Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 12:16 32 279 98

Турски вестник: Сбогом, НАТО

  • нато-
  • турция-
  • армия-
  • сбогом-
  • алианс-
  • балтийски страни-
  • кюрди-
  • вестник-
  • ортадогу

Анкара блокира план за защита на балтийските страни

Турски вестник: Сбогом, НАТО - 1
Снимка: Shutterstock

„Сбогом, НАТО“. С такова заглавие излезе турският вестник „Ортадогу“ преди срещата на върха на НАТО, на която ще се обсъди бъдещето на алианса и основните предизвикателства пред него.

Според вестника Анкара е дала отпор на НАТО, блокирайки плана на алианса за защита на балтийските страни и Полша. Турция е направила това, защото не е получила подкрепа от своите съюзници в борбата срещу кюрдските бойни милиции в Сирия, срещу които започна военната операция „Извор на мира“.

В НАТО са останали безчувствени към борбата на Турция срещу терористичните организации. Преди срещата на върха по повод 70 години от основаването на НАТО, Анкара нанесе критичен удар, пише вестникът.

Според анализаторите Турция няма да подкрепи плана за защита на балтийските страни, докато не получи подкрепа в битката си срещу кюрдските милиции, които разглежда като крила на терористичната Кюрдска работническа партия. Алиансът е имал два плана за сигурност – единият от тях за защита на балтийските държави, докато другият за заплахи, идващи от юг. Турция обаче ще продължава да блокира първия план, докато САЩ и другите страни не публикуват официално стратегията си за защита на Турция от юг. Вторият план е бил принципно одобрен, но САЩ са изказали възражения по него, поради което планът не е официално публикуван.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кабагайдаров

    113 34 Отговор
    Ами като иска да си ходи.....................

    Коментиран от #48

  • 2 мдаа

    293 90 Отговор
    Ердоган е истински държавник с "голями топки" за разлика от нашия импотентен тиквеник.

    Коментиран от #9, #21, #64, #79

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българина

    231 35 Отговор
    За съжаление наш'те помияри отново не знаят за какво става въпрос.Толкова са тъпи и продажни, че повече не може да бъде. :-(

    Коментиран от #83, #96

  • 5 Fate

    187 65 Отговор
    Браво на Турция
  • 6 003

    226 39 Отговор
    Те ако си отидат значи да закриват Нато, американците остават сами, другите са кърлежи като нас...
  • 7 тасс

    190 35 Отговор
    Ми човека си отстоява интересите на Турция, и не се навежда ни към исток ни към запад.

    Коментиран от #12, #76

  • 8 Дядо Вангел

    82 132 Отговор
    Турция извън НАТО ще е много по-слаба и в неизгодна позиция. Първо в отношенията си с Русия, второ със САЩ и другите натовски страни. Така че ако Ердоган напусне НАТО ще се окаже много слаб политик и ще ускори създаването на Кюрдистан по границата с Турция.

    Коментиран от #57, #90

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    81 94 Отговор

    До коментар #2 от "мдаа":

    100 пъти повтарям. Ердоган по майка е ЛАЗ - Лазите са ГРУЗИНЦИ – МОХАМЕДАНИ, нещо като нашите помаци.
    Тресе го комплексът, че не е истински турчин и затова с тези глупости се доказва.
  • 10 Българин

    97 40 Отговор
    Ха,ха краваристан увеси нос..
  • 11 гост

    37 69 Отговор
    Руски мечти!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 вес

    155 23 Отговор
    В същото време правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп смята драстично да съкрати размера на вноската в бюджета на НАТО, а Макрон направо си каза, че НАТО е в мозъчна смърт. Всичко това разбира се е без значение за автентично десните в България, защото те отдавна са в мозъчна смърт и там някъде в облаците още вярват, че нас НАТО ни пази.

    Коментиран от #41

  • 14 Borislav Popov

    39 71 Отговор
    Ми да се мащат беее, какво само реват и през ден все разни песни пеят. Сигурен съм, че утре Ердо ще каже - Ааааа, не, ние сме част от НАТО и нямаме намерение да излизаме от него. Тук, вече, не една новина е излизала с подобни негови заявления, той май Ердоган, сам не знае какво иска, фурнаджийска лопата. https://fakti.bg/world/409535-obrat-turcia-kupuva-amerikanski-raketi

    Коментиран от #44

  • 15 ЯракИчинТюркчеГьотверенлер

    36 9 Отговор

    До коментар #3 от "Кур за бегето😂😂😂😂":

    Подобно и на Вас!
  • 16 Наблюдател

    32 100 Отговор
    Руската измет се е подмокрила от кеф, че НАТО се разпада. Понеже е т па и неграмотна си мисли, че това може да стане от раз, все едно Турция никога не е била член на Пакта и националната и отбрана не зависи с обвързаност с НАТО. Дори един развод може да се проточи с години и накрая съпрузите пак да се съберат. Откачалката бай Реджеб не е вечен и властта му отдавна е разклатена . Трябва да се знае, че кемаристите в Турция имат огромна подкрепа а те са ппонатовски настроени.

    Коментиран от #19, #67

  • 17 Джохар Дудаев

    28 12 Отговор
    Oртa Дoгу съобщи !!! Само дето такъв вестник няма . Ха ха ха
    Орта Догу е университет
  • 18 Кой68

    67 11 Отговор
    Основното предизвикателство пред НАТО е самото NATO.Що за военна организация е без дисциплина и ред?Вижте Турция-прави каквото си иска.САЩ също в някои случаи ....Във Варшавския договор имаше ред и дисциплина поне,колкото и да не се харесва на някои....

    Коментиран от #70

  • 19 Абе

    33 23 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Ти като не си от руската измет , не си и от българската явно значи остава ти да си джендърската измен което е най лошо от всичките взети заедно но , няма да се плашиш лапай си спокойно и го лигави на воля , какво от това че си го слагаш и си джендо ...

    Коментиран от #22

  • 20 Дедо ви

    22 50 Отговор
    Путин само това чака. Излязат ли анадолците от НАТО на другия ден ги е опраскал.

    Коментиран от #77

  • 21 100

    16 12 Отговор

    До коментар #2 от "мдаа":

    Ти виждал ли си му топките?
  • 22 Наблюдател

    11 35 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    Руската измет от рождение се е фиксирал върху темите, които повдигаш. Така, че като специалист с огромна практика, започвай да го правиш и не се мисли за много умен.
  • 23 123

    20 35 Отговор
    Айде, излезте от НАТО та да ви гледаме сеира...

    Коментиран от #30

  • 24 FtF

    18 47 Отговор
    Няма шанс Ердо да се откаже от НАТО !!! Ако направи тази глупост ще го гледаме по CNN как виси на бесилка пред входа на новата си резиденция. Американците ще засилят помощите за кюрдите и ще дадат трибуна на Гюлен, отделно като дръпнат инвестираните пари в икономиката , а като добавят една нова база някъде до Свиленград и ще респектират мераците му за Югоизточна България. Той да реши до колко Русия ще му е по-полезният съюзник , защото за заместник на Путин няма такава силна фигура, а той вече не е първа младост.

    Коментиран от #60

  • 25 Батман Боко

    42 17 Отговор
    Къде си,генерале да видиш,къде си генерал Джуров,за да видиш как България отново се превръща във военна сила !
    Нашата територия ще е склад на стара и нова военна техника,ние ще внесем и супер техника в България,нашите балкански съседи ще ни завидят и ще ни намразят,но ние както и преди ще стискаме копчето,ех,къде си генерале да ни видиш как ще сме по-добри от Турция,как ще ни направят лидери и на НАТО,а после и на ЕС,но дано да удържим фронта,че то в който съюз влезем все се е разпаднал.
    Генерал Джуров,ако знае какви генерали имаме сега и как ни управляват,е дано да е за добро,историята помни и по трагични времена,но и карикатури като Каракачанов !
    Генерали,от всички страни,въоръжавайте се !!!
    НАРОДЕ ????
  • 26 Фостата

    20 38 Отговор
    И тук се лее турско-руска оропаганда. Педерасииии
  • 27 TÜRK

    57 6 Отговор
    Меркел призна : имаше двоен стадарт към Турция , от 1974 год . насам Турция е в оръжийно ембарго от НАТО не само това всички терористи ( PKK , DHKPC , TIKO ) свободно се разхождат в страните от НАТО макар че са признати официално като терористични организации , тъка че за Турция с НАТО без НАТО без значение .

    Коментиран от #37

  • 28 Диамантения хой

    24 51 Отговор
    Турция излиза от НАТО, но турчолята в България остават в НАТО каква ирония на съдбата, а също и русофилите остават в НАТО ....каква ирония на съдбата...??? Живи ги оплачете бързо братя българи!!Ние сме отличници в НАТО и ще станем скоро с оценка 7 като купим и ракети пейтриът, истинските противоракетни системи, доказали се в няколко войни и два разрушителя, даже ще получим като бонус и 15 ядрени бомби от новите на САЩ за новичките ни самолети, но с право на използване чрез Щатски Генерал в българските бази на САЩ. Искам всички русофили, кoмуниcти, aтaкиcти, атеисти, руcкo-бългaрcки мaнгaля,турcкo-бългaрcки мaнгaля, бeceпиcти и дeпecиcти да изпеете дружно новия си химн - ''В НАТО, в НАТО сме:):) В ЕС, в ЕС сме, първа радост е за нас да бъдем в НАТО и в ЕС!!:):) Първа радост е за нас, че родината ни България е в НАТО и в ЕС и ще работим деннощно за благоденствието на НАТО и на ЕС, а също и на стратегическият ни съюзник САЩ и братята американци пазещи ни от руският враг!!:):) Да пребъде НАТО, САЩ и ЕС и да докажем на света, че там ще бъдем вечно!!!:):) Да покажем на руският враг, че в НАТО и ЕС сме по собствена воля и никога не ще да предадем НАТО, САЩ и ЕС":):)До утре да сте го научили нaизуcт, че ще ви млатя с диамантения:):)

    Коментиран от #33, #45, #66, #74

  • 29 Бай хой

    38 6 Отговор
    Споко турция излиза с. Македония влиза. Като излезе франция пък ще влезе косово. Явно членството на България се отразява традиционо на нато.
  • 30 Гост 2

    30 6 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    По скоро ще гледаме сеира на нато .

    Коментиран от #31

  • 31 Гост 567654

    17 28 Отговор

    До коментар #30 от "Гост 2":

    Скоро ще гледаш военната база на НАТО във Варна.

    Коментиран от #32, #61

  • 32 Гост 2

    22 9 Отговор

    До коментар #31 от "Гост 567654":

    Всички ще я гледаме , за съжаление . Това отдавна е решено ...
  • 33 Май говорим по РУССКИЙ !

    22 9 Отговор

    До коментар #28 от "Диамантения хой":

    А ти , със и без бази и генерали , ще гаснеш като ЛИСТНА ВЪШКА ! Червей !
  • 34 айде айде

    14 26 Отговор
    Бой по миризливите. Да ги изключат от НАТО.

    Коментиран от #53

  • 35 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    21 8 Отговор
    Мъй говорим по РУССКИЙ ! Няма да гънките ружди КРИМИНАЛНИ ! Времето ви ИДВА ! Само Терминал - 2 може да ви спаси ако успеете .
  • 36 С НАТО и без НАТО

    36 13 Отговор
    НАРОДА е с РУСИЯ ! Освен " ВСТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ " , друга песен у нас НЕ ЩЕ ЗВУЧИ ! Веднъж да настане час . Къщата ти за гости - ще приеме СКЪПИ ГОСТИ !
  • 37 Аполон

    13 18 Отговор

    До коментар #27 от "TÜRK":

    Еми нека да си махне войските от Кипър за да дигнат емпаргото. Алианса се задейства когато страна членка е нападната от друга а не когато някой диктактор посочва група от хора и ги обявява за терористи.

    Коментиран от #43, #62

  • 38 Ще строите нови ХАИМБОАЗИ !

    18 5 Отговор
    Сутрин на рубежа от 5 .00 до 20 .00 , тъкмо имате опит от калпавите Бойкови магистрали ! Пеевски , Цацаров, кредитните милионери ще станат като манекен ! А селяните на Слънчев бряг , Свети Влас и Елените - безвъзмездно - та това са тяхните пари които измъкнати от БНБ. Те тогава да видим кой е Кум , кой е Сват и кой е на Булката Брат. Как се ставало с кражби БОГАТ ! ТОГАЗ ДА ВИДИМ ЩО Е ТУЙ - ПРАВА И СВОБОДИ ! И ще разберете от къде пикаят кокошките !
  • 39 Wang Ba

    15 24 Отговор
    Излезе ли Турция, пускайте некролог на цяла източна Европа и Балканите. Те са реалният фактор засега Русия да се ограничава само до териториите на бившите си ССР.
  • 40 С чужда пита "ПОМЕН ПРАВЯТ" !

    18 0 Отговор
    Обрахте държавата и нарекохте НАРОДА на ГИБЕЛ И РАЗРУХА ! От където си го взел - там ще го върнеш , иначе лош сън ще сънуваш !
  • 41 Казуар

    13 35 Отговор

    До коментар #13 от "вес":

    Ти ако смяташ, че НАТО ще се разпадне и България ще пристане на Русия и ще премине към Евразия, няма да стане. България се освободи от азиатщината и връщане назад няма да има. А на Турция никой не и вярва в НАТО и ще създава само проблеми.

    Коментиран от #55

  • 42 MZ250

    18 18 Отговор
    Не ми ясно русофилите тук защо се кефят на тази фейк новина.Ако Турция излезе от алианса на другия ден България ще бъде поделена от двете супер сили в съседство на нас и никой няма да си мръдне пръста да ни защити.Все пак това са най големите и боеспособни армии в региона.всяка намеса от трета страна ще означава ТСВ.Така,че хайде по спокойно.
  • 43 В кипър е като страна гарант

    7 2 Отговор

    До коментар #37 от "Аполон":

    По силата на резолюция на ООН. Ама ти от къде да ги знаеш тези работи....

    Коментиран от #56

  • 44 Хасан

    41 9 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Ако НАТО се разпадне ,България ще е най прецаканата..унищожи си армия,флота,самолети и остана с смъкнати гащи

    Коментиран от #68

  • 45 Благо

    8 5 Отговор

    До коментар #28 от "Диамантения хой":

    Извадих го да пикая и веднага започна да плещиш глупости . Лапай и мукакана лоботомирано авортонче !
  • 46 какво защитават

    26 4 Отговор
    Интересно, кой е нападнал Полша и Балтийските страни, та НАТО ще ги защитава? Те утре може да решат, че и ние се нуждаем от защита и да ни напълнят с натовски войски, включително турски!

    Коментиран от #51, #98

  • 47 Наблюдател

    26 7 Отговор
    Турците след като не бяха подкрепени от НАТО за сваления руски самолет бързо разбраха, че там работа повече нямат. Започнаха да закупуват руско оръжие, за да не зависят от щатите. Разбраха, че САЩ искат да заграбят руските земи с чужди ръце. Също разбраха много бързо, че срещу Русия нямат шанс. Затова ще излязат от НАТО. Защото нищо не получават в замяна. Щатите искат "партньорите" да купуват от тях и да плащат за отбрана на тях. Ердоган засега си е много добре с главата. Сега ще набута в кюрдските територии серийци, кото са 3 млн. при него. И ще си оправи положението.

    Коментиран от #52, #58

  • 48 koпа

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кабагайдаров":

    Пак не си разбрал сбогом Нато означава разпадане на НАТО,не излизане на Турция от НАТО ,капиш.
  • 49 Кочината русия е на дъното !!!!

    8 33 Отговор
    Да живее НАТО и България слава на САЩ никога вече се се се ре !!!!
  • 50 Оня

    9 3 Отговор
    Базите са в Румъния,БГ, Гърция, ще минат и без вас.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #47 от "Наблюдател":

    Защо да набута 3 милиона сирийци в кюрдски райони ?! ...все едно хора от Пазарджишко да се преселят в Видинско !!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Аполон

    8 6 Отговор

    До коментар #43 от "В кипър е като страна гарант":

    Какви несвързани ги пишеш бе човек от никоя страна членка на ООН и от самият ООН не е призната турската окупация и друга република в съставите на Кипър
  • 57 Другите съюзници

    20 9 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Вангел":

    са нищо и вкупом не могат да се мерят с Турция. НАТО е силно благодарение на Турция,другите са въшльовци и пълнеж вторичен продукт.

    Коментиран от #78

  • 58 Наблюдател

    10 7 Отговор

    До коментар #47 от "Наблюдател":

    В момента Ердоган чисти кюрдите в Сирия. Ще си набута сирийците, които са при него на тези земи. А на територията на Турция ще си ги чисти както иска. И страхът му от създаването на Кюрдистан ще изчезне. Иначе какъв ще го дири в Сирия. Да не забравяме, че семейството на Ердоган е в бизнеса с петрола. А кюрдските територии са много важни.
  • 59 факти

    8 17 Отговор
    НАТО няма нужда от предател като турция.
  • 60 Какви помощи

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "FtF":

    ще засили краврника за кюрдите,като те ги изпратиха с камни и дърве или си го пропуснал това действие.
  • 61 Ти радваш ли се

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "Гост 567654":

    ,че с този таралеж дето оня безмозъчния ни го надяна в гащите ставаме поредната точка за руските ракети от които няма отърване. Не мисля,че трябва да се радваме на това.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Матей

    16 2 Отговор
    Ердоган ги видя америстанците що чинат,замалко щяха да го свалят и убият ,устроиха му куп цигански номера,сигурно ще напуснат НАТО,но това не става така бързо.Подкрепата за кюрдите,заклети врагове на турците,няма как да им простят,води се истинска война,не словесни престрелки.Реалния съюзник на Турция сега е Русия,САЩ са им необявен враг.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Коби

    3 16 Отговор
    Да се махат няма НАТО няма и ЕС! България, Гърция, Кипър,Сев,Мак, Сърбия, Албания ще оцелеят!
  • 66 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Диамантения хой":

    До 28 ком -Браво за коментара -макар че ме разсмя
  • 67 666666

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Кемалистите про натовски а? Сигурен ли си? Про натовските бяха другите дето искаха да направят преврат, кемалистите са независими и с добри чувства към russia federation
  • 68 Прав си Хасане !

    17 1 Отговор

    До коментар #44 от "Хасан":

    Българската администрация е НАРОДЕН ДУШМАНИН през цялата ни история ! НАРОДА е народ като всички останали но върхушката е Боклук !
  • 69 Да имаш акъла на българина ама

    6 4 Отговор
    След като му го НАХЕНДРЯД !
  • 70 Фес

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кой68":

    Ти не четеш ли турчина защо прави това?
  • 71 България е в ОКАЯНО положение

    20 2 Отговор
    Държавата почти не съществува ! Дишаме на МАГИЯ !
  • 72 Славянин = Българин

    12 2 Отговор
    Откачам от кеф като виждам как Путин методично и неуклонно ломи и съсипва този престъпен пакт НАТО! Само дебилните, горещи, предателски и продажни, неуки и безпомощни американофили са готови да потъват на този прояден, гнил кораб! НАТО?! ...Следва продължение в Полша.
    СЛАВА ЗА БРАТСКА РУСИЯ!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Кадмиев хей

    5 13 Отговор

    До коментар #28 от "Диамантения хой":

    Не те знам колко разбираш,но идва ли ти на ума,че ако Ердоган излезе от НАТО,спокойно ще може да си го мери с Гърция,да си владее Кипър и да си дупчи за газ там.Той иска да излезе,защото си мисли ,че е много хитър,а всъщност е тъп!Тя и физиономията му го показва ,който може да гледа-вижда!
  • 75 Емил Рангелов

    7 20 Отговор
    Фесовете вън от НАТО и всички турски гастарбайтери аут от Европа!А тука като гледам ква гнусна родоотсъпна сган турско-русофилска,пише и те требва да хващат към любимите си "светли" държавици!Кой у матушка,кой в анадолу!
  • 76 Консерватор

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "тасс":

    Не се заблуждавайте! НАТО съществува благодарение на САЩ и Великобритания, а всички останали държави са за пълнеж и алиби! Държави като Турция и Гърция само са създавали проблеми на НАТО и "търгували" всичко, което е било поискано от тях. Доказателство е кипърския конфликт!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Казуар

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "Другите съюзници":

    Садам Хюсеин имаше 400000 войници, правеше паради, но като бяха атакувани се разбягаха като пилци. Хвърляха военните униформи обличаха цивилни дрехи и кой накъдето види.

    Коментиран от #85

  • 79 Иве

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "мдаа":

    Не просто си мисли че Русия ми е приятелка но ще се убеди че не е така.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Сакън

    4 2 Отговор
    Сбогом Ефенди Айшето избяга
  • 82 Мониту Паситу без трабанта

    2 4 Отговор
    Сега като пусне едни сълзи и турците ще се откажат от плановете си
  • 83 1234

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    В главата на герб са само имоти и как да ги скрият. Шайка е на власт, тя няма цели освен личните си!
  • 84 Румяна Костова

    7 0 Отговор
    На Турция са им позволили на времето да имат силна армия защото южната ни съседка беше главният им коз срещу СССР. Времената се промениха, Турция и Русия си търгуват не само с чушки, домати и чесън, а и със сериозни оръжия. В Америка доста се безпокоят от турската армия, над която те изглежда нямат пълен контрол.

    Коментиран от #87

  • 85 Румяна Костова

    5 0 Отговор

    До коментар #78 от "Казуар":

    Забравяте, че генералите му го предадоха. А какво е многобройна армия войници без офицерския състав? Много хитра американска тактика, която те пробваха и във Венецуела, ама удариха на камък.

    Коментиран от #95

  • 86 Мюмюн от Мюмюнчево

    2 7 Отговор
    Мустафите без САЩ тръгват стремеглаво надолу към пропаста при своите нови братушки
  • 87 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #84 от "Румяна Костова":

    Армията ти да бъде контролирана от чужди не е ли национално предателство ???!
  • 88 ДОКО

    4 0 Отговор
    ПРАВИЛНО...ЧАО НАТО..ЛАПАЙТЕ БАХУРА..
  • 89 KRASI

    3 1 Отговор
    gospoda tova ne sa boyci a sa teroristi,utre drugi den ako izleznat i ciganite tuk ss bombi,avtomati i tempodobni i togava i ciganiteli stavat boyci...nedeyte nedeyte im kazva borci tesa cisti teroristi kyurdi koito ubivat bremenni i stari jeni deca...nedeyte utre drugi den da ne bade kasno,.....
  • 90 0007

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Вангел":

    САМО АМЕРИКА ИМА ИНТЕРЕС ОТ КЮРДИСТАН .ТУРЦИЯ И СИРИЯ ИЯМА ДА ДОПУСНАТ.НАТО Е НУЖНА НА АМЕРИКА ЧРЕЗ НАТО СЕ ЗЪБЯТ НА РУСИЯ.
  • 91 България ЕС Нато

    1 1 Отговор
    Сбогом Ефенди Айшето избяга с Мюмюн в Масква
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ИВАН

    0 0 Отговор
    От край време, света само с мангалски истории се занимава - все някой недоволен, все някакви претенции - добре би било, никой на никого да не пречи.
  • 94 знаещ

    4 2 Отговор
    "план за защита на балтийските страни"..хахахахха хаххаххаха ...
    А бе тия американци прости, ама правят и другите на прости. Тези номера(защита, демокрация, освобождение, всякакви цветни революции...) вървяха едно време. Всеки нормално мислещ човек разбра, що за стока сте!
  • 95 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Румяна Костова":

    Когато Садам Хюсеин окупира Кувейт и беше тотално разбит пак ли офицерите го предадоха. Изоставиха 180000 превозни средства и бойни машини, бягаха пеша защото машините бяха атакувани от въздуха.
  • 96 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    Знаят те,щом е за пари знаят и дават всичко от народа за своя облага.
  • 97 Грета Тунберг

    2 0 Отговор
    Нато няма да ни пази от стопените ледени скали събодете се иначе край на цивилизацията
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: