Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 15:45 495 10

Влачиха кмет, защото не си изпълнил обещанията

  • кмет-
  • влачиха-
  • обещания-
  • мексико

Полицията е извършила арести

Влачиха кмет, защото не си изпълнил обещанията - 1
Снимка: Twitter

Единадесет души са арестувани в южната част на Мексико, след като кметът на тяхното село е извлечен от кабинета му, вързан за пикап и влачен по улиците, съобщава Би Би Си.

Полицията се намесва, за да освободи кмета Хорхе Луис Ескандон Ернандес, който според съобщенията няма сериозни наранявания. Това е второто нападение на земеделските производители с искане той да изпълни обещанието си предизборна кампания да ремонтира местен път. В селото в щата Чиапас са разположени допълнителни полицаи. Кметове и местни политици в Мексико често са атакувани от наркобанди, когато отказват да сътрудничат в техните престъпни схеми, но много рядко заради неизпълнени обещания в кампания.

Кметът Ескандон ще повдигне обвинения за отвличане и опит за убийство. На видео, направено от охранителни камери пред кметския офис, се вижда група мъже, които го измъкват от сградата и го избутват към превозното средство. Кадри, заснети по-късно от камери за видеонаблюдение, показват, че той е влачен с въже, вързано около ръцете му по улиците на Санта Рита, част от Лас Маргаритас. Десетки общински полицаи са се намесили, за да спрат превозното средство и да спасят кмета. Няколко души са ранени при стълкновение между полицията и отвлеклите кмета.

При по-ранен инцидент преди четири месеца група мъже нахлуват в кабинета му, но не го намират. В хода на изборите за кмет в Лас Маргаритас самият Ескандон е арестуван по подозрение, че участва в свада с привърженици на опонент. По-късно той е освободен поради липса на доказателства, предаде News.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    8 1 Отговор
    E taka se pravi😆😆😆
  • 2 Дедо Ванго

    4 1 Отговор
    И Фандъкова !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ел глиган

    5 1 Отговор
    Е така ще влачим Боко след време...
  • 5 Брей

    4 0 Отговор
    Браво. Така трябва и с нашите торби.
  • 6 Гост

    3 0 Отговор
    Тука ще трябва да ги влачат всички до един, без изключение, па и заместниците им, няма един читав
  • 7 Седящия бик

    1 0 Отговор
    Скоро и кметовете на ГЕРБ ще ги влачим
  • 8 Фън Шуй

    1 0 Отговор
    👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋Така се прави, да се тричат за дето обещават а после само крадът 👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋
  • 9 Ikonomist

    0 0 Отговор
    Думам ти Хорхе, сещай се Майо ...
  • 10 гост

    0 0 Отговор
    А жителите към кого да повдигнат обвинение, за това, че нямат достъп до нормален път отговарящ на стандартите за движение по пътя? Това е в резутат на управленската наглост и е добре да се случва така, защото ето, у нас кметовете само обещават и накрая нищо няма, но никой не ги докосва с пръст. Хайде сега си представете, че закачат някой наш кмет така и всеки следващ знае, че може да го последва същото, дали ще се гаври с хората?
Новини по държави: