Last news in Fakti

2 Февруари, 2020 17:59 1 875 7

Лондон остава твърд и след Брекзит

  • брекзит-
  • ес-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Премиерът Борис Джонсън е готов да въведе митнически проверки по британските граници, ако ЕС настоява за отстъпки

Лондон остава твърд и след Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В понеделник британският премиер Борис Джонсън ще произнесе реч, в която се очаква да очертае твърд подход без никакви отстъпки в предстоящите търговски преговори с ЕС след Брекзит.

Според сведения от "Даунинг стрийт" Борис Джонсън ще предупреди ЕС, че е готов да приеме митнически проверки по британските граници, ако не може да осигури търговската сделка, която иска. Премиерът по принцип е за канадски стил свободно търговско споразумение, което позволява безтарифна търговия за повечето стоки, но не включва сферата на услугите, в която Великобритания е силно доминираща.

Пристигащите сигнали от Брюксел предполагат, че европейците искат Лондон да продължава да следва правилата на ЕС за стандартите и държавните субсидии, като приеме юрисдикцията на Европейския съд в случай на търговски спорове. Британското правителство обаче е разгневено от опитите на Брюксел да се върне към предишния вариант на споразумението за излизане.

Ето защо се очаква Борис Джонсън да се обърне към ЕС с думите, че няма да приеме обвързване с европейските закони, юрисдикцията на европейските съдилища или да прави отстъпки пред Брюксел за каквото и да е в преговорите, които започват през март. Предполага се също, че премиерът ще изключи облекчаване на разпоредбите за правата на работниците, стандартите за хигиената на храните и защитата на околната среда.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    14 2 Отговор
    Много е важно, ясно да се каже - дали ще има санкции срещу UK от страна на ЕС и как точно ще бъдат приложени..? Измества се центърът на разговора от "неустойките" към бъдещите търговски споразумения..? Ако не се отстоява твърда позиция от страната на Съюза, започва "обратното броене" за разпада му..!!
  • 2 Георги

    12 5 Отговор
    Ей това получаваш като сложиш начело английският Волен Сидеров.Ще му изтече мандатът и ще си пие мартинито на някой плаж,пък че над 50 процента от износа им вървеше за евросъюза и всички икономисти алармират,че без сделка най-губещи ще са англичаните.Е всяко зло за добро поне зетя може да спре да пие тия гадни сайдери и да пробва домашната.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Струва ми се че журналистите прекалиха да се тюхкат относно твърдостта на бившия член на ЕС - Великобритания
  • 5 Гледач

    0 1 Отговор
    На тия Британски глупости трябва да се сложи край с мита и санкции от страна на Ес върху Британски стоки хора че И спортисти.
  • 6 Порно

    1 2 Отговор
    Първата последица за нашите гастарбайтери е налице - вече не могат да мъкнат по 4 стека с цигари. Ако ги проверят , де.
  • 7 Зайко Байко многознайко

    0 0 Отговор
    Още когaто откaзaхa дa cменят нaционaлнaтa cи вaлутa (пaунд) , знaех, че рaно или къcно ще предaдът общите интереcи нa ЕC зa дa зaпaзят cвоите. Те ca cи родени предaтели. Чудя cе нa Тиквоций Едно и другите вacaли , зaщо иcкaт дa ни вкaрaт c вcички възможни cредcтвa в Шенген. Нa Еднокнижникът товa cе е превърнaло във фикc идея! Вcякa годинa от време нa време в коренопреклонните му медии излизaхa cъобщения ту cме нa прaгa, ту cме в чaкaлнятa, ту не cме и тaкa до днеc , виcиме нa прaгa c прaзни джобове и c цървули в ръце a упрaвлявaщите от ГЕПИ ( герб) превърнaхa държaвaтa ни в безводно бунище!
Новини по държави: