1 Януари, 2020 19:04 4 702 22

Ким заплаши за ЧНГ: Ще предприемем "шокиращи действия"

  • северна корея-
  • ким чен-ун

Северна Корея ще продължи с оръжейната си програма, ако САЩ не се откажат от своята "враждебна" политика

Ким заплаши за ЧНГ: Ще предприемем "шокиращи действия" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея ще продължи с оръжейната си програма, освен ако САЩ не се откажат от своята "враждебна" политика срещу страната, заяви лидерът на азиатската държава Ким Чен Ун в навечерието на Новата година.

След тридневна партийна среща в Пхенян, по време на която той призова за подготовката на мерки за гарантиране на суверенитета и сигурността на Северна Корея, Ким Чен Ун също така се ангажира да предприеме "шокиращи действия", ако Вашингтон не изпълни исканията му.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отговори, като заяви, че има "много добри отношения" с Ким и вярва, че той ще потвърди ангажимента си за денуклеаризация на Пхенян. "Мисля, че е човек на думата", отбеляза Тръмп.

В сряда специалният представител на Южна Корея по въпросите на мира и сигурността на Корейския полуостров Лий Ду Хун разговаря по телефона със заместник държавния секретар на САЩ Стивън Бийгън, обсъждайки с него последното послание на севернокорейския лидер.

Беше обявено, че двамата дипломати са обсъдили и начините за сътрудничество по отношение на денуклеаризацията на Корейския полуостров.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огнян

    5 40 Отговор
    Бог да пази Бойко Борисов и Герб Амин!
  • 2 Крокозъбел

    27 4 Отговор
    Ким да вземе да метне една бомба в парламента, да свърши тази мъка с кумонистическата сган на Герб!
  • 3 Ами да

    18 7 Отговор
    Ами да какъвто и да е Кимчо не дава се на краварските терористи .
    Браво.
  • 4 onq s konq

    4 5 Отговор
    Смидетели сме на УНИКАЛЕН в Полит. история Подход на Тръмп към Ким,при който Лидерът на Най-мощната във Военно и Икономическо отношение Държава се държи "Бащински към непослушно дете",независимо от Заканите и Белите които това дете се заканва да стори!Естествено тая Бащинска Тактика на Тръмп е придружена от ЖЕЛЯЗНО ИКОН. ЕБАРГО което нито Русия,нито Китай ВЗЕТИ ЗАЕДНО ДОРИ не могат да разклатят,което говори само за едно:Ако Тръмп искаше да Превъзпита и вкара в "Правия път" Ким,той щеше ДА МУ ИЗШИЕ 2 шамара.В случая обаче с Прийома на Тръмп да потупва Ким по рамото Дружелюбно,да му прави комплименти и да го нарича свой "Голям приятел" говори категорично,че Америка НЕ ИСКА "ПОПРАВЕН ",а УНИЩОЖЕН Ким,т.е. С.Корея с ДРУГ ВИД Държ. ръководство!

    Коментиран от #8

  • 5 Живко

    5 1 Отговор
    На тоя толуб пръстчетата са му по - дебели от пишлето. Типичен пример за това , че дебелите хора са комплексари.
  • 6 987

    11 5 Отговор
    Кимчо защо не отвори границите да видим колко човека ще останат в Северна Корея
  • 7 gggw

    7 0 Отговор
    то всяка договорка има две страни - ясно че от страна на СК - това е премахване на ядрените ракети, но от страна на САЩ никой джурналист не се сети да пита какво се иска. и като гледам реакциите на Ким, явно е няква подигравка с тях
  • 8 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Коментарът ти е интелегентно написан, но все пак не смятам, че така просто могат да бъдат изшити два шамара на Северна Корея. Не могат да са сигурни как ще реагират и какъв ще бъде севернокорейският отговор. Все пак, доколкото знам, Сеул е в обсега на многобройни севернокорейски артилерийски установки. А и на Ким няма кой да му търси отговорност за действията, каквото и да извърши, за разлика от Тръмп, на когото демократите отдавна кроят шапка и търсят достатъчно сериозен повод за импийчмънт. Все пак в началото на взаимоотношенията Тръмп - Ким американската страна опита да се пъчи и да дрънка оръжия, изпратиха мисля и два самолетоносача. Само че Ким не се притесни особено и Щатите започнаха опити с моркова.
  • 9 Ххх

    5 2 Отговор
    КНДР е може би единствената държава в света, в която артилерията има много по-стратегическо и ключово значение спрямо авиацията. Това се дължи от части на факта, че авиопаркът на страната е съставен предимно от музейни експонати. Другата причина обаче е, че столицата на Южна Корея - Сеул се намира на 56 км от границата със Северна Корея. В Сеул живеят над 20 милиона души или около половината от населението на Южна Корея, а градът е в обсегът на корейската далекобойна артилерия.
    Северна Корея разработва и други оръжия за масово поразяване. КНДР има между 2500 и 5000 метрични тона зарин, иприт и други нервнопаралитични газове. Те могат да се "доставят" до бойното поле посредством снаряди и балистични ракети. И докато нещата при химичното оръжие са сигурни, то за биологичното оръжие на КНДР се знае малко. Информацията идва основно от разузнаването на Южна Корея и бегълци. Според тях Северът притежава или разработва бойна форма на антракса. КНДР има изградени модерни лаборатории, в които това може да става, а ефектите на бактериологичните оръжия са тествани върху затворници.
    Любопитен факт е, че Северна Корея проявява интерес към лазерното оръжие и е третата страна в света, която има отряд, въоръжен със забранени от ООН лазерни пушки за ослепяване (Другите са Китай и Русия). Тези оръжия имат обсег от 2-3 километра и могат да унищожат перманентно зрението на противниковите войници. Северна Корея разполага с китайската ZM-87, която е замислена за борба с пило

    Коментиран от #10, #20

  • 10 gggw

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ххх":

    много изчерпателно, но забравяш най-важното - ядреното оръжие. а според мен те готвят и термоядрено

    Коментиран от #12

  • 11 Давай Ким...!

    2 2 Отговор
    С теб съм...!
  • 12 Ххх

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "gggw":

    Не е много изчерпателно, но гледам и да не ставам досаден, затова не съм копирал цялата статия.
  • 13 Предчувствие

    2 2 Отговор
    Този ще свърши като Бен Ладен

    Коментиран от #18

  • 14 Бесен Язовец

    3 0 Отговор
    Сигурно ще нахранят народа си. По-шокиращо нещо от това не мога да си представя, че могат да направят. Краварите направо ще са шах и мат.
  • 15 Явно някой само бен ладен познава

    3 1 Отговор
    Този народ не позволява пиле да прехвръкне. заедно с ръководителя си..!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Верно бе

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Явно някой само бен ладен познава":

    По цял ден голи хора играят от щастие

    Коментиран от #17

  • 17 Верно бе..!

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Верно бе":

    Нека играят, но да има какво да покажат, не някоя разплута 60 г, 🐷..!
  • 18 само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Предчувствие":

    Що бе, чоджум, ко ти е напраил Прасчо.После с кого ще се бъзика Тръмп..кой ще му праща подаръци за Коледа( дето доста се бавят и все не пристигат, като пернишки Гоуфф) а..кажи де?? Кой ще пълни Японското море със скрап и ще се мисли за ''гоуема раота''...кой, кой, питам аз ?
  • 19 Китайчик от Сибир

    4 0 Отговор
    И този взе тертипа на Путен Само плаши
  • 20 Северен Кореец

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ххх":

    Ела при нас,ще ти дадем от всички оръжия по колкото искаш!
    И модерна лабораторийка,да си прегледаш мозъка.Ааа и една лазерна пушка,да си я завреш в .........!😇
  • 21 корея там където америка няма думата

    0 4 Отговор
    Трябва да му се издигне паметник в България на този борец срещу американския тероризъм.
  • 22 Читател

    1 0 Отговор
    Заложил съм £50 ще се свърши като Чаушеско.
Новини по държави: