13 Октомври, 2019 17:47 4 680 6

Жена падна от хеликоптер, докато я спасяват

  • япония-
  • тайфун-
  • хагибис

„Хагибис” отне живота на 33 души

Жена падна от хеликоптер, докато я спасяват - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Възрастна жена от японския град Иваки загина след като падна от спасителен хеликоптер, който я евакуира заради тайфуна „Хагибис", съобщи агенция Kyodo.

Хеликоптерът се е намирал на височина 40 метра. 70-годишната жена е починала в резултат на травми от падането. По информация на агенцията, един от спасителите е забравил да закачи спасителното въже.

По последни данни „Хагибис” е взел живота на 33 души. 19 е броят на безследно изчезналите, а 200 са ранени. В резултат на стихията коритата на 21 реки са прелели, най-вече в централната и североизточната част на страната.

Транспортният колапс в Япония продължава. Отменени са над 800 полета, макар двете летища на Токио да приемат международни полети. Тези по вътрешни линии обаче няма да се реализират и днес. Очаква се аеропортите да започнат нормална работа в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    27 1 Отговор
    Лош късмет. В БЪЛГАРИЯ няма ЩЕ до пратят хеликоптера и бабата ЩЕШЕ да си УМРЕ на земята

    Коментиран от #3

  • 2 Алфа Вълкът

    11 1 Отговор
    На който му е писано да се удави, няма да се обеси!

    Коментиран от #6

  • 3 Тъпо тролче

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    Аха, тук хиликоптерите се ползват да спасяват само парламентарни баби, и то без да е нужно.
  • 4 Ачо

    11 1 Отговор
    Тука хеликоптерите ги бръмчим само за разни парламентарни спрънджи. Някаква си бабичка направо я стрляме в тиквата да не се мъчи. Няма да хабим държавен ресурс.
  • 5 Цунами, тайфуни

    3 0 Отговор
    Няма такава държава!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: