Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 10:22 4 966 65

САЩ предупредиха Египет за Су-35

  • сащ-
  • су-35-
  • египет

Изпратено е официално писмо до страната

САЩ предупредиха Египет за Су-35 - 1
Снимка: Shutterstock

Държавният департамент на САЩ предупреди египетското правителство да се въздържи от закупуването на руски самолети Су-35, съобщи The Wall Street Journal.

По-рано излезе информация, че Египет вече е сключил договор с Русия. Това обаче не беше официално потвърдено.

Представители на САЩ вече са изпратили писмо до египетските представители. В него има обръщение от държавния секретар Майк Помпео и от шефа на Пентагона Марк Еспър.

Те са отправили призив към египетския министър на отбраната да отмени споразумението. Според тях подобна сделка ще усложни бъдещия обмен на военна информация със САЩ.

Така може да се намали и американската военна подкрепа. Има предупреждение и за нежелани последствия от подобно договаряне.

В същото време руският министър на отбраната Сергей Шойгу пристигна в Египет за официални разговори.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изроди

    108 5 Отговор
    Египет като не е член на нато, уат дъ фак искат юдеите? Тормоза на сащ над света ще му се сложи край всеки момент

    Коментиран от #26

  • 2 Румен

    84 3 Отговор
    А нагли ли са?Тия се чудят как и кого да заплашат. Е то тази работа нема да е на добър край.
  • 3 gggw

    85 3 Отговор
    тия почнаха хептен да се бьркат в делата на суверенни дьржави.. доскоро им казваха дали да са диктатура или демокрация, сега пьк какво да си купуват... докога ще тьрпи светьт подобно нахалство?

    Коментиран от #9, #10, #27

  • 4 1944

    4 70 Отговор
    Новият Ka-52 има технически проблеми с двигателите, авионика, навигационните системи и системите за нощно виждане. При горещ климат, какъвто е този в Египет, двигателят на Ka-52 значително губи силата си по време на различни полетни режими. Освен това авиационната техника и навигационните системи дават неточни данни, биха могли да предизвикат инциденти, което прави хеликоптерите ненадеждни. - това е мнението на египет за руското оръжие. защо да купува такова?

    Коментиран от #5, #22, #28, #54, #55

  • 5 gggw

    53 2 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    ами то си е негова работа .. не е работа на сащ

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    46 5 Отговор
    🐄 бойс просто знаят че техните бракми, са безполезни срещу руските супер машини и всячески мучат на умряло ,срещу всеки който иска да се сдобие с настина добри самолети.

    Коментиран от #14, #30

  • 9 Yamaha

    36 3 Отговор

    До коментар #3 от "gggw":

    Само държави управлявани с клолнски правителства им се връзват на писмата!
  • 10 kjl

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "gggw":

    Както виждате света вече и не ги търпи. Всички започнаха да ги подритват, за сега вежливо.

    Коментиран от #31

  • 11 1234

    33 1 Отговор
    Аз пък съветвам сащ, ако не се разкарат от европа, ще си ядат гмо кравите, докато ги хранят със зелена доларова шума.... Вече са нагло смешни! Кои са сащ че да дават наклон на който и да било за каквото и да било! Ако има световна анкета, коя е най мразената държава на света от 197 членки на оон, дори сащ да е последна в списъка, категорично ще стане първа. Ще си намерят майстора изродите. 50 щата но разделени на расов и езиков принцип, ще се разцепят

    Коментиран от #32

  • 12 Римлянин египтянин

    33 2 Отговор
    Като ви разправяхме, че прогонихме евреите с камъни, защото нама по-нагло и човеконенавистно племе от тях, вие ни обвинявахте в анти-симитизъм. Хитлер и той това ви разправяше, вие и него не искахте да чуете. Е сега гледайте какво става!
    Юдеите ги е страх от силен Египет и чрез ръцете на зомбито САЩ се намесват във вътрешните работи на незвисима държава.
    Все едно да кажа на комшията от другия блок да не си купува руски хладилник.
    Евреите все някога ще си го намерят, та дори и това да струва живота на планетата. Има ли евреи, няма живот, така че.......

    Коментиран от #33

  • 13 Пилот

    31 1 Отговор
    Хората избират по качественото и по евтино от колкото скъпото и некачественото като нсшите с старите тарслясници ф16 на тройна цена

    Коментиран от #34

  • 14 Казуар

    5 31 Отговор

    До коментар #8 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    САЩ дадоха огромна военна помощ на Египет.А иначе, например МИГ 29 имат ресурс 4000 часа, а новият Ф 16 има 12000 часа.

    Коментиран от #35

  • 15 Рошко

    19 4 Отговор
    Колкото повече си лаят, толкова повече не ги слушат вече, на зелените гущери и чифути им иде края

    Коментиран от #36

  • 16 Е добре де

    8 3 Отговор
    Нали те си го назначиха оня фатмак за президент явно не ги слуша и ще има пак превратче

    Коментиран от #23, #37

  • 17 1944

    4 11 Отговор

    До коментар #5 от "gggw":

    прав си , ама египет не е руски. нито украина , нито куба , нито сирия , нито венецуела , нито цар и тн. още по малко българия.

    Коментиран от #21

  • 18 usa out

    21 2 Отговор
    сащ да фанат да предупредят света, да купуват само от тях самолети на хартия

    Коментиран от #38

  • 19 ей чичо дони

    10 3 Отговор
    първо бой и санкции за турция, която е член на нато и след това се занимавай се с египет за самолети и с индия за ракети, които не са членове

    Коментиран от #39, #65

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ми човекът

    17 2 Отговор

    До коментар #17 от "1944":

    ми човекът не е казал , че е руски ... просто ти отбеляза , че никой няма право да им казва , какво и от къде да купуват ... като гледам не Русия заплашва Египет и не ги предупреждава да не купуват Ф - 35 , а както виждам само САЩ се месят ... крещят на Турция да не купува С- 400 , скимтят на Египет да не купува Су - 35, продават ни на нас самолети в проект и то на 3,5 пъти по -висока цена от костуемата ... нЕма нужда да се пънеш ...видно е кой осъществява нелоялна конкуренция и натиск на пазара за военни технологии.

    Коментиран от #41

  • 22 онзи

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    Това разбрах,че ти го е казал Путин в личен разговор във Фейсбук на камера...и после ти е играл казачок и сте пили водка до зори
  • 23 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Е добре де":

    Египет бе ПЪРВАТА страна от доминото в близкият изток за ,,преформатиране,,!!!Тя претърпя няколко експериманта на глобалистите ,защото ТЯ контролира цяла Африка/посока Европа!!!!!!Това бе преди 30 г/50!!!!!години...Още 1975 си я подготвяха за експеримента на ,,управляемият хаос,,....
  • 24 Емо

    15 1 Отговор
    Краварите се оляха хептен!Ако купяг техните боклуци F35 или другите им летящи таралясници може,ама други самолети които са пъти по мощни не може.Нашите идиоти пратиха за несъществуващи саморети,които вежду впрочем могат да излитат само от специални летища и при хубаво време.Дори Грипените бяха по добър вариант .Те поне можеха да излитат от всякакви летища.С парите които дадоха за боклуците можехме да купим 3 пълнокръвни ескадрили.Защо оня толуп ,дето е военен министър не каже защо купува бракувани минни ловци от Холандия?Както ее тръгнало той идиот ще направи флот от лодки еднодръвки!!

    Коментиран от #25

  • 25 USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    4 14 Отговор

    До коментар #24 от "Емо":

    Тея руски боклуци са здрави колкото ладата. Руско ли е не ми го хвали! ФАКТ! По добре да си купят тайфун,ако не искат американски. Тея руснаци има дай само оръжия да правят ама ако си погледнат икономиката ще припаднат. Те ще се държат докато имат полезни изкопаеми ама след това дупе да им е яко. Къде са тръгнали тия руснаци срещу най-силната икономика в света. Държава на 200 г пък никой не може да я стигне.

    Коментиран от #56, #62

  • 26 Египет

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Изроди":

    Филмар
  • 27 Русия

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "gggw":

    Ще ви обясня. USA е най голямата икономика в света( нормално е да се меси), все пак е и най силната по военна мощ. Русия има най много танкове няма спор , обаче какво разрушава танковите?!- самолетите,а кой залага на най много самолети(авиация)- САЩ

    Коментиран от #57

  • 28 БЪЛГАРИЯ

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    Прав си. На руснаците има дай само барут и да го натъпчат в някоя тръба.( Така са направили смотания калашник) ( а и всеки джихадист има калашник, ама защо ли. Те искат да се избият и руснаците им дава калашници и после що има война. Пълни мазохисти
  • 29 Рилс

    3 13 Отговор

    До коментар #6 от "Фокси Лейди":

    Кой не ги бръсна бе. САЩ има силата да води война с целия свят. А ти ми говориш, не я бръснат. Стига си чел статии и помисли малко с главата си какво става по света,а не да вярваш на всичко казано.
  • 30 Хляб

    5 11 Отговор

    До коментар #8 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Руската технология е толкова зле със сравнение на американците! Те не зная даже какво са построили, а тръгнали да ги продават. След 5та година и ще почнат да се чупят и да им тече маслата. Аз и една руска читава техника не съм видял, а работя само с руска техника.
  • 31 SSD

    4 10 Отговор

    До коментар #10 от "kjl":

    Я да видим кой им се подиграва,че не разбрах?! Те да пробват нещо да има кажат на американците и ще сринат икономиката, на която и да е държава. Всеки който се е опънал на САЩ не е завършил добре
  • 32 USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "1234":

    Ей и ти от кога стана пророк?! Няма как да си намерят майстора,защото няма като нея силна и всички ще й клякат както е било и винаги ще бъде!
  • 33 Стара планина

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Римлянин египтянин":

    Хаха. САЩ не я е страх от Египет( тя няма страх) колкото повече продадени самолети толкова по добре.
  • 34 Христо Ботев

    5 11 Отговор

    До коментар #13 от "Пилот":

    Евтиното излиза скъпо! Не дай си боже стане война и тея руски таралясници ще се разпаднат във въздуха!

    Коментиран от #58

  • 35 Иванов

    4 12 Отговор

    До коментар #14 от "Казуар":

    САЩ номер 1. Те и за това са по скъпи, все пак купуваш качество,а не източен боклук

    Коментиран от #42

  • 36 Стилян

    3 10 Отговор

    До коментар #15 от "Рошко":

    Никой не ги слуша друг път. Те колят те бесят! Някой ако посмей да се опълчи дупе да му е яко.
  • 37 ...

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Е добре де":

    Фатмак ама милиардер.Като станеш като постигнеш и 1% от постиженията му тогава говори
  • 38 Russia out. (Russia has always been out.

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "usa out":

    Самолети са като iPhone най добрите са.

    Коментиран от #44

  • 39 USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "ей чичо дони":

    Много ясно че ще има бой,но не всичко е до самолетите.
  • 40 Цар Симеон

    4 10 Отговор

    До коментар #20 от "Мой":

    Вива капитализъм, факк за русия
  • 41 Ли рн

    2 10 Отговор

    До коментар #21 от "Ми човекът":

    Ние имахме избор дали да купуваме самолети, можехме и тайфуни да са , САЩ ни предложиха пък ние ако искаме.
    Русия не се меси навсякъде защото не може, няма икономиката на САЩ за да си позволи намеса.
    Много ясно че ще се меси с Турция, все пак е в НАТО.
  • 42 Петър

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Иванов":

    Западното си е западно! Безспорен факт
  • 43 Емил Рангелов

    2 8 Отговор
    Предпочитам Кадилак,Шеви даже дрът Буик пред квото и да било руско или китайско.Доколкото да страха?!Ару да видиме дали ще ги мръднат от сирйските бази и петролни рафинерий където са на позиция!Да си помнят руснаците наглите вагверовци ,дето "их там нет".Щото и в Украйна ихтамнет и изтрепаха със снайперски огън сума ти мирни граждани!Американците и страх?Само сумашедший с голове ,можно поверит на ето!Так точно мьиши?

    Коментиран от #45, #59

  • 44 Не по темата

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Russia out. (Russia has always been out.":

    Аз откакто минах на iPhone се "родих".
  • 45 USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    2 3 Отговор

    До коментар #43 от "Емил Рангелов":

    Прав си . Русия като направи някоя глупост и никой нищо не казва,що щото се водят по течението.
  • 46 Die

    2 15 Отговор
    Русия ни направи мутанти със техните боклуци АЕЦ и военна им база. Те не се спряха, после що има крава с две глави, еми не е от ГМО то защото няма нищо лошо в нея. Заразиха целия свят с радиация, защото са зле с технологиите и не могат да я отдържат, тръгнали и самолети да правят. Ама неее ,само САЩ е лош,а другите сме перфектни
  • 47 бирата

    9 2 Отговор
    Tези осрани каубойски каскети ще диктуват кой от къде ще купува ли?Светът вече ги намрази с курвенските им номера.

    Коментиран от #50

  • 48 гост

    4 0 Отговор
    и аз така - вчера получих писмо да не пазарувам от кауфланд , а от лидъл...и се чудя сега в кой крачол да си го преместя...

    Коментиран от #51

  • 49 мали мали

    1 0 Отговор
    Като ви четем коментарите и се чудя кои е по по наи,хванете мотиките че да живне фермерството докато не са ва командировали у наса
  • 50 Рага

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "бирата":

    Светът да каже нещо и ще му гори задника.
  • 51 Ббр

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Ще пазаруваш от там където ще имаш изгода. При руснаците не намирам такава
  • 52 боцмана

    1 0 Отговор
    Египет казали ЗЪББОРУМАК на краварчетата.
  • 53 незнайко

    0 0 Отговор
    Тези кравари за какви се мислят ? Всяка държава си взема сама решенията ! Египет да не им е щат ?
  • 54 Пако

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    Ама ти каза ли го това на египтяните,те
    сигурно не го знаят завалиите....
  • 55 Тъпото ми то...

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    Абе трол небесен в статията за Ка-52 ли става дума или за Су-35,а..? То бива простотия ама като вашата няма никъде. В безсилието си сте готови на черното да казвате бяло и обратното,нали.! Смешници.и ти и другите 3,4-ма НЕграмотници.
  • 56 Тъпото ми то...

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲":

    Да бе,най-силната икономика и с най-голям държавен дълг нали..? Това що не го пишеш бе разбирач..? Само за 2г откакто русата перука им стана президент държавния им дълг е нараснал само с някакви си 1-5 трильона долара...представете си..! А в същото време напук на лижещите краварски задници тук Русия е изплатила 1,5 милиарда от дълга си. Така че не само правят оръжия които САЩ не може да направи но и имат правилен икономически подход. Едно е да виси някакъв дълг по който плащаш главница,друго е да се освободиш от тая зависимост.
  • 57 Тъпото ми то..

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Русия":

    Ами след като толкова знаеш и ако следвам логиката ти да те питам тогава..! Кое сваля и пази най-добре от самолети и ракети,а.? Разбира се ПВО,а кой има най-доброто ПВО...а..? Разбира се Русия. така че теорията ти издиша. Тия танкове тръгнат ли някъде бъди сигурен че ще имат въздушна защита и то най-добрата. А не като американската Пейтрият,дето кьорава ракета не можа да свали в С.Арабия при рафинерията им. Още ги е яд арабите че са ги взели тия американски дървета ..!
  • 58 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Христо Ботев":

    Вобще си нямаш идея за какво драскаш тук. Язък че ползваш ник на велик и умен наш възрожденец което не е така за теб обаче.
  • 59 Емил

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Емил Рангелов":

    Ха...ха... много Холивуд гледаш брат,чед... става мек мозъка после и за това драскаш простотий. Не че си тъп така те кара отвътре щото си почнал да се зомбираш. Спри я малко тая фантастика,слез на земята и прочети някоя книжка за да я напълниш малко тая кратунка с нещо по-различно от плесен.Един въпрос за домашно ще ти оставя да мислиш. Кажи ми що твоите смели американци не можаха цял месец да превземат гр.Фалуджа в Ирак по време на войната там,а.? И като имаш предвид че имаха всичко,танкове,самолети,и какво ли не. А защитниците на града имаха само калашници,някоя и друга картечница и РПГ-7..! Толкова за смелите ти американци с памперси вместо долни гащи.
  • 60 арабин

    1 0 Отговор
    НАГЛИТЕ
  • 61 коч

    0 0 Отговор
    нагли каубои -един ден държавата ви ще бъде затрита от Китай Русия, С.Корея, Иран и кой ли не! А преди това, май сами ще се затриете.
  • 62 мдааа

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲":

    абсолютно точно.
  • 63 ромей

    1 0 Отговор
    Руските боклуци никой не ги иска. То това е все едно да си купиш Лада Калина, а не Крайслер или Додж или Шевролет. или БМВ или Мерцедес. И понеже никоя друга държава не ги е експлоатирала дълги години - ушанките ги сглобяват, хвалят ги в ю-туб, продават понякога, но като дойде време за експлоатация в реални условия - държавите виждат че са купили боклуци, сгобявани по трудово обучение или в къжоците по ТНТМ /техническо и научно творчество на младежта/.
  • 64 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    това вече зле, нерес сорос газ пикае...
  • 65 Хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ей чичо дони":

    Ганю ти може и да си свикнал да те бият и унижават ,но това не важи за турчина !