Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 08:12 1 807 1

В Словакия дават още пари на пенсионери, семейства и шофьори преди избори

  • словакия-
  • пенсионер-
  • петер пелегрини

За водачите на превозни средства до три и половина тона се отменят магистралните такси

В Словакия дават още пари на пенсионери, семейства и шофьори преди избори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Словашкото правителство прие пакет от мерки за подпомагане на пенсионерите, семейства и водачите на моторни превозни средства, само две седмици и половина преди парламентарните избори, предаде ДПА.

Кабинетът на социалдемократа Петер Пелегрини одобри отпускането на 13-а годишна пенсия на пенсионерите, подобна на коледните надбавки. Тя ще бъде в размер на 460 евро. Кабинетът също така реши да удвои добавките за деца на 50 евро.

За водачите на превозни средства до три и половина тона се отменят магистралните такси. Според опозицията плановете на правителството са равносилни на политическа корупция преди изборите. Те ще бъдат на 29 февруари.

Социалдемократите на Пелегрини водят в допитванията.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОКО

    9 0 Отговор
    Ей. Мискини биете ми по имиджа! Какви са тез 460 Евро и тез безплатни магистрали?
Новини по държави: