Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 16:50 1 131 3

Няма пострадали българи в Чили - Октомври 2019

  • чили-
  • българи-
  • протести-
  • безредици

Ситуацията в страната е динамична и непрестанно се променя

Няма пострадали българи в Чили - Октомври 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма данни за пострадали български граждани при протестите в Чили, довели до сблъсъци и обявяване на извънредно положение в пет региона на страната. Въведен е и комендантски час. По информация на българското посолство в Буенос Айрес, акредитирано и за Чили, ситуацията в страната е динамична и непрестанно се променя.

Мисията ни в Аржентина е в постоянен контакт с представители на българската общност в Чили. МВнР препоръчва на българските граждани да не предприемат пътуванията до Чили, особено в районите, където действа режима на извънредно положение.

Съветваме българските граждани, пребиваващи на територията на Чили, да избягват публичните места с голяма концентрация на хора, да останат по домовете или в хотелите си, съобщиха от Министерство на външните работи.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолство на Република България в Буенос Айрес на следния телефон: +54 11 4781 8644 и телефон за спешни случаи: +54 9 11 3874 3170.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ииии

    3 0 Отговор
    Това трябва да ме радва ли ?!
  • 2 Територия БГ.

    4 3 Отговор
    Ами няма пострадали българи в Чили, щото са се скрили като МИШКИ по мазетата! Късмет изкара Бойко в бедната изтрадала България! ЖАЛКО
  • 3 Амчи

    1 0 Отговор
    то в Чили има ли българи?