Last news in Fakti

3 Декември, 2019 07:59 2 189 12

Търси се решение за Афганистан - Декември 2019

  • афганистан-
  • талибани-
  • марк еспър

Намаляванията в броя на американските военни не са непременно свързани със споразумение с талибаните

Търси се решение за Афганистан - Декември 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският министър на отбраната Марк Еспър заяви, че всякакви бъдещи намалявания в броя на войските в Афганистан не бива "непременно" да се свързват със споразумение с талибаните, загатвайки, че може да има някакво редуциране на военните без значение от сегашните усилия за мир, предаде Ройтерс.

"Уверен съм, че можем да намалим нашето присъствие в Афганистан като брой и в същото време пак да гарантираме, че това място няма да се превърне в убежище за терористи, които може да нападнат САЩ", каза Еспър в интервю, без да посочва конкретни числа.

"Съюзниците ни също са съгласни, че можем да правим редукции", добави той.

На въпрос дали подобни редукции със сигурност ще са свързани с някакво споразумение с талибаните, Еспър отговори: "Не непременно".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 1 Отговор
    От какъв етнос е Марк Еспър?
  • 2 Fate

    8 1 Отговор
    Производството на хероина да се премести в Алабама . Така ще се увеличи заетостта
  • 3 Age

    8 0 Отговор
    Споразумението няма нищо общо с редуцирането на войските, така създават илюзията, че те отстъпват и още няколко години, видиш ли, щели да си вдигат чукалата.
    Споразумението няма да промени кой знае какво, просто няма да се "сражават" толкова често, а и те си имат грузинци за тази работа, които ще ядат калашника, докато командирите се крият в укрепленията.
  • 4 Бачо Киро

    8 1 Отговор
    Решение има бе, да спрат производството на хероин в Афганистан и готово. Американците друго там не правят.
  • 5 Оня с рикията

    2 2 Отговор
    Две или три, а що не десет атомни бомби.
  • 6 Дамммммм

    7 1 Отговор
    Пусти хероин...пуста американска лакомия....
  • 7 Бай Ганьо

    6 1 Отговор
    Краварите подвиха опашлетата.

    Коментиран от #9

  • 8 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    сащ могат да съкратят присъствието си в афганистан,щото местните вече се оправят сами в повечето случаи,а и талибаните имат сериозни проблеми предвид дългата воина и навлизането на ислямска държава.само че намалянето на контингента в афганистан е по-малкия проблем.големия е пълната неадекватност на тръмп за политиката на сащ в региона.тои не знае къде се намира и кво става,а за съжаление деистващите от години на терен американски специалисти подадоха оставки заради началника си идиот и сега американската политика в региона е на автопилот!
  • 9 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Ганьо":

    Който е запознат и може да разсъждава ще прецени, че 14000 американски войници не могат да контролират голямата територия на Афганистан. Има около 300000 правителствени войници които се обучават и се сражават с талибаните.
  • 10 Абе стуенчу

    1 0 Отговор
    ми те са там от 18 години бе. Да е виновен Тръмп за сичко не ми се вярва.
  • 11 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАКВО ДАДЕ САЩ НА ТАЛИБАНИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ???? СТИНГЪР ИЛИ НЕ ??? ЗАЩО МОЛИХА РУСИЯ -АРМИЯТА НА ГЕНЕРАЛ ДОСТУМ ДА АТАКУВА ПО СУША ОТ СЕВЕР, А ТЕ ДА БОМБАЛДИРКАТ И С МАЛКО ОТ ВСИЧКИТЕ СИ КРИЛАТКИ РАКЕТКИ ПО ВЪРХОВЕТЕ НА ХИНДОКУШ ,ТА ДА СИ ПОРЪЧАТ НОВИ / ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ИКОНОМИКАТА СИ / !?!?!?
  • 12 еми

    1 0 Отговор
    Тези престъпници влязоха в Афганистан под предлог " за демокрация и човешки права" и даже децата в детската градина знаят, че Афганистан е още федалния стадий на развитие за къква "демокрация " говорят тези убийци на хиляди невини хора.
Новини по държави: