Last news in Fakti

1 Януари, 2020 09:59 4 970 26

Гърция навлиза в нова епоха

  • гърция-
  • премиер-
  • кириакис мицотакис

Кириакос Мицотакис очаква оптимизъм

Гърция навлиза в нова епоха - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция навлесзе в нова епоха. Това заяви в новогодишното си слово гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, цитиран от Катимерини.

Гръцките граждани избраха ново правителство през миналата година. Премиерът смята че това е промяна в политическата реалност в страната.

Той смята, че последните избори са довели до политики за повече работни места и повече безопасност. Според него вече има условия за развитие на всички.

Той обяви край на периода на понижение и демагогия. Мицотакис смята, че в страната се усеща все по-голям оптимизъм.
Според него трябва да се действа смело по основните международни въпроси. Той заяви, че Гърция има силни приятели.

Премиерът вярва, че неговата страна ще има положително развитие през годината. Той очаква период на ръст.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекар БГ

    35 3 Отговор
    Добре са си те-византийците.
    Навремето,нашият Пръв държавен и партиен Руководител,др.Ген.Бойко Борисов,ни ги даваше като кофти пример.Имаха дългова криза.ЕС-то им опрости повече от половината колосални милиарди.
    Гърците пак се измъкнаха.Пълна лъжа е,че не работели.Бачкат яко и успяват.А успяват,защото не са заспали.Бунтуват се,стачкуват,не раболепничат на политическите си"господари".
    ДДС на храната-от 24 на 13%.ДДС на тока,водата,газта-6%.От 2019 г.Извоюваха си го.Мъчително,но стана.Не щат"стабУилност"Искат живот тук и днес.Милиарди вкарват в страната си от натирени от българските мутри,летовници.Като вен и семейството ми.Средно,за година,им давам по едни 3000 евра,като смятам сина,дъщерята и ние.Малко,не от сърце,ама факт.И като сложа в сметката румънци,сърби,украинци,руснаци,и останалите им скъпи гости.....

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Мнение

    17 26 Отговор
    Гърция е лекето на картата на Европа във всяко едно отношение.Там повечето население е на хранилка в държавната администрация и стане ли въпрос за намаляване на заплати или съкращения започват стачки и митинги.Професии като пенсионер и безработен също са добре платени там и всичко това се финансира от Европейските фондове.Преди години ЕС вместо да им опрощава дълговете трябваше да ги лиши от членство.Тогава щяха да ядат само маслини и морски дарове от миризливото си море.

    Коментиран от #9, #13, #19

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кириякос

    1 4 Отговор
    Кириакис, Киракис, Кирикос, бля бля ... моля, милост!
  • 5 Само питам

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "Лекар БГ":

    Защо като толкова ги превъзнасяш не отидеш да живееш там?Май парите за които тук работиш те устройват ама знаеш да мрънкаш и критикуваш,типичен Ганьо...

    Коментиран от #6, #8, #23

  • 6 хей приятелю

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    не се сърди, но в този случай типичният ганьо си ти и #2(ако отново не си ти)
  • 7 Стефан фарашев

    4 0 Отговор
    Нова година на по-големи кражби на пари.
  • 8 джаба

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    поне днес не пиши -много тъпси
  • 9 Така, значи

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    в Гърция е по-добре от България,
    в Румъния е по-добре от България,
    в Сърбия е по-добре от България,
    в Турция е по-добре от България..
    За щастие в България е по-добре от Албания.
    Или може би ..не?
    Другите и Европа са виновни..
    "На малката пишка, космите са виновни"

    Коментиран от #12

  • 10 Бачо Киро

    4 3 Отговор
    Нова, нова, колко да е нова... Върна се НД и веднага почна с краденето на пари от малкия човек и спонсорирането на богатите... За нула време опукаха парите останали от Ципрас, който също имаше достатъчно трески за дялане естествено, вместо на пенсионерите и гражданите с много ниски доходи да получат помощ, парите ги дръпна Митсотакис за да оправи бюджета догодина - да намали данъка на имотите, с което директно се облажват много богатите. Преди Коледа намали наполовина данъците на професионалните спортисти, бедните футболисти ще си отдъхнат и те... Шматката Ципрас беше с вързани ръце, но поне бедните получиха малко помощ, сега времената се върнаха като преди кризата, която точно НД и Пасок спретнаха. След мандата на тея дано е останало нещо за продаване...
  • 11 МИУИ ВАНИУИ

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лекар БГ":

    и аз така като теб -през седмица съм в Гърция и виждам с колко много се е вдигнал стандарта им от преди 4-5 години ,много бързо излязоха от кризата .а колкото до това ,че били мързеливи - ако половината хора в българия се научат да работят здраво като тях .... а на глупака който съветва - "що не живееш там .." остави моя личен избор на мен

    Коментиран от #16

  • 12 макдоналдс тръмп

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Така, значи":

    не не е европа - ОРЕШАРСКИ Е
  • 13 Бачо Киро

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Опитваш да минаваш за умен, а дрънкаш глупости. Еврофондове в Гърция отдавна няма и никой не им е опрощавал и стотинка от дълговете. Къде ги четете тези глупости или просто си ги дрънкате в кафенето.... Митсотакис още не смее да си направи устата за преструктуриране на дълга, ти вече им опрости даже дълговете... Няма опрощаване моето момче, това да не ти е едно време, когато балъците разрушени от ВСВ опростиха на Германия дълговете.... Два пъти. Хем те сринаха страните и завлякоха де що сварат - злата, скъпоценности, хора... Плюс щетите в хора и материали, инфраструктура и тн... В ЕС обаче дългове не се орязват, само се избутват евентуално за по-късно... Това банкянската овца да го гледа, ма на кой политик му пука, нали не плащат те...

    Коментиран от #15

  • 14 гост

    2 0 Отговор
    Ще изядат натрупаното и дотам. Жалко.
  • 15 Скептичен

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    Ако това, което Гърция преживя през последните 10 години финансово, по отношение на миграцията и заплахите от Турция, беше преживяно от България, какво би станало?! Щеше ли България да съществува и днес? Дори не искам да мисля за това ..

    Коментиран от #18

  • 16 Стига глупости

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "МИУИ ВАНИУИ":

    Бил съм в Гърция няколко пъти и съм отвратен.Не знам какво те кара да си вярваш,че са много работливи.Лятото всеки ден затварят магазините,заведенията и офисите за да почиват по няколко часа след обяд и времето все едно спира.Персонала по хотели,ресторанти и бензиностанции е предимно от парвенюта които имат самочувствието на нобелови лауреати и се държат с хората нагло и надменно.Колите по улиците им са такива бракми каквито и у нас рядко се виждат и единствено такситата са нови.
  • 17 Наско

    5 1 Отговор
    България е преживяла много по лоши моменти от Гърция за това още не можем да си стъпим на краката.

    Коментиран от #20

  • 18 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Скептичен":

    Турчина не заплашва Гърция ,гърците правят провокации ,след това надигат вой и Европа им се стича на помощ

    Коментиран от #22

  • 19 А Ти....О!

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    ТОВА НЕ Е ПАТРИОТИЗЪМ А завист Доста ходим на мире и по празниците много пари им оставяме Гърция е добра дестинация по скъпо е вярно е няма мутри и долни типове с комунистически и криминален произход които да се правят на важни БЪЛГАРИЯ се превърна в рай на наркомани и мутри Там хората протестират без да им вкарват в протестите мутри за да компрометират протеста Разбрали каква е разликата Сигорно си Гербер или псевдо патриот от комунистически произход Навсякъде ще има просперитет когато вас ви няма
  • 20 ГоСт

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Наско":

    И кои са тези моменти....гражданска война сигурно или хунта, а...я кажи че да ни светнеш?
  • 21 Новата епоха

    1 1 Отговор
    тя беше почнала отдавна, ама Ердо почна да рипа, и я отложиха! Щом миряса грузинския геврекчия, ще ви подновят новата епоха! Бъдете спокойни!
  • 22 Напротив

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Геноциди, зверства, военни престъпления във и извън Турция в продължение на 100 години и дори днес, нападения във всички съседни страни, сътрудничество с терористи и Западът все още не ви спира веднъж завинаги! Напротив, дава ви пари и технологии, работа. Вие сте разглезените деца на Запада и имате наглостта да говорите срещу другите!! Само вие и нахалните цигани така, никой друг на света!!! Но кой изгуби срама си, така че турчинът и циганинът да го намерят ??? ...
  • 23 Лекар БГ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Напротив,лумпен герберстски.
    Имам си къщурка на брега там....Плъх панелен.
  • 24 Инженер

    0 0 Отговор
    Ние си продадохме мутренските апартаменти по Черноморието и си купихме къща на брега на Бяло море. Сега си живеем чудно и спокойно, много по-евтино от Бг. Така че и ние сме бежанци и лека-полека изнасяме имуществото си насам. Мисля, че в Бг не става за нормални хора, така че препоръчвам на всички да направят същото, ако искат да оцелеят. Чух за пенсионери, които са си купили на Босфора къщи и живеят още по-евтино... Това е - прогонване от мутренската държава! А за това, че нямало в Гърция мутри нашенски не е вярно! Срещат се, особено в Офринио гъстотата им е голяма, но има други прекрасни места, по които са рядкост, а и не смеят да си продават мурафетите като в Бг.

    Коментиран от #25

  • 25 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Инженер":

    Много се радвам,че си постъпил така.Дано и останалите подобни на теб които плюят родината си я напуснат завинаги.България има нужда от хора готови да полагат нужните усилия за по доброто и бъдеще а който смята,че мястото му е другаде не е достоен да бъде част от нейното общество.
  • 26 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЩЕ Я ВИДИМ ТАЯ НОВА ЕПОХА..
Новини по държави: