Last news in Fakti

21 Декември, 2019 20:40 7 656 45

САЩ ще се обясняват на Европа

  • сащ-
  • санкции-
  • северен поток-2

Европейските партньори на Русия ще направят консултации с Вашингтон, за да получат разяснения по санкциите срещу "Северен поток-2" и "Турски поток"

САЩ ще се обясняват на Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Европейските партньори на Русия ще направят консултации с финансовото министерство на САЩ, за да получат разяснения по санкциите срещу газовите проекти "Северен поток-2" и "Турски поток".

Това заяви пред журналисти руският вицепремиер Дмитрий Козак, отговарящ за енергетиката, цитиран от ТАСС.

Днес ще се състоят консултации между финансовото министерство на САЩ и нашите европейски партньори, за да получат те разяснения какво означават санкциите. Те не са формулирани достатъчно ясно. Европейците не разбират какво означава това", заяви Козак, запитан за последиците от тези санкции.

По думите на руския политик рисковете за газовите проекти ще може да се коментират, щом приключат тези консултации и се разбере същността на санкциите.

"Засега е още рано", добави Козак.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    123 11 Отговор
    Краварите се опитват да мачкат икономически Европа и я третират като колония...ако Европа не се еманципира от тях нищо добро не я чака...НАТО е инструмент на американската политика....
  • 2 Рошко

    73 5 Отговор
    То и ние не ги разбираме, ама разбрах че краварите искат само те да колвт и бесят с газта, значи партньорите на фащ няма да имат право да купуват и да се топлият отдето си искат
  • 3 факти

    14 54 Отговор
    Това е Америка ще се съобразявате с хегемона САЩ.Дони Тръмп 2020г.
    Всичко евро мишоци щом го видите да умирате от яд и се напикавате.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 разума

    75 5 Отговор
    Накрая от многото санкции на САЩ самите те ще се окажат със собствена санкция от целия свят

    Коментиран от #44

  • 6 бай Шиле

    45 6 Отговор
    България трябва да е независима от руския газ.А от американският? Може.Ко едиот вярва в тия глупости.
  • 7 бай Шиле

    19 3 Отговор
    Борислав Попов Хрониката чака текст по въпроса от работодателя си.Чакайте вълнуващи постове!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТОЧКАТА

    25 1 Отговор
    >КОледа е>!>>>>И >САЩ стават добри,и само добрини правят пО света>!!!Защото нали се смятат за бОгОизбрани>!!!/май мнооого се размечтах>!/>А действията им само показват липсата на бог и коледа>!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Български по хелзинкски комитет

    40 3 Отговор
    Старите "братя" от СССР бяха ужасни,ама новите от САЩ направо не се траят.
  • 13 И така

    41 2 Отговор
    Ние у БГ сакаме демократична газ.Може на петорна цена но да е демократична.Руската газ моя демократичен котлон не гори защото е евтина и не спонсорира демократичния терор като Ал Кайда и ислямска държава.
  • 14 Бесен Язовец

    17 2 Отговор
    Да разясним на козяците бг санкциите амеските са, че към страните от ЕС учасници в проекта,, Северен поток 2" няма да получат от новите амерски памперси модел 2019-2020г!!!
  • 15 1234

    21 1 Отговор
    Ади ба САЩ да се обяснява на робите си ЕС.Нема такова чудо империята да се обяснява на робите си.
  • 16 Антисоциалист

    6 21 Отговор
    Господа, не пиша само срещу журката, а и за истинските русофоби и българофоби. Журката лъже, че "САЩ ще се обясняват на Европа", както е в заглавието му. Руски партньори на европосредниците си, чрез тези си европосредницит ще питат някого в САЩ, цитирам "какво означават санкциите", т.е. да им обяснят какво могат да правят без противодействие. Кой точно кого пита и кой ще му отговаря, журката не пише - не защото не знае, а за да Ви лъже.
    Тъй като истинските русофоби и българофоби тук наричат американците "кравари", питам ги - и тях, и журката, дали наистина не знаят, че американския газ доставян с кораби до Гърция е по-евтин за нас от руския доставян с газопровод през Украйна и през Турция. Дали не знаят, че Президентът пЪРВАНОВ договори за десетилетия напред с руската мафия цени за България - по-високи от тези за Европа?! Дали наистина не знаят, че Президентът пЪРВАНОВ нямаше право да договаря каквито и да е сделки, та камо ли за енергетиката ни? Тя не е негова, а Българска!
    Дали наистина не не знаят, че американските санкции са срещу частни фирми, а не срещу държави и, че са само върху прехвърляния на пари през американски банки?
    Господа, представящите се за русофили са в същност русофоби и българофоби защото са вредни за двата ни народа, и за американския.. Когато му дойде времето, ние от народите ни ще ги съдим като предатели. Да им е ясно - присъдата за предателство е единствено една - друга да не чакат. Времето никой не може да спре и то ще

    Коментиран от #18, #19, #41

  • 17 Антисоциалист

    4 13 Отговор
    Господа, продължам прекъснатото:
    Времето никой не може да спре и то ще дойде - да си знаят присъдата ни отсега - всеки народ дуга няма и не може да има. По Светото писание: "Всекиму своето".

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хи хи

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Антисоциалист":

    Мноо си прав. Не са кравари.Те гледат ГОВЕДА.А сега ти кажи кви са?

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бесен Язовец

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "Антисоциалист":

    А ти бе, капиталист ли си с тия 5лв къде ти се поддават от джобчето за семки? Хапни там един банан и си мисли, че си капиталист демократ!

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Някой

    11 0 Отговор
    Тия ся какво се бъркат в работата на европа.на всяка манджа меродия. ФАЩ да не забравят от каде произлизат от Английски емигранти и от африка. Да си гледат границата с мексико.Почнаха да стават като комшийката Гичка все трябва да вземи отношение към всичко..
  • 25 Кравофоб

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Кравофоб":

    Ей да не се стресираш нещо.Мучи на воля и то в тоналност.Ако ме раззбиииииийш де.Сори обърках краснописа.Ужас.Едва ли ме разбра.
  • 26 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Антисоциалист":

    Боже колко сте умен.Че и ......най.
  • 27 Антисоциалист

    1 18 Отговор

    До коментар #19 от "Хи хи":

    Отговарям Ви. За разлика от Вас, те американците не са "Хи хи". Американците са гражданите на народ - победител в две световни войни срещу две евроимперии и дал жертвите си, без държавата им да присвои от победените и педя земя. Още малко велика история.
    През 1918г. в Русия е имало Американски експедиционен корпус. Командващият корпуса е настоял пред Президентът Удроу Уилсън да изтегли корпуса от там, не защото е симпатизант на Ленин, а защото по думите му : "... зверствата на съюзника ни - Бялата гвардия, не само надхвърлят жестокостите на болшевиките,но и представите за човек и така позорят и САЩ пред всички". Корпусът се е оттеглил от Русия не поради силата на противника си, а по заповед на Американския Президент.
    Още. Приносът за човечеството на американския народ през от един век насам в знанията и техниката превъзхожда приноса на всички други народи. Нещо повече - хора от други народи са успели да дадат на човечеството знания и технологии след като са напуснали Родините си. Примерите са много и неоспороми. Един български от тях е Джон Атанасов.
    Пишете - "те гледат говеда". Както и у нас, някои гледат говеда, други отглеждат говеда , някои гледат Луната под краката си, други американци пък са изпратили с космически кораб българска песен като послание - символ извън пределите на Слънчевата система.
    Позорно е не да отглеждаш говеда, а да си паразит,наемник или пособник на негодяи.
    Обиждам Вас, а не нашия или техния народ, защото, а и и по све

    Коментиран от #33, #36, #37, #43

  • 28 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    1 7 Отговор
    Бате Путин каза че всичко е наред и санкциите ще се плащат взаимно и Газпром и ЕС.Това значи че догодина всичко ще е по-скъпо защото европейската икономика и производството на стоки вече зависят от Руската газ.А именно защо европейската икономика бяга на изток.Защото има проблеми с газта.По този начин продава патентите си на държави като Турция или Китай и получава същата стока дори по-евтина без да инвестира пари за газ.За това Турция Индя и държавите около Китай дръпнаха напред
  • 29 Антисоциалист

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Кравофоб":

    Виждате мучене? Браво. Що пък не?! Така Ви се е случило."Всекиму своето".
  • 30 Антисоциалист

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Аз - капиталист? Къде в текста ми съм писал за капиталисзъм,и къде съм се обявил за капиталист? С какъв мозък го измислихте? Очевидно, не с този на оператора на биологичната единица, а с нейния!
  • 31 смешници

    10 0 Отговор
    американците им бият шамари а европейците искат разяснение какво значат шамарите.
  • 32 Антисоциалист

    0 6 Отговор

    До коментар #21 от "Бахти идиота":

    Да Ви давам данни?! Точни?! На Вас?! Вземете си ги от Интернет. Или имате затруднения и с руския език? "Летят бабички", а?

    Коментиран от #34, #35, #38

  • 33 ДА НИ ПРОСВЕТЛИШ

    14 0 Отговор

    До коментар #27 от "Антисоциалист":

    Да отговориш на скромния ми въпрос . . . - На чия чужда педя земя се е родил и израснал великия американски народ , и как се е сдобил с тази педя земя ? Дали някога са му падали бомби над главата през двеста годишната му история ? Създавал ли е военна техника когато над главата му падат бомби ? Някога ? Отговор . . . ?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Модерно анти

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "Антисоциалист":

    Имаш добри знания по История на света. Атомните бомби, Напалма кой го е измислил. Света е много благодарен на янките, а северно американските индианци дали празнуват Деня на откриването на Америка, немисля. Ми да крадат за световно учени и после били най- умните. За териториите: тук бази на СССР е нямало, но сега американски има както и в Европа, Азия. Потърси в интернет в колко войни и преврати са замесени през 20 век. и тъпите зная кой е виновен за разпадането на Югославия и войните след това. И само те ли спечелиха в двете световни войни, включвайки се в средата на конфликтите. Знам за доставките им в Мурманск. Та пазарната Икономика се диктува от пазара, а не с извиване на ръцете то се нарича по друг начин. Драги всичко започна преди години малко след оповестяването на дълга им, съвпадение. И относно инфото в мрежата дори и сега може статията да е театро на добрия и лошия полицай, само дето нета го контролира знаеш кой. Та време е да се събудиш от Матрицата им, аз вече го направих, и както те казват Силата е в теб повярвай си. Времената са такива че всеки може да изразява своето мнение, не наричай тези с друго от твоето ФОБИ.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Антисоциалист":

    Интернет е обширно пространство. Зависи кой къде и какво търси. Подозирам, че ако човек има някаква идея в главата си,(дори тя да граничи с границата на адекватнистта) непременно ще намери потвърждение за нея в Интернет.
  • 39 Панов

    0 1 Отговор
    Означават блокиране на активи,спиране на всякаква дейност с компании и филиали,американски банки,застрахователни дружества,забрана за влизане в сащ.
    Или с две думи,пълен крах на еврофирми и подкупни политици от германия Австрия и другаде.
  • 40 КЕМИЛ РАМАДАН

    3 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕННИТЕ НАДЕЖДИ СА ЕРДОГАН И ПУТИН.
  • 41 Сух

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Антисоциалист":

    Така е пич, присъдата е една, не може да очакваш друго..
  • 42 ГОВЕЖДА СМРАД

    6 1 Отговор
    Говедата рият - на главата им пада! Санкции, санкции и накрая на засегнатите страни от ЕС ще им писне на гегите и ще го набият четвъртит на говедоджендърите от Вашингтон, които са решили, че са "свещени" крави и света трябва да им се кланя!
  • 43 Иван Донев

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Антисоциалист":

    Днес в неделя освен спешните центрове и Пирогов други лечебни заведения не работят. Но утре в понеделник рано сутринта иди някъде на психиатър да ти смени лекарствата. Явно тези в момента не ти помагат.
  • 44 America❤️🇺🇸❤️

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "разума":

    Come on. Do you really think this will happen? This is a lie. America is the best country. And always will be.
  • 45 Канцлер Акт

    0 0 Отговор
    Победителите не се обясняват на победени и окупирани !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания