Last news in Fakti

29 Октомври, 2019 23:02 2 622 21

Осъдиха Навални да плати $ 1.4 млн.

  • русия-
  • опозиция-
  • алексей навални

Обвинения за лъжи спрямо компания, близка до руското правителство

Осъдиха Навални да плати $ 1.4 млн. - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски съд осъди опозиционера Алексей Навални да плати обезщетение от $ 1.4 млн. за нанасяне на щети на компания, съобщи RT.

Навални отправи обвинения след свое разследване. Те бяха обявени от оглавявания от него Фонд за борба с корупцията.

Обвиненията са свързани с качеството на доставки за местни училища. Твърди се, че компанията е под контрола на бизнесмена Евгений Пригожин, който е приближен до Кремъл.

Сега опозиционерът е осъден да плати обезщетение на фирмата „Московский школник“. Говорителката на Навални Кира Ярмиш обяви, че решението ще бъде обжалвано.

Навални е един от най-големите критици на руското правителство, като по-рано през годината застана в центъра на масови протести в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    27 14 Отговор
    Сироснята се занимава само с клевети, сега ще плаща заради мръсната си зурла!
  • 2 Робот

    19 9 Отговор
    Малко му е на соросоида, все пак в Колима има много злато и ще може да ги добие до края на безпътния си живот!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    21 4 Отговор
    Тоэи руски евреин прилича на полски евреин.

    Коментиран от #14

  • 5 Хххх

    20 6 Отговор
    Навални е обилно спонсориран от демократични, американски фондации . Платен критик на правителството.... Малко гнило

    Коментиран от #13

  • 6 стоян георгиев

    11 15 Отговор
    навални е много лош щото разказва как се случват нещата в путинландия.сега ще трябва да плати на другаря пирожкин/кво хубаво име/ че му уронил престижа.пирожкин е аналог на нашия гергов.тъп вифаджия бачкал като барман и ресторантьор и изведнъж се оказал много кадърен и начетен строителен бизнесмен та даже и собственик на частна армия ,което е забранено в русия ,но явно не и за него.та навални му е урнонил престижа като го е разкрил.много гадно и непочтенно еи!
  • 7 Перфений

    1 5 Отговор
    И какво ако плати на "Московский школник"? Нали жидомасонската соросоидна пропаганда си е заплюла образованието в РФ, като потенциален актив. Значи, колкото повече деньги налее в училищата, толкова по-рядко ще наливати"зельонка" в муцуната на Навални Марсианеца ))) тоя проект да мъчат Кралят на Зеленооките ме кефи максимално )))
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хаджи хаджи Българин

    8 2 Отговор
    Платена демокрация!
  • 10 не учуден

    7 1 Отговор
    Ние тук си ги знаем като соросоиди мекеретата на дедо, там си ги знаят като предатели -пета колона , нищо ново под слънцето.И едните и другите бозаят от една и съща цица и целите им са едни и същи !
  • 11 Алкашенко

    7 6 Отговор
    1. Епидемия от дизентерия в московските детски градини и училища.
    2. Родителите на пострадалите деца още се съдят с фирмата.
    3. Навални вече е осъден, че е написал за това.
    4. Кметството мълчи и прикрива фирмата, дава и нови договори за милиард рубли.
    Позната история, нали!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бесен Язовец

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Хххх":

    Няма значение от кого е спонсориран, важното е, че говори истината и постоянно изкарва кирливите ризи на путинската шайка на показ. Всяко едно негово видео в тубата, за корупционните схеми на руските управляващи чифути, има милиони и милиони гледания и е придружено с хиляди одобрителни коментари от руските граждани. Така, че не виждам нищо лошо в това да спонсорираш някой, който се бори за правда и за свобода. Навални е толкова неудобен за тоталитарната руска власт, че дори вече там се появяват предложения да се ограничи интернета в Русия, а ако не беше толкова популярен сред народа, досега 100 пъти щяха да го отстранят от пътя си, чифутите.
  • 14 Borislav Popov

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Алексей Навални е етнически руснак и е като кост в гърлото на руслямско-еврейската управляваща елита, взе да става много популярен сред народа и затова властите му скалъпяват разни такива евтини номерца, като това изсмукано от пръсти дело.

    Коментиран от #15

  • 15 Хамсал

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Навални е етнически украинец! Роден е в с.Залессе, Киевска област , цялата рода му е в Украйна! Защо си мислиш, че го подкрепят краварите? Заради сините му очи ли?

    Коментиран от #16

  • 16 Borislav Popov

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "Хамсал":

    Какъв украинец те е подгонил тебе бе, хамсалче ? Чист руснак си е, роден е в Русия, Московска област, имаш си интернет, всичко може да се провери много лесно. Каква Киевска област, какво Залесие... малейййй...)

    Коментиран от #17

  • 17 Хамсал

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Баща му Анатолий Навални е от там. А ето думи на сина му-"През 2013 г. в ефира на украинския телевизионен канал "Интер" Навални каза, че е наполовина руснак и наполовина украинец, отбелязвайки, че "вероятно е по-украинец по отношение на някои корени и генетика." Тогава политикът каза, че повечето му роднини живеят в Украйна ."

    Коментиран от #19

  • 18 Православен удар под кръста

    4 8 Отговор
    Лавров май е единствения по високите етажи на Кремъл, който е с всичкия си все още... Харесвам руският народ като сладък, добродушен и непринудeн, но това не означава че трябва да харесвам откачалките на Кремъл. Махнете ги от там и си изберете достойни и нормални психически здрави хора, които не са с милиарди долари в швейцарски банки и чиито деца не учат в Западна Европа и САЩ.
  • 19 Borislav Popov

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Хамсал":

    На бе, каскет чети - Алексей Анатольевич Навальный
    Рождение 4 июня 1976 (43 года)
    Бутынь, Одинцовский район
    Московская область,
    РСФСР, СССР
    Отец Анатолий Иванович Навальный
    Мать Людмила Ивановна Навальная
    Супруга Юлия Борисовна Навальная
    Дети Дарья Алексеевна Навальная, Захар Алексеевич Навальный
    Образование Российский университет дружбы народов
    Финансовый университет при Правительстве Российской Федерации
    Всемирная стипендиальная программа Йельского университета
    Деятельность политик
    Вероисповедание православие
    Каква Украйна те е подгонила, не те знам ?

    Коментиран от #20

  • 20 Хамсал

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Чети ти бе фермер! Отец — Анатолий Иванович Навальный (род. 28 января 1947)[31] — родился и окончил школу в Залесье (ранее Чернобыльский район, сейчас Иванковский район, Киевская область), после окончания Киевского военного училища связи получил назначение под Москвой. Дед — Иван Тарасович был плотником и почти всю жизнь, как и его супруга Татьяна Даниловна, проработал в местном колхозе[32].

    Коментиран от #21

  • 21 Георги!

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хамсал":

    Навални е по млад,Не ми изглежда да е роден през 1947 година.Това ще рече да е на 73 години?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания