Last news in Fakti

22 Януари, 2020 14:40 2 453 31

Путин: Възможно е Русия да стане парламентарна република

  • русия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • парламентарна република-
  • референдум

На теория този вариант не е изключен

Путин: Възможно е Русия да стане парламентарна република - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин коментира възможността да се смени държавното устройство на Руската федерация, предаде агенция „Интерфакс“.

По думите на руския президент „на теория е възможно“ Русия да се превърне в парламентарна република, но на практика е малко вероятно, защото „не е целесъобразно“.

Владимир Путин се аргументира защо парламентарният модел не е подходящ за Русия. „В други страни политическите партии месеци наред не могат да сформират правителство, а за Русия това би било пагубно. Страната се нуждае от силна президентска власт“, каза Путин.

По време на речта си пред Федералното събрание през миналата седмица Путин заяви, че са нужни промени в Конституцията. Часове по-късно кабинетът на премиера Дмитрий Медведев подаде оставка. Путин заяви, че иска РФ да остане президентска република, но с повече правомощия на парламента. По всяка вероятност на 12 април тази година ще бъде проведен референдум за конституционните промени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русороб

    17 20 Отговор
    Най реално е да се разпадне

    Коментиран от #14

  • 3 ТтТ

    17 10 Отговор
    Това ще е грешка.Вьв цялата история на човечеството има хиляди примери когато успехите на дьржавата се дьлжьт само заради едноличната власт.Няма успешна дьржава без да е имала еднолична власт.

    Коментиран от #9, #12

  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    20 5 Отговор
    Възможно е, ама не е добра идея. Изчакайте първо САЩ да станат парламентарна република, което ще е никога.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    8 16 Отговор
    Възможно това, възможно онова, бла, бла..) Цели 20 години спА и лъгА руснаците, а сега тръгнал парламентска република да кусури, оффффф, Божееее, ела си прибери вересиите. За 20 години, що обещания и клетви даде и нишичко не изпълни, сега вече уж започвал от нулата, пак старата песен на нов глас.

    Коментиран от #7, #8, #13, #18, #21, #24, #30

  • 7 Абе пипетко

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Бе тя и Меркелица колкото Путин е на власт и напьлни цял континент с джанговци-ама за нея си траеш като п....

    Коментиран от #10

  • 8 Питам си

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Бобка,ти ли си изгоненият войник от корейската армия?

    Коментиран от #11

  • 9 дедо Пешо

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "ТтТ":

    Точно Русия е пример на неуспяла държава поради това,че постоянно имат нужда от "силна ръка",а не от правова държава.Там от памтивека имат само "самодържци",която управляват по своя воля,а не по конституция.Неслучайно са и единствената държава в света с непредсказуемо... минало.Примери колкото щеш.
    Но пък имат и много тролове,които бълват глупости под диктовка,в т.ч.и в България.

    Коментиран от #15, #16

  • 10 Borislav Popov

    7 11 Отговор

    До коментар #7 от "Абе пипетко":

    Пипеткоооо, ти Меркел не я гледай, тя не е давала голи обещания на немците, които да не е изпълнила и не ги е лъгала, както Путен лъга руснаците. Врeмeтo cи тeчe и твоя Путен, 20 гoдини вече хрaни руcнaцитe c гoли oбeщaния, зa пo дoбър и кaчecтвeн живoт и зa пo гoлeми зaплaти. Прeди 15 гoдини, тoй им oбeщa, чe щe нaпрaви зaплaтитe кaтo в Пoртугaлия ! Кaквo виждaмe ceгa ? Пoртугaлия, минимaлнa рaбoтнa зaплaтa - 740 eврo ! Руcия, минимaлнa рaбoтнa зaплaтa 210 eврo, дaжe в бeднaтa Бългaрия, минимaлнaтa зaплaтa e пo виcoкa, oт тaзи, в бoгaтaтa Руcия нa цaр Путeн.
  • 11 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Питам си":

    Не съм аз, виж провери, може и ти да си.
  • 12 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "ТтТ":

    О, да, Енвер Ходжа е ярък пример за еднолична власт и за култ към събствената си личност, държавата му - Албания постигна огрооомен успех. Сетих се още за Кимир Сен - Ким Чен Ин, Фидел Кастро, Николай Мадуро, Клана Асад - баща и син и т.н. Гооолеми успехи в тез държави, гоооолемо нещо ейййй, нямам думи значи.
  • 13 Румяна Костова

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Нищичко не изпълни Путин, само направи Русия суверенна държава, с която Западните
    борци за човешки права и нетрадиционни ценности се съобразяват, изплати всички дългове на Русуяц всички съветски републики, отделили се от нея и създаде силна армия.

    Коментиран от #17

  • 14 аман от меки китки

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    направо си кажи че си соросоиден идиот с гейски наклонности, то това ви е и профила, нали така джендър с полиран мозък от козяк
  • 15 Да си знаеш

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "дедо Пешо":

    Дедо-"самодьреци" има и в днешно време-например Кралицата на Великобритания.Която е над всички закони,която може да блокира всеки един закон,която живее от данаците и имотите си...и т.н...И да си знаеш от мен-гражданите на Великобритания в паспортите им пише--поданици на английската кралица--а не граждани на Великобритания-това трябва много да ти говори....Мога и още примери да ти давам за днешно време-Япония,Дания и т.н....И повярвай ми-другите"самодьрци" не са били с по-меки рьце от руските монарси...

    Коментиран от #31

  • 16 ТтТ

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "дедо Пешо":

    Пешо-Рим е бил велика империя докато е имал силни императори-факт.Монголската империя е била велика заради силният си лидер Чингиз Хан-факт.Египет е бил великолепен при силните си фараони-факт.
    Фоанция,Англия,Испания...-сьщо са станали велики империи заради силните си лидери и едноличната власт.И накрая САЩ-винаги при силен и авторитарен лидер са имали успехи -самият Рузвелт го казва това.Та не им играй сьс изтьркани партенки от типа на "правова дьржава" и подобни измислици.Житейската истина е една-правото е на страната на силният--толкоз.
  • 17 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Само направил Русия суверенна държава, пляс - пляс педалите направил, всякаш до него, Русия е била под чуждо господство.Ми, тя Русия, сега си по зависима от Запада, от колкото преди. Западните страни, те и спукаха задните части от санкции, а руснаците се скъсаха да им правят тръби и патоци им правят, сакън да не замръзнат.
  • 18 Ххх

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Каскет, а не беше ли по - нормално да те интересува Борисов какво е изпълнил и какво не е ? А ти какво ? Гледаш по цял ден руски телевизии, да ми коментираш тука Путин какво изпълнил, и какво не. Като че ли твоята пенсия и сметките ти за ток, вода и парно зависят от обещанията на Путин. За за Борисов никога лоша дума не си казал, ами че то за какво да го критикуваш ? Нали е верен слуга на господарите ти зад океана, нали им наброи авансово милиардите. Само Путин не си спазвал обещанията и правел народа си на балъци.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Ауууууу

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Ххх":

    Мани я Борислава че е в депресия.Не чете ли предишната статия,че са я изгонили от корейската армия? И всички знаем защо.
  • 20 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Ххх":

    Каскет, тука в тази статия е написано за Путин и за Русия и за това аз тук, обсъждам тази тема. А ти ако искаш да обсъждаш действията на Борисов, влез в съседния раздел - България, намери си статия за Бойко и там го обсждай, колкото ти влезе.
  • 21 Лелеее

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Да , ама не те прибира ....

    Коментиран от #22

  • 22 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #21 от "Лелеее":

    Ми, естествено, аз не съм му вересия !

    Коментиран от #25

  • 23 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    ОЩЕ ОТ ЕЛАДА И ДРЕВНИЯ РИМ ВЪПРОСЪТ ВИСИ /за изтока не съм наясно/ , НО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ -НАРОДИТЕ СА ПРОСПЕРИРАЛИ ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО "ВЕЛИК" ВОЖД - ЖЕРТВАЩ СЕ ЗА НАРОДА СИ !!! ПЛЯМПАМЕНТИТЕ- СА БИЛИ САМО ПОМОЩНО СРЕДСТВО !!!!!!!!!
  • 24 ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Добър ден!
  • 25 ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Върнах се! Таа, какво казваше?

    Коментиран от #26

  • 26 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "ххх":

    Кой си ти и за какво се бориш ?
  • 27 Ако не беше Путин

    6 3 Отговор
    Досега Русия можеше да се разпадне на отделни страни не без помощта на Америка...............Спомнете си Русия при Елцин . Именно такава Русия искат американците- слаба и завладяна от пияндурници. Кой каквото да си говори но Путин стабилизира Русия . А на тези които сега ще вземат да плюят Русия ще припомня че най- големия длъжник в света е именно Америка със дълг в трилиони..............

    Коментиран от #28

  • 28 ⚡ Хрониките на Евразия

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "Ако не беше Путин":

    Путин щял да строи и Велика руска стена 😉
    Няма майтап ..
    Че кво викаш , ако го нямаше Путин да държи руснаците в постоянно удивление , Русия щеше да се разпадне и затова всеки ден предлага идиотизми на биомасата ?
  • 29 така така

    3 2 Отговор
    Това е грешно преведена статия. Путин иска точно обратното!!
  • 30 Зрител

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Гледа ли Иво Христов при Цветанка Ризова?
    Путин щял да възобновява индустрията на Русия, да озаптява олигарсите и да спре източването от Запада.Паднах от смях ти казвам.
    20 години обасняваха горките русороби как тези неща другаря Путин ги е направил, пък сега се оказва, че тепърва щял да ги прави.
  • 31 Чувай Боже

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Да си знаеш":

    Ааааа ще падна от СМЯЯЯЯХ!Тоя сравнява Кралицата с някакво крадливо джудже от КГБ.Я виж как живеят в Англия и как живеят в Русия.Да питам ли защо българите отиват в Англия а не в Русия?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания