Last news in Fakti

20 Декември, 2019 08:50 1 144 6

Протестите във Франция продължават

  • франция-
  • реформа-
  • разговори

Няма резултат от преговорите между синдикатите и премиера

Протестите във Франция продължават - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френските профсъюзи обявиха, че стачките в страната ще продължат, съобщи France 24.

Това стана ясно след среща с техните представители с френския премиер Едуар Филип. Следващият протест ще се проведе на 9-ти януари.

На преговорите не е било постигнато съгласие. Според лидера на синдиката CGT Филип Мартинес, премиерът не е разбрал призивите на улицата.

Филип заяви, че правителството остава ангажирано с възстановяването на финансовия баланс в пенсионната система на страната. Демонстрациите са насочени срещу плановете за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон.

Според Филип новият закон трябва да бъде гласуван през следващите месеци. Протестите се провеждат от няколко седмици.

Очакват се още разговори по темата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Табаков

    3 1 Отговор
    Протестите във Франция продължават. ВМЕСТО ДА ГО ИЗГОНЯТ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ФРЕНЦИТЕ ТОЛЕРИРАТ МАКАРОНА. ШУТ в за-дника и толкова! Не само бай Дончо Тръмпов е за гонене.

    Коментиран от #4

  • 2 ГосТ

    3 0 Отговор
    Бизнеса иска емигранти за евтина работна ръка, колкото повече, толкова по голям избор. А тея ,които не стават за нищо остават на социалната система и изпомпват парите за пенсии,че и атентати правят. Не случайно Абе заяви на японския бизнес, че няма да внася емигранти, а да разчитат на роботи. Освен това, като върне данък богатство в първоначалния му вид, ще компенсира недостига в пенсионната система. Макрон има добра външна политика, но забравя че Франция е социална страна. Първото социално общество в Европа, въпреки че социум и общество са синоними
  • 3 Рошко

    4 0 Отговор
    С нетърпение чакам в краварника, ингилинистан
  • 4 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Табаков":

    Ами нашата тиква кога?
  • 5 бай Шиле

    4 0 Отговор
    Във Франция няма протести.Има мирни демонстрации.Протестите са Хонконг и Русия.
  • 6 Libre comme air

    1 0 Отговор
    Французите са град народ и за разлика от нас и малко нещо да не харесват... И скачат.. А понеже ние сме добре и не скачаме срещу Тиквата.. И французите ще вървят напред а ние ще стоим в мизерията защото сме мазохисти..
Новини по държави: