Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 10:12 1 230 6

Великобритания е в плен на бурята „Денис“

  • денис-
  • буря-
  • великобритания-
  • наводнение

Стотици британци прекараха нощта извън домовете си

Великобритания е в плен на бурята „Денис“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бурята "Денис" продължава да предизвиква наводнения в редица британски градове. Властите препоръчаха на жителите на Уостършир да напуснат домовете си, след като водите на река Севърн излязоха извън коритото, предаде AFP. Над 200 предупреждения за наводнения има в Англия, Уелс и Шотландия. На места има ветрове със скорост от 140 километра в час, а количеството валежи, което се изсипа за 48 часа, е над обичайната месечна норма.

Жена загина в резултат на наводненията във Великобритания, причинени от бурята "Денис". Стотици британци прекараха нощта извън домовете си. Едни от най-тежко засегнатите от бурята "Денис" райони са Южен Уелс и източните английските графства Херефордшър, Уустършър и Шропшър. Повече от 400 домове в страната бяха наводнени, по данни на Агенцията за околната среда, като се очаква броят им да расте, предаде БНР.

През нощта полицията посъветва жителите на няколко села по поречието на река Севърн да напуснат домовете си, поради опасения, че издигнатите предпазни заграждения през 2007 година, след тогавашните наводнения, няма да издържат напора на водата. 55-годишната Ивон Буут бе намерена удавена след като водната стихия погълнала колата ѝ близо до селището Тенбъри Уелс.

Транспортът продължава да е нарушен на много места. Затворени са училища. Министърът на околната среда в сянка Люк Полард заяви, че е „безобразие, че Борис Джонсън е отказал да посети засегнатите общности“, но министърът на околната среда Джорж Юстис защити премиера, като каза за Би Би Си, че „правителството не може да защити всеки дом“. Юстис допълни, че от 2015 година властите са похарчили около 2,5 милиарда паунда за борба с природни бедствия и са заделени още 4 млрд. през следващите 5 години. Бурята "Денис" засегна и Франция, където около 2 хиляди души останаха без електричество в северозападната част на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    6 1 Отговор
    Ето, напуснаха ЕС и за 2 седмици ги удариха 2 урагана, вече са с няколко милиарда назад. Другите да си знаят
  • 2 Меган върти такова

    5 0 Отговор
    Докога ще ни занимавате с тия мошеници британците? Не са европейска държава не е нужно да знаем нищо повече за тях
  • 3 мани мани

    3 0 Отговор
    там може! следва турция!
  • 4 некойси

    4 0 Отговор
    Глей кво става? напуснаха ЕС и почнаха веднага негативните ефекти.
  • 5 Има много крави за доене..

    1 0 Отговор
    Кралицата да взема канчето за просия и да пообиколя малко колониалните си владения.
  • 6 анонимен

    2 0 Отговор
    Боли ме Х-Я за Великобритания!
Новини по държави: