Last news in Fakti

28 Януари, 2020 13:49 8 467 32

В Турция: За какво трябва да мислите по време на полов акт

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • деца-
  • сватба-
  • полов акт-
  • икономика-
  • раждаемост

Лично Ердоган съветва младите жени да се женят по-рано и да раждат повече

В Турция: За какво трябва да мислите по време на полов акт - 1
Снимка: Shutterstock

В статия под заглавие "За какво си мислите, докато правите деца?", "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" отбелязва, че на една среща на хора с увреждания турският президент Ердоган направил следното странно изявление: "За съжаление нашите млади хора вече не се женят толкова млади. Повечето сключват брак едва след 30-годишна възраст или не се женят изобщо. Така не може!".

Официалните статистически данни не потвърждават тези думи, коментира изданието: нито сключваните бракове са по-малко, нито е нараснала възрастта, на която се женят турците. Изказването на президента бе в много по-голяма степен опит за изместване на вниманието от някои други парливи въпроси.

Кризата не позволява на мнозина да се оженят

В близкия до семейството на Ердоган вестник "Сабах" дори бе публикувано предложение неженените да бъдат облагани със специален данък. Само че младите хора, които са визирани, не избират ергенския живот доброволно, коментира "ФАЦ". А и откъде ще вземат пари за ергенския данък хора, на които заради икономическата криза не им стигат парите да се оженят? Както се вижда от оповестена няколко дни след изявлението на Ердоган статистика за размера на безработицата (всеки четвърти млад човек е без работа), отказът от сключване на брак не е личен избор, а следствие от икономическата криза.

Но дори и да успеят да съберат необходимите средства за женитба, младите хора не могат да се отърват от опеката на държавата, която продължава да се меси в личния им живот. По указания на Дианет - Службата по религиозните въпроси, семействата не бива да имат по-малко от две деца, а най-добре поне три или четири. Но - както изтъква ФАЦ, подобна препоръка е лесно да се отправи, много по-трудно е да се раждат деца при сегашните икономически условия. Нима е случайно това, че в последните две години на икономическа криза раждаемостта е спаднала?

Но да се върнем към поредицата препоръки от страна на държавата. Да кажем – пише по-нататък ФАЦ - че се вслушате в думите на Ердоган и сте сключили брак. И по препоръка на Дианет тръгвате да правите и деца. Само не си помисляйте да се насладите на това занимание - и в това отношение има препоръка, отправена от декана на Теологическия факултет на един от държавните университети - професор Рифат Окудан: "По време на акта мислете за своя духовен водач, за да родите порядъчно дете!".

На какво ги учат в детските градини

Да кажем, че и тези изисквания са спазени - какво оттам нататък? Повечето деца попадат в държавните детски градини, в които религиозното обучение е задължително. В резултат на което, както разказва бащата на едно петгодишно момче: "През нощта синът ми има кошмари. Той вече не прегръща леля си, понеже била жена. И не влиза в тоалетната, докато не е произнесъл "тоалетната молитва", на която са го научили в детската градина". По разказ на една майка пък детето ѝ постоянно говорело за смърт и ковчези. И казвало, че майките със забрадки са по-добри майки.

А и това не е всичко - един нов законопроект в Турция предизвиква истинска вълна от възмущение, съобщава списание "Фокус". Съгласно този проект, изнасилвачите на малолетни няма да получават присъда, ако след деянието се оженят за жертвата си. Турският парламент ще гласува законопроекта още в следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KafKef

    26 12 Отговор
    Bil sym v Turciq 3 meseca nito edin turchin Kemalist ne obicha Erdogan. Za syjalenie islqmistite sa poveche ot svestnite turchi i tova se razbra ot izborite kato Erdogan bie s 53, 55%. No v poslednite godini Erdogan gubi. Istnabul i Ankara veche sa v rycete na opoziciqta
  • 2 Осведомителен бюлетин

    34 27 Отговор
    В България турци няма! Лек ден на всички! Не забравяйте че Ататюрк е пиел много ракия, замезвал е със сланина, увредил си е черния дроб и си е отишъл млад!

    Коментиран от #6, #11, #17, #26, #31

  • 3 Жених

    16 10 Отговор
    Липсата на сключен брак не винаги е резултат от финансови затруднения, в повечето случаи се дължи на морален упадък, нещо често срещано у нас например, а и в доста от цивилизованите страни.

    Коментиран от #32

  • 4 ДДРОнег

    33 5 Отговор
    ердоганя прави промиване на мозъка, както се правеше и по соц.времето !!!
    Трябват му верни ислямисти, не хора !!!

    Коментиран от #30

  • 5 Осмият

    20 1 Отговор
    Работещите в Германия знаят за ергенския данък, 300 еврака
  • 6 Грунгу

    16 18 Отговор

    До коментар #2 от "Осведомителен бюлетин":

    И чукал българка

    Коментиран от #12

  • 7 Много са изостанали

    6 6 Отговор
    В Турция все още нямът ергенски данък .
  • 8 Хасан

    7 12 Отговор
    Аз и жена ми мислим за нашия духовен водач и недейте да ми триите коментара, защото това което правим е описано в статията и ако изтриите мен трябва да изтриити и статията.
  • 9 Трябва да мислите

    10 0 Отговор
    За Ердоганя мухахахаха
  • 10 Синан

    19 8 Отговор
    Аз като правя любов с Хасан си мисля за Шакира .Хасан има същото тяло като на Шакира само в суратя прилича на Доган

    Коментиран от #15

  • 11 Е прав си

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Осведомителен бюлетин":

    Вобще не е от наркотиците които е взимал нито е било проблем че си е давал парите по проститутки. Ракията и сланината са причината.

    Коментиран от #13

  • 12 Ма българин е бил

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Грунгу":

    Ти кво чакаш, коза ли да ....?

    Коментиран от #14

  • 13 Бъркаш

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Е прав си":

    За тях опиума е национален спорт! Наим им доказа накрая че не е турчин, залитна по коката, не по опиума!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 onq s konq

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Синан":

    Ох котио
  • 16 Гост 2

    16 1 Отговор
    Напълно нормално е , когато работиш за 700-800 лв. на месец да не си семеен ! За да отгледаш , възпиташ и образоваш деца са нужни ПАРИ ! Без пари не се живее . Всички други приказки от сорта "парите не са най важното" просто не вървят ! Най важно в живота на човек е ЗДРАВЕТО , след това са ПАРИТЕ !!!
  • 17 Някой си

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Осведомителен бюлетин":

    Що не ходиш да се застреляш
  • 18 Хасан

    3 23 Отговор
    Мълнии да я ударят таз българия! Огън да я гори! Болести да ги избият тез българи! Земетресение да срине тоз булгаристан! В мъки да измрат всички гяури!

    Коментиран от #22

  • 19 Yavuz

    9 14 Отговор
    В българистан българи няма. Има цигани и турци и малко гяурско малцинство.
  • 20 боцкайте се с Боко

    11 1 Отговор
    "По време на акта мислете за своя духовен водач, за да родите порядъчно дете!". Хахаха представям си в БГ, как герберастите мислят за своя духовен водач Боко хаха !
  • 21 За алллах

    0 2 Отговор
    Се мисли
  • 22 Да е той да ти го...! Акъл е не влиза!

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Колко пъти ти обяснявам? Булгаристан беше когато бабите ти играеха с еничарите на "скрий салама", сега да виждаш еничари из вас да белосват баба ти?
  • 23 Асен Илиев

    12 10 Отговор
    Не съм забелязал някаква полза за човечеството от фесовете :)
    Сигурно затова и не се размножават.
    Има ли някой да каже, с какво е полезно да има фесове на Земята?
  • 24 КАСАПИНА

    9 1 Отговор
    И тоя вижда че кюрдите ги асимилират
  • 25 Българин

    9 0 Отговор
    Аз като члющя мойта мисля за Ердоган как да го отпоря в г точката.

    Коментиран от #27

  • 26 турчин

    14 18 Отговор

    До коментар #2 от "Осведомителен бюлетин":

    То в България и българи няма.Не забрявайте че Левски е една измишлютина че е бил апостол ,бил е чист крадец и престъпник за това и е обесен.Лек ден на всички.
  • 27 Турчин

    9 15 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Аз пък всеки ден чукам по една българка за отмащение
  • 28 И аз твойта

    5 8 Отговор
    Като са минавали башибозука българките за да не ги изнасилват се посирали нарочно . Ха Ха. Смятай за 5 века колко са ги ебали и сега били българи

    Коментиран от #29

  • 29 А като са излизали еничарите

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "И аз твойта":

    по Истанбул, всички кадъни се подминали с розова вода, благовонни масла, и се молили на Аллаха да бъдат уважени катериците им от първите бойци на Султана!
  • 30 Анонимен 29.01.2020.

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "ДДРОнег":

    Всички българи като чуете думата турци и Ердоган,???...получавате мозъчни кризи, и изпадате в депресия, и от тука се получава негативното ви хаотично мислене към мюсюлманското общество,и почвате да изсипвате от устата си с омразата на езика какви ли не мръсотий и неприлични вулгарни обидни думи към това общество!!!..Причината е че не познавате достатъчно добре културата и традициите на един народ, Другата причина е че не сте достигнали това ниво на духовното израстване,?..тоест, религиозно не сте образовани и ограмотени за да вникнете задълбочено в мислите на даден човек. Расъждавайте малко, каква е разликата да се наричаш българин, и разликата между невеж християнин неверник!.и праведен християнин,....също и разликата между турчин, и невж двуличните лицемерни мюсюлмани ,..и праведните мюсюлмани..
  • 31 Koko

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Осведомителен бюлетин":

    Djendar Pedal Smotan
  • 32 чалма тв

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Жених":

    стига с тази дива държава, за каво говорим след като можеш да изнасилиш дете и после ще се жениш за нея за да избегнеш затвора..това е сегашната Турция...и ще приемат закона.,тези ислямисти само мислят как да изнасилят дете или коза,за тях все едно..
Новини по държави: