Last news in Fakti

3 Март, 2020 13:06 123 887 412

Ето какво написа Путин на българите за 3 март

  • национален празник-
  • русия-
  • сащ-
  • българи-
  • 3 март-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп

Американският президент също поздрави България

Ето какво написа Путин на българите за 3 март - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Приемете най-топли поздравления по случай Националния празник – Деня на Освобождението на България от османското иго. Така руският президент Владимир Путин поздрави българите по случай 3 март.

„Руско-турската война 1877-78 г. заема особено място в нашата обща история. Ние почитаме паметта за славните подвизи на руските войници и българските опълченци, сражавали се рамо до рамо за независимостта на вашата страна“, отбелязва в писмото си руският президент.

„Убеден съм, че опирайки се на добрите традиции на братското приятелство, свързващи нашите народи, ще успеем и по-нататък да развиваме взаимоизгодно двустранно сътрудничество в различни сфери“, посочва още Владимир Путин, цитиран от прессекретариата на българския президент.

Президентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави по повод отбелязването на Националния празник на Република България – 3 март. „От името на народа на Съединените щати топло поздравявам народа на България с Националния празник 3 март. Оценяваме приятелството си с България и сме удовлетворени от значителното укрепване на стратегическото си партньорство в последната година“, отбелязва в писмото си президентът на САЩ Доналд Тръмп.

„По повод Националния празник на Република България имам огромното удоволствие да Ви предам най-сърдечните си поздравления“, отбелязва в поздравителния си адрес федералният президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен. Пожелавам Ви лично благоденствие, а на българския народ - просперитет и светло бъдеще, допълва австрийският президент. Кралят на Испания Фелипе VI от свое име, от името на испанското правителство и на испанския народ изпраща най-сърдечни поздравления по повод Националния празник на Република България. „Желая от все сърце лични успехи, мир и просперитет за скъпия български народ“, се посочва още в писмото.

„Бих искал да изразя искрените си благопожелания на Вас и на Вашите сънародници по случай Националния празник на Република България. За нас е голяма радост, че тази година може да честваме стогодишнина от установяването на дипломатически отношения между нашите две държави. С удовлетворение констатираме, че на основата на общи интереси успяхме да изградим изключително успешно и тясно сътрудничество както в областта на политиката и икономиката, така и по отношение на решаващи европейски проблеми“, отбелязва в писмото си президентът на Унгария Янош Адер. Уверен съм, че можем да допринасяме към този процес на президентско ниво: с удоволствие отбелязвам срещата ни миналата година в Будапеща. Бих искал да изразя също искрената си благодарност по отношение на Вашата покана да посетя България, убеден съм, че в София ще можем да продължим успешно плодотворната си работа, допълва унгарският президент.

„По повод Националния празник на Република България - 3 март, позволете ми да предам моите искрени поздравления на Вас и на българския народ. Връзката между България и Естония стои на солидна основа и съм уверена, че тя ще продължава да се задълбочава и процъфтява“, отбелязва в писмото си президентът на Република Естония Керсти Калюлайд. „Уважаеми колега, ще се радвам да Ви приветствам в Естония през юни т.г. за Срещата на високо равнище на инициативата „Три морета“. Убедена съм, че целта на Естония да постави по-високи цели успешно ще развие инициативата в бъдеще и тя ще се разраства за благото на 12 държави-членки на Европейския съюз от Адриатическо, Балтийско и Черно море, които я формират“, отбелязва естонският президент. Керсти Калюлайд пожелава благополучие и просперитет на България и българския народ.

„Приемете моите сърдечни поздравления по случай Деня на освобождението на България. Днес България е уважаван член на световната общност“, пише в писмото си президентът на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев. „С изключително задоволство искам да отбележа, че Казахстан и България са надеждни партньори, имаме добри традиции и постижения в укрепването на конструктивния политически диалог и взаимоизгодното сътрудничество на двустранно равнище и в рамките на международните организации“, посочва казахстанският президент и пожелава благоденствие и процъфтяване на народа на България. „Имам удоволствието да поднеса на Ваше Превъзходителство и чрез Вас – на Вашето правителство и приятелския български народ от името на Държавата Палестина, нейния народ и лично от свое име, най-горещи и сърдечни поздравления в деня, когато отбелязвате славното Освобождение, желаейки на Вас, на Вашата страна и народ по-нататъшен напредък и просперитет“, посочва в писмото си президентът на Държавата Палестина Махмуд Аббас.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 218 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 rusnak

    470 63 Отговор
    Накрая е казал че идват да помогнат срещу Шайката и няма да има милост.

    Коментиран от #109, #317

  • 3 володя

    413 55 Отговор
    къща му купих в барцелона и жена му намерих и пак не се маха вашия

    Коментиран от #88, #241

  • 4 mafiota

    154 906 Отговор
    путин да изтегли марионетката си радев от българия защото скоро време народа ще линчува предателя. колкоот и да не му харесва ние сме със САЩ, ЕС и еврото а не с русия и рублата. вън комунистите от българия и ще станем като швейцария

    Коментиран от #8, #9, #29, #48, #51, #70, #74, #199, #228, #238, #276, #280, #288, #295, #374, #376, #412

  • 5 Илия

    388 65 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Млък, трол гнусен !!!
  • 6 Сух

    581 6 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
  • 7 Убре

    140 25 Отговор
    " Независимостта на нашата страна" ??!! Верно ли бе?
  • 8 Ти си с еврото, европа и юса!

    628 99 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Ние народа сме с братска Русия!

    Коментиран от #364

  • 9 Кирето

    608 82 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Това че такива като теб са си дали гъ.а, не означава че всички в България сме такива. Радев е истински българин и мъж на място, не жалка марионетка като предишния.
  • 10 Йосарян

    425 39 Отговор
    Благодаря! МАРШ Кравари! И си вземете не само тоя спол паси.

    Коментиран от #25

  • 11 Йосарян

    426 6 Отговор
    Честит празник, БЪЛГАРИ!
  • 12 Каръл Маркс

    98 188 Отговор
    Много поздрави и не забравяйте че ви освободи ме от османците.Комплекс Камчия е руско притежание и ще е новата руска Военна база от която ще ви пазим .Вечна дружба
  • 13 боцмана

    393 31 Отговор
    Всички ни честитят празника , в навечерието му Борисов на колене пред Ердиган , ха сега де , на това какво му се казва.

    Коментиран от #96, #215

  • 14 другарят

    470 46 Отговор
    Благодарим ви на вас и целият руски народ другарю Путин! Без вас турското присъствие щеше да заличи нашето присъствие по тези земи.

    Коментиран от #106

  • 15 Снайперист

    42 161 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #35, #347

  • 16 Путин и чистите руснаци са умни хора

    50 278 Отговор
    Руcкитe цигaнки, кoитo нe ca жeлaни oт руcнaци зa брaк oт дeceтки гoдини идвaт и зaживявaт в Бългaрия, нaмирaйки cи вcякaкви нaчини… Питaм ce, дoкoгa тe щe cмятaт cтрaнaтa ни зa oгрoмeн и бeзплaтeн ''aлтeрaнтивeн рoдилeн дoм'' и дoкoгa дeцaтa им щe ce миcлят и прeдcтaвят зa руcнaци?? Питaм ви дo кoгa щe ги търпимe и кoгa и тe щe ''хвaнaт трaнcпoртa нa eкcкурзия към Руcия", кaтo турcкитe им cъбрaтя мeлeзи, кoитo oкoлo eдин милиoн нaбързo ce изнecoхa зa рoдинaтa cи Турция пoд нaдзoрa нa ДC??

    Коментиран от #80

  • 17 G Draganov

    414 35 Отговор
    Благодарности за това приветствие. Русия все още цени историческите факти и нашата обща история. Тъжен факт е, че премиерът на този светъл празник е в Анкара за да вика аго

    Коментиран от #101

  • 18 киро

    434 41 Отговор
    Велик е руския войник , който си пожертва живота за нашата СВОБОДА !!!!! Американците да си гледат индианците и да не ни казват кой да обичаме и кой да мразим ! От тях или лошо , или нищо !!!
  • 19 Благодаря Путин

    328 35 Отговор
    освободете ни и от шайката ГЕРБ- Боко.
  • 20 Хайде..хайде..

    64 395 Отговор
    Ще минем и без твоите поздравления. Взимай си президента, комунистическите престъпници, русофилите безродници и вся осталная сволоч, закарай си ги в блатото наречено Русия и там си благодарете, празнувайте 3ти, 4ти, 5ти март и който там си изберете. Нас остави на мира, не сте ни нужни, само ни пречите. Имаме други работи за вършене, хайде сега СБОГОМ и дано повече да не се виждаме и чуваме.

    Коментиран от #26, #84, #224, #322, #355

  • 21 Трети март

    455 30 Отговор
    на този ден през 1878 г Русия освободи българския народ от 5 вековно турско робство и създаде третата Българска държава с цената на над 100 000 жертви. Дълбок поклон пред русите освободители, пред българските опълченци и войните на други народи, дали живота си за освобождението на България. Народ който не си познава освободителите и поробителите не си заслужава свободата.

    Коментиран от #39, #102, #221

  • 22 Български по хелзинкски комитет

    329 15 Отговор
    ГАЗПРОМ намали с 45% цената на газ за България.Връща 150 милиона надвзети пари.Това е истинско поздравление.Чакат се коментарите на Атлантическия комитет и козяшките тролове.

    Коментиран от #87, #233

  • 23 Патриот

    369 28 Отговор
    Това са нашите славянски братя с единна религия и близък език. Етнографско развитие и нрави. Англосаксонците винаги са ни прекарвали.

    Коментиран от #97

  • 24 Реалист

    365 26 Отговор
    Русия е спасението..... Този празник е благодарение на Русия .... Без нейните войни България нямаше да е днес същата а Диарбекир.... Слава на Русия и много се радвам че хиляди излязоха да го отпразнуват и дадат почит на загиналите за освобождението от турската тирания и господство... Урааааа
  • 25 Пако

    185 16 Отговор

    До коментар #10 от "Йосарян":

    То,от вируса демокрация,ни потекоха много
    сополи ,не е само еврейския сопол...

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Обикновен Бг

    310 18 Отговор
    Благодарим БРАТУШКИ.

    Коментиран от #92

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 До 2

    231 12 Отговор
    Хахаха.Отдавна не бяхме се смели толкова.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ!!!!!
  • 31 Бай Иван

    35 216 Отговор
    Да благодарим на братушките от Европа, че принудиха братушките от Азия да свалят цената на газта с 40 %.БЛАГОДАРИМ ТИ ЕВРОПА!

    Коментиран от #72, #99

  • 32 Пако

    82 6 Отговор

    До коментар #28 от "Асан":

    Мечтата на мангала...
  • 33 Йосарян

    206 5 Отговор

    До коментар #25 от "Пако":

    Демокрация никога не е имало. Има само корпоративни интереси, облечени в правителства.
  • 34 Па да

    20 208 Отговор
    Комунистически Л-29 бе свален преди малко от Турция. Айде джудже почивай и се кремирай в замъка Кремлин
    https://twitter.com/measameb/status/1234797642875654144

    Коментиран от #46, #103

  • 35 баба Зоя

    37 72 Отговор

    До коментар #15 от "Снайперист":

    Тръмп,Путин и Меркел се разхождат по брега на морето.
    Путин започва да се хвали:
    - Руските подводници са по-добри от вашите и моите хора са по-добре подготвени. Те могат да останат под вода в продължение на месеци!
    Тръмп не е впечатлен:
    - Дори ако това беше вярно, американското разузнаване знае къде се намира всеки кораб по света във всеки един момент. Вие не сте заплаха за нас!
    Изведнъж една подводница излиза от водата, люкът се отваря, показва се човек и крещи:
    - Хайл Хитлер! Някой може ли да ми каже къде да заредя с гориво?
  • 36 Българските революционери

    32 139 Отговор
    Не ви щем нито меда, нито жилото.

    Коментиран от #105

  • 37 реалността

    45 245 Отговор
    Руските мерзавци дори и тази "честитка" успяват да си я обърнат в техен интерес.Русия никога ,ама никога не се е сражавала за нашата независимост.Русия се е сражавала за собствените си интереси,които включват и поробването на България.Нашата страна излиза освободена в следствие от войната,а не ,защото еди кой си е дошъл да ни спасява.В последствие руснаците ни поробват и правата на всички българи са сведени до минимум в сравнение с османското иго.

    Коментиран от #108, #321

  • 38 Асан

    24 178 Отговор
    След Сирия, Турция ще нападне българия и ще пороби отново.
    Този път Путин ще честити на Ердоган за успеха.

    Коментиран от #42, #44, #45, #62, #86, #113

  • 39 33333

    27 66 Отговор

    До коментар #21 от "Трети март":

    така ли
    вие даже не энаете какво е станало на 3 март не проблем да си неук лошото е да немаш намерение да се научиш

    Коментиран от #40, #49

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ами

    182 15 Отговор
    Нато би ли ни се притекло на помощ срещу Турция или би ни зарязало, както направи с О. Кипър и Гърция.

    Коментиран от #47

  • 42 Skull 322 Bones

    77 3 Отговор

    До коментар #38 от "Асан":

    От какъв зор бе келеш?
  • 43 До 37

    26 92 Отговор
    Абсолютно си прав. Затова предлагам да отдадем почит на велики тебритански фюзилиери, на френските кавалеристи и на американските морски пехотинци които допринесоха за Освобождението на България.
  • 44 Истината

    21 125 Отговор

    До коментар #38 от "Асан":

    Винаги когато Руско-турските отношения се влошат, русофилските хибридници слагат турски никове и се опитват да създадат антитурски истерия във форумите. Така, че русофилче няма да ви стане играта.
  • 45 КУБРАТ ПУЛЕВ КОБРАТА

    124 11 Отговор

    До коментар #38 от "Асан":

    Я ПАК , КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ТУРЦИЯ , ХУБАВО СИ ПОМИСЛИ КАКВО ЩЕ МЕ ИЗЛЪЖЕШ , ТЕБ ДА ТЕ ПИТАМ , ТИ КАКВО ПРАВИШ ТУКА НА ДНЕШНИЯ НИ ПРАЗНИК , ДОЛЕН МАНГУСТО , ДАИ МИ ЕДАНА ИДЕЯ ДА ТЕ НАМЕРИМ С БРАТ МИ И ДА ВИ СМАЧКАМЕ КРАТУНИТЕ ОТ БОИ , ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ , САМО НЕ НИ ПРЕДИЗВИКВАИ ДА СТАНЕТЕ ЗА СМЯХ , ЩЕ ТЕ ХВАНА И ЩЕ ТЕ ЗАВЕДА АЗ ЛИЧНО В ПРЕЗИДЕНСТВОТО , ДА ВИДЯТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД КАКВИ УТРЕПКИ ЖИВЕЯТ ТУКА ПО НАЩЕ ЗЕМИ , И ПОСЛЕ ЩЕ ТЕ ДОВЪРША АЗ ЛИЧНО ПРЕД ПРЕЗИДЕНТА , МАИМУНЯР .
  • 46 Ввв

    99 6 Отговор

    До коментар #34 от "Па да":

    L- 39 е учебен самолет чехословашко производство неграмотнико! Значи много стар!

    Коментиран от #50

  • 47 Само питам

    21 65 Отговор

    До коментар #41 от "Ами":

    Кипър кога е бил член на НАТО бе неграмотник?

    Коментиран от #52

  • 48 Извинете

    169 10 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Ша задминеш Швейцария. Те западняците никога няма да позволят България да израстне. Кой разпокъса България и и оряза над 100хил квадрата от територията, плюс населението. Англия и Германия.

    Коментиран от #59

  • 49 да знам

    91 7 Отговор

    До коментар #39 от "33333":

    подписан е Сан Стафанския мирен договор. За образованите хора това е излишно да се казва, но забравих че има и необразовани като вас, затова сега правя това уточнение. Иначе, аз колкото съм чел, вие толкова не сте спал през живота си.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хайл

    62 7 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    А бе и тука ли се правиш на умен . Да ти се не види и задръстената мафия , от италиански така се наричат храстите по хълмовете където са се крили раз ни те му тъпанари , пишещи глупости по разни форуми. Разбрали ме умнико!!!!!!
  • 52 Пуууууи

    44 3 Отговор

    До коментар #47 от "Само питам":

    А самоопределящите се кипарци, като Гърци а бе неграмотник. Демек гръцко население окупирано и изоставено.
  • 53 Масон

    10 43 Отговор
    Тоя ми е толкова противен и грозен. Не го понасям.

    Коментиран от #204

  • 54 Дългият

    89 4 Отговор
    Липсваха поздравленията от Северна Македония и Сърбия...а беше редно...
  • 55 Георги Илиев Митев

    58 18 Отговор
    Лелеяна мечта за самолети -
    Три милиарда за чертежи. По ръцете ни сърбежи. Ще вземаме или пак ще даваме. Самолети от Америка ще ли притежаваме ? "Извънземните" ли ще ни бият ? Ще се опитат ли да ни затрият ? Не и не , ние не спим-с въображаемите самолети ще ги победим.
    Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Град София (2020).
  • 56 Критичен

    111 11 Отговор
    браво на Путин, това се казва лоялност и добри чувства, важното е да балансираме и да извлечем ползите за българия !!!
  • 57 Па да

    9 68 Отговор
    Аскера е готов да сваля комунистически самолети
    https://pbs.twimg.com/media/ESLfQ2HWoAAPTim?format=jpg&name=large
  • 58 JORO

    46 8 Отговор
    Aa blagodarim za svobodata na Usa i specialno na Byfalo Bil deto pomejdu trepaneto na bizoni i indianci nameri vreme i da ni osvobodi)))))))))
  • 59 Да бе

    28 53 Отговор

    До коментар #48 от "Извинете":

    А защо Русия подари Македония на тито, защо бе тва са 20000квадрата плюс два милиона население.

    Коментиран от #61, #112, #218

  • 60 Тъпо тролче

    64 4 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Асанчо, каквото и знаме да си туриш пак си миришеш на 🐐.
  • 61 Велю

    46 10 Отговор

    До коментар #59 от "Да бе":

    По точно комунизма а не сегашна Русия. Ясно ли ти е.
  • 62 Хайл

    55 4 Отговор

    До коментар #38 от "Асан":

    Оше един тъп трол с фес . Не се спряхте . Неграмотни , задръстени създания . Имам готов крематориум за вас.
  • 63 Яверт

    85 1 Отговор
    Хайде поне днес по-малко политика и повече почит и уважение пред костите на загиналите.
  • 64 да го духат руските краварски сороси

    19 84 Отговор
    Ето ви малко интересни факти за "освобождението" :
    ПРАВА В КРАЯ НА ОСМАНО-ТУРСКИ ПЕРИОД И В КРАЯ НА СЪВЕТСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЕРИОД
    ПРАВО НА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ДА НЕ
    ПРАВО НА ЧАСТНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ДА НЕ
    ПРАВО НА МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ ДА НЕ
    ПРАВО НА СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ ДА НЕ
    ПРАВО НА СОБСТВЕНА ЦЪРКВА ДА НЕ
    ПРАВО НА ОБЩИНСКО САМОУПРАВЛЕНИЕ ДА НЕ
    ПРАВО ЗА СВОБОДНО ИЗДАВАНЕ НА ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ ДА НЕ
    ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ АНГАРИЯ ДА НЕ
    ПРАВО НА КРИТИКА КЪМ ВЛАСТТА НЕ НЕ
    ПРАВО НА СОБСТВЕНА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА НЕ НЕ
    УСЕЩАНЕ ЗА ЛИЧНА СВОБОДА НЕ НЕ
    ПРАВО НА НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ НЕ НЕ
  • 65 Долу радикалния ислям

    44 1 Отговор

    До коментар #28 от "Асан":

    Само когато цъфнат налъмите ти, а теб те посадим под елхата.
  • 66 Па да

    11 77 Отговор
    Не искам да публикувам материали съдържащи 18+ тела на убити цивилни но руските комунисти и асадисти убиваъ цивилни граждани има и деца. Отпреди 2 часа https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/comments/fcslhg/the_first_moments_of_the_massacre_committed_by/

    Коментиран от #120

  • 67 Любопитко

    118 15 Отговор
    Сега свободни ли сме ? Има ли достоен живот за народа както след 1944 г. ? Български продажни чорбаджии дерат населението много по свирепо от кърджалии и башибозук ? Това ли е чиста и свята република мечта на Левски ? Каквото и да пишат русоФобите няма да заличат това че благодарение на Русия сме се запазили като българи които сега нашите предатели искат да ни затрият . Слава на Русия пазител на православието и християнството !!!

    Коментиран от #75, #114, #117

  • 68 Асен Илиев

    3 47 Отговор
    АЗ НЕ СЪМ българия.

    Коментиран от #125

  • 69 Behemoth

    84 9 Отговор
    40% надолу газа ...а американците 8 самолета като за 80 от всичко най хубаво....
  • 70 баце

    27 2 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    по скоро мен ша линчуват и ще ме пратят в барцелона при прокурора
  • 71 оцелял от турското робство

    33 9 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Млъкни, ненормалнико!
  • 72 Бай Стоян

    29 77 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Иван":

    И на Американските братушки тоже...благодарим ви братя Европейци и Американци че ни отървахте от тия пияни рекетьори, които ни грабиха толкова години с цените. Обичаме ви!
  • 73 pepy

    72 10 Отговор
    "Приемете най-топли поздравления по случай Националния празник – Деня на Освобождението на България от османското иго. Така руският президент Владимир Путин..."
    Дори Путин казва на българофобите "османското иго", ама те не та НЕ...

    "... Руско-турската война 1877-78 г. заема особено място в нашата обща история..."
    Ние искахме /продължаваме да искаме/ проливите, а вие си мислете "особено" каквото искате...

    Коментиран от #77

  • 74 оцелял от турското робство

    34 12 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Млъкни, ненормалнико!
  • 75 русия е ислям

    31 74 Отговор

    До коментар #67 от "Любопитко":

    Какъв пазител на православието и християнството бе кенеф.Русия се свързва единствено с исляма.90% от най-приближените й страни са ислямски републики.Освен това и Русия е най-големия защитник на исляма.Русия скоро ще стане изцяло мюсюлманска страна и в Русия има също толкова мюсюлмани колкото в цяла 700 милионна Европа общо ! После ми говори за Русия и християнството еничар !

    Коментиран от #90, #133

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Българин

    35 52 Отговор

    До коментар #73 от "pepy":

    Робството е така жизнено важно за русофила, както въздуха и слънцето за всяко живо същество. То е оправдание за сервилната им, патологична и противоестествена любов към Русия, която през годините се е проявявало най-вече като национално предателство и българофобия

    Коментиран от #135

  • 78 Бесен Язовец

    18 26 Отговор
    И лакея започва,, И американскияпрезидент поздрави България "..... ТИПИЧНО НПО ЛАКЕЙЧЕ СИ ДЕНИЗ ДЖАМБАЗООООО
  • 79 Когато една държава като нас

    23 21 Отговор
    Чийто Брутен Национален Продукт е по - нисък от 90% от Средният Годишен Стандарт на глава от население в ЕВРО СЪЮЗА и са я подвключили на " ВЕНОЗНО ПОДДЪРЖАНЕ " за да не ИЗДЪХНЕ чрез Кохенни евро фондове ! Не става ли дума за ТРУП ? За каква държава говорим когато ФОНДА бъде изчерпан ?
  • 80 оцелял от турското робство

    22 7 Отговор

    До коментар #16 от "Путин и чистите руснаци са умни хора":

    Ти нормален ли си?
  • 81 Асен Илиев

    3 14 Отговор
    ...поздравления от испанците, ЩЕ приема, когато са с адрес от МАГАДАН! КАКТО СЪМ ЗАПОВЯДАЛ!
  • 82 България е живият ТРУП на ЕС !

    45 19 Отговор
    Ние губим всеки ден своя " ПУЛС" ! Курса на ЗАПАД е ПАГУБЕН !
  • 83 Радев ще бере големи ядове

    16 48 Отговор
    с китайците заради днешното му изказване на връх Шипка!!! Ако му се резмине само с предупредителна нота от Китайското посолство трябва да бъде щастлив. Той днес на Шипка съвсем официално обвини Китай и стотитиците хиляди болни и починали китайци от вируса, че този вирус е измислен и всичко това е манипулация. Какво ли ще стане ако се окаже първият българин починал от този ''измислен'' вирус??

    Коментиран от #98, #139

  • 84 оцелял от турското робство

    24 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хайде..хайде..":

    Шашкънино, иди се лекувай някъде , ти тук си излишният.
  • 85 Българин

    25 70 Отговор
    В нито една държава била в рамките на Османската империя този период не е наричан РОБСТВО. Нито в Сърбия, нито в Румъния, нито в Хърватска, нито в Албания, нито в Македониа смятат, че са били турски или османски роби! Единствено в България под руска диктовка русофилите постоянно набиват в главите на хората, че сме били турски роби. Това се прави целенасочено за да бъде изискана вечна благодарност и признателност за спасението от робските условия.

    Коментиран от #89, #94, #100, #130, #143

  • 86 SAAB

    38 5 Отговор

    До коментар #38 от "Асан":

    Ти не си асан ......ти си боко главанака и това е твоят план !
    Но вероятно кожата ти ще прострем на стобора !
  • 87 оцелял от турското робство

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "Български по хелзинкски комитет":

    Не им вярвай чак толкова.
  • 88 Ганьо

    11 24 Отговор

    До коментар #3 от "володя":

    Президент го направих и любовница на две заплвти му осигурих Ирак е каун
  • 89 анти комунист

    22 59 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Първото което е България се е била за собствената си независимост заедно с другите народи.За какво руско спасение говорим и за какви пет лева,като единственото което е било е,че ние сме били използвани от руснаците.И това се нарича османско иго ,а не турско робство.Българите са имали много повече права и свобода по време на османското иго,от колкото по време на комунистическото робство.

    Коментиран от #104, #138, #144

  • 90 Алекси

    58 10 Отговор

    До коментар #75 от "русия е ислям":

    Православното християнство е водещата и доминираща религия в Русия, нещо което трябва да е така и у нас. А колкото до настъпващия ислям, в цивилизована Европа това става с доста по-бързи темпове, та не се знае чия територия ще бъде първа изцяло мюсюлманска - няма да е Русия.
  • 91 Българин

    22 12 Отговор
    Пропуснах да спомена и Гърция. Нашите съседи гърците наричат тази епоха "Tourkokratia", тоест "турска власт" или турско управление.

    Коментиран от #205, #249

  • 92 Генерал

    18 36 Отговор

    До коментар #27 от "Обикновен Бг":

    Естествено, че трябва да сме благодарни на тези мъже, които мислейки, че освобождават братски, християнски народ са били доброволци във тази война и са загинали. И до там. Днешините червени боклуци, нямат нищо общо с онези руснаци. Постараха се да ги избият от ВОСР на сам до крак. От благородниците, чиито имена заслужено и не до там, носят улици в България, не е останало нищо. Това, което не зягина при чичко Ленин и оцеля при чичко Сталин замина по-късно. Има разни благороднически издънки на запад. Всяка армия има нужда от мотивация, когато я изпращат на бой на другия край на света. Освобождаването на Българите е една от темите, използвана от руската пропаганда по това време. Интересно какво са използвали за мотивация при предишните руско-турски войни. Днес, сигурно освобождават братския сирийски народ от роднините му, бомбардирайки ги от стратосферата с "висока" точност. Така, че не злоупотребявай с думата братушки в буквален превод - братлета. Кой днес ми е брат от червената кочина ? Тази дума е имала смисъл тогава. А от тогава изтече много вода. Едната империя прерастна в друга империя, още по нахъсана и отново очите и са в топлите морета.

    Коментиран от #146, #350

  • 93 Атанас

    44 11 Отговор
    Наистина не са малко последните 30 години прекарани в чакане
    и надежди че руснака отново да ще се сети за нас /българите/
    и ще дойде да ни освободи от продажната и крадлива
    герберастка банда !
  • 94 SAAB

    35 7 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Връщайки се назад в историята ......Шишман от Банкя е аналог на Шишман от Видин ,като политика , сервилност ,страх и простотия !
    Щом се възприемаш ,като поданик на падишаха ..... що дириш на наш празник ?

    Коментиран от #115

  • 95 оцелял от турското робство

    23 2 Отговор

    До коментар #28 от "Асан":

    На теб сигурно ти е правена лоботомия заедно с ъс сюнета. Ако не разбираш, питай някой по- малоумен от теб - моллата например.
  • 96 Моряк

    3 28 Отговор

    До коментар #13 от "боцмана":

    Простия си е прост на границата има хора а ние сме на шипка на 9маи сме до веницуела и сев корея евала европа ври а радев не разговаривало с никои те забравиха че имаме президент
  • 97 Гост

    43 9 Отговор

    До коментар #23 от "Патриот":

    Не само една религия и близък език ни свързват с руснаците, ами културен и ментален код. Признаваме само двата биологични пола. На имигрантите и те и ние нямаме намерение да се лигавиме с толерантност. Специални квоти за транссексуалци и гейове в политиката, както е в Европа, няма да въвеждаме, нито да разрешаваме гей браковете в армията.

    Коментиран от #118

  • 98 А "вируса" 11.9.2001 не бе ли по рецепта

    21 2 Отговор

    До коментар #83 от "Радев ще бере големи ядове":

    Нали всяка Западна финансова КРИЗА , се решава със СВЕТОВНА ВОЙНА ! Мунчо къде от ю-туб, ще покажеш самолета ударил Пентагона ? Кълвеш като ШАРАН - блатски ! Тези театри са като куклените - за малките дечица, вярващи в Дядо Мраз ! Чичо Сем.
  • 99 оцелял от турското робство

    15 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Иван":

    По-голяма глупост можеш ли да изръсиш?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Ново

    25 11 Отговор

    До коментар #21 от "Трети март":

    Под османско родство са били много държави/испания/ но комунизма ни връща много назад в воината са участвали румънци филанци Украици и др не забраваи те

    Коментиран от #121

  • 103 оцелял от турското робство

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "Па да":

    И ти се кефиш на това, нали, кратун?
  • 104 Госあ

    42 16 Отговор

    До коментар #89 от "анти комунист":

    Имал си чифт цървули, кожух и каца със сланина селяко. По време на СИВ имахме индустрия,космонавти, армия, наука, изкуство, спорт.

    Коментиран от #126, #299

  • 105 оцелял от турското робство

    14 4 Отговор

    До коментар #36 от "Българските революционери":

    А искаш да се наведеш да си вземеш сапуна.
  • 106 Камсамолец

    7 12 Отговор

    До коментар #14 от "другарят":

    И продаваи скъп газ на братушките докъто имаме марионетки там
  • 107 Догодина Германия ще ни изключи от

    7 7 Отговор
    " ВЕНОЗНОТО" поддържане и ще спре и КИСЛОРОДА ! Мадете ми спокойни и подгответе тоалетните където да се изхождат ГЛАДНИТЕ !
  • 108 оцелял от турското робство

    12 5 Отговор

    До коментар #37 от "реалността":

    Чети историята. Излагаш се.
  • 109 Алфа Вълкът

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "rusnak":

    Ееее те ще избият цялото БСП бе!?
  • 110 Читател

    8 14 Отговор
    Много уместно поздравление, за разлика на поздравлението на нашия президент, което дори и не прочетох.
    Само който не е работил с турските турци, може да не цени празника и да не уважава по достойнство допринеслите за освобождението.
  • 111 марш

    7 29 Отговор
    Дано да му е последният поздрав на жужето!
  • 112 Иван

    26 11 Отговор

    До коментар #59 от "Да бе":

    Русия не подари Македония на Тито. Македония,като област с главния си град Скопие влиза в кралство Сърбия 1912 при крал Петър първи. Или ти мислиш, че Скопие е било българско по това време. Тито наследява това положение. Югославия се образува първи декември 1918 и се нарича Кралство на словенци, хървати и сърби.В Югославия Македония се назовава Вардарска бановина(това е нещо като княжество) Бягай да учиш история и да не се изказваш неподготвен.

    Коментиран от #122, #134

  • 113 оцелял от турското робство

    19 0 Отговор

    До коментар #38 от "Асан":

    Живееш в пълно невежество. По-добре иди там, където ти е мястото. Не бива да стъпваш по тази земя.
  • 114 Незнаико

    12 22 Отговор

    До коментар #67 от "Любопитко":

    Кажи една страна която руски ботуш не е пъпил да е по зле от нас защо всички страни се освободиха от комунизма
  • 115 Българин

    13 21 Отговор

    До коментар #94 от "SAAB":

    Фактите са си факти! Нито една държава била в рамките на Османската империя не оценява този период като робство или иго!

    Коментиран от #119, #131, #152

  • 116 След КИТАЙ , ЧИЧО ще гътне и ЕС !

    16 9 Отговор
    На ЗАПАД роднини няма а само ИНТЕРЕСИ ! Чичо е като ВИС и СИК - контрол върху ПАЗАРА ! Да имаш акъла на българина ама дето му иде от после , га му го ЛЪЗНАТ !
  • 117 Румяна Костова

    30 4 Отговор

    До коментар #67 от "Любопитко":

    Запазили сме се като българи най-вече благодарение на усилията на българската православна църква(колкото и разнопосочно днес да е мнението ни по неин адрес. Без църквата ни днес вероятно щяхме да пишем не на кирилица, а на турска латиница.

    Коментиран от #124, #182

  • 118 Българин

    13 22 Отговор

    До коментар #97 от "Гост":

    Пишеш, че :" не само една религия и близък език ни свързват с руснаците, ами културен и ментален код". Абсолютни глупости!!! Много по-голяма културна и ментална близост имаме с балканските народи, отколкото с Русия. Ако майка ти е рускиня, няма да споря с теб, но огромната част от българите имаме майки българки!

    Коментиран от #137

  • 119 Госあ

    23 6 Отговор

    До коментар #115 от "Българин":

    българин а ? Чел ли си Бай Ганьо ? За тази разделителна линия пиша. За това Време Разделно. Тиквите биете тупаните,че сте българи, а ние после се червим заради вас.

    Коментиран от #127

  • 120 оцелял от турското робство

    12 0 Отговор

    До коментар #66 от "Па да":

    Щом вярваш на това , се скрий и не цапай повече около себе си.
  • 121 то и под комунизъм

    26 4 Отговор

    До коментар #102 от "Ново":

    са били много държави, но демокрацията ни върна на последно място в Европа с африкански заплати. Кой е виновен, обстоятелствата или хората.
  • 122 Аре бе

    12 13 Отговор

    До коментар #112 от "Иван":

    Венко Марковски има го на видео запис през 1988г си признава, че комунистите са ги карали да подменат азбуката и езика от български на измислен с диалекти македонски.Тя и Одринска Тракия влиза в владение на Турция но не пречи на тамошното население да казват, че са Българи. Така, че ти си неподготвения.Защо комунистите признаха България за победена в втората световна война, въпреки, че сме дали над 250хиляди жертви за тяхните интереси и сталинчо позволи на Гърция и Румъния да грабят население и територия от България, защо бе умник.

    Коментиран от #128, #148, #156, #234

  • 123 Евро фондовете секнат ли ?

    20 3 Отговор
    Ще ядем "ТАРАТОР" ! Но понеже няма да има кисело мляко , ще минем и без краставици !
  • 124 Българин

    15 21 Отговор

    До коментар #117 от "Румяна Костова":

    Именно Русия е била против самостоятелната българска църква, защото е била силен фактор за национална идентификация.

    Коментиран от #142

  • 125 оцелял от турското робство

    8 0 Отговор

    До коментар #68 от "Асен Илиев":

    Ти си Дива Индия.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Българин

    14 23 Отговор

    До коментар #119 от "Госあ":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи. Така, че няма да какво да се черните.

    Коментиран от #147, #159

  • 128 Госあ

    10 5 Отговор

    До коментар #122 от "Аре бе":

    Ааа а к'ва е България бе ехинокок, победител във ВСВ ? И заради кой влиза в спиралата на загуби от междусъюзническата война до ВСВ ? Каи бе ?

    Коментиран от #140

  • 129 Обичам момчетата от " КРЪГЛАТА МАСА "

    6 8 Отговор
    И съдбата на ЧАУШЕСКУ ! Вечерта на " дългите ножове " тепърва предстои!
  • 130 Гост

    25 3 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Чел си новите образователни програми от Брюксел за турско присъствие, валидни за всички поробени от турците народи. Ако искаш адекватен отговор, разходи се до Пирот или Ниш и питай някого там как са наричали почти 470 -годишния им съвместен живот с турците.
  • 131 SAAB

    28 6 Отговор

    До коментар #115 от "Българин":

    Според теб няма Ботев , Левски и Раковски.......те са били мутри ! Няма Вазов и З .Стоянов .....нямаме история....били сме и продължаваме да бъдем провинция на анадола !
    То и главанако го доказа.......на връх празника отиде да го подмият на Босфора........."Аго .щял да каже ,че да му станело драго "

    Коментиран от #132

  • 132 Госあ

    18 4 Отговор

    До коментар #131 от "SAAB":

    Според него има само един- баце тиквата! Сериозно! 😂
  • 133 оцелял от турското робство

    13 2 Отговор

    До коментар #75 от "русия е ислям":

    Ако си на шестия етаж, веднага скачай! Може и от петия.
  • 134 Тоопа

    19 7 Отговор

    До коментар #112 от "Иван":

    Кой за заблуждаваш ти бе? Защо тито моли живков да озапти Вмро, за да не пречели на сърбизацията и македонизацията на населението. Има го и писмото до ден днешен, показваха го и в предаването История бг. Плюс тва до Косово много преди 1912г всичко е било Българско за ква Сърбия ми говориш.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Розовият сън на Демокрацията свърши

    16 2 Отговор
    Че ще живеем във колибка и ще си пържим прясна рибка ! На офшорки и под палми или в Барселона . Гоненето на "ВЕЩИЦИ" започва !
  • 137 Госあ

    15 5 Отговор

    До коментар #118 от "Българин":

    По голямата част сме наследници на траките и славяните, отколкото на хуните дошли от най дивите кътчета на Азия. Затова ти се отъждествяваш с турците от анадола. С теб имаме не само културни и духовни различия, но и генетични !
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 оцелял от турското робство

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "Радев ще бере големи ядове":

    Грешиш! Путин е виновен! Ти не знаеше ли?
  • 140 Оффф

    9 15 Отговор

    До коментар #128 от "Госあ":

    А ти каи защо сталин не признава саможертвата на над 250хиляди българи. И защо под негово одобрение гърци, сърби и румънци ни грабят територия и население ето как комунистите ни прецакват а ти ин слугуваш.

    Коментиран от #151

  • 141 Колко е прав Бойко

    5 7 Отговор
    Едни ПУЯЦИ и МИСИРКИ са зяпнали и го следват !
  • 142 Румяна Костова

    11 8 Отговор

    До коментар #124 от "Българин":

    Аз ти пиша за ролята на нашата българска църква, Вие ми мешате как Русия е искала да отслаби влиянието и. А не са ли се борили предците на Путин България да приеме исляма? Болното Ви въображение си е Ваш проблем в края на краищата. Вие си страдате от призрака на Русия, виновен за всичкото Ви човешко нещастие .

    Коментиран от #149

  • 143 оцелял от турското робство

    21 2 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Глупости на търкалета. Прочети възрожденските пасни. Още Добри Чинтулов е писал по повод Кримската война. "Доста робство и тиранство, всички на оръжие." Например! Ограмоти се, преди да се изказваш.

    Коментиран от #145

  • 144 оцелял от турското робство

    13 1 Отговор

    До коментар #89 от "анти комунист":

    Ужас! Това не го изговаряй на глас, че или ще изядеш боя някъде, или ще ги умориш от смях хората.
  • 145 Българин

    6 15 Отговор

    До коментар #143 от "оцелял от турското робство":

    Абе приятелю, художествената литература и поецияхнехехисгопическо доказателство. Пак ти повтарям, че нито една държава била в рамките на Османската империя не оценява този период като робство. Най-малко пък нашите съседи, гърци, сърби, румънци! По твойта логика първият космонавт кацнал на Луната е български арменец защото Елин Пелин е написал "Ян Бибиян на Луната".

    Коментиран от #163, #164, #169, #220

  • 146 оцелял от турското робство

    9 2 Отговор

    До коментар #92 от "Генерал":

    Много ти разбира тимберицата. Кой ти проми мозъка, та го заглади така, че да живееш в тази неистова омраза.
  • 147 Госあ

    13 1 Отговор

    До коментар #127 от "Българин":

    Сто пъти съм писал, че не съм русофил ! Просто съм нормален човек с достойнство и чувство за обществен дълг и благодарност. Ако имам някакви пристрастия, те са франкофонски. Нахалството и арогантната неблагодарност ме отвращават. Това е признак за примитивизъм.

    Коментиран от #160

  • 148 Иван

    12 2 Отговор

    До коментар #122 от "Аре бе":

    Говориш ми емоционално като истеричка булка за някакви си писма и комунисти, аз ти пиша за исторически факт
    и дати кога влиза Македония със Скопие в сръбското кралство,за да ти поясня, че никакви комунисти не я подаряват на сърбите. Ясно е, че няма да се разберем. Комунизма 1912 година не е имал още силни позиции.

    Коментиран от #153

  • 149 Българин

    8 11 Отговор

    До коментар #142 от "Румяна Костова":

    За да има българската църква такава роля тя трябва да е именно Българска, а не фанариотска под гръцко владичество. И българския народ е постигнал тази самостоятелнодт благодарение на собствените си усилия. Въпреки гръцките и руски напъни това да не стане. Така, че ти имаш болно въображение, но за русофилите боготворяща Русия е нормално.

    Коментиран от #167

  • 150 Розовият сън на Демокрацията свърши

    12 2 Отговор
    Че ще живеем във колибка и ще си пържим прясна рибка ! На офшорки и под палми или в Барселона . Гоненето на "ВЕЩИЦИ" започва !
  • 151 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #140 от "Оффф":

    Не разбирам каква саможертва имаш предвид ? И в двете световни войни на чия страна сме ? Дори Чърчил го оправдавам. От гледна точка на военния морал е бил прав !

    Коментиран от #154

  • 152 оцелял от турското робство

    11 1 Отговор

    До коментар #115 от "Българин":

    Чети Иван Вазов. Той е казал всичко. Поне него чети.

    Коментиран от #155

  • 153 Българин

    7 9 Отговор

    До коментар #148 от "Иван":

    През 1934 година Коминтерна приема решение, че в България съществуват още и македонска тракийска и добруджанска нации. БКП приемат безропотно, че съществуват македонска нация и език и започват да провеждат курс за нейното формиране. През 1946 година Пиринско са докарани учители по македонски ачпез репресии населението е заставят да се запише в паспортите като македонци. Несъгласните са вкарани в лагери и разселване из страната. Това е било като част от присъединяването на Пиринско към югославска република Македония. Единствено влошаването на отношението между Тито и Сталин предотвратява това.

    Коментиран от #190

  • 154 Факти

    7 3 Отговор

    До коментар #151 от "Госあ":

    Е такава, че българската войска, обръща гръб на немците и се бие на страната на руснаци.
  • 155 Българин

    7 12 Отговор

    До коментар #152 от "оцелял от турското робство":

    Вазов не е историк бе приятелю. Но и дори него да четем ще видим сцената на чорбаджи Минчо, който е седнал са вечеря с цялото си семейство в заградения двор на Собствената си къща. Собственост и чорбаджия трудно се свързват с термина робство!

    Коментиран от #158, #172

  • 156 оцелял от турското робство

    12 1 Отговор

    До коментар #122 от "Аре бе":

    За да се разграничим от фашистката политика на цар борис , да не изплащаме репарации, за да оцелеем след последната тогавакатастрофа за България.
  • 157 България мрази русофилските предатели

    8 20 Отговор
    Само един прост русофилски изменник може да твърди,че видиш ли руските мизерници са дошли тук да ни освобождават ,защото им е станало жал ,че сме били 500 години под турско робство.Уроди продажни и неуки ! България е срам от вас !
  • 158 Госあ

    18 6 Отговор

    До коментар #155 от "Българин":

    А еничар с к'во се връзва ? С предателство, еничарите и чорбаджиите са с еднакъв статут. Слуги на поробителите. И е трябвало да бъдат избесени до един. Заедно с мишоците, които са се крили през цялото време и накрая са се показали за да вземат властта. След като Русия ни освобождава. Просто е.

    Коментиран от #165

  • 159 оцелял от турското робство

    10 5 Отговор

    До коментар #127 от "Българин":

    Премери си температурата. И да имаш, и да намаш, вземи мишемор на таблетки.

    Коментиран от #161

  • 160 Българин

    9 15 Отговор

    До коментар #147 от "Госあ":

    Говориш за арогантна неблагодарност, но над 450 паметника посветени на руско- турската война говорят друго. И тази благодарност според мен не трябва автоматически да се пренася върху съвременна Русия и вожда и Путин. Съвременните българи не дължим нищо на днешна Русия и на Путин. А вие русофилите именно това се опитвате да втушите на българското общество. Че българския народ дължи данък "вечна благодарност", и одобрение към съвременната руска държава, независимо от нейната външна политика.

    Коментиран от #168, #244

  • 161 Българин

    8 17 Отговор

    До коментар #159 от "оцелял от турското робство":

    Русофилите като нямате аргументи все глупости пишете.

    Коментиран от #179

  • 162 Братска Рус

    18 6 Отговор
    От всички дето са честитили на България, само братята от Русия имаха смелостта и доблестта да пролеят кръв за нас Българите. Благодарим ви братя Руси. Благодарим.

    Коментиран от #173

  • 163 оцелял от турското робство

    12 3 Отговор

    До коментар #145 от "Българин":

    Биполярно разтройство! Май това ще да е диагнозата.
  • 164 оцелял от турското робство

    11 3 Отговор

    До коментар #145 от "Българин":

    И не дърпай Фют за опашката.
  • 165 Българин

    9 14 Отговор

    До коментар #158 от "Госあ":

    Еничари, но руски сте днес русофилите. И по твоята логика ще имате не лека съдба. Между другото прочети за еничарския корпус, но от сериозни исторически източници а не от художествената литература за да разбереш истината. Робство не е имало. Робство е имало в Русия. Там пжмешчика е продавал крепостните като добитък или е проигравал цели села с крепостните на карти. В Османската империя подобни неща не е имало.

    Коментиран от #170, #174, #239, #351

  • 166 Горд Българин

    18 0 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.
    СМЪРТ НА ВСИЧКИ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ.
  • 167 оцелял от турското робство

    12 3 Отговор

    До коментар #149 от "Българин":

    Не се назовавай българин. Не го заслужаваш.
  • 168 Госあ

    17 2 Отговор

    До коментар #160 от "Българин":

    Казах ти че не съм от тези. Да, признателност трябва да има. Иначе, съвсем нормално беше да продължим с търговията и енергетиката. Германия има проекти в енергетиката с Русия. Китай има проекти в енергетиката с Русия. Индия има проекти в енергетиката с Русия. Япония има проекти в енергетиката с Русия. Франция има търговия във хранително вкусовата промишленост и земеделието с Русия. Толкова е просто.
  • 169 Дървен философ!

    8 1 Отговор

    До коментар #145 от "Българин":

    Говориш глупости колкото да не заспиш: "оценява", " не оценява", " оценява, обаче не оценява " и т.н.
  • 170 Госあ

    11 2 Отговор

    До коментар #165 от "Българин":

    Казах за основната грешка. Мазните чорбаджии е трябвало да бъдат избесени.
  • 171 гост

    19 4 Отговор
    Русия по време на освобождението няма нищо общо със съветският съюз, както и съветският съюз няма нищо общо с Русия днес, която е по-скоро с демократични принципи. Също така руският народ, няма общо с политиката и интересните на някои. И те може би страдат заради някои неща, също като нас. Защо все с омраза, негативизъм и тролене подхождаде? Честит празник.
  • 172 оцелял от турското робство

    8 3 Отговор

    До коментар #155 от "Българин":

    Не си го чел. Чорбаджи МАРКО е. Литературата и историята са свързани помежду си и с времето си. Ето , погледни на Криско като на историческа личност от днешно време.

    Коментиран от #175

  • 173 Българин

    15 13 Отговор

    До коментар #162 от "Братска Рус":

    Ако махнеш руските очила, и спреш да лижеш руски задници ще разбереш, че освен руснаци за България са пролели кръвта си украинци /над 50%от състава на армията,/, беларуси, поляци, дегестанци, грузинци, арменци, фини и още много от народите в Руската империя. Освен това Румъния също участва във войната и само при Плевен дава около 5000 жертви. Сърбия също участва със свои части. Пролята та кръв от другите народности ще я почетем ли?

    Коментиран от #177, #214

  • 174 Госあ

    8 5 Отговор

    До коментар #165 от "Българин":

    Само чифутите не са плащали КРЪВЕН ДАНЪК -ДЕВШИРМЕ и може би чорбаджиите. Точно затова е трябвало да си платят накрая. И чифутите, а не пияницата от Виена да става съюзник на Хитлер, за да ги спасява.

    Коментиран от #176

  • 175 Българин

    4 8 Отговор

    До коментар #172 от "оцелял от турското робство":

    Кой е Криско? Вафли Криско ли?

    Коментиран от #187, #191

  • 176 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #174 от "Госあ":

    *сина на пияницата от Виена. Който ни вкарва в най големите национални катастрофи. Ако мишока стамболов е бил обесен като дезертьор, друго щеше да бъде.
  • 177 Румяна Костова

    17 8 Отговор

    До коментар #173 от "Българин":

    Да разбирам ли, че украинците и поляците от любов към българските мъченици в минута на милосърдие са хвърлили кой рало кой брадва и водени от актруистични импулси, оставили жени и деца на произвола на съдбата, са яхнали мършави магарета и запрепускали да освобождават България? Или даването на отпор на турската армия е било организирано от руски владетел. Не от полски пан.А Украйна тогава не е съществувала на картата. Ние почитане на всички войници, независимо от националността си, дали живота си за освобождението на България. Да се говори, обаче за някакво държавно полско или украинско участие е първо смешно, после неграмотно.

    Коментиран от #181

  • 178 Славка

    2 16 Отговор
    тая война мене не ме интересува я не съм била родена тогава
  • 179 Иван

    7 9 Отговор

    До коментар #161 от "Българин":

    По-голям аргумент ти е нужен от този, че ни освобождават войски под командването на руски цар?
  • 180 Rusnak

    5 31 Отговор
    Не знам защо сме ви освободили от турско робство... явно по погрешка...??? За това циганско племе само резане на глави с ятагани всяка сутрин и изнасилване на жените ви всяка вечер, иначе няма да поумнеете...

    Коментиран от #184, #197

  • 181 Българин

    18 12 Отговор

    До коментар #177 от "Румяна Костова":

    А аз да разбирам ли, че българите трябва да бъдем благодарни единствено на руския етнос дал живота си за България? Че кръвта на украинци, поляци, беларуси, румънци финландци, грузинци и още други народности пролята в България не струва и пусната пара? Много странна русофилска логика!

    Коментиран от #196, #200

  • 182 The Gentleman

    17 0 Отговор

    До коментар #117 от "Румяна Костова":

    Така си е Румяна Костова. За съжаление има прекалено много изедницици и търговци в храмовете и то по високите етажи, а не на ниво отци. Сам Ботев ги е нарекъл "Православни скотове". Имитиращи поведение и мимики на страдални светци, а всъщност са едни алчни и параноични феодални старчета, които по цял ден въртят интриги. Казвам всичко това с голяма мъка, но съм го видял с очите си и мнението си съм изградил съвсем сам. Всичко в тази църква е един алъж вериж.
  • 183 Slavi

    3 3 Отговор
    ня ня ня ня ня ня ня ня ня
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Българин

    10 14 Отговор
    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 оцелял от турското робство

    10 4 Отговор

    До коментар #175 от "Българин":

    На глупави хора - глупави отговори. Не става дума за русофили и русофоби, а за мислещи хора - признатилни, неблагодарни, честни, безочливи, с партиен билет, безпартийни, здрави, умствено помрачени и т. н.
  • 188 Българин

    5 12 Отговор
    Тиквун да разправя какво е получил на живо от Ердоган! 😀😀😀
  • 189 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #186 от "Kumonist":

    Чели си тогава онази работа на фона на подходящи сайтове. Защо ли си разваляш настроението да влизаш тук.?Никак не е здравословно за твоето IQ.

    Коментиран от #198

  • 190 Иван

    11 3 Отговор

    До коментар #153 от "Българин":

    Човеко, разбираш ли български? 1912 година няма как комунистите да са подарили Македония, барабар със Скопие на Тито. За това е спора.

    Коментиран от #207, #209, #263

  • 191 оцелял от турското робство

    10 1 Отговор

    До коментар #175 от "Българин":

    Вафлата е "Хруско" , може би , и е от 5 стотинки, а това е рапър-чалгаджия от днешните прекрасни висококултурни времена.
  • 192 Пише се КОмунист, а не КУмонист!

    12 3 Отговор

    До коментар #186 от "Kumonist":

    Следващият път се пиши Простак! По-достоверно звучи.
  • 193 Руски

    18 5 Отговор
    Руските хора и руснаците не са едно и също нещо.
  • 194 Dafi

    2 5 Отговор
    ня ня ня ня ня ня ня ня ня
  • 195 оцелял от турското робство

    8 1 Отговор

    До коментар #186 от "Kumonist":

    Каза ли нещо или прав се из........къка.
  • 196 Румяна Костова

    11 15 Отговор

    До коментар #181 от "Българин":

    Мой човек, имаш проблеми с четенето или асимилацията на прочетеното. Да ти сдъвкам и обяснявам наново всяка буква на онова, което съм написала нямам нито време, нито желание.

    Коментиран от #216

  • 197 pepy

    33 2 Отговор

    До коментар #180 от "Rusnak":

    "Не знам защо сме ви освободили от турско робство..."

    До края на ПСВ няма Турция - има ОСМАНСКА империя, а тази война май е малко по-късно...

    Дори Путин го казва "Приемете най-топли поздравления по случай Националния празник – Деня на Освобождението на България от османското иго..."

    Във войната освен вас за Императора се бият и финланци, поляци, украинци, молдовци и т.н.

    Българофобите обаче май са по-зле от чукча, който е писател, а не читател...

    Като си такъв голЕм "Rusnak" защо не си пишеш ника на кирилицата или се срамуваш, че ние сме ви я дали...
  • 198 Kumonist

    7 7 Отговор

    До коментар #189 от "Гост":

    Относно моето IQ отговора е един.Много преди вас съм бил оценен и за това не искам вашата оценка да е миродавна.А за това,че вие другарите си търсите поводи да злобеете и злорадствате е факт!
  • 199 43222

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Нека комунистите нападнат сега.
  • 200 Тъпунгер

    16 19 Отговор

    До коментар #181 от "Българин":

    Разбирай, че ако не беше руския император да започне война с турчулята, тия поляци украинци, грузинци, финландци и всякакви други ПОДАНИЦИ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ нямаше да загинат за нашата свобода. Загинали са понареждане на императора, а не щото ги е имало като държави тогава, още по-малко пък някой тяхен държавник да се е жегнал да освобождава българите
  • 201 Аре

    5 1 Отговор
    Манго, кажи добра дума за Индия бре.

    Коментиран от #202

  • 202 Аре

    1 1 Отговор

    До коментар #201 от "Аре":

    Репликата е за №1
  • 203 Българин

    18 12 Отговор
    До коментар 180 слушай утайко от водка нас ни топят умишлено няколко скапани народа защото сме се били с няколко държави наведнъж и сме въсхитили Европа и света за това трябва да сме малко защото много ги е страх ако България има много народ и уръжие а за турското робство сме си ви платили мн.мн.мн.злато плащаме и до днес така че вземи да се поинтересуваш и прочетеш вие братята ни сте се сърдили че сме се обединили без да ви питаме княжество България и източна Румелия това братство ли е или някаква изгода сте гонили като с освобождението???
  • 204 Снежанка

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Масон":

    Ами спри да се гледаш в огледалото и ще ти олекне
  • 205 Наблюдател.

    20 0 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    Тогава ,през 1878 ,освен България,независимостта си извоюват Гърция,Сърбия и Румъния .Интересно,как гърци и румънци наричат този период от историята си.Робство,владичество,управление съжителство или присъствие.В учебниците по история и въобще?

    Коментиран от #208

  • 206 Петко Войвода

    12 7 Отговор
    Ердоган няма ли да поздрави българите, че са се освободили от миризливите турски шалваре? Ей не уважава никой тоя гюбекчия.

    Коментиран от #212

  • 207 Коментатор

    3 0 Отговор

    До коментар #190 от "Иван":

    Добри Терпешев го е направил,доста по късно.
  • 208 Българин

    17 14 Отговор

    До коментар #205 от "Наблюдател.":

    Никъде не присъства, кокто ти казах робство или иго. Има владичество и управление.

    Коментиран от #225, #251

  • 209 Българин

    17 12 Отговор

    До коментар #190 от "Иван":

    3. През 1913 г. Русия грубо и безцеремонно нарушава и не изпълнява подписаната от нея военна конвенция с България от 1902 г. за защита срещу Австро-Унгария и Румъния, подтиква и подпомага Румъния да удари в гръб България, протака провеждането на арбитража, заложен в сръбско-българския съюзен договор от 1912 г, подпомага с разузнавателни действия сръбско-гръцкия съюз, дезорганизира действията на българското правителство и българската армия чрез своя посланик в София Неклюдов и руските подлоги - цар Фердинанд, Иван Гешов, Стоян Данев и генерал Радко Димитриев (Наполеончето).

    Освен това чрез извънредния си и пълномощен посланик в Цариград Михаил Гирс подтиква Турция да се намеси в Междусъюзническата война. Посланик  Гирс уверява турските държавници, че турската армия може да навлезе до Марица!

    В резултат на всичко това от българското землище са заграбени както следва:
    1. От Сърбия- цялата Вардарска Македония в размер на 27 500 км2.
    2. От Гърция- цялата Егейска Македония в размер на 21 300 км2.
    3. От Турция – цялата Източна Тракия в размер на 14 500 км2.
    4. От Румъния – Южна Добруджа в размер на 8000 км2., която по-късно през 1940 г. съгласно Крайовската спогодба е върната на България.
  • 210 Наблюдател

    20 1 Отговор

    До коментар #184 от "Българин":

    Никакъв Rusnak не е този.

    Коментиран от #366

  • 211 Патриотка

    16 1 Отговор
    Не забравяйте Русия но прочетете Ботевата журналистика и ще видите истинското робство в България Прочетете и за Макгахан американеца как е плакал и повръщал при вида на кланетата от Априлското въстание
  • 212 Българин

    15 14 Отговор

    До коментар #206 от "Петко Войвода":

    Ами ако четеше малко повече щеше да разбереш, че на срещата с Бойко Ердоган ни поздрави. Ама вие само за Путин статиите четете.
  • 213 Tsvetan spasov 7406087068

    4 0 Отговор
    Povecheto nashenci ghiveiat sas minaloto av segashnata obztanovka ako nekoi smochat dagi zashtitavat shte budat naredeni v drebni prestaplenia tova e deistvitelnosta drebnavi dushichki
  • 214 не лъжи

    16 15 Отговор

    До коментар #173 от "Българин":

    Ти си скапан папагал, който лъже като циг@нин. Ние българите не обичаме да лъжем за разлика от циг@ните. Ето ти една истина дето да я помниш докато си жив- без Русия и без тяхната саможертва, нямаше да има никакви други войни. Всички са се били под знамето на Руския император. Без Русия няма нищо. Няма България.А иначе сме с почит към всички войни който са се били за България, за да ни има.

    Коментиран от #219

  • 215 Н стоименов

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "боцмана":

    Борисов е ром и не празнува освобождението на България
  • 216 Българин

    16 15 Отговор

    До коментар #196 от "Румяна Костова":

    Не съм русофилите за да съм твой човек. И твоята извратена русофилска логика е, че единствено пролятата от руския етнос кръв трябва да почитаме. Точно това си написала.
  • 217 Българин

    18 17 Отговор
    Русофилчета, ние българите почитаме паметта всеки загинал за свободата на България, независимо дали той е руснак, украинец, финландец, грузинец, поляк, румънец. Само, че именно вие руските подлоги искате да почитаме единствено руснаците. И не само това, но и да сме вечно признателн на днешна Русия и на Путин. Вие им лижете задниците, ние българите няма да го направим. И затова сте бесни руските роби.

    Коментиран от #231

  • 218 Интересно как

    7 6 Отговор

    До коментар #59 от "Да бе":

    Я обясни по подробно , какви територии е дала Русия (СССР) , на Сърбия от териториите на България , когато последните ни териториални загуби са подписани при капитулацията в Ньой от ПСВ , и тогава още е нямало комунисти , дори в Русия . Ние само сме прибавяли територии под давлението на Германия , и СССР от Румъния. Заслугата да не ни разрежат като торта през 1945 г . е отново на руснаците, които са ни спасили и тогава в тези територии. Има поне 3 съдбоносни етапа в нашата история в които Русия ни спасява - Освобождение - Съединение (платено от Русия) и през 1945г. срещу териториалните амбиции на Сърбия , Гърция , Турция. През 1918 при нашата капитулация в Ньой Русия няма как да помогне , първо сме срещу нея в ПСВ , и се бори срещу болшевишката революция организирана и от вън.

    Коментиран от #296

  • 219 Българин

    16 13 Отговор

    До коментар #214 от "не лъжи":

    Кога русофилите сте били българи, бе ушанке миризлива? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #223

  • 220 Пипи дългото чорапче

    11 12 Отговор

    До коментар #145 от "Българин":

    Аз на теб ли да вярвам,или на дядо си който разправяше как рода му бягал от Тракия с руските войски.Една съседка,почина на 96до смъртта си имаше едно кръстче на челото че била малко момиченце и да не я закачат го написали с мастило.Бях малка и си спомням разказите и как търсих рода си от Ямболския край,Стралджа.На теб или на всичко което са ми разказвали-как бягат от войските,отиват в Бесарабия,после се преселват в Букурещ и как и кога се връщат,а другия брат остава на имотите там?И как българин постига богатство в Русия и Румъния,а в Турция не може?Нали имали права,имоти и уж живеели добре

    Коментиран от #230

  • 221 Коментатор

    17 5 Отговор

    До коментар #21 от "Трети март":

    Продължавай да се кланяш раболепно,по робски.Достойните, българи просто благодарят с признателност ,но пък ти не знаеш дори , как се пише тази дума.Кланяне като твоето, омаловажава жертвите,които дадоха българите през онази война.

    Коментиран от #229

  • 222 гено

    9 1 Отговор
    Къв е тоя Асан, да не е някакъв циганин насран?
  • 223 Бачо Киро

    12 14 Отговор

    До коментар #219 от "Българин":

    Чшшш рязан, пак ли се правиш на българин в коментарите? Я заминавай към Идлиб, че ви спукват задника и сте в отстъпление барабар с идилците. Между другото я питай твоя аркадаш по ибрикчийство Боко, какво послание е пратил Ердоган по случай празника, че като гледам не го е пратил по пощата, ми му го е заврял в задника, да го донесе собственоръчно...

    Коментиран от #237

  • 224 Ужасссс!

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хайде..хайде..":

    Ти по природа ли си си прост, или изпростя за няколко цента от ,,Козяк"16?
  • 225 Наблюдател

    12 2 Отговор

    До коментар #208 от "Българин":

    Аз съ наясно.Въпросът,по скоро, беше насочен към ония ,кланящите се раболепно ,и видно малограмотни , наши сънародници.Чак срам ме хваща,като ги слушам
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Защо

    15 7 Отговор
    Защо Ердоган не честити на България освобождението , да не го е яд нещо нали сме в отлично отношения , би трябвало да се извини за османската мизерия 500 години , ама врагът си е враг
  • 228 ВАМ

    8 16 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Комуняга, днес е 3-ти март. Народа празнува заедно с Радев. Ващу бойку е у турско и лиже на дугана ония работи.
  • 229 нищо не омаловажавам подлизурко

    10 3 Отговор

    До коментар #221 от "Коментатор":

    и на никой не се кланям. Не е геройство да отричаш чуждата помощ, когато си бил слаб и неспособен сам да се освободиш. А ако сме толкова велики, защо не сме се освободили сами ами геройски сме гадали кога Туркия ке падне. Много съм ги виждал такива герои като теб дето гащите не могат да си вдигнат сами, а ксто гръмне първата пушка се крият под полите на жените си.

    Коментиран от #240

  • 230 Българин

    10 10 Отговор

    До коментар #220 от "Пипи дългото чорапче":

    Първо, от Тракия през 1878 година никой не е бягал. Бягали са през 1912-13 година след между съюзническата война. В Странджа ниско повечето селища с от такива преселници, НАПРИМЕР в Царево има 103 фамилии от този край. Заселвали са се и на други места в България разбира се. И второ, личи си че освен пропаганда нищо друго не четеш като казваш, че българин не е могъл да зобогатее в империята по онова време. Напротив Цариград е бил града, в който са живеели най-много българи, защото всяка занаятчийска задруга или майстор са имали магазини там. В Робърт колеж пак там са получили образование стотици българи. Българи са продавали гайтан и шаяк в пределите на огромната Османска империя и са снабдявали турската армия с тях. Това са историческите факти Пипи!

    Коментиран от #292

  • 231 живея на ул Цар Освободител

    16 3 Отговор

    До коментар #217 от "Българин":

    Почитаме този държава , чиито цар е обявил война на Турция . А че през това време всички тези народности са били водени , и управлявани от руската империя , не ги прави самостоятелни обекти, на взимането на тези съдбоносни решения . Благодарим, и се прекланяме пред руската държава , и всички тези обикновени хора ,от границите на руската империя дали живота си за нашата свобода , без значение как ще бъдат наричани - финландци ,руснаци ,грузинци , украинци , и др . Били са един организъм , една вяра , едно цяло , под скиптъра на Александър Втори Освободител .

    Коментиран от #235

  • 232 Тони

    13 11 Отговор
    Всички, които плюете Путин ,не му се равнявате на малкият пръст. Смешници!

    Коментиран от #297

  • 233 Коментатор

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Български по хелзинкски комитет":

    И какво сега ,чакаш да видиш колко минуса ще получиш.Виж колко +
    обаче събра.Усещаш ли разликата в интелектуалното развитие на едните и другите.Сигурно не
  • 234 Да знеш

    5 3 Отговор

    До коментар #122 от "Аре бе":

    Сталинчо единствено е позволилда ти се вземе мозъка! Чети преди да сереш бе келеш, или разчиташ че всички са по-тъпи от теб и ще приемат повръщнята ти за истина!
  • 235 Българин

    13 13 Отговор

    До коментар #231 от "живея на ул Цар Освободител":

    И какво общо с императорска Русия имат Путин с неговото агресивно царство, което иска да направи отново империя? Защото русофилите правите точно това!

    Коментиран от #255

  • 236 Кирил Философ

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Подпиши се мизерник, Заради такива като теб продажнико на род на майка ,такива като теб ще предаде и детето си ако е патриот.такива кат теб са продали.РОДНА БЪЛГАРИЯ не за 30 сребърника а за 3 дори мизерник таквиз са били подлоги .на Византия на Османците .и т.н. защо .бе чехал,мизерен храча върху теб и цялото ти потекло.
  • 237 Българин

    12 14 Отговор

    До коментар #223 от "Бачо Киро":

    Най-големите ибрикчии сте путлерастите бе бачо. Главите ви не излизат от задника на Путин.
  • 238 Стефан

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Путьо кои сте вие бе

    Коментиран от #246

  • 239 Дървар

    9 10 Отговор

    До коментар #165 от "Българин":

    Дръвчо, ти си турчин, или помак, или Инджев. Не лъжи че не си чувал за 3 синджира роби, за робски пазари в Одрин, Истамбул и в Африканската част на империята. Не знаеш за масови кланета в Родопите покрай потурчванията, в Търновско - 3 пъти, в Чипровско и много други места. През 14 век населението на България и Англия е сходно по брой, сега те са 10 пъти повече. И това е благодарение на кръвожадните турски орди налазили земите ни. Но винаги е имало мекерета като теб продали задника си по някаква причина.И ако ти е мила Анадолщината никой не ти пречи да заминеш при манафите и да се развиваш там, но защо не искаш?

    Коментиран от #242

  • 240 Наблюдател

    5 2 Отговор

    До коментар #229 от "нищо не омаловажавам подлизурко":

    Осъзнаваш ли,колко си прост.Няма как.Даваш оценки за хора които не познаваш и познаваш много герои,дето се криели.Това казва достатъчно за битието ти.

    Коментиран от #250

  • 241 Страничен наблюдател

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "володя":

    Още преди 500 години Мартин Лутер е казал, че лъжата е като снежна топка: колкото по-дълго я търкаляш, толкова по-голяма става. С риск да прозвуча патетично, ще добавя това: само „слънцето на истината" може да стопи „комунистическата топка от лъжи
  • 242 Българин

    10 12 Отговор

    До коментар #239 от "Дървар":

    Руските отпадъци винаги определят българите, които не лижат като тях руски задници като, турци, цигани или помаци. А последните три групи са много по-добри от тях. И по-големи български патриоти.
  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 The Gentleman

    20 9 Отговор

    До коментар #160 от "Българин":

    Разбира се, че дължим благодарност на Русия вовеки! И какво значи въпреки политиката на Русия? Русия е една приятелска страна. Изяжте се от злоба, но България, ще бъде рамо до рамо с Русия и обратното. Още цар Борис е осъзнал, че българският народ е русофилски настроен и че нищо не може да промени това усещане за православните ни братя. И пак ще има фашизъм и гонения на русофили. И накрая пак, ще победи любовта между руския и българския народ. Така е било, така и ще бъде и няма сила, която да промени тази орис.

    Коментиран от #247

  • 245 Да благодарим и на педитата

    8 1 Отговор

    До коментар #243 от "Голата истина":

    Албанците са докарани до Дедеагач с любезното съдействие на британския военноморски флот.
  • 246 Име

    13 4 Отговор

    До коментар #238 от "Стефан":

    Тва са 2-3 козяшки трола, които пишат с пет-шест-найсет ника из форума.

    Коментиран от #248

  • 247 Българин

    9 15 Отговор

    До коментар #244 от "The Gentleman":

    Каква любов бе путлераст, какви во веки веков? Русия от Съединението до днес е враг на България, враг на България сте и ние руските роби, българофоби и безродници.
  • 248 Българин

    8 9 Отговор

    До коментар #246 от "Име":

    Това се практикува отдавна от руските хибридници.
  • 249 Ρήγας Βελεστινλής

    12 7 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    Глупости! В народните им песни и в учебниците се нарича туркики склавя́ (τουρκική σκλαβιά) или туркики дули́я (τουρκική δουλεία)-имат две думи за "робство". Ригас Велестинлис(род.около 1757г.) е гръцки революционер, който в детството ми се споменаваше в учебника по история заради идеята му за обща революция и балканска федерация на поробените държави. Там някъде с дребен шрифт под урока имаше превод на негово стихотворение, което народа е превърнал в песен. Помня защото превода беше на чичо ми. Думата "склавя́" се споменава в първия куплет на 4ред, два пъти във втория куплет и в третия куплет, 4ред . Можеш да чуеш ясно думата в песента и да видиш отдолу текста на гръцки тук:https://www.youtube.com/watch?v=Vs1aN_5NC6c За да се покаже текста трябва да цъкнеш върху "показване на още". За гърците тази песен е това, което е за нас "Стани, стани юнак балкански". Това, че и като нас Гърция е налазена от соросоиди-безродници е отделна тема.

    Коментиран от #252, #258

  • 250 няма нужда

    10 1 Отговор

    До коментар #240 от "Наблюдател":

    да те познавам, за да те усетя що за въздухар си щом мислиш, че проявата на благодарност е робско чувство. По твоята проста логика всички евреи са роби щото и до днес ни изказват благодарността си че сме ги спасили от концлагерите. Ти си поредният отпадък на пропадналата ни образователна система след като ни демократизираха.
  • 251 Гнусен боклук

    20 7 Отговор

    До коментар #208 от "Българин":

    Какво, ако не робство е било, над 40 данъка между които и ангария - робски труд, както и кръвен данък. Проклинам те да гледаш как се затрива семе то ти, предателю.

    Коментиран от #253, #254, #335

  • 252 Българин

    6 16 Отговор

    До коментар #249 от "Ρήγας Βελεστινλής":

    Песните са едно историческата наука, друго бе малака. Никой сериозен гръцки историк не говори за "турско робство"!

    Коментиран от #268

  • 253 Българин

    9 14 Отговор

    До коментар #251 от "Гнусен боклук":

    Най-миризлива и гнусен е боклука, който руснаците оставиха в България преди 140 години и който отхранват до днес!

    Коментиран от #257

  • 254 Тото Кратуно

    16 10 Отговор

    До коментар #251 от "Гнусен боклук":

    Тоя не е българин не му се връзвай той е манг. БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ИМАТ ОБЩА ИСТОРИЯ И ВЯРА И АЗБУКА НИЕ СМЕ ЕДНО ПЛЕМЕ. СОРОСОИДИТЕ ДА ГО ПРОУМЕЯТ НАЍ НАКРАЯ.

    Коментиран от #256

  • 255 селянин 1

    18 7 Отговор

    До коментар #235 от "Българин":

    А,бе..къв,,българин,,си....сюнетчия,Резняк с главно,,Р,,що не обясниш на,,трети март,,като са ни освободили фини,полки,укр.кое знаме са носили,,техното,,или на руската инперия..скопен философ.

    Коментиран от #260

  • 256 Българин

    10 18 Отговор

    До коментар #254 от "Тото Кратуно":

    Прав си, че предателите русофили сте едно племе с руснаците. Но сте много по-вредни за България от тях.

    Коментиран от #294

  • 257 Гнусен боклук

    11 3 Отговор

    До коментар #253 от "Българин":

    Не ми обяснявай за боклука, от който си се пръкнал ти. Кажи ми за робството, какво ако не робство е това: https://alexandradelova.blogspot.com/2017/02/v-behaviorurldefaultvmlo.html

    Коментиран от #261, #262

  • 258 Ρήγας Βελεστινλής

    12 2 Отговор

    До коментар #249 от "Ρήγας Βελεστινλής":

    Ето и мой свободен превод на първия куплет: "Докога юнаци ще живеем притеснени, сами като лъвове в планината. По добре 1 час свободен живот отколкото 40 години робство и затвор."
  • 259 сссссссссс

    7 7 Отговор
    Русия свали цената на газа по принуда, а не заради 3 март и Теменужка
  • 260 Българин

    7 14 Отговор

    До коментар #255 от "селянин 1":

    Мина времето, когато русофилите определяхте кой е българин и кой не е. Оставете България и българите на мира. Защото нямате нищо общо с нас. Гледайте си Русия, лижете задника на Путин и не се занимавай те с България.
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Българин

    7 12 Отговор

    До коментар #257 от "Гнусен боклук":

    И още нещо. Робството е така жизнено важно за вас русофилити, както въздуха и слънцето за всяко живо същество. Защото тТбо е оправдание за сервилната ви, патологична и противоестествена любов към Русия, която през годините се е проявявала най-вече като национално предателство и българофобия. Русофилите сте проклятието на България!
  • 263 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #190 от "Иван":

    Гатов, не се пеняви !
  • 264 Рачко Пръдлето

    8 5 Отговор
    Заслужаваме ли 3 март?
    Плюем Русия, бръснем си задните части, мажем ги с вазелин, та да ни е по-леко, когато ни разширяват тръбопровода!!!
  • 265 Българин

    14 2 Отговор
    Моля, всички лицемерни европейци да спрат да изпращат хиляди тонове боклук в родината ми !

    Коментиран от #269

  • 266 Дядо Николай

    12 2 Отговор
    До коментари 1 и 4
    Вие двамата ограничени идиоти ли сте или пълни?
    Мисля, че сте пълни и в главите си имате прокиснала русофобска
    боза ако не и нещо доста по миризливо.
  • 267 ФАКТ

    4 16 Отговор
    ..днес се случва нещо невиждано за пореден път....хиляди Българи празнуват края на османското иго..и началото на руско такова...браво Българи само малоумен народ може да празнува най бруталното робство описано от самия Иван Вазов..от всички робства под които сме били...ако разбира се..това което наричаме робство въобще е било такова..моля ви Българи попитайте дядовците си ..какво е било по време на руското ни робство..и дали е имало друго такова брутално робство както руското...изнасилва ли са жените ни..държали са се с нас като с маймуни..а вие празнувате...браво...продължавайте да вярвате и да четете измислената ни руска история...срам и позор за българския народ..!
  • 268 Ρήγας Βελεστιν

    14 1 Отговор

    До коментар #252 от "Българин":

    Аха, дойдохме си на "другата тема". Преди двадесетина години гръцката историческа наука си го наричаше робство и така го пишеше в гръцките учебници. Не знам кой надделява в Гърция сега, но и те като нас си имат безродни посссерковци дето къкат по форумите. Нашите обичат да се кичат като "Българин". Техните сигурно се кичат като "Έλληνας" щото опорките ви идват от едно и също смрадливо място. Но и гръцкия народ мрази сороснята задето европа им натрапи американците чрез нато. Гърците имат фанатична омраза към американците и военните им бази. А сега се добавиха и проблемите с натовския им "съюзник" турция. Така че не мешай понятието "наука" с къканиците на сороснята. Цял свят ви мрази щото сте БЕЗРОДНИЦИ!

    Коментиран от #272, #273

  • 269 Българин

    8 13 Отговор

    До коментар #265 от "Българин":

    Ти си русофил а не българин. Единственият боклук оставен в България е този на руснаците. Отглеждат го и го хранят вече 140 години.

    Коментиран от #279

  • 270 ихаааааааааа

    6 3 Отговор
    Българският газов сектор не се сблъсква за първи път с нежеланието на "Газпром"да преговаря оперативно за условията на търговия. През десетилетията тези искания редовно срещат отпор от Москва, най-вече заради факта, че почти 100% от потреблението на природен газ в страната се осигурява от Русия.



    Нещата се промениха, когато миналата година "Булгаргаз" внесе 500 млн куб. м. от други доставчици на по-ниски цени. За сравнение общото годишно потребление на страната се оценява на 3 милиарда кубически метра. Освен това се очаква един милиард кубически метра да бъде внесен от Азербайджан през Южния газов коридор, когато през втората половина на 2020 г. интерконекторът Гърция-България бъде пуснат.



    България има планове да внася руски газ от Турция, по "Балкански поток", продължение на газопровода "Турски поток", доставящ руски газ до европейската територия на Турция под Черно море. Газът ще отиде и по-далеч до Сърбия, Унгария и Австрия, а България планира да използва част от газа за собствена консумация.



    Добрата новина ще е наистина добра, когато бъде разбит монопола на руския газ в България и цените се определят от пазара. В тези преговори и действия няма емоции и „вечна дружба“, а сметки и национални интереси. Факт е, че цената пада с 40%, както е факт, че сме отново последни. Теменужка толкова може…

    Коментиран от #293

  • 271 вгзти

    18 4 Отговор
    Единствено джендърската измет, туркофилският боклук и страдащите от Дънинг-Крюгер, днес поругават паметта на загиналите българи и руси, единствено, за да докажат политическият си слугинаж и антибългарщина. Измет сте вовеки.

    Коментиран от #274

  • 272 Българин

    6 13 Отговор

    До коментар #268 от "Ρήγας Βελεστιν":

    При толкова много руски безродни отпадъци трябва да има поне един българин, който са им се противопостави. Значи си съгласен, че съм прав, че в гръцките исторически изследвания и учебниците не присъства термина "турско робство". А какво е било преди 20 или 50 години няма как да ни интересува. Важното е, че сега гърците наричат тази епоха "Tourkokratia", тоест "турска власт".
  • 273 Българин

    6 10 Отговор

    До коментар #268 от "Ρήγας Βελεστιν":

    И мразите американците ама миналата година задълбочихте сътрудничеството и им дадохте военноморски бази. Голяма омраза, няма що. И у вас една шепа платени лумпени анархисти и комунисти правят митингити против.

    Коментиран от #284

  • 274 Пткмн

    3 6 Отговор

    До коментар #271 от "вгзти":

    Не сме видели такива. Ти от Карлуково ли пишеш? Там може да има всичко. Сигурно има и Тодор Живков и Путин?

    Коментиран от #320

  • 275 ГЛАВАНАК

    3 6 Отговор
    На 24 май 2018 г. Европейската комисия, представлявана от тогавашния зам.-председател по политиката в областта на конкуренцията Маргрете Вестагер, приключи антитръстовото си разследване срещу "Газпром". То продължи 7 години и завърши без санкции за глоба, но при задължително условие - руската компания да намали цените и да спре усилията за предотвратяване на достъпа
    Разследването се отнасяше до злоупотреби на "Газпром"с доминиращото си положение на газовите пазари в България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Унгария и Словакия. В хода на делото ясно бяха определени пазарните цени на природния газ в Европа. Това са цените на континенталните хъбове, както и средните гранични цени за Германия, Франция и Италия. 
    Българското искане за предоговаряне на цените бе изпратено в началото на август миналата година, а крайният срок за постигане на споразумение между двете страни изтече, без да има реален резултат. Това стана през декември 2019 г., а другите споменати по-горе страни вече бяха предоговорили цените с „Газпром“. 
    Истината е, че преговорите между "Булгаргаз" и "Газпром" през последната половин година може да са били интензивни, но неуспешни. Според запознати протакането е било от руска страна, но затова е спомогнала и нашата слаба активност. 
    Междувременно Европейската комисия публикува официални данни за граничните цени на природния газ през четвъртото тримесечие на 2019 г. От редовния доклад на Комисията стана ясно, че седем от осемте държав

    Коментиран от #278

  • 276 GUVNOTO metev

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    MAIKATA DA TI EBA I U PEDERAZA TURSKI,CHE NE KLECHISH ZAD NASRANIAT GUS NA TUPAKA borisOFF!
  • 277 изводи

    4 1 Отговор
    От ЕС само унгарците и австрийците ли са се сетили да ни поздравят? Фрау Меркел да не би да е сърдита на приятеля си Б.
  • 278 тиквоний първи пуйкопокровителя

    5 4 Отговор

    До коментар #275 от "ГЛАВАНАК":

    И кво ся, да благодарим на тиквата че десет години не си е мръднал пръста ли?
  • 279 Крискал

    6 2 Отговор

    До коментар #269 от "Българин":

    На Кристал в София има една голяма дупка, пък може и да я няма вече..
    Има и една разцепена чутура, паметник.
    Дано да няма и втора дупка и втора чутура.
  • 280 М Костадинова

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Момче извади си главата от джобовете или където си я наврял.Сложи я на раменете си и я използвай по предназначение-мисли!
  • 281 винету

    4 9 Отговор
    Русия свали  цената на газа по принуда, а не заради 3 март и Теменужка
    Договорът с подписите на на руската газова компания е получен днес.
    Хората във властта много обичат да се хвалят. Особено ако им падне подходящ повод. Такъв очевидно е намалената цена на газа и 3 март. 
    От два дни Борисов подгрява: "Очаквайте добра новина". И ето я - пада цената на газа от Русия. За да подсили ефекта, премиерът "откри" връзка с Трети март. Подчерта и добрата работа, която свършило правителството в тази посока. Това просто не е вярно, а и няма нужда от патетика. Цената можеше да падне още на миналия Трети март, ако Теменужка и компания си вършеха работата както трябва. Стана чак сега и това не е добра новина.
    Дори на 3 март, когато празнуваме освобождението, е редно да се казват нещата каквито са. Най-вече на 3 март, защото, нали, сме станали свободни хора и можем да говорим свободно. Кабинета трябваше да свърши тази работа отдавна, както направиха другите държави, но я свърши чак сега, с активната намеса на ЕК.
    Много отдавна, още преди година и половина "Газпром" бе изправен пред риск да бъде санкциониран за нарушаване на антимонополната политика. Именно заради случаи на монополизъм Европейската комисия стартира разследване срещу руския газов гигант. Предмет на разследването са злоупотреба с господстващото му положение на източноевропейския газов пазар. Това разследване стартира за втори път след като България обяви, че нищо не се е променило в Москва по отношение
  • 282 България с Русия ЗАВИНАГИ

    10 4 Отговор
    Велик Путин !!!
  • 283 винету

    1 9 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ВИНАГИ ЛЪЖАТ КАТО БУДА, ДАЖЕ И НА 3 МАРТ, ЗА ТЯХ ВСЕКИ ДЕН Е 1 АПРИЛ, ЧЕТЕТЕ FROGNEUS НА БГ

    Коментиран от #285

  • 284 Ρήγας Βελεστινλής

    10 0 Отговор

    До коментар #273 от "Българин":

    И кво от това. Всяко предателство е мръсно и създава проблеми на хората. Но за предателите е още по-страшно, жална им майка. Особено пък за тия дето ду.ат на американците, защото там хорото го водят мошетата, а те имат една гадна система за разплащане с използваните подлоги: 1)не обичат да плащат колкото са обещали и 2)обичат да печелят двойно от един и същи "късмет". Спретват жестоки инциденти на "придобитите си слуги" за да могат след това да обвинят противниците си. Имаме толкова пресни примери за това. Само много прости, отчаяни или лакоми неудачници не го знаят.
  • 285 Рачко Пръдлето

    3 1 Отговор

    До коментар #283 от "винету":

    Пък американците само истината говорят..
  • 286 гого

    3 1 Отговор
    Голяма пропаганда пада тука, и по лековерните скачат веднага! Не ми казвайте, че за 30 години, нищо не научихте. Маймуна, като се опари, не пипа. Българчето, от падане цялото в бинтове, бавно изкачва стъпалата, и преди да стъпи на покрива- скача. Колко пъти????? За да сме зуките в ЕС, не са виновни турци, руснаци, американци, и др. Те пробват, но ние сме си глупаците дето захапват.

    Коментиран от #383

  • 287 Анонимен

    2 11 Отговор
    На Путин да му го сложа в устната кухина.

    Коментиран от #332

  • 288 Велин

    0 7 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Кой ще ни управлява ако изгоним Премиера!?

    Коментиран от #386

  • 289 ИЗМЕТ СТЕ

    4 10 Отговор
    ТУК Е ПЪЛНО С РОДООТСТЪПНИЦИ БЪЛГАРИ, ЛИЖЕЙКИ ЗАДНИКА НА ПУТЛЕР, ДАЖЕ И НА 3 МАРТ
  • 290 чичо митко

    2 0 Отговор
    velik si
  • 291 асдрхй

    1 6 Отговор
    защо н каже за войната 1828-29г. защото като си заминаха башибозука изора цяла България. нещатно джудже парясник
  • 292 Първо,аз не съм уточнила през коя точно

    3 0 Отговор

    До коментар #230 от "Българин":

    РТ война става въпрос.А тя е преди Кримската.И второ,много от нещата ги знам,но ти ги интерпретираш неправилно.Извади си грешни заключения.А те са:1историк съм, 2дълги години съм се занимавала с етнология3вярвам на рода си и как съм обикаляла за да търся спомени по селата.3не съм русофил но съм признателна че са ме освободили.4обичам руската култура-литература и класическа. музика и балет.Обожавам Чайковски,и Шостакович.Въпреки неверните изводи за мен благодаря за добрия тон и знанията ,които излагате,защото знанието е сила и достига до много хора .От болката и невежеството няма друг лек,но аз Говорих за детски и родови спомени
  • 293 дон чичо

    5 1 Отговор

    До коментар #270 от "ихаааааааааа":

    ще видиш ефтина газ като се дигне Луканов Андрей Карлович ,лапнишарани
  • 294 дон чичо

    7 2 Отговор

    До коментар #256 от "Българин":

    май плачеш за фес,а
  • 295 Иван

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Шибаn продажниk долу герб.
  • 296 Я пак

    4 7 Отговор

    До коментар #218 от "Интересно как":

    А защо братушките ви по времето на комунизма, когато бяха най силни не се застъпиха за българите в македония и не я присъединиха към България а уголемиха изкуствената държава Югославия, за да угодят на тито. 1988г преди да умре авторът на македонската азбука Венко Марковски има го и на видео казва, че комунистите са наредили да се създаде фалшива азбука за да пеомият мозъците на масата, където са с българско самосъзнание.Така че той знае по добре от теб аз на него ли да вярвам или на ганьо от еди кое си село, като теб.

    Коментиран от #302, #312, #318

  • 297 дон чичо

    4 1 Отговор

    До коментар #232 от "Тони":

    какви прсти, от косъм на малкия прст на левия крак, до там стигат,даже и по-малко
  • 298 Иван

    10 2 Отговор
    Слава Россия.💗😊
  • 299 Дооообре

    2 5 Отговор

    До коментар #104 от "Госあ":

    И кво стана разпаднахте се защото сте некадърни комунойдни пияници имали сте но вече не ахаха

    Коментиран от #306

  • 300 Libre comme air

    13 5 Отговор
    Искам да попитам любещите USA
    Колко американци са загинали за свободата на България...

    Коментиран от #305

  • 301 Devil666

    5 15 Отговор
    Убиецът Путин да не се подмазва на нас българите ! Всички от КГБ са убийци и лоши хора...И Путин ще си сърба попарата за неговите прегрешения... Долен и гаден комунист ! Боклук червен !
  • 302 дон чичо

    9 4 Отговор

    До коментар #296 от "Я пак":

    а, защо братята ти хамирикаси не си плащат за базите у Бг,когато рашките си плащаха с техника и нефта за да сме в едно ! Колко Миг 29 плати , бре мамина умницо

    Коментиран от #307

  • 303 Devil666

    1 4 Отговор
    До коментар #300 : Много си елементарен , да не кажа прост !
  • 304 Я люблю водка

    4 7 Отговор
    Ами уж великия ви комунизъм се разпадна, а и уж великия ви комунизъм не може в днешно време да изхрани дори Венецуела. Мишоци живеещи с миналото и губещи в сегашното А хахахахахахахаха.
  • 305 дон чичо

    6 1 Отговор

    До коментар #300 от "Libre comme air":

    0,zero, miden,нула,
  • 306 дон чичо

    4 1 Отговор

    До коментар #299 от "Дооообре":

    а вие се оправихте...ама отзад

    Коментиран от #308

  • 307 Ми то

    3 12 Отговор

    До коментар #302 от "дон чичо":

    Едно време имали са давали са безплатно те за тва и фалираха пиянските ушанки.Все едно в моя нагазин да подарявам половината оборот на гладници кат теб и да очаквам магазина да не фалира. Нека ви комунистически подчовеци нищо не става от вас.
  • 308 Рррррррр

    2 8 Отговор

    До коментар #306 от "дон чичо":

    Ама ве е яд, че майките ви и сестрите ви се утъркват у гърци за некое евро а вие наследниците на комунизна ви изоставиха като просяци щот сте си бедни с рублите. Гърците заложиха на европа и са по богати от нас а ние на тъпия ти комунизъм.
  • 309 Наблюдател

    4 7 Отговор
    Наистина ще се окажат прави тези,които казват,че всичко по- образовано и интелигентно от България напусна страната .Тук са останали индивиди,които не може да наречеш хора .Такава тъпотия и безпросветност вече няма и в третия свят Някакви бълнувания,сякаш се връщаш 150 години назад,фантастични"умозаключения"/това не може да се нарече мисъл/ ,като че ли слушаш психично болни...Лошо ви се пише лекувайте се,четете,интересувайте се от света,сменете си чиповете ,иначе светът ще мине и без вас,нещастни заблудени овци!
  • 310 гражданин

    18 3 Отговор
    Честит празник на всички ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ! Ден на освобождението на нашата Родина от пет вековното турско робство!Чест и почит на БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ! България и Русия, българите и руснаците винаги са били и винаги ще бъдат БРАТСКИ страни и народи!
  • 311 Христо

    17 2 Отговор
    Благодарност и признателност на Руската Империя и Народите сражавали се под нейния флаг. Вечна памет на падалите за Майка БЪЛГАРИЯ.
  • 312 Антон

    5 2 Отговор

    До коментар #296 от "Я пак":

    Пич стига... Радвай се на празника, стига дълба в миналото.

    Коментиран от #313

  • 313 Факти

    2 5 Отговор

    До коментар #312 от "Антон":

    Оти вия как оценявате трети март и възможността да сте свободни, кога сте се борили за България, като общество. 90-те години разсипаха икономиката мълчахте, потъват милиони и милярди пак мълчите. Така ли оценявате възможността да имате държава бе.

    Коментиран от #315

  • 314 Фифи

    3 0 Отговор
    Личи кои са от футболните агитки ИЗМЕТ,МАРГИНАЛИ,МАЙМУНИТЕ СА ПО--УМНИ ОТ ВАС ! На стадиона се събират не заради футбола,а за да си избият комплексите,да чупят,трошат,палят и да се сбиятДа се наръгат с ножове ! Като ви юрнат кукловодите ви и тук се изказвате за политика .А бе,то не може да говори,дете с увреждания,ще бистри история и политика!
  • 315 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 316 Бат Кольо

    12 2 Отговор
    ВЕЧНА ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ.СЛАВА РОССИИ
  • 317 Благодаря

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "rusnak":

    За освобождението но защо чакахте пет века бе?
  • 318 Байчовото

    12 1 Отговор

    До коментар #296 от "Я пак":

    А не бъди малко дете да вярваш на сульо и пульо,няма как някой да ти даде Македония,при положение,че си губеща страна и бивш съюзник на Третият райх,бъди благодарен на руснаците че се измъкнахме от ВСВ без териториални загуби,даже задържахме и Добруджа,защото англичаните така ни беха на рисували.....с размерите на днешна Софийска област

    Коментиран от #323, #330

  • 319 До Румен Потника и останалите червени Цъ

    2 10 Отговор
    Долу ръцете от България съветски педерасти!
    Вие нямате нищо общо със братския руски народ!
    А на путкинските марионетки в България ще им кажа:
    Вън Предатели на Народа!
    А на останалия български народ, честен, отруден и ограбен от червената съветска клика, ще пожелая Честит Национален празник!
    Респект към братска, царска Русия, но не и на лицемерната съветска КГБ клика!
    И нейната агресивна политика към по малките Държави!
    Не искаме вече Ватенки и Колхози!
    И вече достатъчно години го доказваме с Избора Си!
    И като заключение!
    Поздравявам измъчения руски Народ, принуден да търпи тази Тирания, вече повече от сто години!
  • 320 Вгзти

    5 1 Отговор

    До коментар #274 от "Пткмн":

    Да от Карлуково пиша. Охрана съм от нощната смяна. Не ме бъркай с комшията ти по легло, дето се пише "Българин"
  • 321 Взимай вазелина

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "реалността":

    И марш в Анадола.
  • 322 serjant

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хайде..хайде..":

    slagai chalmata i begom kam anadola....
  • 323 Я па ти

    5 6 Отговор

    До коментар #318 от "Байчовото":

    Губеща а? А над 250хиляди български войници, който си оставиха костите в Унгария Австрия идр. За да се бият на страната на сталин, и въпреки това се подиграха и сталин не се застъпи даже и за западните покрайнини, нито за южните територии дадени на Гърция с сумати население. Тва ли е велика помощ на комунистите.

    Коментиран от #326, #327, #354

  • 324 така написано е по вярно

    12 4 Отговор
    Дoлу ръцeтe oт Бългaрия американски джендъри!
    Виe нямaтe нищo oбщo cъc брaтcкия руcки нaрoд!
    A нa краварските мaриoнeтки в Бългaрия щe им кaжa:
    Вън Прeдaтeли нa Нaрoдa!
    A нa ocтaнaлия бългaрcки нaрoд, чecтeн, oтрудeн, oгрaбeн и принуден да остави род,семейство,деца и родители да чиракува по Европа за насъщния,ограбен от краварската кликa, щe пoжeлaя Чecтит Нaциoнaлeн прaзник!
    Рecпeкт към брaтcкa Руcия, нo нe и нa лицeмeрнaтa американска ЦРУ кликa!
    И нeйнaтa aгрecивнa пoлитикa към пo мaлкитe Държaви!
    Нe иcкaмe вeчe кРАВАРИ И оБОРИ!
    И вeчe дocтaтъчнo гoдини гo дoкaзвaмe c Избoрa Cи! Над 80 на сто сме за Русия и Путин

    Коментиран от #328, #331

  • 325 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 326 Байчовото

    4 2 Отговор

    До коментар #323 от "Я па ти":

    това за 250 хил. убити наши войници пак ли македонците ти го подшушнаха,след тая глупост,коментара е излишен

    Коментиран от #329

  • 327 тьи рускии пияндур

    4 8 Отговор

    До коментар #323 от "Я па ти":

    А така а и плюс това,нарочно комундалите репресират македонци с българско самосъзнание, да се присъединят към югославия. Но всичко им се върна тъпкано. Американци попиляха комунистическата държава, а руснаците гледаха, като теле в железница милите.
  • 328 Георги Марков

    1 10 Отговор

    До коментар #324 от "така написано е по вярно":

    🤣!!!
    Над 80 на сто хиляди сте!
    Скоро пак ще го разберете!
    Никъде и дума не съм казал и показал с нищо, че искам и боготворя САЩ и тяхната политика, но се надявам българския народ в най скоро време да има начина на живот и просперитета на американския!?
    Сигурен съм че къташ еврота и долари, обаче лицемерно твърдиш че нямаш нищо общо с "ТОВА"!?
    Също като вашата червена коврина Курнелия!?

    Коментиран от #334

  • 329 Оти бе

    3 5 Отговор

    До коментар #326 от "Байчовото":

    Има си учебници по история, че и в нета нався къде на дълго и широко си го пише. Ама ти кат живееш в пещера.

    Коментиран от #333

  • 330 Мани са ба

    4 9 Отговор

    До коментар #318 от "Байчовото":

    Ем са ни приятели и братушки пък ни обричат да загубим и територия и население. По същата логика и аз съм ти приятел и брат ама ще те продам за жълти стотинки на който ми изнася, така доволен ли си.
  • 331 Георги Марков

    5 7 Отговор

    До коментар #324 от "така написано е по вярно":

    Като си за Путин и КГБ...,не Русия !?
    Не бъркай !?
    Ще те помоля да не говориш за България!
    П.С. Все пак твоя Путин се опита да игнорира България, като каза, че буквите на които пишат и се образоват младите талантливи поколения на Русия, идват от земята на "Древна ".....Северна Македония!?
    Смешници!
  • 332 Вгзти

    2 1 Отговор

    До коментар #287 от "Анонимен":

    Първо трябва да извадиш неговия от твоя задник
  • 333 Байчовото

    3 3 Отговор

    До коментар #329 от "Оти бе":

    фес абе това анадолската агенция ви научи да лъжете като за световно,ето ти официалните загуби на България от 10,09,1944 до 30,04,1945.....Жертви и загуби
    8337 убити
    9155 изчезнали
    22 958 ранени[1]
    Участието ..

    Коментиран от #342

  • 334 Марко Георгиев

    6 2 Отговор

    До коментар #328 от "Георги Марков":

    За къв просперитет говориш,за този на такива като Мъск ли,ако да ,съгласен съм,но за обикновенният американец такъв просперитет има само в твоето въобръжение
  • 335 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #251 от "Гнусен боклук":

    Това с 40 вида данък къде си го прочел? Ангарията е била от 1 до 10 дена в годината,като в по вече случаи е 1 ден.Те Ленинските съботници бяха по вече дни за 1 година.
  • 336 монти

    4 6 Отговор
    Руcия cвaли цeнaтa нa гaзa пo принудa, a нe зaрaди 3 мaрт и Тeмeнужкa
    Дoгoвoрът c пoдпиcитe нa нa руcкaтa гaзoвa кoмпaния e пoлучeн днec.
    Хoрaтa във влacттa мнoгo oбичaт дa ce хвaлят. Ocoбeнo aкo им пaднe пoдхoдящ пoвoд. Тaкъв oчeвиднo e нaмaлeнaтa цeнa нa гaзa и 3 мaрт.
    Oт двa дни Бoриcoв пoдгрявa: "Oчaквaйтe дoбрa нoвинa". И eтo я - пaдa цeнaтa нa гaзa oт Руcия. Зa дa пoдcили eфeктa, прeмиeрът "oткри" връзкa c Трeти мaрт. Пoдчeртa и дoбрaтa рaбoтa, кoятo cвършилo прaвитeлcтвoтo в тaзи пocoкa. Тoвa прocтo нe e вярнo, a и нямa нуждa oт пaтeтикa. Цeнaтa мoжeшe дa пaднe oщe нa минaлия Трeти мaрт, aкo Тeмeнужкa и кoмпaния cи вършeхa рaбoтaтa кaктo трябвa. Cтaнa чaк ceгa и тoвa нe e дoбрa нoвинa.
    Дoри нa 3 мaрт, кoгaтo прaзнувaмe ocвoбoждeниeтo, e рeднo дa ce кaзвaт нeщaтa кaквитo ca. Нaй-вeчe нa 3 мaрт, зaщoтo, нaли, cмe cтaнaли cвoбoдни хoрa и мoжeм дa гoвoрим cвoбoднo. Кaбинeтa трябвaшe дa cвърши тaзи рaбoтa oтдaвнa, кaктo нaпрaвихa другитe държaви, нo я cвърши чaк ceгa, c aктивнaтa нaмeca нa EК.
    Мнoгo oтдaвнa, oщe прeди гoдинa и пoлoвинa "Гaзпрoм" бe изпрaвeн прeд риcк дa бъдe caнкциoнирaн зa нaрушaвaнe нa aнтимoнoпoлнaтa пoлитикa. Имeннo зaрaди cлучaи нa мoнoпoлизъм Eврoпeйcкaтa кoмиcия cтaртирa рaзcлeдвaнe cрeщу руcкия гaзoв гигaнт. Прeдмeт нa рaзcлeдвaнeтo ca злoупoтрeбa c гocпoдcтвaщoтo му пoлoжeниe нa изтoчнoeврoпeйcкия гaзoв пaзaр. Тoвa рaзcлeдвaнe cтaртирa зa втoри път cлeд кaтo Бългaрия oбяви, чe нищo нe ce e прoмeнилo в Мocквa пo oтнoшeниe
  • 337 44444444444444

    4 8 Отговор
    Филип Тoтю прeдлaгa нa Лeвcки дa ce търcи cъдeйcтвиeтo нa Руcия, нo Вacил Лeвcки oткaзвa, зaщoтo вeчe cи e имaл рaбoтa c тях. Тoй нe иcкa дa имa нищo oбщo c Aзиaтcкия дeпaртaмeнт. Тoй вярвa в ecтecтвeнитe cили нa бългaрcкия нaрoд, тoй нe cчитa Руcия зa приятeл и cъюзник,знаел е,че русия се стреми към босфора и топлите морета а не да освобождава българия,ние сме били на пътя към босфора.Тoй oбяcни, чe гeнeрaл Никoлaй Игнaтиeв e тържecтвувaл, кoгaтo Лeвcки e бил oбeceн. Тoвa cтaвa яcнo oт тeлeгрaмaтa нa Игнaтиeв дo Aзиaтcкия дeпaртaмeнт - дoкумeнт, кoйтo гoдини нaрeд ce e криeл.
    Нa 25 януaри Никoлaй Игнaтиeв дoклaдвa зa щacтлив изхoд oт coфийcкoтo cъзaклятиe. Cмърттa нa нaй-вeликия бългaрин e тържecтвo зa руcкaтa диплoмaция. И тoвa ce e cлучилo, зaщoтo вeликият вeзир e пocлушaл руcкитe cъвeти, рaзкaзa зa въпрocния дoкумeнт Янкo Гoчeв.
    Любeн Кaрaвeлoв и Пaнaйoт Хитoв ca другитe, кoитo ca рaбoтили прoтив бългaрcкитe интeрecи, вмeтнa Гoчeв.
    Гeнeрaл Никoлaй Пaвлoвич Игнaтиeв рaзпoрeждa Любeн Кaрaвeлoв дa бъдe cпaceн, прeхвърлят гo в Cърбия. Тoй cпacявa тaкивa бългaри, кoитo ca cвързaни c руcкитe

    Коментиран от #345

  • 338 ХА ХА ХА

    7 2 Отговор
    Къде отидохте сороски тролчета ? Да не ви свърши слюнката ?
  • 339 Хахахахах

    5 7 Отговор
    Като толкова се цункате с Путин и му правите свирки денонощно защо не ходите да бачкате в Русия ? Ами всичко живо бега на запад ...Германия , Холандия, Англия и Щатите...Хахахах защото минималната работна заплата в братска Русия е 280 лв и имат една Москва и Санкт Петербург всичко друго е леш.... Тотален див капитализам ...мутри и олигарси ..едни един беден и тъжен народ прецакан отдавна от една шайка -банда мошенници начело с Путин....русофилски зомбита колкото искаш

    Коментиран от #344

  • 340 Гост, но не прост.

    1 4 Отговор
    България е правоприемник на Византия /Антична Римска Империя / Първата християнска държава, покръстена от Светият Император Константин и Светата му Майка Елена. Чрез Кесяря Тервел. Вечна му Слава. И ако има Бог, той е с нас.

    Коментиран от #341

  • 341 Нощен Наблюдател

    2 1 Отговор

    До коментар #340 от "Гост, но не прост.":

    Явно Бог обича да се шегува , щом те има теб и 339 .Хах хах !
  • 342 до рузкия гладен фалирал каскет

    5 4 Отговор

    До коментар #333 от "Байчовото":

    Ти въобще не можеш да вденеш в материята бе бачевото.България официално не е обявила война на Русия ама никога в никой исторически докъмент го няма това.Цар борис напочно не обявява война защото българите не искат да се бият с руснаците.5 септември 1944г и о чудо твойте братя братушките обявяват война на България,нещо като днешно време как САЩ си търсят повод да наложат политика така и от добро сърце миличките ти братя ни обявяват те война и нахлуват в България.
  • 343 Да живее Хилядолетна България

    5 7 Отговор
    Абе време е дървените комунистически картуни да разберат че Русия винаги е била против силна и обединена България и активно е работила за това и така до ден днешен
  • 344 Хххххх

    2 3 Отговор

    До коментар #339 от "Хахахахах":

    Оставиги да си плямпат-те виж, че все се хвалят едно време какво БИЛО. Ама забравят, че се разпаднаха, пък ти сега взе, че им припомни. Недей така ги стряскаш.
  • 345 В.Л

    2 2 Отговор

    До коментар #337 от "44444444444444":

    Браво !!!
    Това е истината.
  • 346 Анти комунист

    3 13 Отговор
    Америка сибори целият варшавски пакт и докара края на кумонизма в Българя да живее Америка долу русофилите
  • 347 Курин

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Снайперист":

    Да му го лапаш на великия си фюрер както той лапаше на братушките
  • 348 Да да ама не

    14 3 Отговор
    Абе вие дето много плюете руснаците вземете млъкнете , че ако не бяха те още щяхме да сме под турско робство щото нито един от великите ви западни народи не си мръдна и пръста за над
  • 349 Ха ха

    0 4 Отговор
    С най добри пожелания от Русия И САЩ и да бъдете така добри послушни към нашите страни с уважение путаранка и джендър трунп
  • 350 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Генерал":

    Ти си генерал Мустафа Ислямов тогава и нямаш работа в българските земи! Аман от касъ акъли !
  • 351 Gost

    5 1 Отговор

    До коментар #165 от "Българин":

    Тук сбърка поинтересуваи се в Истанбул имало ли е пазари на роби и м/у тях имало ли е българи
  • 352 Един българин

    5 11 Отговор
    Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
    Захари Стоянов

    Коментиран от #358, #363

  • 353 Го го го

    8 3 Отговор
    Колко ни е трудно да бъдем благодарни и признателни! Лошо, много лошо и недалновидно!
    Да оставим настрана кой и по какви политически подбуди ги е пратил, но войниците под знамената на имперска Русия са знаели, че се бият за свободата на християнския и православен, български народ. Десетки хиляди техни живота са погубени на наша земя. Само това е достатъчно да сведем глави и да кажем благодаря! И да замълчи каква е била геополитическата цел на имперска Русия! Русия е в правото си да определя целите си!
    Не може да сме неблагодарни към спасителя си.
    Това е все едно спасител да помогне на давещ се, а спасения да се нахвърли с упреци и обиди към спасителя с претенцията, че спасителя не плувал достатъчно бързо към него, заради което давещият се глътнал малко солена вода!

    Коментиран от #356

  • 354 Бачо Киро

    8 2 Отговор

    До коментар #323 от "Я па ти":

    Тоя па, Сталин му бил виновен, че управляващите България и тогава са били с глави в задника...

    Коментиран от #357, #359

  • 355 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 356 TheWitcher

    3 5 Отговор

    До коментар #353 от "Го го го":

    Да си благодарен е едно, обаче това не значи да им лижеш задника. Не е коректно да помогнеш на някой и след това да го държиш заложник на това деяние. Все едно да помогна на приятел в нужда и след това цял живот да не го оставям да забрави.

    Коментиран от #362

  • 357 Оня

    1 4 Отговор

    До коментар #354 от "Бачо Киро":

    Ами нали ни бил приятел бе. Странно той ни ощетява а ви му се кланяте. Само мишките ганьовци, като теб могат да измислят поговорката "преклонена главица сабя не я сече" за разлика от вас ганьовците поляците показаха на руснаци кво значи омраза, ама ония имат памет и мъжество. Вместо да ни защити той ни е предал, ами ако имаш и ти такива приятели дали ще ти е добре а.

    Коментиран от #371

  • 358 крокодил с дисаги

    6 3 Отговор

    До коментар #352 от "Един българин":

    Гяурчо, ти си една неблагодарна твар - нищожество малоумно и неуко. Ако Русия не беше освободила България, до ден днешен, курците с постоянство щяха да го вадят от на дядо ти, направо да го набият на баща ти,,, и след това да го нацепят до дисагите и на теб, и на децата ти, и на внуците ти и на пра-внуците ти под опашките и да ви въртят така наред.
  • 359 Илко

    4 3 Отговор

    До коментар #354 от "Бачо Киро":

    Сталин гледа безучастно, как откъсват големи парчета от България с милиони население, и помага на тито за Македония, но въпреки ви бил приятел а? Пожелавам ти, и ти да имаш такива приятели предатели.
  • 360 Българин до Путин

    3 3 Отговор
    Другарю Путин .i.
  • 361 Зорница Апостолова

    4 0 Отговор
    Ей боклуци. Нали е нямало турско робство а е било съжителство. Ами щом сте такива продажници значи 3-ти март няма. Значи че Левски и Ботев са били терористи. Ето това е ростотията герберска. Искат да седнат на всеки член
  • 362 Факти

    3 1 Отговор

    До коментар #356 от "TheWitcher":

    Ееее ти па намери на кой да го кажеш тва. Ами ганчо 70%от историята му е само робства и е свикнал да лиже дирници. То си му е национална черта вече. А за свойте си е чорбаджия тиранин, пълно е с примери.
  • 363 Зорница Апостолова

    2 0 Отговор

    До коментар #352 от "Един българин":

    Боклуко, да пукнеш заедно с фамилията си. Ти си джендър турчин или американка
  • 364 Христо Цонев

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ти си с еврото, европа и юса!":

    Абсолютно. Турци, американци и джендъри от ГЕРБ да се омитат докато могат
  • 365 Mejо

    3 1 Отговор
    Боко прасето ни унижи тотално правейки мазнотийки на ердоган мръсният турчин на връх 3-ти март. И то на турска територия.
  • 366 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #210 от "Наблюдател":

    Путин е с българско потекло....
  • 367 ЗАРА

    4 0 Отговор
    слава на братска РУС!
  • 368 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 369 Виктор Стоянов

    1 0 Отговор
    Дори Палестина ни поздравява, а Израел ги няма...
  • 370 Факти

    1 0 Отговор
    Радвам се на поздрава от Палестина.
    Дано успеят някак си да издухат тъпите евреи от който да не очакваме поздравителни картички.
  • 371 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #357 от "Оня":

    Шалварест стига лъга,,1950 България има същата територия каквато е имала и през 1941 ,разпокъсал ти е някой задника,не България,аман от тупоъгълници

    Коментиран от #373

  • 372 ОБЕКТИВНО

    1 0 Отговор
    АСАНЧЕТО Е НЯКОЙ ГОЛЯЯЯЯМ ГЕРОЙ И СЪС СКЪСАНИТЕ СИ И НАПИКАНИ ГАЩИ НЕ ТЕЖИ ПОВЕЧЕ ОТ 40 КГ. И НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО КАТО В БИВША ЮГОСЛАВИЯ ПЪРВИ ЩЕ СЕ СКРИЕ В ШАЛВАРИТЕ НА БАБА СИ. А ИНАЧЕ ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ РАЗУМНИ , ТРУДОЛЮБИВИ И МИРОЛЮБИВИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.
  • 373 Верно ли

    1 3 Отговор

    До коментар #371 от "Borislav Popov":

    Западните покрайнини, защо минават в ръцете на сърбите с одобрението на сталин бе, защо също и с негово одобрение дава и територия на гърция защо бе. Плюва на нас и ни предпочита пред тито защо така. И не ми се репчи щото ако си до мен щи одлупа фунтанелката.

    Коментиран от #375

  • 374 Bai nudals

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "mafiota":

    Ti Balgarski general,letec iztrebitel marionetka li narichach be mekere.Ami dai si malko smetka kolko si prost.
  • 375 Bai nudals

    1 0 Отговор

    До коментар #373 от "Верно ли":

    I ti si mnogo prost. Stalin znachi,emi chui da znaech taka kakto ni bombardira Charchil dobre nali. Jgoslavia e sajznik i pobeditel v w.v 2 ako biaha poiskali mogeche celite da ni vzemat.

    Коментиран от #378

  • 376 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 377 Българин да се наричам

    2 0 Отговор
    Омразата е проява на дълбоки комплекси. Я англо-американофилите да попрочетат история малко повече, и по-задълбочено. Колко знаете за Левски? На какво ни учеше той? Колко познавате средновековната и новата ни история? Какво знаете за Април 1876? Вгледайте се по-добре във възрожденците! В техните мечти и дело!
    Ами новата ни история? Кой разкъса България на Берлинския конгрес? Кой наложи Ньойския договор! Кой? Кой? Кой?
    Я прочетете какво казва Дизраели за българите! Кой спретна помашките бунтове в Родопите? Обратните захапки, все те! И днес вилнеят с прасешките си задници в курортите ни и мислят, че си им длъжен. Педерасти и нискочели антихристи! Западът винаги се е кланял на Мамона! И сега искат да им пазим тлъстия самодоволен задник. А от тях - нищо. Разбиха армията ни, направиха ни клоака, а искат... А Русите са дошли и са ни освободили. Ами що ли опълчението не се е създало в Англия? Или във Франция? Или в милата вероломна Гърция? Я вървете да учите малко!
    А президентът ни - това е бай-умният и достойният от всички! Как се става елитен военен пилот бе, глупаци? Да не би с циганска каруца?

    Коментиран от #379

  • 378 Я млък

    1 2 Отговор

    До коментар #375 от "Bai nudals":

    А такива заблудени, като теб няма никаде. сталин ако е искал да се застъпи за нас е можел да не се съобразява с нилой но не мълчал е и са ни разпокъсали. Ето колко са ти братя комунистите. И къде пишеш на латински коментара ти ще бъде истрит хахахахахахахаха.
  • 379 Гулюгулюгулюгулю

    1 2 Отговор

    До коментар #377 от "Българин да се наричам":

    Абе мульо щом сме залагали на Русия ше си сърбаме попарата. Великите сили са разпокъсали България да защото си гледат интереса. По същата логика защо цар Симеон Велики не се съобразява с никоя близка ни държава а я разпокъсва, ако се съпротивлява, и я завзема.Е тва е помоща на братушките ти освобождават не и щот са куци коне не могат да противостоят на великите сили, и се отказват от нас и ония ни делкат. Винаги кат залагаш на пияни некадърници е така. Заради тях губим тези територии, защото не са могли да ни защитат.
  • 380 Българин да се наричам

    2 0 Отговор
    Еййй! Големи българи, няма що! НАУЧЕТЕ СЕ ПЪРВО ДА НЕ ВРЕЩИТЕ, А ДА БОРАВИТЕ С ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ! И ВТОРО: НАУЧЕТЕ ПЪРВО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПИСМЕНО И ГОВОРИМО, ПЪК ТОГАВА МОЖЕ И ДА ГОВОРИТР С МЕН. НО ЕДВА ЛИ! Нивото Ви е твърде ниско. А за Симеон Велики - я да чуя пак! Иди си прочети урока, а не плямпай врели-некипели. Ако България разчиташе на такива като вас..
    То и такива тикви ни управляват.
  • 381 Българин да се наричам

    3 0 Отговор
    Та значи... Обратните захапки си гледат интереса - на наш гръб, може! А руснаците ни освобождават, но... Не! Гледат си интереса. Двоен стандарт! Както и да им купуваме боклуците, ама нали сме българи, втора ръка! Я бегом в редиците на сервилните безмозъчни слугинчета!
    Аз НЕ искам да лижа подметките на никого! И България ЩЕ ПРЕБЪДЕ! Въпреки продажните мекерета! Измекярчета дал Господ.
    КАКВО ПРАВИМ ЗА ОТЕЧЕСТВОТО СИ, ТОВА ПИТАМ! КОЛКО СА ГОТОВИ ДА УМРАТ ЗА НЕГО, КАЛТО ПРЕДЦИТЕ НИ? Това е въпросът. Иначе може да си губим времето в празни дрънканици.
    Ползвайте го за ограмотяване, е моят приятелски съвет.
  • 382 Borislav Popov

    4 0 Отговор
    Рязан кочан,след като не знаеш историята на България,няма да пишеш глупости. Кви западни покрайнини те гонят,бе цървул! Тези територии България ги губи след ПСВ. Сталин може да е всякакъв,но точно той се противопоставя на английският план за разпарчедостване на България след ВСВ,аре чиба

    Коментиран от #384, #385

  • 383 ПЕРНИШКИО

    1 1 Отговор

    До коментар #286 от "гого":

    ЕДНА УМА ПРИКАЗКА ДЕТО Я КАЗА НА СВИТЕ ЛУМПЕНИ , БРАВО МОМЧЕ , НИЕ ВМЕСТО ДА СИ ЖИВУРКАМЕ СЪСС ВИТЕ НАРОДИ И ДА СИ ПОМАГАМЕ КАТО ЦЯЛО , А НИЕ ПЛЮЕМ ЕДНИТЕ , И СЕ ГЪЗИМЕ НА ДРУГИТЕ , ОБАЧЕ ТУКА ШАМАДУРИТЕ НЕМА ДА ВДЕНАТ НИКОГА , И СЕ САСЕЩАТ ЗА ПРЕДИ 147 ГОДИНИ КАКВО Е БИЛО , КАКВОТО И ДА Е БИЛО Е БИЛО СЕГА Е ДРУГА ЕРА В ЕПОХАТА ГЛЕДАИТЕ ПО СЕМПЛО НА НЕЩАТА ЗАЩОТО НЯМА СМИСАЛ ДА СЕ НЕРВИТЕ МНОГО ЗАЩОТО НА НЯКОИ ЖИВОТА ИМ ПРЕДСТОИ , А НА ДРУГИ Е ВЕЧЕ МНОГО КРАТЪК , ЗА ТОВА МАЛКО ПО РАЗУМНО ГЛЕДАИТЕ НА НЕЩАТА, И АКО СТЕ ПО ХИТРИ ГЛЕДАИТЕ ДА СИ ПОМАГАТЕ ДА ВИ ПОСТРОЯТ НОВИЯ МОДЕРЕН СВЯТ , В СВЯТ КОИТО ЩЕ ЖИВЕЯТ И ВАЩЕ ПОКОЛЕНИЯ ЗА НАПРЕД .
  • 384 Ми да

    0 1 Отговор

    До коментар #382 от "Borislav Popov":

    Точно сталин гледа с одобрение как насила присъединяват Македония към югославия и западните покрайнини ги отстъпва България под негов натиск. Пишещия ви се за приятел сталинчо, който е имал решаващата дума да се застъпи но не го е направил. А ти си лъжец.

    Коментиран от #387

  • 385 О заблудени ми юроде

    0 1 Отговор

    До коментар #382 от "Borislav Popov":

    Така се е противопоставил, че(създаъеля на македонската азбука) Венко Марковски, малко преди смъртта си се кае и казва, че именно комунистите (маскве) са наредили да се създаде фалшива азбука, за да промият мозъците на македонци с българско самосъзнание, има го и на видео. Гледай и си прави изводите.
  • 386 ВРАЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #288 от "Велин":

    що, премиера да не би да е несменяем , които реши народа този ще ни управлява , Кирил Добрев , Сергеи Станишев , все ще седне на тоя стол някои , може и СлавиТрифонов , все някои ще седне на този стол , не сме решили , не сме ги избрали , а на тебе ще ти е много голяма мъка като вашия Винету от Банкя си отиде в Испания на някои остров , а ти пак че си останеш същата утрепка , както до сега , защото си свикнал да му лижеш задника , краварино долен продажен , много ще ми стане кеф някои ден , това да е факт безпорен .
  • 387 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #384 от "Ми да":

    Според теб, Македония на кой трябваше да бъде дадена,безпристрастен отговор,имаме следните факти.. ..партизаните на Тито в продължение на 4 години се борят с фашистите,а ние сме основен съюзник на Германия

    Коментиран от #388

  • 388 Какво

    2 0 Отговор

    До коментар #387 от "Borislav Popov":

    Значи ти безроднико одобряваш насилственото даване на българско население и територия на чужди, и ми пишеш коментари за трети март, колко бил горд нашия палячо. Ами 500г турците са се били за тази територия България и по твойта неграмотна логика те си заслужават владеенето на България така ли е а предателю.

    Коментиран от #389, #390

  • 389 Стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #388 от "Какво":

    Недей да задребняваш толкоз. Каквото било било. Не можеш да върнеш миналото.
  • 390 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #388 от "Какво":

    Ей смешнник рязан,говорим за конкретен период от ВСВ,недей да извърташ темата гад шалвареста,ставаше на въпрос с какво ни е порязал Сталин,фес долен,СТлин реално с нищо не ни е ощетил,чети тук твоята мамица манипулаторска........През 1946 г. се провежда мирна конференция, където се обсъждат мирните договори с победените страни Италия, Румъния, Унгария, България и Финландия. Договорите са изготвени от съвета на външните министри на СССР, САЩ, Великобритания и Франция. Те се подписват в Париж на 10 февруари 1947 г. Италия губи четири малки гранични региона в полза на Франция, адриатическите си острови и полуостров Истрия в полза на Югославия, няколко острова в полза на Гърция, и освен това се отказва от суверенитет върху колониите си в Северна Африка. Румъния губи Бесарабия и северна Буковина в полза на СССР, но получава обратно Трансилвания от Унгария. Унгария остава в границите си от 1938 г. с незначителни териториални изменения в полза на Словакия, а България – в границите от 1 януари 1941 г. Финландия предава пристанището Петсамо (Печенга) на Съветския съюз и така остава без достъп до Северния ледовит океан.

    Коментиран от #391, #393

  • 391 До говеждия мишок

    0 1 Отговор

    До коментар #390 от "Borislav Popov":

    Я твойта майкя в изкопаната дзурла шебна. Що миндиляк крастав не коментираш конкретно от морална гледна точка да сталин е прав а ми даваш измукани от задника ти факти. Нали си мъж бе гурел скапан дай си адреса се разберен, аре чакам адресче. Женски полов орган ако не го дадеш.

    Коментиран от #395

  • 392 до 390

    0 0 Отговор
    И кво от написаното променя факта,че б.клука сталин нарочно е обрекал България.Можел е да се застъпи но не го е направил,нали ни бил брат а саветите братя ахааха.
  • 393 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #390 от "Borislav Popov":

    Ами да за пореден път руснаците не се застъпват, за нас Българите пред великите сили. А първия път е след като побеждават османците но са безсилни пред Германци и Англичани и ония ни режат територията. За пореден път твойте братя толкова ни обичат, че ни гледат сейра отново.

    Коментиран от #396

  • 394 Някой

    0 0 Отговор
    От името на всички комунисти и тралове благодарим на другаря Путин за исренните поздравления и му благодарим много че 20г.ни продава НАЙ СКЪПАТА ГАЗ в Европа и ме сега ни е намяли с 40% под натиска на ЕС.

    Коментиран от #400

  • 395 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 396 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #393 от "Ами":

    Нети ли прави впечатление,че в парижкият договор всички държави съюзнички на Германия губят територии,с изключение на нас,е каква помощ още да искаме.......да ни дадат половин Гърция

    Коментиран от #397, #399

  • 397 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #396 от "Borislav Popov":

    Губиш македония с българско население, губиш и южна България на гърция пак с население.

    Коментиран от #408

  • 398 Ми добре

    0 0 Отговор

    До коментар #395 от "Borislav Popov":

    Пазарджик улица Райко Алексиев 6.За тва къде ме цова и за другите ти обиди щи смела черепа. Сега е 9ч ще чакам колкото трябва. Искам да дойдеш иначе винаги ще бъзикам в форума, че си смотаняк с поличка.

    Коментиран от #406

  • 399 Ало

    0 1 Отговор

    До коментар #396 от "Borislav Popov":

    Да защото България участва с войски срещу Германия в края на войната. И не е обявявала никога война на ссрето но тва не пречи на двуличните руснаци на 5септември 1944 да ни обявят война и да ни окупират. И да ни кажат вие сте победени и сте от губещите. Значи българите проляли кръвта си и за тяхния интерес, за братския ти народ са нищо.
  • 400 Мани

    0 0 Отговор

    До коментар #394 от "Някой":

    С лопата да ги ринеш безродниците комунисти.
  • 401 MIR

    1 1 Отговор
    СТИГА С ТОВА РОБСТВО.,АКО Е ИМАЛО НАИСТИНА ТАКОВА НЕЩО, ЗА 500 ГОДИНИ НЯМАЛО ДА ОСТАНЕ ЕДИН БЪЛГАРИН, ЗАЩОТО РОБИТЕ НЯМА КАК ДА ЖИВЕЯТ, И СЪЗДАВАТ СЕМЕЙСТВА, ЕДНО Е ДА СИ РОБ, ЕДНО Е ДА ЖИВЕЕШ В СТРАНА КОЯТО Е ЗАВЛАДЯНА ОТ ДРУГ НАРОД, ТОВА НЕ ПРАВИ НИКОЙ РОБ

    Коментиран от #403

  • 402 Пиши бе

    0 0 Отговор

    До коментар #395 от "Borislav Popov":

    А да забравих, звънил на звънеца и търсиш мен огнян митов.
  • 403 Ти си яко.....

    1 0 Отговор

    До коментар #401 от "MIR":

    Ами защо му е на султана да ни избива бе кой ще му работи на нивата и кой ще му плаща данъците. И кой ще му осогурява еничари и кадъни.

    Коментиран от #407

  • 404 Българин да се наричам

    1 0 Отговор
    Айдеее, от Трети март отидохте на 2-та световна. И пак си плямпате малоумно. Някой пише за "морал". В политиката морал НЯМА! Е, би трябвало да има. Но прозападните антихристи да си спомнят кой спря Хитлер? И добре, че се включихме във втората фаза на войната, че България нямаше да я има! Нашата съдба е в нашите ръце, в единството ни, а не в сервилността към тоя и оня. Като дойдат пак башибозуците, пак Русия ще ни спасява. Щото ние сами... А като гледам американците как се гаргарата с нас..
    Ама то как иначе? Кой от нас, питам, носи духа на предците? Кой би умрял за България, питам?
    И пак - ама обидно, отвратително неграмотни хора пишат. Трябва да ви се отнеме правото на глас. Не сте усвоили българския език. Ооуу, ама нали знаем английски. Родоотстъпни слугинчета, гърбовете ви се изкривиха от метани (поклони). Съмнявам се дали сте прочели един стих от Ботев или поне едно писмо на Апостола. С невеж народ не става. Спор не се води с псувни, а с аргументи! Тъжно ми е за вас, момчета.
  • 405 Българин да се наричам

    1 0 Отговор
    Неблагодарността към освободителите е голям грях.
    А иначе - да се вземем в ръце, а не да чакаме ту на тоя, ту на оня голям брат.
    Но да подлагаш шепа като просяк е мн. По-лесно, отколкото сам да градиш съдбата си. Първото е робия, второто е свобода.
  • 406 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #398 от "Ми добре":

    София-пазарджик 2.5 часа,уточни къща, блок

    Коментиран от #409

  • 407 MIR

    1 0 Отговор

    До коментар #403 от "Ти си яко.....":

    Султана е позволявал на всеки, без значение от какъв етнос е бил да живее и работи,в османска територия стига да си плаща данаците, това не е робство, хората които плащат данаци значи са роби, стига глупости
  • 408 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #397 от "Ами":

    Ако не се лъжа 12.04.1941 е обявен за национален празник тогава,на тази дата към България са присъединени Беломорска Тракия,егейска и Вардарска Македония и Западните покраинини,което само по себе си е сбъдване на българското обединение,но за съжаление ние се оказваме от губещата страна във войната и тези територии придобити в този период не са признати от никого за наши,за разлика от ДОБРУДЖА

    Коментиран от #410

  • 409 Пътуваш ли

    0 0 Отговор

    До коментар #406 от "Borislav Popov":

    Къща, номер 6 звъниш на звънчето и търсил огням митов.
  • 410 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #408 от "Borislav Popov":

    И ква файда кат ги губиш после. И братушките ти гледат и се кефат.
  • 411 Име като име

    0 1 Отговор
    Имало ги е всички тях, но всички те са разбирали истинските цели и стремежи на Русия. България е резултат от една война, в която са загинали много войници, оставили семейства зад себе си. Тяхните души да почетем. И да не забравяме, че в политиката интересът на собствената държава стои пред приятелството, братството и т.н. емоции. Руските олигарси, които присвоила природните богатства на Русия не са по-добри от другите. Затова десетилетия плащахме най-високата цена в Европа за газта им. Не виждам защо да сме благодарни за това. Или може би да им се к!знаме за "благоволението" да я намалят? Русофилството в Бг е нанесло повече вреда, отколкото полза. Защото никой няма доверие на държава, за която се съмнява, че винаги може да я предаде от "братски чувства" на трета. Затова бъдете повече българофили и по-малко всякакви други фили.
  • 412 Този коментар е премахнат от модератор.