Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 08:42 988 2

Затвор и глоба за измамници, представяли се за френския външен министър

  • франция-
  • ив льо дриан

Прокурори поискаха присъди от 10 и 14 години и глоба от по 2 милиона евро за двамата мошеници

Затвор и глоба за измамници, представяли се за френския външен министър - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Прокурори поискаха присъди от 10 и 14 години и глоба от по два милиона евро за двама предполагаеми измамници, обвинени, че са се представяли по телефон и по Скайп за френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан, предаде Франс прес.

Така те измамили над 150 богати политици, бизнесмени и религиозни фигури с над 50 милиона евро.

Схемата е осъществена през 2015-а и 2016-а година, когато Льо Дриан е министър на отбраната. Основните заподозрени са 54-годишният Жилбер Шикли и 35-годишният Антони Ласаревич, и двамата от израело-френски произход - са обвинени в ръководство на престъпна група, организиране на измама, както и кражба на самоличност.

Други четирима души са обвинени в съучастие, а още един човек е с обвинения в съучастие, но по друга измама на групата. Шикли и Ласаревич се представяли за Льо Дриан и искали спешна финансова помощ за тайни операции на френската държава.

Понякога един от двамата се повявал във видео разговори, носещ силиконова маска с лицето на министъра. Те настояват, че са невинни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    7 2 Отговор
    Трябват ни пари да инсценираме химическа атака в Сирия и да обвиниме Башар Асад.......... и ..... биэнесмените дават.
  • 2 no name no face no number

    6 0 Отговор
    Браво на талантливите хорица измамили са крадливите политици и църковни служители :)))
Новини по държави: