Last news in Fakti

3 Януари, 2020 14:26 10 561 25

В Либия: Това е държавна измяна

  • либия-
  • турция-
  • халифа хафтар

Турските депутати разрешиха на президента Ердоган да изпрати военни части в подкрепа на правителството на националното съгласие в Триполи

В Либия: Това е държавна измяна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-председателят на парламента в Източна Либия Ехмайед Хума определи като държавна измяна молбата на международно признатото либийско правителство на националното съгласие в Триполи за военна намеса на Турция в страната, предаде Франс прес.

В събота в Бенгази ще се състои заседание на източнолибийския парламент "за обсъждане на последствията от явната намеса на Турция" в либийските дела, добави Хума.Той призова международната общност и ООН "да поемат отговорността си" и предупреди, че "непредпазливото решение на турския президент Реджеп Ердоган ще има тежки последици за региона".

Вчера турските депутати разрешиха на Ердоган да изпрати военни части в Либия в подкрепа на правителството на националното съгласие, чиито сили воюват с войските на маршал Халифа Хафтар, които се опитват да превземат Триполи от април.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    49 26 Отговор
    ДЖАМАХИРИЯТА Е ПЛЕМЕННА ДЪРЖАВА -ОБЕДИНЕНИ ПЛЕМЕНА ОТ ВОЖД !!! КАДАФИ ИМ ДЕДЕ ФЕРМИ И ПАРИ ЗА ДА СЕ РАЗВИВА- НО НЕ СЕ ПОЛУЧИ !!! РУСИЯ ГИ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАТ ПАРТНЬОРИ КЪМ БЪДЕЩЕ !?!? ТРИПОЛИ Е В ИДЕЕН КАПАН -КАКВО ПРЕДЛАГА ТРИПОЛИ- РОБСТВО НА ЕС И САЩ !?!?!? РУСИЯ ПРАВИ НАРОДИТЕ РАВНИ , А НАТО СЕ ОПИТВА ДО ПРАВИ ПИОНКИ !!! ДНЕС СВЕТЪТ НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ / НАВСЯКЪДЕ /Е ИНФОРМИРАНО !!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ХХХ

    19 36 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Аве Пенко 😂😂😂😂

    Кадафи им бил дал пари .Че откъде ги взе Кадафи тия пари -задаваш ли си тоя въпрос.

    Коментиран от #4, #5, #15, #21

  • 3 Хахаха

    32 49 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Ти луд ли си …
    Русия да третира държавите като равнопоставени …
    Оти се гръмни …
    При все, че децата на руския елит не си стоят в кочината русия, а са все на Запад, включително и тук при нас в България.
    И тук много им харесва, даже не си и помислят да се връщат в путинската кочина

    Коментиран от #22

  • 4 Анти турчин

    8 17 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХ":

    То ако не е от крадене както наще правят нема друг начин.
  • 5 Рошко

    64 15 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХ":

    Дюдюк кадафито не се навеждаше и не играеше по ничия свирка на кравари и подобни, хората и в Либия и Ирак и Сирия са си живеели чудесно, до момента в който краварите решиха да им вземат петрола

    Коментиран от #6

  • 6 ХХХ

    16 46 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Живееха ли си ?Ама ти беше там и видя ,така ли ?

    В голямо заблуждение си . Народа мразеше Кадафи ,както и Асад -баща и син. Защото го ограбваха . Това е истината . Грабят природните богатства като да са техни лични.

    Коментиран от #7, #14, #16, #24

  • 7 Виж защо не мразя Бойко

    46 4 Отговор

    До коментар #6 от "ХХХ":

    Как няма либийците да мразят Каддафи , безплатни болници , училища , влакове ,на всеки новородено дете по 35000 $ в книжка , след 40 всеки получава пенсия колкото един европеец .

    Коментиран от #10

  • 8 Щом превратаджиите реват

    21 6 Отговор
    Значи краят им е скоро тик так тик так....
  • 9 ШИПКА

    12 15 Отговор
    Мангалите затъват яко в л..ната където и да отидат
  • 10 боцмана

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Виж защо не мразя Бойко":

    Освен това , всяка година даваше безвъзмездно от 500 до 1500 динара на паспорт (на всеки човек имащ паспорт). Плащаше и заплати на Държавни служители и работници , които на работата викаха , кака и де факто нищо не вършеха. Всичко в Либия се вършеше от чужди фирми (шерихи) , а либийци бяха мудири (началници) и само пречеха на всичко. Виновен либиец също нямаше. Шофьор чужденец примерно спира отстрани на пътя , по всички правила , кьорав или заспал хач се нахули отгоре му. Виновен е чужденеца , защото ако не бил дошъл в Либия , това нямало да стане.
  • 11 Кико

    16 7 Отговор
    Не разбрах:и султан Ердо ли ще предвожда войската, или ще си седи дома на топло!
  • 12 Истината

    10 21 Отговор
    Хафтера ще бъде унищожен от турския аскер! Турция се връща в бившата си провинция!
  • 13 Erdogan

    9 12 Отговор
    Пускам Аскера да оседлае кладенците и пълна газ напред Наемам танкери за превоз на петрол от Либия за Турция.Плащам двойно

    Коментиран от #17

  • 14 Крали Марко

    27 5 Отговор

    До коментар #6 от "ХХХ":

    В отвратителна заблуда си ! ДА! Да бил съм в Либия- 77,78,79 години, Сирия-80/81 и Ирак горе-долу по същото време! Светски държави с по-висок стандарт на живот от НРБ по това време! Тогава не смеехме да го твърдим но драпахме да работим там! МЛАДИ ХОРА- НЕ СЕ ВЛИЯЙТЕ ОТ ЕВРОДЕМОКРАВОДЖЕНДАРСКАТА ПРОПАГАНДА които изопачават и крият златното минало на тези арабски бивши СВЕТСКИ страни ! За справка: 1 либ. динар(19 77г.)=3,8 $ !! Грозно и шорошкогнусно е да врякате и пискате с атлантически джендьовски гласчета без да знаете ИСТИНАТА !

    Коментиран от #20

  • 15 Българина

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХ":

    Кадафи взима и дава, точно като наш'та ТИКВА Боко. :-)
  • 16 Истината

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "ХХХ":

    Пишеш абсолютни глупости, и хилядите българи, които работехме там го знаем.Сирия беше Рай, където мюсюлмани, християни и евреи нямаха проблеми.
  • 17 Истината

    11 7 Отговор

    До коментар #13 от "Erdogan":

    Приятел, Турция може да се набута много яко между шамарите, откъдето няма излизане от тинята.

    Коментиран от #18

  • 18 Дарил

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Турция е в гражданска война от години . Провокирана от вън и поддържана чрез ПКК! Тази война е изнурителна и скъпа, сега тя се изнася извън границите на Турция...
  • 19 Щирлиц

    4 3 Отговор
    Баш ме Еня за всичко трепете се ,
    аз отивам да си вкара ракия
  • 20 До глупака

    5 13 Отговор

    До коментар #14 от "Крали Марко":

    Ти къде беше там глупако в кабинета си разходили се из селата да видиш как кензат на улицата и по каналите Сега се разходи в София Пловдив Варна и Бургас всичко изглежда добре иди северозападна българия да се насладиш на циганията ей от вас комунистите няма да се отървем много сте жилави лъжете мутирате крадете минавате от партия в партия и само лъжи в полза на големия ви брат Путин

    Коментиран от #23

  • 21 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХ":

    От продажба на либийските енергийни ресурси.
  • 22 Иван Донев

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Децата на руския елит ходят по света и у нас, защото в Русия няма подходящите климатични условия и съответните курорти и екзотични места. Иначе в големите градове на Русия има всичко, което го има и на запад като предлагане на лъскави и маркови стоки. Вече всички хора от целия свят обикалят навсякъде по земното кълбо. Русия е северна държава.
  • 23 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "До глупака":

    Мри, леш!
  • 24 Иван Донев

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ХХХ":

    На колко си години? Явно си роден след 95 и си доста промит в главата! Либия имаше много по-висок стандарт на живот не само от България, но и от много други държави в Европа и по света. Безплатно образование, безплатно здравеопазване, много евтини горива, много евтини храни, държавна помощ за млади семейства и за многодетни семейства. Не случайно много българи ходеха да работят там и се връшаха с доста спестени долари. Муамар Кадафи правеше един проект за водоснабдяване на регионите в пустинята. Под Либийската пустиня има огромен "океан" от сладка вода. Целта беше да се заграбят петролните кладенци и водата. Сега отделните пленена и народа е в пъти по-беден и мизерства отколкото при Кадафи. Но ти трудно би го разбрал. Трябва поне малко мисъл, която ти и други като теб я нямате! Чети повече!
  • 25 Тур

    0 0 Отговор
    Турците имат план от преди 100 години да си върнат османската империя (т.е. да я легализират), за целта доста време водеха американците за носа да им играят играта, но май сега някои от американците се опитват да играят за своя сметка докато се споразумеят за една обща далавера, само, че за чия сметка, не ми се мисли.