Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 11:00 1 844 10

Най-топлият октомври в историята

  • време-
  • октомври-
  • рекорд-
  • горещини-
  • топло

Рекордни горещини

Най-топлият октомври в историята - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тазгодишният месец октомври е най-топлият на планетата, откакто Европейската служба за климатичните промени прави наблюденията си, съобщи AFP.

Така октомври става петият последователен месец, който подобрява или се доближава до рекордните стойности. Тазгодишният октомври е с 0,69 градуса по-топъл в сравнение със средните температури за периода 1981-2000 г., като надвишава с 0,01 градуса рекордната досега температурата от октомври 2015 година.

Освен това тези параметри са и с повече от градус над температурите от прединдустриалната епоха. Тазгодишният месец юни бе най-топлият в историята на наблюденията, а тазгодишният юли постави абсолютен рекорд за най-топъл месец, регистриран някога, предаде Би Ти Ви. Последните 4 години са най-топлите, регистрирани някога в света.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е и????

    12 2 Отговор
    Нека измрът от глад прекупвачите на дърва за огрев нека да няма зима😂😂😂
  • 2 1360

    5 7 Отговор
    ВАЖНОТО Е АРАБСКИТЕ СТРАНИ ДА ПРЕСТРУКТУРИРАТ ИКОНОМИКИТЕ СИ И ДА НЕ БЪДАТ ЗАВИСИМИ ОТ ПЕТРОЛА, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБАВИ МАКСИМАЛНО НАВЛИЗАНЕТО НА ЕЛ. АВТОМОБИЛИТЕ, ЗАТОВА СЕ ПРАВЯТ ДОКУМЕНТАЛИ ЧЕ ВЪГЛЕРОДНИЯТ ДВУОКИС НЕ Е ПРИЧИНА ЗА ЗАТОПЛЯНЕТО, ЧЕ НЕ ТОЙ ЗАМЪРСЯВА ВЪЗДУХА, ЧЕ ЕЛ АВТОМОБИЛИТЕ СА ПО-ВРЕДНИ, ГРЕТА Е ПЛАТЕН ХЕЙТЪР . . .

    Коментиран от #5

  • 3 1360

    12 7 Отговор
    ЗАТОПЛЯНЕТО СЕ ДЪЛЖИ НА НАМАЛЯВАНЕТО НА КИСЛОРОД / ЗА ИЗГАРЯНЕТО НА 1 МИЛИОН БАРЕЛА ПЕТРОЛ СЕ ИЗГАРЯТ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ КИСЛОРОД/ КАКТО И В ИНДУСТРИЯТА , КИСЛОРОДЪТ ФИЛТРИРА ВРЕДНИТЕ СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ
  • 4 Факт

    3 0 Отговор
    Тя и топлофикация така казва!!!
  • 5 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "1360":

    Я си избърши пяната от устата. Не съм чул една новина за нещо различно от тези глупости за затоплянето. Никога не споменават рекордите за студ, само високите температури, а преди две години имахме най-студения март и лято. 2017 беше измерена и най-ниската температура на планетата - 103 градуса. Какво увеличение на СО2 бълнуваш като все още е 0,039%? Ти за фотосинтеза чувал ли си?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Дали има рекорд за студ или горещина, едно и също е, това означава, че климата не е добре и промените са на лице. Да не мислиш, че в Сахара като е 50гр. на сянка през деня е топло и през нощта, точно обратното е и това е заради пустинния климат и липсата на влага и кислород във въздуха. Ние живеем в умерена климатична зона, а все повече се изменя и не отговаря на това, което е било преди 100г. Кое се е променило през последните 100г? Индустриализацията и замърсяването са скочили в пъти, както и населението е отчело ръст с два милиарда. Излез на някой оживен булевард, не се диша от дизелова смрад, 70-80% са изкормени дизели. Отиди в някоя европейска страна с два пъти по-широк булевард да видиш дали е така задушно и тежко, защото аз съм го сравнявал и там е все едно планински въздух спрямо смога у нас.
  • 7 букова глава

    4 1 Отговор
    Айде де! Аз от кога го чакам това глобално заатопляне, че, дървената мафия ни съдра кожите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    топло и без зима ,тецове ще фалират, дай боже ...мръсни гадове.
  • 10 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    ВЧЕРА ПУСНАХА ПАРНОТО.?