Last news in Fakti

1 Ноември, 2019 17:25 1 562 2

Босна и Херцеговина чака сърбите за НАТО

  • босна и херцеговина-
  • сърби-
  • нато

Страната иска тяхното съгласие

Босна и Херцеговина чака сърбите за НАТО - 1
Снимка: Shutterstock

Босна и Херцеговина може да не влезе в НАТО без съгласието на сърбите. Това заяви президентът на Партия на демократичните действия Бекир Изтебекович, цитиран от РТРС.

Според него Република Сръбска трябва да даде съгласие за това. Регионът е известен с търсенето на приятелство с Русия.

„Мисля, че никой няма да налага нищо на никого. Говоря за сърбите и Република Сръбска. Ако те не искат в НАТО, няма да търсим членство. Важно е разбирателството“, заяви Изтебекович.

Той все пак подкрепи програмата за присъединяване към НАТО. В същото време заяви, че няма да има министерски кабинет без победител от изборите в Република Сръбска.

В момента се водят преговори за правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xepmec

    3 0 Отговор
    Към автора:
    Името е Бекир Изетбегович, а не Изтебекович.
    Босна и Херцеговина не е Киргизстан, за да е Изтебекович.
  • 2 Анонимен

    3 0 Отговор
    Ще има да чакат...... Сърбите никога няма да забравят американските бобандировачи над Сърбия дето изтрепаха толкова мирни граждани и деца.... Белград беше сринат през 1991 година.... Моите баба и дядо от Белград дето идваха на почивка също са загинали заедно с едното си внуче..... Тия американци разтуриха целият свят ....... Дали сръбските управници ще им се подчинят като нашите.....
    Американците ни управляват , чрез нашите послушковци...... За пари и майка си ще продадат......