Last news in Fakti

30 Септември, 2019 08:09 2 490 5

Тръмп иска да се срещне с човека, който го изобличи

  • доналд тръмп-
  • тръмп-
  • сащ-
  • украйна-
  • президент-
  • скандал

Скандал тресе Вашингтон

Тръмп иска да се срещне с човека, който го изобличи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп изрази желание да се срещне с анонимното лице, подало сигнал, който поставя управлението му под въпрос. В същото време демократи призовават основни американски телевизионни канали да спрат да канят адвоката на Тръмп в програмата си, предаде БНР.

С няколко публикации в Туитър президентът наруши мълчанието си през почивните дни по негови действия, които могат да му костват поста. Неделя вечер той написа: „Като всеки американец аз заслужавам да се срещна с този, който ме обвинява, особено ако това лице е представило некоректно и измамно един перфектен разговор с чуждестранен лидер.“

През август анонимно лице е подало сигнал относно съдържание на телефонен разговор на Тръмп с президента на Украйна, в който Тръмп е поискал разследване на Джо Байдън (негов потенциален опонент в изборите догодина). В разговора е станало дума и за въвличането в процеса на министъра на правосъдието Уилям Бар и адвоката на Тръмп Руди Джулиани. Новината за този разговор накара демократи в Конгреса да започнат процедура по импийчмънт, а адвокатът Джулиани в изминалите няколко дни се включи с пламенна защита на президента в основни новинарски предавания.

Сега членовете на екипа на предизборната кампания на Байдън определиха изказванията му като лъжи, които разпалват вече развенчани конспиративни теории. В писмо до мениджъри и водещи в големи телевизионни мрежи съветници на Байдън за заявили, че с даването на ефирно време на Джулиани те му позволяват да вкарва „все по-безумни, необосновани и отчаяни лъжи в обществената дискусия“. Президентът определя случващото се като политически мотивиран лов на вещици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти милиционер

    12 2 Отговор
    Защо не разследват сигнала за злоупотреби и корупция срещу Джо Байфън този вмирисан еврейски кенеф САЩ?
  • 3 Ели

    7 3 Отговор
    Не е само Украйна, споменават и Китай.

    "Лов на вещици". Пагубна е политиката на кабинета му по отношение на икономическата война срещу Китай. Няма полезен ход.

    Но не виждам здрав разум и при демократите, те са на друга планета и в 5-тото измерение.
  • 4 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    САМО В САЩ -АНОНИМНОТО Е СЪЩЕСТВИТЕЛНО !?!?!?

    Коментиран от #5

  • 5 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    А в България анонимното, само допреди 50 години, беше не само съществително, ами и достатъчно основание да ринеш камъните в Белене!