Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 07:42 1 700 2

Орбан търси съюзници за консервативна контрареволюция

  • фидес-
  • унгария-
  • виктор орбан-
  • ек

Унгарският премиер изнесе реч на форум на консерватори и националисти в Рим

Орбан търси съюзници за консервативна контрареволюция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че търси съюзници за консервативна "контрареволюция" в Европа, предаде ДПА.

Орбан изнесе реч на форум на консерватори и националисти в Рим. Той разкритикува Европейската народна партия, основния съюз на дясно-центристки формации в ЕС. По думите му Европейската народна партия е загубила идентичността си, правейки сделки със социалдемократите, за да остане на власт в институциите на ЕС.

Членството на неговата партия "Фидес" в ЕНП бе замразено след серия от конфронтации с другите партии от дясноцентристия съюз.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия Троянов

    0 5 Отговор
    Консерватизмът е фарисейският квас. Сорос е ЦРУ. Орбан е от тяхното ДС,КГБ, после от Сорос, сега уж против него. Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Когато всичко е на нула, равно, изравнено, тогава на дневен ред е лявата политика, и става растеж, вяра-надежда-любов, и когато има осезаем и висок скок, постижения, бичи ръст, тогава идва либерализмът на дневен ред, и вождовете сами или подкупени от външна олигархия да вземат общите постижения и парите на масите, след което следва срив, и опасност елитът намазал от либерализмът да го свалят и пак да има лява политика, и тогава елитът прави консерватизъм
  • 2 Съвет към Орбан

    0 1 Отговор
    За съюзници, може и да намери, а може и да не намери, но ако му трябват предатели въртигъзици да се обърне към Тиквата. Качеството е гарантирано.
Новини по държави: