Last news in Fakti

12 Март, 2020 20:55 3 229 42

Кудрин: Бедността в Русия може да се увеличи

  • русия-
  • алексей кудрин-
  • кремъл-
  • бедност

При настоящите макроикономически показатели икономическият растеж се очертава като нулев, предупреди председателят на Сметната палата Алексей Кудрин

Кудрин: Бедността в Русия може да се увеличи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тази година Русия може да се сблъска с увеличение на бедността. При настоящите макроикономически показатели икономическият растеж се очертава като нулев, предупреди председателят на Сметната палата Алексей Кудрин.

Тази сутрин търговията на Московската фондова борса започна със срив на основните индекси, а рублата продължи да се обезценява спрямо долара и еврото.

На този фон Кудрин предупреди, че при цена на петрола от около 35 долара за барел и курс от 72 рубли за един долар годишните бюджетни приходи ще намалеят с три трилиона рубли или повече от 40 милиарда долара. Това може да доведе до дефицит в бюджета за първи път от много години.

Държавният бюджет на Русия се планира при цена на петрола от 42 долара и 40 цента за барел.

По думите на Кудрин в близките два месеца ще стане ясно по какъв сценарий ще се развива световната икономика.

„Инвестициите най-вероятно ще намаляват в сравнение с предишните години. Това са новите реалности“, подчерта той.

Кудрин нарече безнадеждно остаряла прогнозата на министерството на икономиката за социално-икономическото развитие на страната.

По-рано премиерът Михаил Мишустин увери, че ситуацията в икономиката е под контрол и че властите имат достатъчно инструменти за поддържане на финансовата стабилност.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ НЕЦИ

    21 3 Отговор
    НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО...
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    16 15 Отговор
    Ей сега като измислят нов данък и този месец, ние пак ще сме номер 1 по бедност. Бойко няма да позволи да сме втори.

    Коментиран от #6, #28

  • 3 Borislav Popov

    30 21 Отговор
    Ми естествено, че ще се увеличи бедноста в Русия. Колкото повече Путен остава на власт там, толкова богатите, стават по богати, а бедните, хем се увеличават, хем стават по бедни. При всички диктаторски режими се наблюдава подобна тенденция. Руските подлоги да мълчат, казах !
  • 4 Важното е както казаха

    11 11 Отговор
    Червенотиквениците и другарят Чеков е, че шистовиците от САЩ ще фалират. Това, че катушката ще гласува нема значение, те руслямците са свикнали :)))
  • 5 Важното е както казаха

    5 11 Отговор
    Червенотиквениците и другарят Чеков е, че шистовиците от САЩ ще фалират. Това, че матушката ще гласдува нема значение, те руслямците са свикнали :)))
  • 6 Borislav Popov

    20 19 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Вие руските измекяри, както си е по инструкция от Мацква, все пшете тук някави простотии, за да отвлечете вниманието на хората от проблемите на руските ви господари.

    Коментиран от #11, #42

  • 7 НАЧИ,...БОЛИ МЕ КУРО

    15 9 Отговор
    ЗА КОМ-ПИНДОСИТЕ В ПУТКИНСТАНСКИЯ КЕНЕФ!
    МУЙ ЗА ПУТЯ
  • 8 Ал та фанах, ай та опънах

    7 8 Отговор
    Супер Бойко ма фана отзад, отпред.Имам към 900 аборта от комунистите.Ослепях и само Бойко ми се привижда и ми свършиха хапчетата Респолеб за лекуване не тежка форма на русуфилска шизофрения. Слава на Хрусчов и Путя..ура
  • 9 Пу Тьо

    9 5 Отговор
    У нас няма бедност, има жизн.
  • 10 Стоян

    9 10 Отговор
    Е,беднотията не е важна,важно е да унищожат петродолара.
    Нещастници,и кътните ви зъби ги знам.
  • 11 Наазир

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Боре, спомняш ли си навремето, докато беше още тесняк, как трябваше Фараз или Ямар да ти отвличат вниманието, за да те издебна отзаде и да те промуша с африканската тояга до черния дроб? Ех какви времена бяха, а сега си като пещерата Вороня!

    Коментиран от #12

  • 12 Borislav Popov

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "Наазир":

    Наазирке, cпoмняш ли cи нaврeмeтo, дoкaтo бeшe oщe тecнячка, кaк трябвaшe Фaрaз или Ямaр дa ти oтвличaт внимaниeтo, зa дa тe издeбнa oтзaдe и дa тe прoмушa c aфрикaнcкaтa тoягa дo чeрния дрoб ? Eх кaкви врeмeнa бяхa, a ceгa cи кaтo пeщeрaтa Вороня.

    Коментиран от #16

  • 13 Факт

    11 7 Отговор
    Та те при некадърния комунизъм, къде много се изхвърляха, па накрая фалираха. А имаха супер големи територии по комуностко плюс огромно население. И колко требе да си некадърен, за да фалираш? В днешни времена пак фалит. Както казва бойко лош генетичен матрял.

    Коментиран от #15

  • 14 1944

    13 6 Отговор
    сто и две години мизерия в империята на злото
  • 15 Извинявай но

    10 16 Отговор

    До коментар #13 от "Факт":

    Руснака не го мисли. Като огладнее има бая милиони квадрати, като се почне от еленско, и се стигне до сьомга, плюс необятни плодородни земи. И винаги Руснака ще е заситен.

    Коментиран от #19, #26, #30

  • 16 Наазир

    14 8 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Дежа вю, все същото тъпо и неграмотно папагалче си оставаш - безсилен, както винаги, щот речникът ти е беден като на първолак!

    Коментиран от #20

  • 17 Skull 322 Bones

    11 8 Отговор
    Не е възможно, при толкова несметни богатства. Запада фалира отдавна. Няма го вече. А матушка, става все по-богата и по-богата.

    Коментиран от #32

  • 18 rusnak

    15 9 Отговор
    Точно либераста Кудрин да мълчи, че добре помним в кои години се навъдиха олигарсите и как ограбваха държавата за трилиони които отидоха на запад. Но филма им свърши.
  • 19 Rado

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "Извинявай но":

    Тогава недей да ревеш за заплата, а ходи да сееш картофи, марули...да не те мислим.
  • 20 Borislav Popov

    7 9 Отговор

    До коментар #16 от "Наазир":

    Да, да Наазирке, дежа вю, все същото тъпо и неграмотно папагалче си оставаш - безсилен, както винаги, щот речникът ти е беден като на първолак! Звтова и бълваш една простотия след друга, бълвай си ги като си проста и не можеш нищо да напишеш по темата на статията. А аз ще те бия с твойте камъни, по твоята кухата тиква.
  • 21 Сандо

    5 2 Отговор
    Добре,всеки ден ни осведомявате колко зле са нещата в Русия,какъв гад е този Путин,който иска вечна власт,и какви страдания очакват бедния руски народ.Но поне ей така,като простичка и дори оскъдна информация,ни казвайте какво става по световните борси,с акциите поне на най-големите фирми,отражението върху американските нефтени компании от тази нефтена война.
  • 22 Русороб

    2 4 Отговор
    Финалът е близо ;)
  • 23 gost

    6 6 Отговор
    Къде са сега русофили та да ни обеснят как не рублата е 72 към 1 за долар,а точно обратно.72 долара струват 1 рубла.Падна цената на нефта и руснаците фалираха,Ами така ще е като нямат икономика ,а само си разпродават ресурсите.
  • 24 оня с коня

    4 5 Отговор
    "Тази година Русия МОЖЕ/?!/ да се сблъска с Увеличение на Бедността"...А КОЯ ГОДИНА Русия не се е сблъсквала с Бедността?Когато Путин ВДИГНА Възрастта за Пенсиониране НАД Средната Възраст за Смъртност ли?Или когато в Края на Миналата година ВСИЧКИ ЦЕНИ в Русия СКОЧИХА,но особено болезнен Скок за Мужика бе тоя на ВОДКАТА поради ЮНАШКИТЕ ДАНЪЦИ наложени от Правителството на Алкохола ДОПЪЛНИТЕЛНО И СЪС СПЕЦИАЛЕН "ДЕКРЕТ"?!Което значи,че Нещата в Русия отиват към "Крайности",т.е. ако до сега Милицията само БИЕШЕ И АРЕСТУВАШЕ за по Месец /минимум/Протестиращите,вече ЩЕ СТРЕЛЯ "НА МЕСО".Според Путин обаче :1/Ситуацията е такава защото Русия "Убива" Петродолара с Неимоверно завишения си Износ на Петрол ,а Той като Змията- Докато умира,най-болезнено хапе:)2/Независимо че Путин се чувства ВЕЧЕ Изморен,

    Коментиран от #35

  • 25 оня с коня

    4 4 Отговор
    "Тази година Русия МОЖЕ/?!/ да се сблъска с Увеличение на Бедността"...А КОЯ ГОДИНА Русия не се е сблъсквала с Бедността?Когато Путин ВДИГНА Възрастта за Пенсиониране НАД Средната Възраст за Смъртност ли?Или когато в Края на Миналата година ВСИЧКИ ЦЕНИ в Русия СКОЧИХА,но особено болезнен Скок за Мужика бе тоя на ВОДКАТА поради ЮНАШКИТЕ ДАНЪЦИ наложени от Правителството на Алкохола ДОПЪЛНИТЕЛНО И СЪС СПЕЦИАЛЕН "ДЕКРЕТ"?!Което значи,че Нещата в Русия отиват към "Крайности",т.е. ако до сега Милицията само БИЕШЕ И АРЕСТУВАШЕ за по Месец /минимум/Протестиращите,вече ЩЕ СТРЕЛЯ "НА МЕСО".Според Путин обаче :1/Ситуацията е такава защото Русия "Убива" Петродолара с Неимоверно завишения си Износ на Петрол ,а Той като Змията- Докато умира,най-болезнено хапе:)2/Независимо че Путин се чувства ВЕЧЕ Изморен,Стар и Изхабен и иска да се Оттегли в Заслужена Почивка,РУСИЯ се чувства под Огромна Световна заплаха от най-различни Врагове,което НАЛАГА и ПРОДЪЛЖЕНИЕ на Управлението му за "НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ".
  • 26 Заслужил милиционер

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "Извинявай но":

    Така ли бе, червен плужак. Да си чувал нещо за гладомор ? Да си чувал че Русия и днес е страната с най-много людоеди на глава от населението. И продължавате това русофилите, като латерна : най-голямата държава , с многобройно население , най-богатата на природни ресурси, най-богата на интелектуален потенциал, най - силната армия, най, най. И всичко завършва с: най-бедната от ужким развитите държави. Живее от износа на непреработени суровини и проститутки. Тук сте прави. На-хубавите проститутки по цял свят са рускините. Те са и най-високо образованите, православни проститутки. Още малко ако падне цената на нефта, червените боклуци ще имат отрицателен икономически растеж и бавно ще тръгнат към времената на ВОСР, ако не се избият с поредната революция или Китай не ги погълне.

    Коментиран от #39

  • 27 Кибик

    9 6 Отговор
    Леле колко нещастници има тоя форум!
    Само да чуят нещо за Русия и почва едно плюене, свят да ти се завие. Сякаш има значение, какво мислят ( или им е платено да мислят) на двама-трима дълбоко фрустрирани селяндури? Щото са толкова - по ограничения репертоар и начина на писане могат да се разпознаят.

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ⚡ Хрониките на Евразия

    8 6 Отговор
    Политическото ръководство на Русия и Путин , навлязоха в необратима фаза на политически цугцванг, когато всеки техен следващ ход , само ще усложнява нещата още повече .
    Въпроса е колко могат още да търпят руските граждани ?
  • 30 Хахо

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Извинявай но":

    Плодородни земи.. Хахахаа.. И кой да ги обработва като всичко е пияно 24 часа в денонощието бе таласъм м.. Ти видя ли другата статия дето са открили едни уникати в един хангар.. Хаахаха.. Боожкееейййй.. Тия освен тесла друг инструмент не признават..
  • 31 Язон

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "Кибик":

    Че ако руснаците не заслужават плюене , та кой. Като чуя за тая скапана държава и започват да ме болят слюнните жлези. Същият ефект получавам и когато дълбоко фрустрирани, червени селяндури ми разказват неща, които са чули от бабите си. Ама не казват, че бабите им са настигнати от пияни червеноармейци-освободители за пореден път в някоя кочина. Няма начин, ако нямаш генетично алкохолизирана кръв на долен варяга във вените си, да обичаш тая пасмина. Та те дори не са славяни. Славянските държави се отлюпиха и не искат изобщо да имат нещо общо с тия боклуци. Погледни Улянов -Ленин, Джугашвили-Сталин, Пухлер - до един са монголоиди, уж православни славяни или други азиатци. Та пич, кротко с интелектуалните упражнения,че много станахте червените нещастници във Факти.

    Коментиран от #33

  • 32 Червен изрод

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Skull 322 Bones":

    Да бе. И аз съм извънземен, и Путин сам ще сдаде властта.
  • 33 Кибик

    6 5 Отговор

    До коментар #31 от "Язон":

    Уф, що ли се хабя тук? Тв’а “умните и красивите” сте тотално объркани хора. Така сте се овъртяли в някакъв тюрлюгювеч от самодоволство, чувство за собствено превъзходство, омраза, самовлюбеност, ниско ниво на култура и комплекси, че подозирам - не знаете на кой свят живеете. Все тая ... проблема си е ваш. Аре лека и по-леко със слюнките, че имам чувството, че и монитора няма да може да ме опази.Не от коронавируса - чувал съм, че простотията е значително по-заразно заболяване. И лек няма измислен.

    Коментиран от #34

  • 34 Гледам, че вече

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Кибик":

    Сте се заразили....не от корона вируса...:)))
  • 35 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    И на колко я вдигна тази пуста възраст,ами че в Кравария е 70 години,та Путин има още много да ги догонва
  • 36 Слава на Путин

    6 4 Отговор
    С теб сме бащице, фалирай тия лоши шистовици, дори ако трябва и половината крепостни да измрем от глад.

    Коментиран от #37

  • 37 Слава Тръмп

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Слава на Путин":

    Не бой се таварищ,първо нашите 50 млн. бездомници,да станат 150 млн. и тогава вие сте на ход
  • 38 Зеления чорап

    2 1 Отговор
    Този щом говори за дефицит значи положението излиза извън контрол.Досега нямаше и намек за проблеми в Раша.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    бедноста в русия се увеличава всяка година пт 2014 .руснаците пак почнаха да пазаруват от кофите за боклук и да пият заместители на водката.
  • 41 рашка е в колапс

    0 0 Отговор
    Русия е толкова пропаднала,фалирала и недоразвита,че дори няма смисъл да я коментираме.
  • 42 Твоя господар от АНАДОЛА ЛИ Е

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Твоя господар от АНАДОЛА ЛИ Е
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания