Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 14:26 2 698 13

Експерти: Коронавирусът не е създаден изкуствено

  • коронавирус-
  • китай-
  • вирус-
  • зараза-
  • изкуствено-
  • експерти

Теориите за изкуствения произход на коронавируса са лъжа

Експерти: Коронавирусът не е създаден изкуствено - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Епидемиолози опровергаха теориите, че вирусът от Ухан е създаден изкуствено. Появата на новата зараза предизвика множество теории за нейния произход.

"Никакви доказателства няма, че вирусът е създаден изкуствено", каза директорът на катедра Епидемиология и биостатистика в Университета на Хонконг Бен Коулинг. За вируса беше съобщено от властите в Китай в последния ден на 2019 г. След известно време беше определено, че избухването на епидемия от тежка пневмония в град Ухан се предизвиква от коронавирус 2019-nCov.

Загадъчната болест предизвика притеснение по целия свят, което беше съпътствано с много теории за появата на вируса. Епидемиологичните изследвания показаха, че първите заразени са имали контакт с пазар за месо от диви животни в град Ухан. Директорът на извънредния технически институт за вирусни заболявания в Китай Тан Въндзъ каза, че новият коронавирус около 90 процента напомня на коронавирус от организма на прилепи, обитаващи провинция Джъдзян, предаде Нова телевизия.

Една от най-популярните конспиративни теории е, че вирусът е бил разработен в Уханския институт по вирусология, където изследват имунната система на прилепите, които са известни с това, че могат дълго да са носители на вирус, без да се разболяват. Според теорията, вирусът е бил изпуснат от лабораториите на института. Завеждащият руската Научна лаборатория за екология на микроорганизмите Михаил Щелканов казва за РИА Новости, че теориите за изкуствения произход на коронавируса от Ухан "са фейк". А на въпрос защо много инфекциозни заболявания тръгват от Китай, Бен Коулинг казва, че една шеста от населението на Земята живее в Китай. "Не е много учудващо, че именно там се откриват болестите", казва експертът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    16 3 Отговор
    Правилно. Създадохме го най естествено.
  • 2 no name no face no number

    17 4 Отговор
    То доказателства няма и да има,но логиката води към една държава само. Има странни съвпадения с няколко държави не само с Китай.Държавата е с три букви и от там цялото зло по земята

    Коментиран от #13

  • 3 Истината ще лъсне накрая

    15 4 Отговор
    Коронавирусът е създаден като биологично оръжие в лабораторни условия в САЩ!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Моамар

    10 2 Отговор
    Е че нали ЦРУ чрез тегните наемници от С. Арабия бутнаха "Търговският Център" , какво им пука за някакъв вирус даже е логично да правят всякакви поразии по света, имайте предвид че ако не всички то голяма част от вирусите са разработка
  • 6 masonski virus

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "masonski virus":

    predi da se poqvi KoroVirysyt Papata ne stiska rykata na grajdanka ot Wuhan. A tova vodi do misylta che dori i papata e znael za tozi virus. Eto go i videoto: https://www.youtube.com/watch?v=3WySwhj2SwE
  • 7 ПЕНКО

    11 2 Отговор
    САМИЯТ ИЗРАЗ : "НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НЯМА " Е ОТ РЕПЕРТОАРА НА ЦРУ !!! ДА КИТАЙ СТАНА ПРЕКАЛЕНО СИЛЕН , А ЗНАЕМЕ ГИ ВЪРХУШКИТЕ В САЩ -ПОДЛИ, ГНУСНИ , САМОВЛЮБЕНИ -УБИЙЦИ !!!!!
  • 8 мани мани

    3 2 Отговор
    В края на '60те започва откриването на корона вируси при някои животни и се правят опити да се заразяват плъхове и др. животинки... После се експериментира върху хора като им бият преди това ваксина демек полуумъртвена осакатена една клетка с коронка :) мушкат ти само едно вирусче с коронка и ти гледат сеира ... Това става в САЩ и Русия със затворници. Чак през 21в. същото се случва в Китай и там си експериментират.
  • 9 мани мани

    5 3 Отговор
    Как се отслабва икономиката на Китай? Пускаш им вирус бомба спрей на местния пазар дето е и най-многолюден, но да има лаборатория за вируси в тоя мегаполис, за да се насочат подозренията натам :) Обявяваш, че носители на коронавируси са по принцип животните... Някои такива, а не всички... И че местните ги ядат :) Само че при такъв случай, то болните щяха да са малко на брой и веригата щеше да се проследи. А то болните бяха навсякъде и това означава, че са разпръснати бомби спрейове, каквито сте гледали по филмите. Досущ са същите.
  • 10 Balgarin

    1 5 Отговор
    Virusa e sazdaden v ruska laboratoria I zarazili kitaiskiat grad Uhan
  • 11 Запознат

    0 0 Отговор
    THE PIRBRIGHT INSTITUTE PATENT#10.130.701
  • 12 Немивярвайте

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Никакви доказателства няма, че вирусът е създаден изкуствено ,но няма и доказателства,че не е създаден естествено.
  • 13 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    ФАЩ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания