Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 13:25 969 8

Запазването на НАТО е в интерес на Европа

  • германия-
  • ангела меркел-
  • ес

Ангела Меркел иска сътрудничество с Китай

Запазването на НАТО е в интерес на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Запазването на НАТО е в интерес на Европа. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Дойче Веле.

Тя призова европейските държави да се стремят към общ подход към Китай. Според нея е важно да се проучи вариант за общо участие в 5G мрежа и развитие на комуникациите.

„Насочваме се към вариант, при който всяка европейска държава ще има различен подход към Китай. Така изпращаме разнопосочни сигнали. Това е само негатив за нас. Франция и Германия също трябва да намерят общ подход по въпроса.

ЕС не е в състояние да подсигури своята сигурност без НАТО и запазването на съюза е в германски интерес. Берлин трябва да се грижи за единството в групата“, заяви Меркел.

Тя заяви, че през следващите 10 години бюджета за отбрана на Германия трябва да достигне 2% от БВП. Според канцлера Турция се очертава като труден партньор, който обаче трябва да бъде задържан в НАТО и към който Германия да намери своя подход.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 miro

    4 4 Отговор
    тази бабка стига се изказвай неподготвена
  • 2 Знам знам🙄

    3 1 Отговор
    В интерес на истината е права. Само че нещо напоследък модела изглежда остарял и неприложим. Време е нещата да си дойдат на мястото с една Балканска Федерация. Тогава ще има баланс между изтока и запада.
  • 3 Най скапаният интернет

    2 1 Отговор
    е точно в Германия. Нямате шанс срещу Китай и САЩ. Англия си отиде от ЕС, а Турция неформално от НАТО.
  • 4 ГосТ

    4 0 Отговор
    Всеки който иска отношения с Русия и Китай, трябва да пита теб ли бе бабо ? Това ли искаш да кажеш?
  • 5 1234

    3 0 Отговор
    З00 млн сащ управляват 500 млн европа! До кога?
  • 6 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    И ГЕРМАНО" ШВАЙНЕНСКИ" САМОЛЕТИ БОМБАРДИРАХА СЪРБИЯ- ОТ ИМЕТО НА НАТЮ / ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН БЯХА ПРОДАЛИ РУСИЯ НА ЦИОНИСТИТЕ / !!!!!!!!!! ДНЕС Е РАЗЛИЧНО ПО МНЕНИЕТО И НА "БЕЛИНГКЕТ И ШПИГЕЛ" !?!?
  • 7 КУР ЗА

    2 1 Отговор
    Меркелица магарица
  • 8 Ердо

    6 1 Отговор
    Иска ви се Турция да е лесен партньор, свит в ъгъла и да кима положително на всички ваши решения. Е, сори, турците си гледат интереса с Ердоган, затова и Ердоган е диктатор и всякакъв за вас, защото не пълзи пред вас.
Новини по държави: