Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 11:54 2 952 2

Под карантина в резиденцията на президента

  • кипър-
  • коронавирус

Правителството на Кипър вече реши да засили контрола на входните точки и изпрати допълнителен полицейски персонал и медицински сестри

Под карантина в резиденцията на президента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лятната резиденция на президента на Кипър и правителствени почивни домове в планината Тродос стават база за поставяне под карантина на лица, подозрителни за короновируса, но без симптоми. Разширяване на мерките срещу разпространение на заразата обсъжда правителството.

Четири жени, завърнали се в Кипър от Северна Италия, където са имали контакт с разболели се впоследствие от коронавируса, са първите настанени в новата карантинна зона, която бе определена с решение на правителството.

Тестовете им са отрицателни, но ще останат под наблюдение.

Днес се очакват резултатите от изследванията на още един човек с леки симптоми.

На второ заседание днес в рамките на 24 часа правителството на Кипър обсъжда предприеманите мерки и плана за действие срещу разпространението на коронавируса.

Очаква се след него да бъдат обявени нови, още по-строги ограничения специално за пропускателните пунктове по „зелената линия” между двете части на Кипър, откъдето преминават и много пристигащи от Турция от различни страни.

Правителството вече реши да засили контрола на тези входни точки като изпрати допълнителен полицейски персонал и медицински сестри.

Три болници, в които има специално проектирани изолационни помещения, са определени за референтни.

Мерките, които се предприемат на летищата и пристанищата са възможно най-строгите, увери кипърският здравен министър Константинос Йоану.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    1 13 Отговор
    Долу ръцете от Република Турция!!!Целия Български народ скърби за всички загинали Турски войници.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.