Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 08:47 2 243 24

Тръмп: Годините на икономически упадък приключиха

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • нанси пелоси

Американският президент изнесе третата си годишна реч „За състоянието на съюза“

Тръмп: Годините на икономически упадък приключиха - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп изнесе третата си годишна реч „За състоянието на съюза“. На специална сесия на двете камари на Конгреса Тръмп говори за успешна икономика и отбеляза своите политики, които по думите му са повели страната в правилната посока.

„Годините на икономически упадък приключиха“, каза държавният глава. Той изтъкна „рекордното“ намаляване на данъците, 7-те милиона нови работни места и заменянето на НАФТА с ново търговско споразумение между САЩ, Мексико и Канада.

В речта си президентът обяви рекордни инвестиции от 2,2 трилиона долара за отбрана и добави, че „най-накрая нашите съюзници плащат справедлив дял“.

„Увеличих приноса от другите членове на НАТО с над 400 милиарда долара, броят на съюзниците, които изпълняват задълженията си, се удвои“.

Един от гостите в залата бе опозиционният венецуелски лидер Хуан Гуайдо, когото Тръмп нарече “истинския и легитимен президент на Венецуела“.

Имаше и покачване на напрежението, когато стана дума за протекции за Втората поправка на Конституцията, позволяваща носенето на оръжие. Тогава протестиращ бе изведен от залата след бурни възгласи срещу президента. По-късно стана ясно, че протестиращият е Фред Гутънбърг, чиято дъщеря бе убита по време на масовата стрелба в гимназията Стоунман Дъглъс в Паркланд, Флорида, през 2018.

Речта на Тръмп бе в същата зала, в която започна процесът по импийчмънт срещу него и бе в навечерието на очакваното му оправдаване. Тонът бе оптимистичен и не липсваха силни емоционални моменти, които бяха огласени от бурни аплодисменти.

„Америка е място, където всичко може да се случи! Америка е място, където всеки един може да се издигне. И тук на тази земя, на тази почва, на този континент, най-невероятните мечти се сбъдват“, каза Тръмп в заключението на своето продължилото около час и 20 минути изказване.

Тръмп: Годините на икономически упадък приключиха

На самия край лидерът на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси скъса хартиено копие на речта зад гърба на Тръмп и пред камерите по време на живото предаване.

Демократите също поставиха под въпрос някои от изнесените данни, а в отговора си, представен от губернатора на Мичигън Гречен Уитмър, увериха, че те са тези, които имат планове да подобрят образованието, инфраструктурата и здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    23 7 Отговор
    Все едно , че слушам нашия получовек.

    Коментиран от #3

  • 2 Тръмп

    19 7 Отговор
    Упадъкът свърши. България ще плаща.

    Коментиран от #11

  • 3 куку руку ку

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Съвсем друго казва Ричард Улф в икономическият си преглед за икономиката на САЩ, за изминалата година.
  • 4 Шляхтиц

    15 5 Отговор
    Започват годините на тотален разпадък..........
  • 5 СССРБарета

    18 8 Отговор
    Това ми прилича на комунистически пленум на БКП! Диктатора говори всички му ръкопляскат, един има Който протестира и веднага трябва да бъде изведен :)))! Нали имаше свобода на волята и всеки можеше да протестира защо го извеждат човека! Това си е чиста тоталитарна диктатура!

    Коментиран от #12

  • 6 Анти турчин

    19 5 Отговор
    Не трябва ли да е обратното да има упадък придружен с дълг от 30 трилиона .
  • 7 Оракул

    18 5 Отговор
    " Годините на упадък свършиха", каза Д. Тръмп, а аз ще добавя- Свършиха и следват години на разруха. Процесът е необратим, но за това пък е съвсем нормален.
  • 8 12345

    16 3 Отговор
    Значи и Тръмп официално призна за икономическия упадък на САЩ. А пък нашите козяци друго пеят.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Ние вече платихме за невидимите Ф16 и повишихме благосъстоянието им с 2 милиярда
  • 12 Хихи

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    Не ти прилича, защото тук и един не протестираше...
  • 13 А бе

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ":

    "Вовата" ли те опъва, че така се дереш?
  • 14 Смях

    5 3 Отговор
    Да им имам упадъка. Ние кога ли ще постигнем тоя упадък?
  • 15 ърт

    5 4 Отговор
    Точно при Бат Дони.Америка дръпна напред безработицата там 3 %.
  • 16 Българина

    6 0 Отговор
    Увеличения принос за нато от 400 млрд, всъщност е директно влизане на парите в сащ, а някои и 4 г предварително. ЕС е едно недоносче
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кумчо Вълчо

    0 1 Отговор
    Защо коментират само примирително мозъци?
  • 19 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    евтини номера за евтини хора.за съжаление в сащ популизма е на върха на славата си.тръмп говори глупости и огромна група ненормалници го аплодират.донесъл бил просперитет както никога до сега.що не обясни от къде идва въпросния?трилион заеми всяка година от управлението му.няма един читав американец които да приема тръмповите брътвежи за нещо сериозно.всичко в което се пробва се провали.тва политиката с русия,тва с китаи,тва за имигрантите тва политиката с европа,прецака и здравната реформа в сащ,а и раздели американците както никои друг до сега.аругантен ,глупав лъжец тва е тръмп.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 яяяя

    1 1 Отговор
    В момента човечеството изживява най-добрите си времена на мир, благоденствие и просперитет за цялата си история, а ние сме най-големите късметлии раждали се на тази планета.
  • 22 Антисоциалист

    3 1 Отговор
    Господа, г-жа Нанси Пелоси показно скъса доклада на Президента Тръмп, а Президентът Тръмп показно скъса безработицата до 2,3%. Кой каквото може къса и докъдето може показва. А докъде може? Народната песничка е достатъчно точна, та ще сменя само името в нея: "Ей Нанси, Нанси, покажи ни краката си, покажи ни краката си - една стъпка над коленете си...". 30,48см. са нищо както за съвременната демокрация, така и за хубавицата Нанси Пелоси! Тя показа народу, че е осъвременила песничката и с какво може да го управлява. Както и си е...
  • 23 Учителката

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Граматиката, Стояне, граматиката. И каква е тази дума ТВА ? Да не си на пейката пред панелката? Ако искаш да изглеждаш "компетентен", поне когато пишеш, оправи граматиката. Не че, нещо ще се промени съществено, но някой може и да ти върже
  • 24 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ДЪРЪ-БЪРА ДВА ЧАДЪРА ...ЗАЩО ТОГАВА "ВКЛЮЧИХТЕ" -КОРОНОВИРУСА ????? СЛЕДВАЩИЯ ЩЕ Е ПРИ ВАС - И ЦРУ- ТО ВИ ЩЕ СЕ ЧУДИ :"КАК ТАКА -НИЕ НЕ СМЕ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ С ТОЗИ СИ НАЙ-НАЙ-НАШ БЮДЖЕТ " ?????