Last news in Fakti

8 Декември, 2019 09:42 1 310 7

Терористът от Флорида се радикализирал сам

  • флорида-
  • стрелба-
  • база

Саудитецът критикувал САЩ заради подкрепата за Израел

Терористът от Флорида се радикализирал сам - 1
Снимка: БГНЕС

Саудитецът, който уби трима души в американска военноморска база във Флорида, е критикувал САЩ и е цитирал Осама бин Ладен в социалните мрежи часове преди атаката. Това съобщи организация, която следи онлайн екстремизма, предаде „Ройтерс“.

Федералните разследващи не разкриха какъв е мотивът зад атаката, извършена рано сутринта в петък, когато саудитецът е стрелял с пистолет в класна стая в базата в Пенсакола.

ФБР съобщи, че извършителят на атаката се казва Мохамед Саид Алшамрани. Той е на 21 години.

Часове преди атаката той е написал в "Туитър", че мрази американския народ, защото е извършил "престъпления не само срещу мюсюлмани, но и срещу човечеството", съобщи организацията SITE. Той е разкритикувал САЩ заради подкрепата за Израел и е цитирал покойния лидер на Ал Кайда. Акаунтът му в социалната мрежа е бил свален в петък.

Следователите не откриват признаци Алшамрани да е бил свързан с терористични групировки и смятат, че се е радикализирал сам, съобщи "Ню Йорк таймс", позовавайки се на неназован американски представител.

Алшамрани е събрал по-рано през седмицата трима души на вечеря, на която са гледали видеа с масови убийства с огнестрелни оръжия, съобщи друг източник, цитиран от Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Басри Алиев

    3 1 Отговор
    Аз мисля да си го радикализирам от единия крачул в другия.
  • 2 Анти милиционер

    9 4 Отговор
    Усетил е помийната същност на еврейската клоака сащ.
  • 3 Kcaniba

    9 0 Отговор
    Той и осама бин ладен и талибаните сами се радикализираха сами, е имало малко кинти от цру
  • 4 Щереф

    3 0 Отговор
    а на да беше блъснал некой самолет в хангар, ни сай радиказирал достатъчно
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    ЧУДОВИЩЕ ПСИХОПАТ
  • 6 Саудитски Революционен Централен Комитет

    6 2 Отговор
    Саудитски Ботев.
  • 7 Шляхтиц

    9 0 Отговор
    Атентаторите, самоубийци от 11 Септември 2001 година бяха саудитски араби, обучавани за пилоти на гражданска авиация в САЩ.