Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 22:00 1 220 8

ЕС: Готови сме да обсъдим с Великобритания всички възможни търговски модели

  • урсула фон дер лaйен-
  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Групата на Брюксел за Брекзит е подготвена за предстоящите разговори с Лондон, обяви шефът на ЕК

ЕС: Готови сме да обсъдим с Великобритания всички възможни търговски модели - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз е готов да обсъди всички възможни търговски модели с представителите на Обединеното кралство.

Изказвайки се пред Европейския парламент относно "Предложеният мандат за преговори за ново партньорство с Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия", тя също така посочи, че единният блок ще започне преговорите с "най-високата амбиция". Групата на ЕС за Брекзит е подготвена за предстоящите разговори с Лондон, подчерта тя.

Фон дер Лайен отбеляза, че е била "изненадана" от споменаването от премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън на "Австралийския модел", тъй като Брюксел осъществява търговия с Австралия при условия, определени от Световната търговска организация поради факта, че не е в сила по-специална двустранна търговска сделка.

"Ако това е британският избор, ние сме съгласни с това", допълни шефът на ЕК.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    7 0 Отговор
    Въпросче? Ако България излезе от ЕС,ще ни молят ли и кандърдисват да се върнем,както сега се чудят как да й угодят на Великобритания?

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Андрей Слабаков

    2 2 Отговор
    Да знаете тая на снимката какви кав@ли върти😋😋😋😋😋😋😋😋
  • 4 изидорус

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Какъв ЕС? Великобритания няма! Ирландия излезе,на път е Шотландия.Свърши се с гнидите!САЩ ще ги довършат.След 240г.бившите каторжници ще им покажат краля боб яде ли?!
  • 5 Робовладелец

    3 5 Отговор
    Русия в сравнение със САЩ и НАТО е като френска булонка, която само лае. Вeчe рaзгнeви питбулa мaйкa и дeceткитe питбутлчeтa!!! Руcия e кaтo булoнкa, лaeщa cрeщу питбулкa и зaплaшвaщa, чe щe ядe питбулчeтaтa:):)Представяте ли си каква трепереща от страх ''смелост'' изпитва Русия...???
  • 6 Маллиии

    2 1 Отговор
    Братчет,каква каша е в главата ти!
  • 7 Е то се виде.

    2 2 Отговор
    Великобритания ще се разпадне след Франция като втората ще се разпадне на Елзас Лотарингия Корсика Бретан и тн.
  • 8 Дон Чико

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Със сигурност. Ще реват и ще се наддават, ще пращат камиони и влакове с бали с пари, само и само да останем. Като с Гърция. Опростиха им едни 100 милиарда. Просто знаят, че без ББ ЕС е нищо.
Новини по държави: