Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 13:43 1 247 7

Кой ще наследи вечната Меркел?

  • германия-
  • алтернатива за германия-
  • анегрет крамп-каренбауер-
  • ангела меркел

Близо половината жители на ФРГ очакват до 10 години "Алтернатива за Германия" да влезе в управлението

Кой ще наследи вечната Меркел? - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

48% от немските граждани очаква крайно дясната „Алтернатива за Германия” (AfD) в рамките на следващите 10 години да влезе във федералното правителство или в провинциалните правителства, показва проучване, цитирано от ДПА.

Само 29% от участниците смятат, че „Алтернатива за Германия” няма да бъде част от правителството до 2030 г., сочат резултатите от проведената от платформата YouGov проучване.

Около една четвърт от германците заявяват, че участието на партията на държавно ниво не би представлявало проблем. За 19 % не би било проблем, ако „Алтернатива за Германия” е част от управляваща коалиция на провинциално ниво.

Около 59% отхвърлят категорично възможността за участие на партията в управлението.

Проучването е направено след шоковите избори за премиер на източната провинция щат Тюрингия, при които с помощта на „Алтернатива за Германия” за министър-председател бе избран Томас Кеммерих. Това доведе до вълна от обществено недоволство и протести.

Изборът на Кеммерих стана възможен благодарение "Алтернатива за Германия", която подкрепи кандидатурата му. Приетите от Кеммерих подкрепа възмути както левите партии, така и мнозина от собствения му дясноцентристки лагер. Германският канцлер Ангела Меркел определи избора му за „непростим”. Политикът от малката про-бизнес ориентирана Свободна демократическа партия още на следващия ден след избирането си обяви, че се оттегля от поста.

Кой ще наследи вечната Меркел?

Повече от половината участници в проучването заявяват, че скандалът в Тюрингия е разрушил доверието им в демокрацията. Около 34 % от анкетираните смятат, че „Алтернатива за Германия” е основния печеливш от събитията в Тюрингия.

YouGov е направил онлайн проучването сред 2074 души на възраст над 18 години преди Анегрет Крамп-Каренбауер да обяви решението си, че няма да се кандидатира за канцлер на на следващите избори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    6 4 Отговор
    Хитлер трябва да я наследи.
  • 2 Бойко

    0 7 Отговор
    Ердоган!
  • 3 ха честито

    8 3 Отговор
    Бойко. Нас ни оправи, на ред са германците.
  • 4 Справедлив

    12 0 Отговор
    Меркел е на върха в Германия колкото и Путин в Русия.Но са съвършенно различни политици.Ако Меркел не беше толкова силно либерален политик и не правеше чудовищни грешки като подмяна на традиционите ценности,емигрантите,правата на секс малценствата и т.н...сигурно по популярност щеше да граничи с Путин.А Меркел дойде на върха в Германия когато имаше за нея прекрасни показатели-а Путин на обратното-дойде на власт в Русия когато страната му беше почти разпадната а в меж.политика не и се чуваше гласа.Сега Русия силно възвърна своето влияние,статус на свръх държава и фактор в гео политиката.А Германия пропиля много от плюсовете си-остана и засега единствено икономическите възможности-но при калрави политици и това се губи бързо.Затова Меркел трябва да си ходи-достатъчно бели направи не само в Германия-но и в Европа
  • 5 ДДРОнег

    1 0 Отговор
    Олеле, меркел вечна ли е , бре ???
  • 6 Д-р Менгеле

    3 0 Отговор
    Предлагам Цецка Цачева
  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    СПОРЕД ВЕЛИКИЯТ РОМАН : "РУДНИЦИТЕ НА ЦАР СОЛОМОН" - МАРГЮЛ МОЖЕ САМО ДА БЪДЕ УБИТА -ЗАЕДНО С ФАЛШИВИЯ ТУАЛЛА -ПРЕПОЛАГАМ ОТ САЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: