Last news in Fakti

29 Януари, 2020 07:40 3 430 5

Нови три случая на коронавирус в Германия

  • германия-
  • коронавирус-
  • пневмония-
  • китай

Те работят в същата компания, чийто служител стана първият заразен във ФРГ с този вирус

Нови три случая на коронавирус в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

В Южна Германия още трима души са се заразили с новия коронавирус. Те работят в същата компания, чийто служител стана първият заразен в Германия с този вирус, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки баварското министерство на здравеопазването. 33-годишният мъж вероятно се е заразил на 21 януари, когато е бил на обучение със своя китайска колежка.

Новите трима заразени в Бавария са изолирани и са под наблюдение в клиника в Мюнхен. Като предпазна мярка утре ще бъдат проверени още служители на компанията, които са били в близък контакт с китайката.

Броят на заразените в Китай с коронавируса, предизвикващ пневмония, е близо 6000 души. Смъртните случаи са 132, а състоянието на над 1200 от заразените се оценява като тежко, съобщиха китайските здравни власти.

Япония евакуира със самолет от град Ухан, епицентъра на заразата, около 200 японски граждани, съобщи Ройтерс. Днес се очаква да бъде изпратен още един самолет. От Ухан за Съединените щати излетя и самолет с американци. Той ще кацне в Анкъридж, Аляска, където пътниците ще бъдат прегледани и ако се налага - поставени под карантина.

Южна Корея също заяви, че ще изпрати самолет за гражданите си, които искат да напуснат Ухан. Евакуации планират Франция, Монголия и други страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    14 3 Отговор
    Новата чума на 21 век.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Иво

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "****":

    Чак пък чума....
  • 3 Българина

    5 0 Отговор
    Интересното е че там имат реактиви, а в България след седмица. Ние една залязвяща балканска държава. В крайна сметка вечни държави няма....
  • 4 Алфа Вълкът

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "****":

    Трябва да го кръстят дърташка чума или пенсионерски грип, защото все такива умират.
    И германците им харесало да олекотят пенсионната си система. Ще дадат €500 за лечение на човек, ама като уморят един пенсионер или човек който влиза в пенсионна възраст, защото това са 95% от починалите. Ще ги спестяват тия пари х2 всеки месец от всеки загинал. При 4% смъртност, 4000 разболели се ще починат 160 души. За 4000 души ще дадат €2млн за лечение, а от 160 човека взимащи средно по средно €1000 да речем са €160 000 на месец, х12 месеца са €1,92млн. Само за 1г си избиват разходите за лечение, а те. А ако решим, че тези хора е трябвало да живеят поне по 10г това означава, че държавата Германия ще спести поне €19 200 000 от 160 души, при разходи €2млн разходи за лечение на 4000души. Ама те хората се осигуряват, така че, тия разходи са си за тяхна сметка.
  • 5 Реалист

    4 1 Отговор
    "33-годишният мъж вероятно се е заразил на 21 януари, когато е бил на обучение със своя китайска колежка." Аз затова стоя далеч от китайки, камо ли да ги "работя"
Новини по държави: