Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 18:20 1 211 2

Косово и Албания преговарят за малък Шенген

  • албания-
  • шенген-
  • косово

Двете страни разглеждат двустранни споразумения

Косово и Албания преговарят за малък Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новият премиер на Косово е на първа визита в Албания, съобщи B92.

Двете страни ще преговарят за сътрудничество, което да увеличи техните шансове за членство в ЕС. Напоследък има постоянни срещи на представители на Сърбия, Албания, Черна гора и Северна Македония.

Групата е известна като „Малък Шенген“. Косово настоява за признание на своя суверенитет, преди да се включи в преговорите.

Премиерът Албин Курти зае поста през миналата седмица. Той е обсъдил с албанския премиер Еди Рама бързо изпълнение на десетки двустранни споразумения.

Албанският премиер Рама отново говори за възможните двустранни отношения. Той предложи да се създаде пространство за свободно движение на хора, стоки и капитали между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тетъ

    5 2 Отговор
    Европейски цигани мюслита...
  • 2 ШЕ СЕ

    2 2 Отговор
    НАИГРАЕТЕ СКОРО ! И ПУЯЦИТЕ И ТЕ !
Новини по държави: