Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 07:01 4 670 9

Коронавирусът застрашава доставките на антибиотици

  • коронавирус-
  • вирус-
  • китай-
  • антибиотици-
  • лекарства

Епидемията се е отразила негативно върху доставките

Коронавирусът застрашава доставките на антибиотици - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Светът може да се изправи пред недостиг на антибиотици, ако проблемите на фармацевтичната индустрия, провокирани от епидемията на коронавируса в Китай, не бъдат решени, предаде „Ройтерс“.

Епидемията на коронавируса се е отразила негативно върху синхронизирането на доставките на антибиотици в Китай, разкри председател на търговската камара на ЕС в Китай.

Междувременно стана ясно, че броят на смъртните случаи от новия коронавирус в Китай е 1868. Общият брой на заразените с коронавируса е 72 436. Директорът на болница в Ухан - епицентърът на коронавируса - е починал вчера вследствие на заразата, предаде "Мирър".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6275

    4 1 Отговор
    Не са само антибиотиците. Всичко на което пише "Made in China" изчезва. След като мина манията на аутсорсване на всичко възможно в Китай сега започва втория етап на масово инсорсване на всичко от Китай обратно по другите държави. Apple, Фолксваген и доста други вече започнаха...

    Коментиран от #4

  • 2 мани мани

    8 1 Отговор
    Крайна мярка водородни бомби. Още е рано, но ако продължава така и през май, бомбички :)
    Доларът поскъпна леко и ще продължи да расте. САЩ са доволни и горди с био спрей бомбите, борещи икономически дракони. Обаче ще разберем слънчевите лъчи ще убиват ли изкуствено създаденият вирус и жегите морят ли го. Силно се надявам за минутки да го трепят както си му е реда чисто природно. В студ и все облачност, мъгли, смог, вятър, вирусите и бактериите си живуркат по-дълго време.
  • 3 Румен Крадев

    4 4 Отговор
    Мен не може да ме налази защото мога да правя коремно и да муча като крава по телефона като луда крава.
  • 4 мани мани

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "6275":

    40г. ги използват и още продължават големите западни и всякакви капиталисти да го правят... То не е само в Китай, а навсякъде, но най-вече из Азия. Само адидас ползват над 1000 фабрики по света да им правят продуктите, а тяхната фабричка в Германия е офисче музей. Найки същата работа и която и голяма фирна да съотнесем, е еднакво - ползване на аутсорсинг евтин и търсене на евтин оем като цяло. Лепят си логото и хопалянка вече са производител. Останалото е качествен маркетинг. Едва ли ще произвеждат продукт у тях си, там е скъпо, ще си намерят други балъци из Азия и бившите соц. страни като наща локва.

    Коментиран от #9

  • 5 5ко

    8 1 Отговор
    Мнението ми е, че китовците тихичко ще оближат раните си и по стар азиятски обичай ще изчакат удобния момент за разплата. Предполагам, че ще е подобаващо. Те никога не забравят интересите и не пропускат това което са си набелязали.
  • 6 Hdri

    2 0 Отговор
    Е нали уж умираха само хронично болни и възрастни, а тук - директор на болница?!?! Щом и него не са успели да излекуват какво остава за другите?! И къде отива разликата от няколко десетки хиляди души като извадим от заразените тези, които са излекевани и починалите????
  • 7 ФАКТ

    0 0 Отговор
    айде стига да се правим на ударени..вси4ки знаем и ние и самите китайци..4е този мор който ги удари е само по една единствена при4ина..и идва от един единствен..този който е създал вси4ки нас..и вси4ко около нас..нар4ето го Бог,Аллах..както искате..единствената държава в света която забрани наскоро "ИСЛЯМА"...се казва Китай...независимо дали си забранил Исляма или Християнството...самият факт 4е забраняваш на народа си да вярва в собствения си създател..само по себе си озна4ава 4е ти явно отри4аш неговото съществуване...и разбира се в замяна на това..той няма друг избор освен да им покаже..4е грешат..като им показва 4е за него е игра4ка да унищожи един многомилионен народ..който е решил да отре4е неговото съществуване...!ами продължавайте да го отри4ате после не се 4удете кое от къде ви е дошло..ако сте малоумни да се досетите сами..аз ли трябва да ви го казвам..???ако вие китайците сте се пръкнали от някаква статуя,,ами добре..аз тоя филм оба4е някак си не го вярвам..!
  • 8 ФАКТ

    0 0 Отговор
    казано на кратко..господа Китайски ментета..вие забранявате него,""СЪЗДАТЕЛЯ НА ВСИ4КО"",той пък ви забранява ва==ВАС..!..СЕГА СТОЙТЕ ТА ГЛЕДАЙТЕ КОЙ,КОГО ЩЕ ЗАБРАНИ..!!пък вие продължавайте да не вярвате и да го отри4ате..то си ваш проблем...правил го е и преди с онези народи които са се опитвали да го отрекат..прави го и сега...ако преди сте го 4ели само книги..и не сте вярвали..ами сега ви го прави нагледно..после пак не вярвайте...!!!
  • 9 Мариела

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "мани мани":

    По международните закони достатъчно е 10% от производството ти да е в дадена държава, за да е Made In. А 10% това е администрацията.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания