дони спечели Хилари Клинтън гледаше като наакана, демократите се бяха приготвили да празнуват с песни ,танци , Фоерверки но се наложи тихомълком и много бързо да си съберат такъмите. В очите им се четеше тъп кравешки поглед !Какво удоволствие беше да гледам тези демократични говеда които докараха "Америка за България"тука да ни промиват мозъците!Републиканците са в пъти по нормални и човечни от наглата демократическа партия на САЩ!!!
  • 2 ХХХ

    4 1 Отговор
    Когда Дядя Сэм – это тетя Хиллари | Личный счет

    В тази статия има доста качесвена карикатура на Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън. Тръмп е паднал, а Клинтън го нацелва с токчето на обувката си в бузата. За съжаление програмата на сайта не позволява качване на снимки / карикатури.