Last news in Fakti

30 Януари, 2020 07:05 4 858 11

Коронавирусът продължава да убива

  • коронавирус-
  • китай-
  • жертви-
  • вирус-
  • убива-
  • сзо

Световната здравна организация заседава извънредно

Коронавирусът продължава да убива - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на загиналите в Китай от новия коронавирус достигна 170 души, предаде Би Би Си. Потвърдени са 7711 случая на заразени с вируса.

Общият брой на заразените надвишава броя на хората, които бяха заразени от тежкия остър респираторен синдром. Този коронавирус отне през 2002 и 2003 г. живота на близо 800 души.

В Тибет също беше потвърдено за случай на заразен с новия коронавирус. Световната здравна организация ще се събере, за да реши дали да обяви тревога в световен мащаб.

Макар повечето случаи на заразени да са в Китай, бяха регистрирани и такива в Европа и Америка. Най-често става въпрос за хора, които са се върнали от посещение в китайския град Ухан. Вчера стана ясно, че китайски и руски учени работят по създаването на ваксина за този коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 2 Отговор
    Има клипчета в Ютюб,където се показва какъв е пазара там: ОТВРАТИТЕЛНО,аз не можах да го изгледам до края!
  • 2 chernobyl

    2 1 Отговор
    В БГ няма още корона вирус и не могат да го диагностират!
  • 3 AБВ

    4 1 Отговор
    Така , а колко измират от грип свяка година ?
  • 4 Алфа Вълкът

    5 1 Отговор
    Уффф, н∆ср@хт€ се с тоя 👑вирус! Що не изкарате статистика с починалите, че повечето са възрастни и то хронично болни хора? Само плашите и дезинформирате хората!
  • 5 статия

    4 4 Отговор
    Американският боклук вони до небесата.Китайците никога не са връщали бали с боклук.Но в Китай пострадали семейства живеещи до рециклиране на боклука.Това предизвиква фурор.Китай поемат нова политика.Защита на околната среда.Това не се харесва на САЩ.Тръмп заплашил ,че ще въведе допълнително мита на Китай.Така,че да не се чудят от къде е вируса.С горенето на боклуци от Африка в България,може би е предиззвикана африканската чума.
  • 6 инфо

    0 1 Отговор
    Истинския брой на починалите е около 500, а на заразените - около 50 000.
  • 7 Има лекарство против вируса

    1 0 Отговор
    Гроба лекува сичко😂😂😂😂
  • 8 Матей

    1 0 Отговор
    Пита се кой има интерес,САЩ разбира се.Има твърде много съмнителни моменти,комбинацията от които изключва случайността.Икономическите последствия за Китай се очакват драстични,от чувствително снижаване,до рухване на икономиката.Защо трябва да водят безнадеждна икономическа война САЩ или гореща война.С биологичната война резултата е напълно задоволителен.Остава да измислят как да се справят и с Русия,вероятно с подобна невиждана подлост и тотален геноцид.
  • 9 Янко

    0 0 Отговор
    Ама те китайците и без това съм много няколко милиона ако се изпращат може би никой няма да забележи От цялата работа ще ти олекне на самата планета че се отървава от малко бацили
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ В ЦЯЛ СВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ С ВИРУСИ ВЪРХУ ХОРА !!! ТОВА Е ТОЧНО ТАКЪВ ЕКСПЕРИМЕНТ, НО НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ КОГО !!!

    Коментиран от #11

  • 11 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    СТРУПВАНЕТО НА МНОГО ХОРА, КАКВОТО Е В КИТАЙ Е ДОБРЕ ДОШЛО ЗА ТАКИВА ОПИТИ !!! Това е направено с цел намаляване популацията на китайците, но не е помислено за последиците от разпространението !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания