Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 20:40 1 957 10

Унгария очаква газ от "Турски поток" до края на 2021 година

  • турски поток-
  • унгария-
  • турция-
  • газ-
  • виктор орбан

Унгария е силно зависима от Русия за доставките на природен газ

Унгария очаква газ от "Турски поток" до края на 2021 година - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че неговата страна планира да може да получава природен газ от "Турски поток" до края на 2021 г., предаде AP.

Унгария е силно зависима от Русия за доставките на природен газ. В момента той пристига през Украйна, но Русия иска да диверсифицира транзитните маршрути на енергийните си доставки.

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви след среща с гостуващия в Будапеща турски президент Реджеп Тайип Ердоган, че "без Турция, миграцията към Европа не може да бъде спряна". Орбан каза, че това превръща Турция в стратегически партньор на Унгария по въпросите на сигурността и миграцията.

Виктор Орбан е силно фокусиран върху антиимиграционната политика от 2015 г. Той каза, че оградите по южните граници на Унгария могат да спрат "нелегалните мигранти". Няколкостотин души, сред които много прокюрдски и антивоенни активисти, протестираха в Будапеща срещу визитата на Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпаци

    3 0 Отговор
    самопорногледам,ха ха ха
  • 2 сороснята на върбата

    17 2 Отговор
    Украйна увисна на простира като прани гащи. Толкова ли са слепи че всички я заобикалят. За един кораб въглища от обора , ама натоварени от Донбас цял концерт изнесоха.

    Коментиран от #4

  • 3 Тръмп

    3 20 Отговор
    Точно това ти е проблема Орбан,че си прекалено Зависим от Русия и клякаш под Путин и Ердоган,което е опасно и вредно!!!:):):)Прецакващи и унгарското малцинство в Украйна с тази порно-политика!!!:):):)
  • 4 Хаджи хаджи БългаринХ

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "сороснята на върбата":

    И наистина е така! Опасното е ако са въоръжени тези " имигранти" и потеглят към Европа! Планът Баязид 1 и 2 ще ви се види мултипликационенен филм! От 3-4 милиона да направи армия от фанатици! И да им удари камшика към Европа! Орбан и Австрия добре помнят миналото! Аза , Българите това е шега! Четете историята! Казваше баба Ванга!
  • 5 Голем смях

    4 18 Отговор
    Като слушам този никаквец ,почвам да си мисля,че Унгария граничи с Турция.Най-добре е България да им ритне бурето и да зарови ...турецкия паток.Да си го прекарват от където си искат.С български ,кървави пари ще им строим на сърбите и унгарците газопровод ,че да печелят руснаците и ..новите им братя -турците.А за българите след има -няма 30 години може и да има някой лев.Важното е нашите фирми да усвоят 4 млрд. А след нас и потоп.

    Коментиран от #8

  • 6 Гербер

    7 5 Отговор
    Ние не искаме газ от турски поток. И нефт не искаме. Братята американци няма да ни изоставят.

    Коментиран от #9

  • 7 1944

    2 13 Отговор
    ще получат газ ама от стомашно чревния тракт на плешивия кремълски педик. забравиха 56-та година. ще сърбат попарата сега.
  • 8 Ал тъ фанах ал тъ пребих

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Голем смях":

    Излишно е да ти обяснявам защо!
  • 9 Хаджи хаджи Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гербер":

    Една истинска мотивация, защо плъховете- тролове трябва да се трепят, като - инсектите!
    Безпощадно!
  • 10 Факт

    2 0 Отговор
    Сорос че ги ораи!
Новини по държави: