Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 09:26 1 762 9

Българи са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса

  • коронавирус-
  • китай-
  • българи-
  • вирус-
  • галин георгиев-
  • проверки-
  • зараза

Българин твърди, че китайските власти са занижили страшно броя на заразените

Българи са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Българи са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса. Това каза пред БНР сънародникът ни Галин Георгиев, който е блокиран в един от китайските градове в най-тежко засегнатия от заразата район.

Георгиев смята, че това е ставало още преди да се вземат стриктните мерки от страна на китайските власти и изрази опасения, че България може да е закъсняла с поставянето на термокамера на Летище "София". Галин Георгиев описа ситуацията като притеснителна и допълни, че в провинцията, в която живее, ситуацията започва да става по-тежка. До момента е потвърдена смъртта на 425 души.

В блока, в който се намира българинът, от два дни е в сила забрана за излизане, а заразените са 13. Ежедневно полицейски и медицински екипи обикалят домовете и обследват жителите за признаци на коронавируса. Предлагат се доставки на храна. Никой не вярва, че това е тръгнало от животни и някакъв пазар, коментира Георгиев, който от 13 години живее в Китай. В момента той е разделен от семейството си, което се намира на десет километра от него, защото блокадата ги е хванала на различни места.

„Вървим по пътя на Ухан в момента. Четири града сме в периметър от разстояние около 200 километра и сме много притеснени какво ще се случва по-нататък“, сподели още той. „Ние не вярваме на тези официални данни, които се представят. За нас това са страшно занижени данни. Това си има обяснение – да не се проявява психоза. Самият факт, че в този блок, в който аз съм в момента, има 13 заразени, говори сам по себе си. И другото, което е – не може държава с такъв мащаб, с такава силна икономика, с такова огромно население, да бъде блокирана по този начин, при положение, че става въпрос за малки бройки“, описа тревогата си Галин Георгиев. Георгиев е на мнение, че китайските власти са закъснели с първоначалната информация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българската душевност е като руската

    7 2 Отговор
    Нормално, БЪЛГАРСКА РАБОТА!
  • 2 Добро утро дами и господа

    6 2 Отговор
    Човека ви го казва,броят на жертвите и заразените е занижен със сигурност а също така и че вируса върлува от декември и че е от пазара за животински продукти , изтърван е умишлено със сигурност а за нашите термокамери по летищата видяхме едва ли има нижда от такова нещо освен в София те другите са като селски автогари
  • 3 Да помислим малко

    2 2 Отговор
    Бил в блока си блокиран-ама е в час какво става сьс 1,5 милиардният Китай...-или просто тьрси извесност и мимолетна слава.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    до това го докара СДС ИВАН КОСТОВ който всичко съсипа иднешните мутри ПП ГЕРБ

    Коментиран от #9

  • 5 A TI KOLKO

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да помислим малко":

    SI PROST
  • 6 Не си ли се замислял

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да помислим малко":

    Слуша радио или гледа телевизия
  • 7 Рон

    0 0 Отговор
    Бойко е виновен щот им обеща на гурбетчиите да им дава заплати като в чужбина и сега наще не може и един смъртоносен вирус да ги спре да се върнат в клета майка България

    Коментиран от #8

  • 8 Рони

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рон":

    Ти пък, засилил се някой
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания