7 960 82

Китай обяви слабостите на Русия

Първият проблем е намаляването на населението след разпадането на СССР

Китай обяви слабостите на Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия е „велика и мощна“, но има „няколко сериозни слабости“, пишат китайски медии.

Както е посочено в материала, публикуван от Соху (преводът е предоставен от "InoSMI" ), Русия е една от най-големите световни сили и нейната сила е ужасяваща за другите.

Соху пише, че първата слабост на Русия е намаляването на населението след разпадането на СССР, както и дисбалансът на жените и мъжете, който не може да бъде преодолян след Втората световна война.

В тази връзка китайското издание цитира Мао Дзедун: „Колкото повече хора, толкова повече сила.“ Посочва се, че руското 140-милионно население „не е статус на световна сила“.

Соху счита, че вторият проблем е „трудности в управлението на многонационалните хора“, тъй като много национални малцинства „имат малко усет за своята културна връзка с Русия“. Освен това публикацията посочва религиозни различия. Според Соху "управлението" на много нации е "скъпо".

Третият проблем според изданието са икономическите трудности: монопосоката на икономиката, лошото географско положение в северните ширини и „слабото икономическо развитие“. Според Соху Русия „никога не е била наистина богата“.

И накрая, проблемът на Русия според изданието е „трудната международна ситуация“: конфронтацията със САЩ и Западна Европа, липсата на „положителни емоции“ към Москва в Източна Европа поради „агресия“, „недоволство“ от Кремъл сред нейните съюзници в Близкия изток поради уж недостатъчна подкрепа във войните.

Китай
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Русороб

  49 69 Отговор
  Недостатъците на ватниците са дебилните болшевики и отношението им към народа.

  Коментиран от #5, #35

 • 3 Прометей

  36 75 Отговор
  Сибир пак ще е китайски.
 • 4 Алфа Вълкът

  48 53 Отговор
  Направо им казали -" НИКОГА ЗА НИЩО НЕ СТЕ СТАВАЛИ, РЕЧЕМ ЛИ, ЩЕ ВИ ГЛЪТНЕМ, МАЛКА ХАПКА СТЕ ВИЙ ЗА НАС! МИ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАЙТЕ ДОБРОВОЛНО!".

  Коментиран от #10

 • 5 Този коментар е премахнат от модератор

 • 6 Хрониките на Евразия

  31 37 Отговор
  Според гражданските регистри , живите граждани на РФ са 80 милиона ..

  Коментиран от #17


 • 7 100

  27 18 Отговор
  И управлението им е голям проблем.
 • 8 Евро

  39 43 Отговор
  Вашите комунистически братя ви казват че сте боклуци, советские друзя :)))
 • 9 Реално

  55 41 Отговор
  Няма дьржава без проблеми-най важното е,че руснаците ги виждат тези проблеми и ги решават леко-полеко.Руските политици не са като нашите празноглавци-знаят как да решават проблеми и задачи на дьржавата си.

  Коментиран от #77

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор

 • 11 Рьоне Артоа

  55 19 Отговор
  А пък китайците като са много и силни защо не смеят пак да опитат някой граничен инцидент? Там където руснаците им изгориха хилядната армия още не е поникнала трева.
 • 12 икономиката глупако

  41 51 Отговор
  Икономиката на Русия е 1/7 от тази на Китай, и 1/12 от тази на САЩ. каква велика сила е Русия, какви пет лева?

  Коментиран от #18

 • 13 Borislav Popov

  25 32 Отговор
  Населението на Русия, падна вече под 100 милиона, просто властите крият истината от народа ! Не напразно сега, руските имиграционни служби раздават руски паспорти, наляво и надясно.

  Коментиран от #42

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор

 • 15 гост

  17 37 Отговор

  До коментар #10 от "А да видим":

  И кой е тоя "всичкия ресурс" в Раша , бе заблудениииии , хахаххаха ??!!! Mиниcтepcтвoтo нa пpиpoднитe pecypcи пpeoцeни зaпacитe oт пoлeзни изĸoпaeми в Pycия в ĸpaя нa 2018 гoдинa . Зa втopи път в иcтopиятa Mиниcтepcтвoтo нa пpиpoднитe pecypcи и eĸoлoгиятa oцeни пaзapнaтa cтoйнocт нa зaпacитe oт пpиpoдни изĸoпaeми - нeфт, гaз, въглищa, злaтo, мeд, жeлязнa pyдa и диaмaнти. Oбщaтa им cтoйнocт в ĸpaя нa 2018 г. дocтигнa 93,4 тpилиoнa pyбли. - в cpaвнeниe c 55,2 тpилиoнa pyбли в ĸpaя нa 2017 г., cлeдвa oт дaннитe нa вeдoмcтвoтo, aĸтyaлизиpaни нa 17 ceптeмвpи !!!!!! Ако не можеш да сметнеш , по сегашния курс това прави няма и 1,5 трилиона долара !!!!! За ВСИЧКИ ресурси на кочината !!! И това според руското министерство , дето естествено ги е надуло поне два пъти !!!! И това му викаш "ресурс" ?? Че това даже китайците го изработват за месец , за белите държави са пари за семки , бе "ресурсния" , гхахахаххахах !!!

  Коментиран от #21

 • 16 Последния софиянец

  31 2 Отговор
  Според китайците ако броиш населението в милиони, а не в милиарди имаш проблем.

  Коментиран от #22

 • 17 Borislav Popov

  12 18 Отговор

  До коментар #6 от "Хрониките на Евразия":

  Да, така е сътрудницата от Централния отдел на гражданска - регистрация в Русия, Екатерина Улитина е била уволнена от работа ща това, че е казала истинската численност на руското население. А после е била привикана от службите, където са и заповядали да си лържи езика зад зъбите
 • 18 Верно ли икономиката

  42 14 Отговор

  До коментар #12 от "икономиката глупако":

  Много лъжеш бе баце . Отваряш сайта на ЦРУ , отваряш сектора за икономическото развитие на страните и виждаш следонто за 2018г. САЩ - БВП /брутен вътрешен продукт / около 19 трилиона , ВД / външен дълг около 21 трилиона / , баланс за 2018г. - около - МИНУС три трилиона, дълг на глава от населението - всеки американец дължи около - 56 хиляди долара. Съотношение на ВД към БВП - 114 % т.е. с БВП за една година не могат да покрият дори само външния си дълг. Руска Федерация - БВП около един трилион и седемстотин милиарда , ВД - около 450 милиарда , баланс за 2018г. - ПЛЮС един трилион и 300 милиарда , дълг на глава от населението - всеки гражданин на РФ дължи около 3700 долара , съотношение на ВД към БВП - 28 % т.е. Русия с БВП за една година може да изплати ВД четири пъти . И следва въпросът , чия икономика е по -стабилна ? Ами тази , която може да си покрива дълговете и не обременява гражданите си с неимоверни дългове. А САЩ и другите т.нар. " развити" държави отдавна живеят назаем , като не си връщат заемите , а принуждават чрез геополитически инженеринг други да плащат затова ... основно със сила и кражба на ресурси.

  Коментиран от #20, #26

 • 19 стоян

  7 8 Отговор

  До коментар #10 от "А да видим":

  До 10 ком -Това сънува ли го или сега го измисляш -продължавай интересно фантазираш геостратегически

  Коментиран от #28

 • 20 стоян

  15 26 Отговор

  До коментар #18 от "Верно ли икономиката":

  До 18 ком -Може и да си прав -толкова дето си чел -Я кажи защо минималната заплата в Русия се равнява на 280 лв и са толкова бедни че се изпотровиха с пиене на препарати за вана и одеколон

  Коментиран от #24, #27

 • 21 дай линк

  30 19 Отговор

  До коментар #15 от "гост":

  Дай линк бе умник за това изследване - Русия е на първо място по златни залежи , на първо място по стратегически метали напр. титан , на трето място по залежи на скъпоценни камъни, ... платина не знам, на пето или шесто място по залежи на газ, в челната десетка на залежи по нефт, на второ място по диаманти след ЮАР ... кажи сега по -какво точно САЩ или Китай имат повече залежи . Освен това под ресурс се разбира и обработваема земя , вода , гори, опции за туристическа дейност и т.н. Байкал е най -големият запас от сладка вода на планетата . И като нямат ресур що се пънете като глисти на буца ,около границите на Русия ... аре у лево бе , трол.

  Коментиран от #29, #36

 • 22 Borislav Popov

  11 7 Отговор

  До коментар #16 от "Последния софиянец":

  Между другото, съществува такова мнение, че Китай и Индия, също както и Русия, лъжат за численоста на населението си. Те, че са много, много, ама, че са по повече от 1 милиард, малко е съмнително.
 • 23 noooooooooo

  2 2 Отговор
  orajiata za masovo unistejenie e izhoda za planetata ni
 • 24 Щото

  21 19 Отговор

  До коментар #20 от "стоян":

  Щото докато руснаците не поемат риска еднократно да смачкат дрисливите САЩ и да унищожат долара ,като резервна валута , която САЩ силово принуждават държавите да ползват ,като единствена валута заменяща златото на международния пазар , дотогава САЩ няма да си връщат задълженията , ще пречат на нормалната търговия , ще печелят от ресурса на другите вкл. и от руския ... ако ти е интересно, троле можеш спокойно да прочетеш книгата на професор Ерик Райнерт, специалист по икономика и геополитика, - " Как богатите държави станаха богати и защо бедните продължават да са бедни ." Ще ти бъде интересно и повече няма да задаваш тъпи въпроси.

  Коментиран от #66

 • 25 КАСАПИНА

  27 5 Отговор
  Китайците все още не могат да разберат че в съвременните конфликти численоста на армиите не е от значение Най големия пример е Израел попиля мюсюлите за нула време....

  Коментиран от #32

 • 26 сссс

  5 11 Отговор

  До коментар #18 от "Верно ли икономиката":

  Крайно неграмотен си на тази тема.По-добре си мълчи.
 • 27 И все пак

  19 9 Отговор

  До коментар #20 от "стоян":

  Статистиката е на ЦРУ драги , не се пъни ... фактът е ,че САЩ са длъжници , а Русия не ... Ой , ай ... въъъййй ... защо САЩ не си връщат дълговете...опссс , а защо МВФ не иска налагането на рестрикции срещу САЩ , както срещу Гърция ? Имате ли отговор ?

  Коментиран от #81

 • 28 Ами баце

  16 5 Отговор

  До коментар #19 от "стоян":

  Ами баце , отваряш КОМПА пишеш в Гуглето - " Китайско Съветски граничен конфликт 1968г." и сам ще си го прочетеш. По отношение на Хонконг просто пусни телевизора... ако имаш някакви аргументи против това ,което съм написал , можем да ги обсъдим, а това дето си го написал е просто заяждане .
 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 Бесен Язовец

  18 13 Отговор
  Ше знаете много им е,, зле" в Русия геогравското разположение в Камчатка волкан до вулкана, а това значи за грамотниге злато, диаманти, платина, мед, олово, земен газ, алуминий не изчерпаем! Относно населението не живеем в средните векове за да е от знащение! За да обичаш Русия не е нужно да си руснак.
 • 31 КОНТРАТА

  17 10 Отговор

  До коментар #29 от "Borislav Popov":

  Дания са 5човека бе ибрикчьо! И Дания имат петрол! Русия имат гори колкото цяла западна Европа!

  Коментиран от #34

 • 32 Бесен Язовец

  18 7 Отговор

  До коментар #25 от "КАСАПИНА":

  Знаят знаят, на остров Тамански го разбраха, още не могат да се остържат от почвата! Китай има 300 ядрени ракети Русия 8000

  Коментиран от #33

 • 33 Този коментар е премахнат от модератор

 • 34 Borislav Popov

  13 21 Отговор

  До коментар #31 от "КОНТРАТА":

  В Дания няма нищо бе, ибрик, особенно ако сравняваш нейните богатства с руските ! Ти сам казваш, че руснаците, само гори имат, колкото цяла Европа, само, че кел файда... заплатите им като в Зимбабве... аре у лево бе, трол.

  Коментиран от #40

 • 35 партията така ли ще остане

  16 6 Отговор

  До коментар #2 от "Русороб":

  За разлика от Русия, която е либерална държава, болшевиките все още управляват в България! Пребройте колко комунисти има в ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н. "Патриоти"! По места, в големите градове са още повече! Те може да са сменили господарите си, но манталитета си - не! Затова сме най-бедната страна в Европа, с най-висока смъртност и с най-лоша демографска картина!
 • 36 гост

  9 14 Отговор

  До коментар #21 от "дай линк":

  На ти линк и то от любимия ти сайт , дето е дооооооста разкрасено !!! А всъщност нещата са мнооооого по-зле !!!! Щото в Раша нови ресурси не са намирани от годинии карат на стара слава , а по света растат с всеки ден !!!! И това , че "имала най-големите запаси" от не знам си какво е дъвка за тъпанари , да не уточнявам кои !!!!! Щото значи само , че взети поотделно една друга държава има по-малко , но като част от световните са 10-15 % , тоест нищо !!!!! Няма НИТО ЕДИН ресурс , в който Раша да държи повече от 15-20% от световните и тоя процент спад , тоест света преспокойно ще мине и без Раша , ако ще утре да я изтрият от лицето на Земята !!!! https://blitz.bg/svyat/kolko-struvat-vsichki-prirodni-resursi-na-rusiya_news698483.html
 • 37 Теодор

  14 12 Отговор
  Чакайте бе русофоби Китай и при последния си конфликт с Русия(СССР) имаше ного повече население ама пак беше премазан и за дни всичко заглъхна Китай никога няма да се пробва срещу Русия трърде са умни за такова нещо. А великите прехвалени САЩ толко велики само заради убийства, войни, кражби и какво ли още не обаче Сега Китай държи САЩ на вериги (знаете ли външният дълг на САЩ ами повечето е към Китай) според възможностите на САЩ е неизплащаем да на теория САЩ най могъща икономика на практика фалирала икономика щото ако си плати дълговете и Зимбабве ще има по висок БПВ а да Русия 10 пъти по слаба икономика от САЩ на теория със вече отрицателен външен дълг(това значи че на нея дължът повече отколкото тя дължи) а Русия оцелява по този начин че и се развива и ако щете вярвяйте населението на Русия от 2007,8 година нараства проверете де вече са 146 милиона за 2016 сега са 150 сигурно и това всичко с благодарение на путин БЕЗ РУСИЯ СВЕТЪТ-ФАЛИРА

  Коментиран от #45

 • 38 Теодор

  18 7 Отговор
  Русия никога не е била първа икономика нито пък е била първа по население но все още не била побеждава а освен ако не броим распада на СССР в който се включи цееелия запад затова САЩ и ЕС са съответно 1 и 2 място по външен дълг в света затова сега САЩ и ЕС патят, затова ще продължат да патят докато не се сгромолясат

  Коментиран от #80

 • 39 Този коментар е премахнат от модератор

 • 40 КОНТРАТА

  9 6 Отговор

  До коментар #34 от "Borislav Popov":

  това с горите беле само пример. аз да не съм седнал тук да ограмотявам неграмотни сороси които работят на месец за 100шекела!изглежда ти се губят години от основното обучение по географя!

  Коментиран от #56

 • 41 Бесен Язовец

  15 3 Отговор
  ТО НЕ МОЖЕ ПО ЦЯЛ ДЕН ДА ГЪЛТАШ СП... НА СКРОСОИДА ШЕФЧЕ ОТ НПО И ПОСЛЕ ДА ИМАШ ЗНАНИЯ. ПРИЗВАНИЕТО ТИ Е ДРУГО ПОДЛОГО СОРОСОИДНА, ПРЕОРИЕНТИРАЙ СЕ НА ВРЕМЕ!!! ПРОСТО СЪВЕТ!
 • 42 Този коментар е премахнат от модератор

 • 43 ПЕНКО

  16 4 Отговор
  В БЪЛГАРИЯ ИЗРАЗЪТ Е :" АЛА -БАЛА- ТРА .ЛА-ЛА " !!! "РУСИЯ НЕ Е БИЛА БОГАТА " ??? КАКВО ОЗНАЧАВА" БОГАТА" ??? ДА ДОЛАРЪТ ВСЕ ОЩЕ Е "ЕКВИВАЛЕНТ" ,НО ЛИТИЙ СЕ ПРОИЗВЕЖДА САМО В РУСИЯ И ЮАР !!! КОЙ Е ЗАВИСИМ ОТ ПАЗАРИ И КОЙ ОТ РЕСУРСИ ...А ??? И КИТАЙ Е 1.3 МИЛИАРДА ЧОВЕЧЕТА С ТРИЛИОН И НЕЩО ДОЛАРОВ РЕЗЕВ , А РУСИЯ Е 130 МИЛИОНА С 500 МИЛИАРДА ДОЛАРОВ РЕЗЕРВ !!!

  Коментиран от #47

 • 44 ПЕНКО

  13 2 Отговор
  ДА НЕ МИСЛИТЕ , ЧЕ СТУДЕНАТА ВЪЛНА В САЩ Е ПОРОДЕНА ОТ СВЕТОВНОТО ЗАТОПЛЯНЕ !?!?
 • 45 Едо

  12 2 Отговор

  До коментар #37 от "Теодор":

  ЩЕ ДОПЪЛНЯ САМО-СЛАВА БОГУ, ЧЕ РУСИЯ СЕ ОТЪРВА ОТ ИСЛЯМСКИТЕ ДЪРЖАВИ КАЗАХСТАН, ТУРКЕСТАН, КИРГИЗСТАН, ТАДЖИКИСТАН, АЗЪРБАЙДЖАН, А СЪЩО ТАКА ОТ ГРУЗИЯ, АРМЕНИЯ, УКРАЙНА, МОЛДОВА, ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ! БЕЛАРУС Е МАЛКО ПО-РАЗЛИЧНА РАБОТА! ПУТИН И ЛУКАШЕНКО СЕ ПОСКАРВАТ, НО И КАРАТ ЗАЕДНО СКИ!
 • 46 ТЪПАНАРА

  13 2 Отговор
  КИТАЙ НЕ МОЖЕ, НО НЯКОЙ НАШ РАЗБИРАЧ ОТ ПУЦ-а до ФАКУЛТЕТО ЩЕ ПОСОЧИ ЛИ СЛАБОСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, А? ЧЕ ДА ВИДИМ КАКВО ТОЛКОВА СТЕ СЕ ЗАПЕНЕЛИ ЗА РУСИЯ? А И КИТАЙ НЕ Е КАЗАЛ НИЩО НОВО, ВКЛ. Е ПОДНЕСЪЛ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - ВИЖТЕ КАКВИ ПРОСТОТИИ СА ПИСАНИ ОТ КИТАЙЦИ ... С ДРЪПНАТИ, ТЪЙ ДЕ, ГЛАДКИ МОЗЪЦИ!
 • 47 Монгола

  10 7 Отговор

  До коментар #43 от "ПЕНКО":

  Русия има резерв на полезни изкопаеми в размер на 80трилиона изчислено , а САЩ имат 43 трилиона резерв!
 • 48 тъпанара

  5 1 Отговор
  АМА ТИЯ В КИТАЙ ДА НЕ ГО ЛАПАТ НА Д-Р ТОШКОВ, ОНУЙ ДЕ, ЛАКСИТА, ЧЕ НАВСЯКЪДЕ СА ОПРЪСКАЛИ С ЕДНИ МЕКИ И ВЛАЖНИ, А?
 • 49 МОСАД

  5 12 Отговор
  Русия не е и 140 милиона . Данните за фалшифицирани през 2010 г. Това го знаят и Китай -поне специалните им служби. Това е най бързо топящата се страна в света . Русия е 87 милиона. Има ужасяваща смъртност , много ниска раждаемост и емиграция по 1 милион годишно
 • 50 тъпанара

  8 1 Отговор
  А Е ЛИ СЛАБОСТТА НА КИТАЙ Е, ЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВА КРАДЛИВО КОПИЕ НА ОРИГИНАЛА И ПОДРАЖАВАЙКИ МУ СЕ ДЪРЖАТ ПРЕДИЗВИКАТЕЛНО ТАКА, ЧЕ МОЖЕ ДА ГО ОТНЕСАТ! ТЕ И ПЛЪХОВЕТЕ В КАНАЛИЗАЦИЯТА СА МНОГО, НО КАКВО ОТ ТОВА, А?
 • 51 тъпанара

  0 5 Отговор
  НЕ, НЕ Е ВЯРНО, МОСАД! ИНФОРМАЦИЯТА ВИ Е ЩАДЯЩА, НО В ДАНС ЗНАЯТ, ЧЕ ПО ТЕЗИ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ ВЕЧЕ НЯМА НИТО ЕДИН РУСНАК, ОСВЕН АКО СТЕ СЕ ПРЕСЕЛИЛИ С ОНУЙ КОРАБЧЕ ОТ ИЕРУСАЛИМ И ГОЛАНИТЕ, ЧЕ ТО И НА ВАС ВИ Е ТЕСНИЧКО, КАТО НА КИТАЙЦИТЕ! НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ЗА ТЕЗИ 87 МИЛИОНА РУСНАЦИ - НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ОТ СЕБЕНЕУДОБСТВО СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ЗА ТАКИВА!

  Коментиран от #54

 • 52 Borislav Popov

  1 10 Отговор
  Не бе каскет, не в България раздават паспорти, в Русланистан ги раздават не кой падне.
 • 53 тъпанара

  3 9 Отговор
  УРА, РУСИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА! ТАМ СА НАШИТЕ ОТ . . . МОСАД!
 • 54 МОСАД

  2 5 Отговор

  До коментар #51 от "тъпанара":

  Напротив , вярно е . Чел съм и показания на преброители, които ги карат да вписват до 10 000 души фантоми при преброяване .
 • 55 Borislav Popov

  4 8 Отговор

  До коментар #42 от "АННА":

  Не ма каскетке, не в България раздават паспорти, в Русланистан ги раздават не кой падне - таджики, узбеки, киргизи и т.н.
 • 56 Borislav Popov

  4 7 Отговор

  До коментар #40 от "КОНТРАТА":

  Е, и, но ти така и не каза защо у тойта рашка с прашка, заплатите и пенсиите са 10 пъти по малки от колкото в Дания ??

  Коментиран от #58

 • 57 Баси

  6 7 Отговор
  Четох до "намаляващото" население и веднага реших да направя бърза справка. Прегледах няколко източника, като между тях и тези на "Световната банка", МВФ и the world Factbook. Уви там данните са други. От 2009-та има ръст на населението. Близо 2 милиона. Е, това бързо ме демотивира да продължа да чета.

  Коментиран от #59, #69

 • 58 Последния софиянец

  8 2 Отговор

  До коментар #56 от "Borislav Popov":

  Дания притежава Гренландия, която е по голяма от Европа. Тръмп искаше да я купи.
 • 59 Последния софиянец

  3 0 Отговор

  До коментар #57 от "Баси":

  Това да не са нашите два милиона дето изчезнаха.
 • 60 тъпанара

  1 2 Отговор
  НЕ Е ВЯРНО, МОСАД! ПРИЗНАЙ СИ ДА ТИ ОЛЕКНЕ! ЧЕЛ СИ ПРЕБРОИТЕЛИТЕ ОТ ... ПУЦ-а ДО ФАКУЛТЕТО! И НА ТЪМНО В БУНКЕРО ИМ! В ОБСТАНОВКА, МАКСИМАЛНО БЛИЗКА ДО РЕАЛНАТА В ГАЗА И НА ГОЛАНИТЕ! Я КАТО СИ ТОЛКОВА ИНФОРМИРАН ПРЕБРОИТЕЛ ДА НИ КАЖЕШ, КАКВО КАЗВА КИТАЙ ЗА ВАС, А? И ДА НЕ БИ БЕЗ ДА РАЗБЕРЕМ ВЕЧЕ СТЕ ПРЕВЗЕЛИ И РУСКИТЕ БАЗИ В СИРИЯ, А, СМЕШНИЦИ? ТУЙ ДА НЕ ВИ СА ОНИЯ КЪДРАВЕЛКОВЦИТЕ С КАМИЛИТЕ! НЕ ВИЖДАТ СЕБЕ СИ, ТРЪГНАЛИ ЗА ДРУГИТЕ ДА СЕ НАПЛИТАТ! АЙ ШИ ВИ И ... ПОТУРКОВЦИТЕ, ДОБРЕ ЧЕ СА САШ!!!
 • 61 Този коментар е премахнат от модератор

 • 62 клуб на звероукротителите

  0 0 Отговор
  АМА, КАКВО ЧАКАТЕ! Я ПЪРВО ЛАМЯТА Я ПУСНЕТЕ НА НАС, ЧЕ ДА Я ПРОВЕРИМ И СЕРТИФИЦИРАМЕ! ПЕШКИРИ ИМАМЕ МНОГО! АКО ПАК СЕ ОБАДИ, ЗНАЧИ ВСИЧКО Е НАРЕД ... НОСИ НА БРАТЯ-ЮНАЦИ, СТИГА ДА НЕ СЕ РАЗМЕНЯТ!
 • 63 Теодор

  10 4 Отговор
  Има ръст в населението-факт е, Русия е по силна и влиятелна-факт е, в Русия живота е с пъти по добър и доходите с пъти по високи отколкото преди 20,30 години-факт е, смъртността е в пъти по малка а раждаемостта в пъти по висока-факт е и има още много положителни факти обаче няма смисъл да ги казвам който иска ще разбере а за отрицателни неща откакто е ПУТИН не се сещам
 • 64 тъпанара

  0 1 Отговор
  МОСАД, МНОГО СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН! СЛОЖИЛ СИ НА СЕБЕ СИ ЕДНО ЗЕЛЕНО, А НА МЕН ПО ЕДНО ЧЕРВЕНО! ТУЙ В ПУЦ-а ВИ УЧАТ ТАКА - ЛЯВО, ЗНАЧИ ЧЕРВЕНО, ДЯСНО - ЗЕЛЕНО! АМА, БИРИТЧЕД ОТ КЪДРАВИТЕ ПУСТИНИ, ПРИ ТЕБЕ МНОГО КАРМАЗЪ БЕ ... ПАК СИ ОБЪРНАЛ ЗЕЛЕНАТА РЕЗБА С ТЕЗИ КАМИЛИ! АЙ ШИ ТИ И КАМИЛАРСКИЯ МЕРИНДЖЕР ОТ ... МОСАД!
 • 65 сдасад

  4 9 Отговор
  Неграмотник,ти знаеш ли въобще какво представлява американския дълг и каква тежест има той,че да ми въртиш тука небивалици кой какво плащал и не плащал ? Аман от невежи посерковци да се правят на разбирачи.И я ми кажи как тая потънала икономически кочина като Русия ще смаже най-великата и силна държава САЩ ?! Обясни ми бе каун ! Русия е с икономиката на Индонезия,със стандарта на живот на Ливан и с технологичното развитие на Филипините.Подобно изостанало недоразумение няма как да промени каквото и да било в световния ред ! Вземи по-добре си трай,че само се излагаш русоид !
 • 66 сдасад

  5 7 Отговор

  До коментар #24 от "Щото":

  Неграмотник,ти знаеш ли въобще какво представлява американския дълг и каква тежест има той,че да ми въртиш тука небивалици кой какво плащал и не плащал ? Аман от невежи посерковци да се правят на разбирачи.И я ми кажи как тая потънала икономически кочина като Русия ще смаже най-великата и силна държава САЩ ?! Обясни ми бе каун ! Русия е с икономиката на Индонезия,със стандарта на живот на Ливан и с технологичното развитие на Филипините.Подобно изостанало недоразумение няма как да промени каквото и да било в световния ред ! Вземи по-добре си трай,че само се излагаш русоид !
 • 67 тъпанара

  0 0 Отговор
  ТРЪГНАЛ НАСЕЛЕНИЕ ДА МЕРИНДЖЪРСТВА! ТУЙ ДА НЕ СА ТИ КЪДРАВИТЕ КАМИЛИ И КЪДРАВИТЕ ЗЕЛКИ ОТ КИБУЦИТЕ! АЙ ШИ ТИ И КЪДРАВИНИТЕ И ...ФАСОНИТЕ! АЙ ШИ ТИ И СЕМКАДЖИЯТА И ...КИБУКЧИЯТА!
 • 68 тъпанара

  0 0 Отговор
  ЕЙ СЕГА СЕ ОБАДИХА! АМА ТИЯ С ПСЕВДОНИМ "МОСАД" БИЛИ ОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИЯ КУРС ЗА ОБУЧЕНИЕ В ПУЦ-а ДО ФАКУЛТЕТО! ТОЯ Е ОБЯВЕН ЗА ИЗДИРВАНЕ - ВЕЧЕ СЕ БИЛ ИЗДАЛ И ЗАРАДИ НЕГО ОНИЯ МОЖЕ ДА ИМ ПУСНАТ ОТ НОВИЧКИЯ ГАЗ! ОБЯВЕНА Е НАГРАДА. КОЙТО ГО ЗНАЕ - ДА СЕ ОБАДИ В ПУЦ-а! ВСИЧКО МУ Е ГАРАНТИРАНО ... ДАЖЕ ДА ИЗПРЕВАРИ КЛУБА НА ЗВЕРОУКРОТИТЕЛИТЕ! ПЕШКИРИТЕ СА ПРИГОТВЕНИ!
 • 69 МОСАД

  3 1 Отговор

  До коментар #57 от "Баси":

  Е ти си намерил какво да четеш . Ами там се борави само с официалните данни предоставени от РФ. Дай в Гугъл "индекс зерна " Има и други индекси по които може да се проследи. Какво представлява индекса на зърното . Средно един човек потребява един тон зърно на година , усреднено е -без значение от възрастта. За 2017 г. Русия е добила 134 милиона тона хлебно зърно . От които е експортирала цели 50 милиона тона. Това са официални данни , съобщени са също официално от ТАСС. Но има и други подобни индекси - като потреблението на ел. енергия , покупката на обувки и какво ли не . И когато всички те ти показват драстично разминаване с официалните данни , то значи , че официалните данни не са верни. И това го знаят и ЦРУ и други разузнавания , не само Мосад
 • 70 клуб на издайниците

  1 0 Отговор
  МОСАД, БЕГАЙ ДАЛЕЧ - ПРЕЗ ДЕВЕТАТА ПЛАНИНА В ДЕСЕТАТА, ЧЕ И НАТАТЪК! ПРЕД КРЕМЪЛСКИТЕ СТЕНИ СЕ ВИЖДА ЕДНО, АМА ЗАД ТЯХ Е ДРУГО ... ЧАКА ТЕ ЦЯЛАТА ГВАРДИЯ НА ПУТИН! ТУЙ ЗА ТРИМАТА ЮНАЦИ Е ДА ТЕ ПОДМАМЯТ НА ДОСТОЙНСТВО И БЕЛКИМ СЕ ХЪРЗУЛНЕШ ДА ДОЙДЕШ, ЧЕ ТОГАВА ДА ВИДИШ КОЛКО НАСЕЛЕНИЕ ИМА ЗАД СТЕНИТЕ! МОСАД, БЕГАЙ, ЧЕ ИНАЧЕ ГОЛЕМО ПРИКЛЮЧЕНИЕ ТЕ ЧАКА! ПОВЕРВАЙ МИ 800 ДНИ НЕМА ДА ИМ СТИГНАТА ДА ТЕ ОПРАВЯТ, ТАКА КАКТО И ЗА НАС! ОПРАВЯНЕТО ПРОДЪЛЖАВА И СЕГА! А ТИ СИ САМ! КОЛКО ЛИ ДЪЛГО ЩЕ ПЛАЧЕШ? ОБАДИ СЕ, НЕКОГА И БРОЙ ... НАСЕЛЕНИЕТО!!!
 • 71 ОТ КОМИЦИТЕ

  0 0 Отговор
  АМА ПРЕД ТОЯ МОСАД НАШТО ГОШЕ ТЪПОТО ИЗГЛЕЖДА МНОГО ЗЛЕ,А? НА ТОЯ В ПУЦ-о ДА НЕ СА МУ ПУСКАЛИ ВМЕСТО ПРАВ ОБРАТЕН ТОК, ЧЕ ВМЕСТО ДА СЕ ПОНАКЪДРИ С ГЪНКИ В КРОТУНАТА СИ, Е СТАНАЛО ОБРАТНОТО - ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА РЯПА ДА ЯДЕ! НА ТОЯ ШЕ МУ ОТВОРИМ СПЕЦРУБРИКА ЗА АГЕНТ ОТ ПУЦ-о "МОСАД ГЛАДКОТО"! И ДА СИ БРОЙ НАСЕЛЕНИЕТО ЗАД КРЕМЪЛСКАТА СТЕНА ДОКАТА ГО ... НАКЪДРЯТ! АМА ЕДНО ХУБАВО, ЧЕ НЕ НА МАЙТАП, А НАИСТИНА ДА ЗНАЕ БРОЙКАТА НА РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!
 • 72 ПУТИН

  2 0 Отговор
  МОСАД, ЕЛА БАТКО ДА ТЕ ВИДИ, ЧЕ ДА НЕ ПУЩАМ ДА ТЕ ТЪРСЯТ ... "КИНЖАЛИТЕ"! ТОГАВА И ДА ИСКАШ ДА ПЛАЧЕШ, ЩЕ Е КЪСНО!
 • 73 звездите казват

  1 0 Отговор
  КАЗВАМ ТИ МОСАД, СЕЩАЙ СЕ ... КИТАЙ !
 • 74 нобелист

  0 0 Отговор
  АЙ ШИ ВИ И ... ЛИГЛЬОВЦИТЕ НА Д-Р ТОШКОВ!

 • 75 стоян

  1 5 Отговор

  До коментар #29 от "Borislav Popov":

  До 29 ком -браво за подробните данни -влюбените в Путин дали са ги прочели
 • 76 до утре

  0 0 Отговор
  Ако сте си взели хапчетата на д-р Тошков, веднага в двете нули и после ...ПРИЯТНИ СЪНИЩА НА ОБЛЕКЧИЛИТЕ СЕ! ЗА НЕУСПЕЛИТЕ ... УТРОТО Е ПО-МЪДРО, МЕКО И ВЛАЖНО ОТ ВЕЧЕРТА!
 • 77 Хахах

  2 0 Отговор

  До коментар #9 от "Реално":

  Свали си БГ фонетика. Вашите нашите политици хахахахах с руската клавиатура пропаганда в чужбина не се прави хахахахахах цялата работа ви е такава, на теб и на вашите политици
 • 78 Този коментар е премахнат от модератор

 • 79 Врачка

  3 1 Отговор
  Какво ли ще злословите,когато Русия се обедини с Европа...
 • 80 Василевса

  1 2 Отговор

  До коментар #38 от "Теодор":

  Не си точен.Наполеон влиза в Масква.В Кримската война са смлени, в първата световна война също са разпиляни включително и от нашата армия.Тогава след загубите идват и комунистите.В Афганистан също губят войната и това е началото на краха на СССР.Имат още доста загуби, но не ми се рови.
 • 81 Да да

  0 1 Отговор

  До коментар #27 от "И все пак":

  Ти отговори на въпросите си! Защо САЩ дължат толкова много, а Русия купува ценни книжа от тях?
 • 82 Brat

  0 0 Отговор
  Всеки да си гледа проблемите.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.