Last news in Fakti

18 Декември, 2019 16:36 1 196 1

За Великобритания е по-важно да има споразумение

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • великобритания

Урсула фон дер Лайен очаква такова до края на следващата година

За Великобритания е по-важно да има споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Всеки неуспешен опит за договаряне на търговско споразумение ще има по-голям ефект върху Великобритания, от колкото върху ЕС. Това заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от France 24.

Преговорите по темата бяха възобновени, след като консерваторите спечелиха изборите във Великобритания. Британският премиер Борис Джонсън вече обяви, че е готов да преговаря с ЕС за споразумение.

„Пред нас има график. Той е доста предизвикателен. Ако не успеем да сключим споразумение до края на следващата година, ще бъдем изправени пред много трудности. Това ще е отрицателно за нашите интереси, но ще има по-голям ефект за Великобритания“, заяви Фон дер Лайен.

Ако не бъде договорено споразумение, търговията между двете страни ще се провежда на основата на правилата на Световната търговска организация. Предстои британският парламент да одобри вече договореното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    7 2 Отговор
    За Великобритания трябва да има санкции а не споразумение. За дето напускат поради абсолютно ксенофобски и расистки причини ЕС, но въпреки това ходят малка България да ни клеветят че сме всички до един расисти.
Новини по държави: