Last news in Fakti

3 Март, 2020 10:56 4 216 81

Германия категорична: Пътят на бежанците към ЕС е затворен

  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • ес

В събота Ердоган отвори границите за мигранти, желаещи да преминат на гръцка територия.

Германия категорична: Пътят на бежанците към ЕС е затворен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

За бежанците, които се стичат към турско-гръцката граница, пътят към ЕС е затворен, заяви представителят на германското правителство Щефан Зайберт, цитиран от Дойче веле.

"По външните граници на ЕС - по суша и по море, сега сме изправени пред ситуация, будеща сериозно безпокойство. Виждаме бежанци и мигранти, на които турската страна а казала, че пътят към ЕС е отворен, което не отговаря на действителността." - коментира Зайберт.

Той се солидаризира с думите на канцлера Ангела Меркел, че ситуацията от 2015 г. не бива да се повтаря.

В понеделник Меркел проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, при който турският лидер поиска "разпределяне на тежестта" между Анкара и ЕС в ситуацията с бежанците.

В събота Ердоган отвори границите за мигранти, желаещи да преминат на гръцка територия.

В понеделник Меркел заяви в Берлин, че отварянето на границите е неприемливо. По думите ѝ, тя разбира желанието на Турция да получи по-голяма подкрепа, но е "абсолютно неприемливо" стремежът към тази цел да бъде за сметка на бежанците.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 2 Отговор
    от където са дощли там си отишли
  • 2 VVV

    17 50 Отговор
    Ердоган не може вечно да ги храни. Има две опции .Едната Европа плаща. Това означава ние да плащаме. Другата е да ги пуснем към Германия .Там германците да плащат .Така или иначе не могат вечно да са в Турция. Това ако някой не го осъзнава си е психично растройство .По добре за България е да ги пусне при Меркел ;)

    Коментиран от #4, #5, #10, #69, #75

  • 3 НРБ

    66 1 Отговор
    Меркел , Меркел обърка света и ЕС !! Защо ти трябваше 2015 г да ги викаш, а сега не можело така ???? Явно видя как опустошават навсякъде където минат ордите, видя как не искат да работят, как изнасилват, убиват, поставят условия в чуждата държава за своя език, храна и т.н А тия, които водят войната и разрушават Сирия НЕ приемат имигранти...пращат ги на нас ????? ОГРОМНА грешка с Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, която трябва да плащат ЕС !!!?????
  • 4 боцмана

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "VVV":

    Третата опция я прочети в първия коментар!

    Коментиран от #9

  • 5 Домакин

    43 0 Отговор

    До коментар #2 от "VVV":

    С психично разстройство си ти! Не гледаш ли директните репортажи? Турция ги изхранва на 100% ама друг път. Афганеца си го каза: "В Турция" малко плащат за работа, а много се работи. искаме Германия и Франция". Сирийците са около 10% и то все млади мъже повечето. Само болен мозък не би видял манипулирано масово нашествие!

    Коментиран от #16

  • 6 незнайко

    20 2 Отговор
    1940 година Германия преобърна Европа !!! 2010 година се случи същото, когато Ангела Меркел покани всички желаещи в Европа !!! ЗАЩО ВСИЧКИ ЗАБРАВИХА, КАКВО ГЕРМАНИЯ НАПРАВИ ЗА РАЗРУХАТА НА ЕВРОПА, ЗА ДА ДОМИНИРА !!!

    Коментиран от #24

  • 7 Усмивката

    24 2 Отговор
    Я....Видиш ли. На Меркел умът и доде. Само на наш не му идва. Щото от нищо , нещо не идва. .....Борисов към настощщият момент е заплаха за европа и трябва да бъде отстранен от масата на прегпворите и лидери

    Коментиран от #11, #27

  • 8 германистанци,

    30 1 Отговор
    Странно, колко бързо германците забравиха, как се прави пропаганда ??? Отивате на границата вадите големите мегафони и на популярните там цигански езици обяснявате кратко и ясно, че е забранено преминаването и какво, ще се случи на всеки дръзнал да наруши забраната! За разкош им мЕтате и малко листовки и разхождате от ония позабравените добермани и ротвайлери....Бързо забравихте, как го правехте !?

    Коментиран от #18

  • 9 Реалист

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "боцмана":

    3 опция няма. Тълпата е тръгнала на европа или смърт :) новини не гледаш ли каламбур?

    Коментиран от #35

  • 10 Ввв

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "VVV":

    Кога ти направиха лоботомията?
  • 11 дабеда

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "Усмивката":

    И кой да дойде а негово място,имаш ли предложение?Ако е курни,мерси.Дай някаква идея.

    Коментиран от #28, #56

  • 12 Йосарян

    12 1 Отговор
    Дайте им хуманитарен коридор към спалнята на меркел!
  • 13 Да питам само

    0 4 Отговор
    Какъв самолет и L-39 който е свален от Турция в Идлиб да не е някакъв пътнически.Някой знае ли
  • 14 А затворен

    4 1 Отговор
    Ся ши приемаме 10000
  • 15 262

    12 4 Отговор
    Градовете в Сирия се бомбандират от турция и рассссия.Защо Европа трябва да приема бежанци като няма вина за тях??

    Коментиран от #19

  • 16 Ку-ку

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Домакин":

    Неинформирани индивид, ти как мислиш, че този Авганистанец живее в Турция 9 години - само със заплата ли? Ти чешки си какъв е процента на безработица в Турция? А, знаеш ли, че бежанците и мигрантите тамнямат право да работят? Та, да питам, какво работи и къде този Авганистанец и ако се окаже, че никъде не работи, а това е почти сигурно, ще отговориш ли ти Неинформиран човече, как се справя с живота този човек 9 години??? Ти знаеш ли, че тези хора всеки месец получават по 1000 тр. лири в брой, че ток, вода и газ не плащат, че наемите им за квартири до определена сума също се плаща от Турция! За болници и лекарства да не казвам! Та, съвет - когато не си достатъчно информиран, не коментирай теми непознати за теб! И да - на всички трябва да бъде ясно, че Турция повече няма да издържа тези хора! И тъй като Европа иска да им бъдат изградени лагери и едва тогава щяла да плащат, то нека сега Европа построи жилища 4,5 - 5 милиона души, пък издръжката, както казват в Турция - те ще я поемат!

    Коментиран от #44, #79

  • 17 Йорго

    18 1 Отговор
    Осъзнахти ли се шваби.и все пак браво.трябва да се стреля на месо иначи таз паплач ще направи Европа на кенеф.
  • 18 Факт!

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "германистанци,":

    Германия е измислена държава на бисмарк.Преди това не сс съществували били са на ландове тюронгия бавария и тн.И пак там ще отидат измислена държава.
  • 19 Ку-ку

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "262":

    Бомбандират се от турската армия, едва от няколко месеца и то защо, защото тези мигранти на нейна територия, които не искат да ходят в Европа, трябва да се приберат в родината си, в Сирия! Трябва да им се построят жилища и инфраструктура... Кой ще го направи според теб и защо мислиш Русия в Сочи се съгласи с този план??? И ти си Неинформиран, както повечето тук коментиращи...
  • 20 Ку-ку

    1 2 Отговор
    Бомбандират се от турската армия, едва от няколко месеца и то защо, защото тези мигранти на нейна територия, които не искат да ходят в Европа, трябва да се приберат в родината си, в Сирия! Трябва да им се построят жилища и инфраструктура... Кой ще го направи според теб и защо мислиш Русия в Сочи се съгласи с този план??? И ти си Неинформиран, както повечето тук коментиращи...
  • 21 Да питам само

    0 4 Отговор
    Какъв самолет е L-39 защото Турция пак е свалила самолет в Идлиб.Да не е някакъв пътнически

    Коментиран от #23

  • 22 гого

    5 1 Отговор
    В азия мъжете, бягат първи при война, нали хващаха групи по 50-100 мъжаги! Жени има на всякъде, но генетичният матирял трябва да се запази!

    Коментиран от #33

  • 23 До простия питащ

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да питам само":

    Аха, има го в Туитър! Но има и информация, че още две населени места югозападно от Сакариб са си върнали сирийците! Струва си цената!
  • 24 дядо Йоцо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Ама, и ние от 1945 до днес, само краднене, и застой. Най богатите българи, са по-богати от най богатите германци. Има българи, живяли живот като в приказка! От мен, и от теб са го взели! Трябва да си горд с тях.
  • 25 Ели Оригинал

    12 0 Отговор
    Предложиха още един милиард на Ердо, и той отказа, изключително негативен сигнал, означаващ продължаване на конфликта, жертви и бежанци.
    Лудост е да се подкрепят неоосманистките амбиции на Ердоган.
    Засега достойна позиция имат Гърция, Австрия, най-вероятно Унгария и Италия за в бъдеще.

    Което в превод ще рече, че преговорите на 5 март между Владимир и Ердо ще бъдат меко казано напрегнати.

    Отново ЕС плаща авнтюрите на САЩ и Ердоган. Не че и Европа не си поигра, със Сирия де.

    (От предвидени 6 милиарда евро, са изплатени 3 на Турция, и е предложен още един милиард евро - Ердоган отказа) На ЕС щеше да им излезе по-евтино бетонни огради Гърция и България, съвременна техническа апаратура и постове.
  • 26 дондел

    10 0 Отговор
    Eрдoгaн caм пoдcкaзвa нa EC кaк дa рeши прoблeмa, cлeд кaтo ce oткaзвa oт пoмoщтa oт 6 млдa. C тeзи пaри c 1 или2 круизни кoрaбa ce прeвoзвaт пo нaциoнaлнocти дo Ирaк, Пaкиcтaн, Cирия (тaм къдeтo вeчe e мирнo), Aвгaниcтaн и т.н. и ce пoдпoмaгa въcтaнoвявaнeтo нa ceлищa, къдeтo дa ce нacтaнят. Пaритe 6 млд. нe ca дocтaтъчни, нo и тaкaвa прoгрaмa щe e зa някoлкo гoдини. Вeрoятнo вeчe ca пoхaрчeни мнoгo пoвeчe зa издръжкa нa влeзлитe вeчe. Зa 3 млн. имигрaнти мoгaт дa ce пoдпoмoгнaт зa зaвртщaнe c пo 10 хлд. (30 млд. eврoc) зa 5 гoдишнa прoгрaмa. Тoвa мoжeшe дa ce нaпрaви oщe в нaчaлoтo, aкo нe бeшe грeшнoтo рeшeниe нa Мeркeл.
  • 27 Гошо

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Усмивката":

    Освен разни изказвания от сорта ,не зле като начало да каже и как смята да ги спре Ако въобще го мисли това

    Коментиран от #29

  • 28 Усмивката

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "дабеда":

    Искаш да кажеш че измежду 8 милиона българи дяма един достоен. Не вярвам на лъжите на статутквото.Статутквото живее чрез страхове и неверие.А от това нищо не излиза , а пример че нищо не става е Бойко Методиев.
  • 29 Усмивката

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гошо":

    Кой. Бойко ли?Не го ли чу как. Като ги нахрани.....До следващият път. Такава политика вътрешна Бойко Методиев провежда от години и с нашето небългарско население и резултатът е или силно изкривен и манипулъран или с ползи за водещите нам партии.Но Рвропа не е България. Иначе отдавна да е на дъното както сега България
  • 30 Георги Илиев Митев

    0 1 Отговор
    Еволюирала комунистическа идея в "Американско" дело !
    Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Град София (2014).
  • 31 no fes no problem

    11 1 Отговор
    Удри тъпите фесове. Оня мустакат маймун реве защото Асад го нарита в Сирия.Сега се тътри като мъстия ту при Путин ту при Тръмп. Беше лесно да бомби кюрди без оръжие,но сега му сипаха. ЕС да държи границите затворени и всичките цигани,които събира от Африка и Азия да си седят при него.

    Коментиран от #34

  • 32 Birmingham

    6 1 Отговор
    Точно Германия предизвика бежанската криза през 2015 г. Така че, по-полека! Сега мигрантите знаят, че пак може да им мине номера, затова нека да се въздържат от гръмки изказвания, особено Меркел!
  • 33 Прав си

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "гого":

    Така навремето и Хан Аспарух е избягал от аварите само с мъжете та му се наложило тука да краде славянки.

    Коментиран от #38

  • 34 Много злъч бре кух

    0 4 Отговор

    До коментар #31 от "no fes no problem":

    Явно феса здраво ви е насмел в Сирия...

    Коментиран от #39

  • 35 Centurion

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Значи смърт,никаква Европа,без значение от средствата и формите.Тези цигани нямат място тук,да преобръщат облика и колтурнорелигиозните устои в Европа. Трябва да бъдат посрещнати с огън и меч,да им бъде показано че не са желани. Да са връщат в мюсюлманските си кенефи!!!Никой не е длъжен да ги отглежда,и да им създава блага. Колкото по рано се осъзнае Европа толкова по лесно ще се справим с проблема.

    Коментиран от #36

  • 36 Тя европа

    0 7 Отговор

    До коментар #35 от "Centurion":

    Не иска и православните кенефи...
  • 37 месара

    1 3 Отговор
    е как така бе, нали добре дошли, нали търпение, разбиране, загриженост, толерантност, интеграция?
  • 38 Усмивката

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Прав си":

    Не от аварите. Имаш предвид хазарите.Аспарух не е бягал.Ако бяга , никой не бяга в една територия на най силната за времето си империя. И за 30 години , съпоставим с този на нашия преход е изградил силна държава на която империята е плащала данък. На това беглец ли му викаш. А на бойко дето целува килимчетп на Султана да го помилува как му викаш....

    Коментиран от #40

  • 39 факти

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Много злъч бре кух":

    Феса в Сирия го изнасят с краката напред.Вчера пак са хвърчали фесове.Асад пак контролира М5 и руснаците бомбят позиции на фесове в Идлиб. Въобще за Ердомуз идват тежки времена и реве на ЕС,НАТО,САЩ да го спасяват.Но те го пратиха при приятеля му Путин да се моли нали са дружки алъш вериш въртят.Сега да видим тъпият фес как ще се дупи на императора и ще моли за милост.

    Коментиран от #41, #42

  • 40 Е ти може да му викаш данък

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Усмивката":

    Ама то си е било нещо като откуп. Така както сега ЕС уж плаща на Турция да държи скакалците.
  • 41 Пак си сънувал или си се "информирал"

    0 6 Отговор

    До коментар #39 от "факти":

    От руски сайтове. Истината е, че феса в момента ви размазва като хлебарки всичките терористични милиции и военни престъпници в Идлиб.

    Коментиран от #47

  • 42 Сам виж как ги изнася :)

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "факти":

    https://youtu.be/nCGczrFPfxw
  • 43 Бай Ганьо

    2 1 Отговор
    Да ги праща по родните им места бай Ердо с помоща на сини каски и ООН . а така да ги хрантутим с нашите данъци е ялово решение на крадливите политици корупция и кражби . Да усвояват тези помощи е елементарна игра която не решава проблемите на амуджите . Той за това Тиквуня лобира за пари но Келепира крадците ще го намерят в моите гащи
  • 44 сноу

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ку-ку":

    Това са реалностите сега, но би трябвало твоя любим Ердоган до го е предвидил като е подсмърчал под полата на Хиларито,че и за него трябва да има парче от баницата Сирия..Нали той омаян от нейните безумни идеи че Сирия трябва да изчезне ,щото пречела на Израел /е ,пречела на свекъра на дъщеря и Челси т.е. всичко амерски интереси/започна да сънува някакви дълбочини ,че дори стигна и до Тракия ,Кърджали и т.н.та дори стигна до подобните на амерската пропагандна машина термини "диктатор ,терорист ,убиец ,химически оръжия " и куп още спретни.Америте се хвърлиха във война подобна на всички наоколо в името на баналните за простолюдието термини демокрация,цивилизационен избор,и дрън -дрън ярини ,за да свалят законно избран президент.Немалко интелигентни хора в Турция се усетиха че мъглата в която ги бута ще им довлече много ядове и му скроиха кюляфа, но да бъде благодарен на Путин ,че агентите му надушиха заверата та се спаси...
  • 45 Усмивката

    1 1 Отговор
    Не съм учил средновековно междунаодно право за да потвърдя или отрека. Но Византия е силно уязвена.До колкото знаъ това и се случвч за първи път. Така че не вярвам да е било изнудване.Но е било практика за удържане на силен противник за сметка на водени други военни кампании по границите и.

    Коментиран от #46

  • 46 Няма значение

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Усмивката":

    Как се е наричало. Принципът е един и същ.

    Коментиран от #52

  • 47 факти

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "Пак си сънувал или си се "информирал"":

    Той феса трябваше да ги разоръжи тези милиции но се съюзи с тях.За това Путин му разката фамилията на феса и вече го евакуират феса от Сирия с хеликоптери.Асад контролира М5 и сага Ердомуз бърза къмМосква да се моли че онези 36 феса,които разпиляха в Идлиб няма да са единствени.

    Коментиран от #48

  • 48 Събуди се

    0 4 Отговор

    До коментар #47 от "факти":

    Сънуваш просо. Виж в линка по-горе как бягат ушанките :)

    Коментиран от #55

  • 49 И накрая

    2 2 Отговор
    Ердоган успя да направи дупка във водата! Велик лидер AXAXAXA
  • 50 Мехмед

    0 8 Отговор
    Затворен, да. Ще ги видим европейците като се струпат милиони пришълци на вратите им. Друга песен ще запеят. Време е да разберат, че с Турция шега не бива!
  • 51 Info

    4 3 Отговор
    Русия, чрез своя посланик на ЕС Владимир Чижов, изрази възражението на Москва срещу валидността на споразумението Анкара-Триполи. Г-н Чижов каза, че "Всяко уреждане на морските зони трябва да се основава на международното право. На първо място, по отношение на силата на правителството на Сарадж да подписва такива споразумения, ние имаме критично отношение. Няма либийско правителство, което да представлява цяла държава, но това са два бойни лагера. Опитваме се доколкото можем, за да ги тласкаме и към едно политическо решение на проблема. Второ, има валиден Договор от 1982 г. за морското право, въпреки че Турция е една от четирите държави в света, които не са подписали “, заяви Чижов.

    Коментиран от #53

  • 52 Усмивката

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "Няма значение":

    не трябва да е едно и също.Ердоган не вод сериозна война с никого. Това първо. И второ Азиатския дерибей прилага практологията на тероризма.Да държи слаби , беззащитни и нищо не подозиращи маса от хора , ползвайки ги за щит.Това Хан Аспарух и наследниците му на престола никога не са вършели,Нашите битки са били открити и постигани със силата на оръжието ни.

    Коментиран от #54

  • 53 Никой не вярва

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Info":

    На военни престъпници. Чижов може да "възразява" на арменския поп

    Коментиран от #63

  • 54 Къде видя да държи слаби и беззащитни

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Усмивката":

    Хора като щит? Както виждаш не ги държи и ги пусна.

    Коментиран от #62

  • 55 факти

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "Събуди се":

    Не знам какво сънуваш но Асад е на 10 километра от Идлиб и контролира магистрала М5.Фесовете са в паника и се молят на Путин за пощада.Наблюдателните им постове отдавна са обградени от сирийците.Видя се че келявите командоси на аскера за нищо не стават.Руснаците ги предупредиха,че не могат да гарантират живота им повече и скоро ще полетят ракети "Калибър". Ердоган на колене се моли на Путин след като НАТО го отряза.

    Коментиран от #57

  • 56 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "дабеда":

    Ти не бери грижа кой ще дойде,,,,, а тоя само да си иде и то у затвора.
  • 57 Виж горното клипче

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "факти":

    :))))))))))
  • 58 Info

    5 2 Отговор
    За атака на Турция срещу Европейския съюз и Гърция се говори от австрийския канцлер Себастиан Курц, коментирайки решението на Анкара да отвори границите си с Европа, за да позволи на мигрантите да влязат на Европейска територия. Човешки същества се използват за оказване на натиск върху Европа, добави той.

    Коментиран от #59

  • 59 Да, то все на европа

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Info":

    Се оказва натиск :)))) все натискат джендъра
  • 60 Пашата

    1 1 Отговор
    Високата порта си има владетел с излъчване и тежест а до Него нашия палячо стоеше като цървул и прасе в тикви . Видя се некадърност и нескопосано присъствие на раболепен малък пудел махащ с опашка до Господаря си

    Коментиран от #61

  • 61 айде айде

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Пашата":

    Знам, че ви се иска да станем като гръцката кочина и да ни налазят мигранти, та белким бутнете Борисов, но той пак ви го намести.
  • 62 Усмивката

    3 3 Отговор

    До коментар #54 от "Къде видя да държи слаби и беззащитни":

    А защо не се стреля като на агресори. Защо не ги третират както се прави с нарушители на границата. А сме принудини да се извиняваме за шамарите. Значи са параван . А е Възможно и да са.Кой знае дали една група от около 1000 души мъже дали не са теририсри или специално обучени за такава цел.Това са провокации и инвазия с невоенни средства.На това аз му казвам щит

    Коментиран от #64

  • 63 Карла Дел Понте

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "Никой не вярва":

    И вярваш във военен престъпник и престъпник срещу човечеството, Ердоган! Може би си участвал в престъпленията му..

    Коментиран от #66

  • 64 Чувал ли си за женевска конвенция

    0 4 Отговор

    До коментар #62 от "Усмивката":

    И за харта за правата на човека? Прочети, поинтересувай се и тогава няма да има смисъл да питаш такива въпроси, а и ще научиш нещо.

    Коментиран от #71, #73

  • 65 Саддам и Кадафи

    0 3 Отговор
    За съжаление съдбата на всички големи престъпници е обща. Ердоган, чакаме те!
  • 66 Не съм чул досега

    1 3 Отговор

    До коментар #63 от "Карла Дел Понте":

    Някоя инстанция да е обвинила Ердоган във военни престъпления или тероризъм, но вчера ООН обвини Русия и режима на Асад в такива. Твоето мнение няма никакво значение
  • 67 Турците трябва да знаят

    0 2 Отговор
    Путин няма да позволи на западняците лесно да вземат турската марионетка от прегръдката му.

    Коментиран от #68

  • 68 Голяма марионетка

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Турците трябва да знаят":

    Такава марионетка, че Путин му клякат за всичко :)
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 стоян

    2 1 Отговор
    Тия 130 000 бежанци ако стигнат до Германия -на Меркел ще и изстине стола
  • 71 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Чувал ли си за женевска конвенция":

    В Хартата съм сигурен че пише че правата на човека са до границата. После има едни други права за защита на териториалните граници.Не съм се интересувал по време на война какви точно са правата на човека.Но както виждам 30 войника и семействата и трябва да съдят сириската държава че не са се държали човеколюбиво с войничетата пратини от дерибея Ердогана като пушечно месо.За да предизвика ситуацията която наблюдаваме днес.Кога Бойко прати своите празни кратуни срещу народа си и народа реши да да натупа един давама , народа ли е агресора. ...Дет му виката ,Ци...ански мурафети
  • 72 песимист

    5 0 Отговор
    Еродоган и Путин играят добре режисиран театър пред ЕС и НАТО че ужжжж че са в конфликт. Ни на единия, ни на другия му пука за населението на Сирия, те са еднакви тирани. А целта каква е всеки може да си направи сметката. Сега е Сирия, после ще е Либия..
  • 73 Eleonora

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Чувал ли си за женевска конвенция":

    Явно ти само си чувал, но не си чел Женевската конвенция за бежанците. Точка 1 в нея дефинира като бежанец всеки човек, който се намира извън страната, чието гражданство притежава или в която има постоянен адрес и който поради своята РАСА, РЕЛИГИЯ, НАЦИОНАЛНОСТ, ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ ОПР.СОЦИАЛНА ГРУПА или поради ПОЛИТИЧЕСКИ УБЕЖДЕНИЯ има обоснован страх от преследване в страната си и неможе да се "наслади" на защита в родината си. ЖКБ(която е и най- важния инструмент на международното право за бежанците) НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ТАКИВА, КОИТО БЯГАТ ОТ ВОЕННИ КОНФЛИКТИ(!!!!!), въпреки че в посл.год.големите бежански движения са предизвикани от граждански войни. Това, че UNHCR защитава позицията, че и на бягащи от военни конфликти БИ ТРЯБВАЛО да се гледа като на бежанци е друг въпрос, но не значи, че е постановено и прието в конвенцията! Какви са задълженията на бежанеца?(пак според ЖКБ)- ТРЯБВА да спазва и уважава законите и правилата на страната, дала му убежище!(всеизвестно е, че голямата част от господата бежанци имат доста голям проблем с това, особено с европейските закони и правила). Какви права има един бежанец?- има правото на СИГУРНОСТ в друга страна(е, сигурност получава и в мирните съседни на неговата родина, страни и дори не е нужно да извървява хиляди км до Западна Европа, но както вече е очевадно- замисъла е друг)....

    Коментиран от #76

  • 74 Дрон

    1 0 Отговор
    БРАВО ЧАО МАНГУСТИ!!!!!!
  • 75 Миг 29

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "VVV":

    Ей мъдри мисли родени от мисловни напъни от празна кратуна... Защо бежанците да са наш проблем? Затваря границата и до там... Ако знаят, че не могат да преминат няма да тръгват... Не Ердуган да казва, никой няма да ги спира и да ги използва за изнудване... Да не говорим, че заплашва Гърция за това че си пази границата! Никой не ги иска тези паразити!
  • 76 Миг 29

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Eleonora":

    Пожелавам ти да си препрочиташ конвенциите, когато в съседната къща се заселят тези примати! Как бързо ще си промениш приказките си нямаш и на идея!

    Коментиран от #80

  • 77 Доктор

    2 0 Отговор
    Тези икономически мигранти са по
    лоши и от скакалците!Скакалците минават и се връщат евентуално след 15-20г.
    А тези неграмотни и мързеливи същества,с нагон единствено за хранене и размножаване,остават завинаги на чужда трапеза.
    Отпор с всички средства на границата на РБ.
  • 78 Зайко Кукурайко ПетроФ

    0 0 Отговор
    Да, да, как не! ''ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 144 ОТ 19 ЮЛИ 2017 Г.
    за приемане на Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на
    споразумението за интеграция на чужденците с предоставено убежище или международна закрила'' си важи, керванът тихо-мълком си върви, Бочко българи ги прави и в Европата ги доставя. Голям бизнес, голямо нещо!!!!
  • 79 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ку-ку":

    А защо тогава Турция не ги връща там, откъдето са дошли? Със сигурност ще е по евтино, отколкото да ги издържа. Освен това тези са основно африканци, авганистанци, пакистанци и прочее мюсулманска сган. Политика на изнудване!
  • 80 Eleonora

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Миг 29":

    Не си разбрал явно коментара ми! Ще ти обясня накратко- всъщност според Женевската конвенция за бежанците, тези сега, както и през 2015г. не са никакви бежанци, тъй като не спадат към тези критерии, които да ги определят като бежанци според тази конвенция. Всъщност UNHCR ни ги пробутва като бежанци....
  • 81 ДОКО

    0 0 Отговор
    А ЩО ТАКА...НАЛИ ОБИЧАТЕ МУЛТИКУЛТУРАТА...НАЛИ ФРАУТО МЕРКЕЛ МНОГО ОБИЧА АРАБЧЕТАТА ЩО ТАКА..АЛЕ ГАЛИ Я ВЕДНАГА ОТВАРЯЙГЕ ВРАТИТЕ И СОЦИАЛНОТО ТИЯ ХОРА ВЯРВАТ ВЪВ ВАС
Новини по държави: